Jag är helt slut!

Jag är faktiskt helt slut för tillfället.
Att tentaplugg intensivt en hel dag får ens hjärna att åka berg-och-dahlbana!

Om ni vill veta vad jag har gjort idag så kan det sammanfattas så här:
Plugga- äta- plugga- äta-- plugga- handla mat- plugga och nu sitter jag här.

Men jag ska inte klaga för idag har det gått bra, mycket har lossnat för mig och ännu mer kommer lossna imorgon.
Det blir till att hoppa i sängen nu för imorgon ska jag upptidigt.
Ska träffa Hanna med fler i Bibblan imorgon klockan åtta för plugg och innan dess ska jag försöka hinna med en timme här hemma så jag är klar med övningstentan som vi ska gå igenom tillsammans.

Så ni förstår kanske varför jag behöver sova. Ska gå och göra mig klar för sängen nu!
Hoppas ni har haft en bra dag idag?!

Förresten, imorgon ska jag släpa med mig Robin på mitt steppass, ska bli kul att se ;)

Vårt köksbord såg ut såhär när jag var klar med pluggandet, åhörarkopior överallt varvat med övningstentor och anteckningar! I LIKE IT!

Tentabubbla

Jag lever i en tentabubbla för tillfället.
Om tre dygn sitter jag och skriver tentan och tills dess har jag MYCKET att lära mig.
Det är inte lätt att få in alla faktorer och system i hjärnan ibland.

Därför tänker jag nu fixa kvällsmat för att höja mitt blodsocker, sen blir det att gå igenom två föreläsningar och göra en övningstenta.

Skriver mer ikväll när jag har betat av lite plugg!

Pluggsöndag

Hej på er.


Allt väl?
Här är det bara bra. Har precis ätit upp min goda lunch som var en räk och brieost sallad med couscous, broccolig, pesto, lök, tomat och massa annat smarrigt.
Ser det inte gott ut?



Jag har redan hunnit vara nere på gymmet i två timmar idag. Träffade Anne och då körde jag hela mitt Corepass med henne, hon sa vad hon tyckte och det var positivt, skönt!
Sen stannade jag kvar i hallen i ytterligare en timme och körde innan jag åkte hem och åt lunch.

Lite lustigt för här sitter jag och har ätit dagens andra måltid och Robin har inte ens gått upp ur sängen. Så blir det när man kommer hem väldigt sent två nätter i rad. Antar att han tar igen lite förlorad sömn idag, ska  försöka att inte väcka honom.

Nu väntas det tentaplugg här hemma. Både för mig och för Robin när han väl vaknar antar jag.
Ska plugga fram till klockan sex för då ska jag till gymmet och gå på ett eller två pass, beroende på hur pigg jag är.

Lördagskväll

Go kväll på er.

Nu ligger jag helt utslagen i soffan. Det har varit en effektiv dag trots att jag sov bort halva förmiddagen, eller ja nästan hela kan man väl säga.
Har pluggat i flera timmar, Städat hela lägenheten och bakat bröd. Ett nytt recept och brödet blev jättegott.
Men skriver om det imorgon för annars blir det för mycket MAT i min blogg just idag.
Därför berättar jag inte heller vad jag har ätit till kvällsmat utan det får ni höra imorgon. Men jag kan säga att dert var väldigt gott, Mums!

Vi hade egentligen bestämt att vi skulle städa imorgon Robin och jag. Men nu när jag ändå var hemma och inte hade så mycket för mig så tog jag saken i egna händer och tog tag i dammet.
Tror att Robin kommer uppskatta det imorgon när han vaknar upp och märker att lägenheten är nyputsad.

Nu ska jag snart gå ut  i köket och kära upp min färska ananas och sen väntar Forest Gump filmen på fyran. Sköna lördag!

Ha en trevlig kväll

Löpning och Sillmackor

Har precis kommit in efter en halvtimmes löprunda. Det var otroligt skönt att springa idag, allt regn har verkligen gjort luften frisk.
Sitter nu och äter två supergoda Sillmackor. Blev som alltid efter träning hungrig och var passar då bättre än just detta mellanmål när Robin ändå inte är hemma?
Han gillar ju varken sill eller kokt ägg så då får man passa på, på tal om att passa på så tog jag precis fram räkor till min kvällsmat. Det gillar han ju inte heller.

Efter jag har ätit upp ska jag fortsätta plugga.
En löptur och mellanmål på det är ett perfekt sätt att pausa i dessa tentastudier och få rensa huvudet lite grann.


Ser det inte ljuvligt ut?

Brännbollsyran

Igår vad det brännbollsyran här i stan.
Det är då alla studenter släpper alla hämningar och klär ut sig till något udda, dricker en massa alkohol och försöker spela brännboll.
Yran är väldigt stor jag och området de spelar på innefattar ett trettiotal planer som är i full gång hela dagen, ut över alla spelare så är det massor av åskådare. Åskådare som aningen är där för att fest, heja fram ett lag eller bara se på galenskaperna. Eller varför inte en kombination av detta?

Jag var där igår, mest för att umgås med mina vänner och för att heja på Robin och hans lag när de spelade. Tyvärr åkte de ut ur gruppspelet redan men vad gör det? Jag tror att de hade lika kul ändå.
Själv tillhörde jag den lilla gruppen av människorna där som var nyktra, kändes bäst så tyckte jag.
Vädret var inte det bästa kan man säga, blåsigt, regnigt och allmänt kallt. Men det verkade inte bekymra så många, de flest hade kul ändå.

Efter att ha varit på yran fram till halv sex på kvällen åkte vi hem till Erika, värmde ett par micropizzor och åt oss varma ;)
Sen blev det en miniförfest där, en förfest som jag drack kaffe på! MUMS.

Vid nio skulle de dra vidare till ytterligare en förfest innan de drog till Fysikgränd där det var en stooor utefest för att brännbollsfirare.
Själv hälsade jag på Robins och hans kompisar då som fanns i en gränd längre bort. Det var tänkt att jag bara skulle säga hej och gå hem efter en timme eller så. Men det var så trevligt där att klockan hann bli närmare ett innan de skulle dra vidare till Fysikgränd och då jag insåg att min sista buss gick en halvtimme senare.

Som de kan bli, jag gillar sådana kvällar då det är helt oplanerat från början och man tror att det kommer bli sådär kul men att man sen kommer hem mycket senare och inser att man har haft jättekul.

Ställde ingen klocka idag för jag ville bara få sova ut, i och med att jag inte somnade förrän halv tre var det kanske inte så konstigt att man inte vaknade förrän efter tio?
Robin och jar dukade upp en stor god frukost imorse och efter den har vi nu varit ute och gått en runda i det friska men regniga väder.



Nu ska jag ägna dagen åt plugg av olika slag.
Vad händer hos er en lördag som denna?

Min Robin

Sitter ensam hemma och slappnar av framför slagern.
Samtidigt så saknar jag efter Robin som är ute och roar sig på Campus med vänner. De har spelat brännboll och nu är det bartömning på pubarna så kan tänka mig att de sitter där.
Jag tänkte också åka dit först för att umgås med mina vänner men jag kände att jag behövde en kväll här hemma i lugn och ro då jag har haft tid att plugga och bara ta det lugnt.

Ibland kan jag tycka att jag och Robin har lite för mycket att göra var för sig och för lite gemensamma aktiviteter. Samtidigt som jag tycker detta är jättebra för då uppskattar vi varandra så mycket mer när vi väl är tillsammans på kvällar och helger.
Det kan också vara skönt att få ha lägenheten för sig själv en kväll som denna och bara exponera tiden precis som man vill utan att bry sig om någon annan än sig själv.
ÄR så otroligt nöjd med hur jag och Robin har det nu för tiden.
Vi är sambos, pluggar för fullt vilket båda trivs med, båda är aktiva i våra studentföreningar, Robin är aktiv i VSF, jag jobbar på två ställen och utöver det umgås vi med mycket vänner.
Hur kan det bli så här på mindre än ett år i Umeå?
Svaret på den frågan är nog glädje, allt här uppe är kul och jag älskar studentlivet även om man gärna skulle haft mer tid åt jobb ibland.

Men visst är situationen annorlunda från vår tid i K-stad? Tycker ni inte det våra kära vänner som läste här även då?
Förra sommaren åkte vi fram och tillbaka mellan hans familjehem och mitt rum inne i stan. Det var charmigt och mysigt att göra så för det var kul att få träffa hans familj på helger men även skönt att sova i stan hos mig då vi ofta tog kvällsfikor nere på house of bagels med Sara eller liknande.

Åh tänk då jag gick sista året på Österäng, det var året då allting hände, elevrådet, Euroschool och allt skolarbete samtidigt som Robin var på andra sidan jordklotet i flera månader.
Då kändes det som en evighet men när jag tittar tillbaka på det nu gick tiden ändå fort. När jag tänker på det så blir jag glad, glad över att vi klarade det och hur det stärkte vårt förhållande. Men samtidigt blir jag nästan lite tårögd, för jag kan inte undgå att tänka på alla de kvällar jag låg i sängen och grät förtvivlat efter Robin. Ofta var det dagar som var för hektiska och då ville man bara ha en Robinkram på kvällen, en kram som aldrig kom.

Men nu är vi sambos och jag tror att vi har tagit igen alla missade kramar sen dess!
Att vara sambo med den man tycker mest och av allt är en otroligt trygghet för mig. Bara att veta att man alltid har honom brevid sig i sängen under natten är helt underbart.
Då spelar det ingen roll hur stressig, jobbig eller tuff dagen är. För den slutar alltid tryggt.




Komplicerad föreläsning

Idag hade vi våra två sista föreläsningar för terminen. Imorgon är det bara en redovisning och efter det väntas massor av plugg inför tentan på torsdag.

Vi hade föreläsning om födoämneskänslighet och om Mat från olika kulturer.
Föreläsning om Födoämneskänslighet var mycket mycket svårare än vad jag förväntade mig. Nu när man har lärt sig en del fysiologi får man en helt annan syn på det hela. Nu ska vi klara av att förstå och kunna vad som händeri kroppen när man blir allergisk och vilka celler som påverkar vad och hur.

Om ni inte tror mig, så ta en titt på den åhörarkopian från dagens föreläsning, mycket anteckningar!
Så därför ska jag nu sitta  hela kvällen och plugga för jag har redan kört igenom Corepasset en gång i dag och det börjar faktiskt kännas bra.

Nu börjar Tentaplugget.

Vårruset!

Ja då var årets vårrus över!
Ett trevligt litet tjejlopp måste jag få säga.
Däremot var inte vädret lika trevligt, det var småduggigt, blåsigt och kallt ( ca 8plusgrader tror jag). Men vi är i Norrland trots allt ;)
Man kan ju inte få allt eller hur? Men vad gör dåligt väder när man var taggad till tusen och hade ett härligt gäng som lag?

Nej det kan ju inte bli annat än bra, och bra blev det.
Det var länge sen jag tog tiden på en 5km runda men på denna runda fick jag i alla fall 23min och 58 sek. Precis under 24min alltså.
Får verkligen ligga ihårdträning till nästa år så jag kan pressa det med en halv minut eller något.

Måste bara få gratulera Lotta i min klass, hon kom trea av alla som ställde upp! Hon är en grym löpare ska ni tro. Bra jobbat vännen, vi är alla stolta över dig.

Men nu, nu blir det sängen och förhoppningsvis lite massage, för min kropp blev lite väl stel då vi fikade efteråt på kalla marken.

Dagens medajlbild!

jossan längst till vänster är minst lika taggad här som innan loppet, lotta njuter av sin välförtjänta medalj och jag, ja jag ser väl mest blek och sammanbiten ut där i min hoodtröja som värmde mig gott!

Efter en sådan här dag sover man gott ska ni tro!
Ännu en gång kan jag fastställa att träning är bra både för kroppen och för knoppen! Glöm inte det kära vänner.

Taggad för vårruset

Efter att ha ätit en supergod tonfisksås med pasta till är jag nu taggad för att springa vårruset!

Go Girls!

Håll tummarna för att det inte börjar regna...


Extra pluggtid!

Åh vilket strålande humör jag vaknade på  imorse, låg bokstavligen i Robins famn och lyckoruset var ett faktum.
Tror att glädjen sen igår kväll höll i sig ;)

Idag gick jag upp vid sex, åt frukost och har nu pluggat i en timme. Ska till skolan nu för att ha föreläsning om Hälsoekonomi och sen är det möte angående mottagningen i höst men även med cibus.

Sen blir det till att ladda för vårruset ikväll.

Ha en skön onsdag

Step är Lycka

-Rubriken stämmer verkligen!
Många blir lycklig över en ny tröja eller något fin present eller liknande men jag jag blir lycklig över att få köra ett riktigt rolig steppass med härliga människor.

Idag var en sådan dag då steppen var lite bättre än vanligt. Inte för att min prestation var bättre än vanligt och musiken hackade på skivan men jag tror ändå att alla deltagare hade kul.
Kul för att vi alltid stöttar varandra, ler och kör järnet!
Jag älskar att peppa tjejerna till det där lilla extra och när jag hör hur anfådda de är blir jag glad, glad över att min vilja och vision går fram!
Nu Låter jag som en knäpp träningshitler, men jag tror inte att deltagarna känner så. Jag tror att de liksom jag blir helt lyckorusaktiga i kroppen när de lämnar salen för dagen och är helt slut.

Jag hade finbesök på steppen i dag och det gjorde det hela lite roligare och gav mig lite extra energi, hoppas ni tyckte det var lika roligt som jag!

Nu ska jag äta upp mitt supermellanmål bestånde av smootihe, yoghurt och mackor för sen ska jag krypa ner i sängen och somna som en sten, vilket jag alltid gör efter att ha tränat.

Vad skulle man gjort utan träningen?

Pizza = Vardagslyx

Vad sägs om en nybakad pizza med brieost, soltorkade tomater, oliver, spenat, tomater och ananas. Till serveras en krispig pizza sallad.
För mig låter det som vardagslyx och det hade jag och Robin ikväll.
Vi var nämligen och storhandlade idag och då passade vi på att göra extra god mat när vi kom hem.

kylskåpen är för övrigt väldigt fullt nu och det gillar vi skarpt!




Annars har dagen varit bra.
Har hunnit med skola, handling, Corepassträning ( som vanligt nu för tiden) samt att koka kikärter och pyssla med lite andra saker.

Om en timme ska jag möte upp Jossan och Lotta som kommer ut till Holmsund ikväll för att gå på mitt Steppass. Jag är nästan ltie nervös bara för att dem ska komma, löjligt eller hur? Jag vet ju om att jag kan mitt pass och att jag är bra på det.
Men ändå så säger huvudet att jag är lite förvirrad då det var två veckor sen jag körde. Ännu mer förvirrad blir jag över att träna in nya styrkelåtar till ett annat pass samtidigt som jag har mina gamla kvar till steppen. Men det är en utmaning även för mig. En utmaning som jag måste klara!

Det ska bli väldigt kul att träna ikväll fast jag känner så här, bara luftrören också håller så kommer det gå hur bra som helst.

Nu måste jag plugga lite så jag gör någon nytta på den fronten också.

Ha en trevlig tisdagskväll!


Sängen!

ÅH idag är det en sådan morgon då jag bara vill krypa neri sängen igen. En väldigt ovanlig morgon alltså.
Men istället ska jag först till skolan för att avsluta vårt grupparbete, sen blir det storhandling med Robin följt av Coreträning, middag och Step ikväll.

JAG ÄR TRÖTT!
Men jag får väl ta tag i dagen och göra mitt bästa ändå.


Lite saknad

Efter att ha gjort alla dagens måsten sitter jag nu här och äter en morotsbulle med mjukost på och dricker Oboy. Samtidigt som jag har lite hemlängtan. Det har jag haft ända sedan jag åkte upp till Umeå igen förra helgen.
Trodde det skulle gå över och det gör det väl snart men efter att ha pratat med en vän igår blev längtan bara större.

Det ska bli så kul att åf komma hem igen till sommaren(när det nu blir ) och få umgås med familjen och vännerna.
Vem vet kanske blir det även en danskurs ifall Daniel luckas lura med mig, lite lockande är det...




Ett så kallat bildregn över en kväll på Kristianstaddagarna förra året. Då var mina favoriter Sara, Karin och Daniel med flera på plats och oj så kul vi hade!
Längtar efter er vänner, fast livet här i Norrland är ändå kanon.
Det är bra att få känna saknad ibland.

Skola och Jobb!

Sitter nu och käkar lunch innan jag ska bussen till skolan tjugo om knappt en halvtimme.
Har haft fullt upp hela morgonen med att tvätta, vika tvätt, öva på Corepasset och plugga.

Ska ha två föreläsning nu på eftermiddagen, två timmar var.Sen ska jag ta bussen direkt till Obbola för att jobba stängningstimmarna där. Fick rycka in för en som blev sjuk, men timmar tackar jag inte nej till. Jag tycker det är kul att jobba och ha något att göra.

Lär komma hem närmare nio ikväll och då blir det att repa Coren en sista gång för denna dag.

Nu måste jag äta upp här och sen packa ner matlådan till ikväll och lite goda mackor som får bli mitt mellanmål denna dag.


Hörs mer ikväll!

Rosor




Titta va fina rosor!
Nu kommer säkert många tro att jag har fått dem av Robin, men så är inte fallet.
Jag har faktiskt fått dem från jobbet, eller ja fått och fått det var två paket kvar och imorgon kommer nya så då fick jag ta hem dem som var kvar.
Så nu har vi rosor i hela lägenheten, i vardagsrummet, i hallen och sen på Robins nattduksbord.

På tal om Robin så kommer han hem om ca en halvtimme. Han har varit borta sen i fredags på den där vandringen. Skönt att han kommer hem igen, även om vi börjar bli bättre på att vara ifrån varandra. Det känns i alla fall inte lika jobbigt som innan och tur är väl det med tanke på att vi kommer vara ifrån varandra en del i sommar.

Men nu ska jag diska, bädda och plugga lite innan Robin kommer hem.
Snart är det tentavecka och jag tjuvstartar redan nu tror jag.
Ska repetera föreläsningarna om Amning och kost för spädbarn nu, men mest för att det är kul!


Matlagning!

Oj vad jag har fått mycket gjort idag!

Jag har övat in typ halva Corepasset nu.
Sen direkt efter det städade jag lägenheten och sen satte jag igång att laga lite mat. Gjorde storkok på linssoppa/linsgryta som jag har fryst in.
blev även sugen på att baka bröd så då satte jag igång med en sats morotsbullar medan jag gjorde min kvällsmat.

Nu är den första bullplåten inne i ugnen och är snart klara, sen är det dags med andra plåten.

Skönt att få aktivera sig nu när man är ensam hemma. Om man inte har något att göra så känner man sig bara så ensam plus att saknaden kommer ikapp en lite för lätt då.
Så efter bakandet är klart är det dags för lördagsmys fram finalen i "Jakten på Julia".


Bullarna före gräddning


Bullarna efter gräddning!

Snart ska jag dela en bulle och bara bre smör på! Det är bland det bästa som finns på nybakt bröd.

lördagsfix!

Efter fem timmars jobb nere på ICA har jag nu kommit hem och ätit lite mat.
Blev ännu fler raggmunkar som var kvar sen i torsdags. Åh det är gott må ni tro. Raggmunkar, lingon och en sallad med strimlad vitkål och morötter är inte helt fel.
Både nyttigt och gott.

Ser det inte gott ut?


Idag har jag en del att göra. Jag ska öva in Corepasset, så mycket jag orkar. Sen ska jag försöka plugga och laga soppa så vi har mat till imorgonkväll och en del portioner i frysen.
Kommer hem sent från jobbet imorgon så då vet jag redan nu att jag inte kommer orka. Bättre att laga det nu än att köpa hem något snabbt skit.

Sen ska jag försöka städa lite också, skulle behöva dammsuga , damma och ta toaletten.

Ska belöna mig själv ikväll genom att göra bakadpotatis med räkor till. MUMS!

Men först ska jag ta itu med alla sysslor.

Vad gör ni den soliga(?) lördag?

Styrelsemiddag

Har varit på en jättetrevlig middag i stan med folk från Cibus. Det var styrelsen som var på middag, kul att få lära känna dem andra lite bättre.
Det är mycket lättare att jobba ihop om man trivs tillsammans som grupp också, och det tyckte jag verkligen att vi gjorde.

Ser framemot året som kommer, äntligen får jag börja engagera mig i lite av studentlivet på riktigt.

Tog faktiskt två egobilder i väntan på bussen tidigare idag.
Hade inte min gamla vanliga frisyr idag utan jag satte upp luggen så att jag hade pannan bar. Känner mig lite konstig utan lugg men jag tycker ändå att det kan vara kul att variera sig.


min långhåriga sida



Trevlig helg på er, själv ska jag jobba på Ica imorgonbitti. Ska bli kul att se vad arbetsdagen kommer bjuda på, kanske blir det fler av de goda Skåneberättelser alla norrlänningar brukar dra för mig. Det brukar ge mig många goda skratt det dära.

En styck fredag!

TJA!

Började min morgon med en hur god frukost som helst! MUMS.
Därefter cyklade jag ner till gymmet, var där i två timmar och övade på mitt Corepass, snart måste det sitta. Men det är mycket övning som återstår för min del. Hoppas jag hinner till onsdag den andra juni för då har jag Corepremiär...

Sen dess har jag fixat och donat här hemma, ätit lunch med Robin innan han åkte iväg. Han ska vara i väg hela helgen med sina kompisar och vandra Höga kusten leden. Låter som det kommer bli en kanon helg för dem.
Har även hunnit att jogga en runda och ätit ännu ett mål mat.

Nu sitter jag med alla åhörarkopior och försöker fokusera alla min kraft på det.Men det går inget vidare, men jag tänker inte ge upp idag och bara tänka ässch det där kan jag göra en annan dag. Nej för jag tänker få in en del i dag, så är det bara.

Får försöka fokusera till halv fem, då ska jag göra mig i ordning för middag med Cibusgänget, både nya och gamla styrelsen ska träffas och ha en trevlig kväll tillsammans.

Här kommer bliden på mig och Robin som jag försökte ladda upp igår.
Vi har precis tagit oss i mål efter blodomloppet.

Blodomloppet 2010!

Hej på er.

Nu har vi kommit hem från blodomloppet samt hunnit duscha och så vidare.
Det har varit en fantastisk kväll, Underbart väder, skönt lopp, trevligt sällskap och en helt fantastisk fika efteråt.

Sprang som sagt en mil och den milen gick hur bra som helst, inte den snabbaste med tanke på att stockning i början men jag kom i alla fall under en timme, alltid något?

Fikan efteråt var trevligt, det var en jättefin matkasse som man fick av sponsorn ICA. Lax, potatissallad(min favorit i plusteste, haha!),mackor, tomater, hummus, leverpastej, skinka, ramlösa, gojibär, choklad och annat smarrigt!

Här kommer lite bilder från i går, sen ska jag gå och lägga mig! I morgon väntar en förmiddag på gymmet då jag ska försöka att öva in mitt Corepass!
Hörs då



Jag och Robin en stund efter målgången. Lagom nöjda må ni tro.


Jossan och Lotta var också glada, speciellt över sina "guld"medaljer...


Massor av godsaker


Vi satt typ mitt på gräsplanen, omringade av alla de andra 7250deltagare som också skulle fika på "matkassen".
Otroligt kul att så många var med och sprang.



Visst är Jossan söt?


En bild på en nöjd Robin, med sin strumpa i ena handen av någon anledning.


Vi avslutar bildkalaset med min nummerlapp och min medalj!


Tidig morgon!

God morgon på er!

Vaknade tidigt idag, eller ja det gör jag varje dag nu när det är så ljust utomhus. Idag vaknade jag vid femtiden. I vanliga fall brukar det vara lätt att somna om men idag så bara halv sov jag efter att jag vaknade först gången. Och redan halv sex var min kropp väldigt pigg så då gick jag upp. Tog lång tid på mig i badrummet, åt en långfrukost och trots det var jag redan klar vi sju tiden.
SÅ sen dess har jag hunnit diska och plocka undan lite.

Nu sitter jag och pluggar på gårdagensföreläsningar. Ska snart ta bussen till skolan då jag ska ha föreläsning mo Fysisk aktivitet och hur det kan fungera som prevention mot folkhäslosjukdomar.

Senare idag ska jag hem och fortsätta plugga och sen ikväll blir det Blodomloppet i stan.
Men mer om det senare!

Ha en skön torsdag och hoppas att solen skiner lika fint hos er också där nere i Skåne!



Onsdagsmys!

Idag hade jag lagat god mat tills Robin kom hem.
Jag hade förberett Tacos med Kyckling i och gjort egna bröd till. Jag hade dukat fint och till råga på allt så hade jag gjort en efterrätt.
Hade rabarber kvar sedan i måndags så då gjorde jag en enkelt smulpaj med dem i.

Blev hur gott som helst och efter att ha suttit ute på balkongen och läst kurslitteratur en stund har jag nu tagit paus innan jag ska fortsätta läsa.



Glöm inte att rå om den ni tycker extra mycket om, det spelar inte så stor roll vilken veckdag det är.

Ordförande i Cibus

Igår röstade jag fram till Ordförande för våran studentförening Cibus på universitet.

Cibus är en studentförening som omfattar alla studerande vid den Kostvetenskapliga instutionen. Alltså dietister, kostvetare, hemkunskapslärare och de som läser fria kurser.
Har hela året varit sugen på att engagera mig i förening och efter att ha suttit med på ett par möten nu under våren så valde jag att kandidera till posten ordförande nu när det var val.
Vi hade årsmöte i går och då valdes hela den "gamla" styrelsen ut mot en ny.

Det kommer bli jättekul att lära mig mer om förening och jag har redan nu nya planer som jag vill att förening ska göra nästa år.
Den andra Lotta i min klass valdes till Kassör. Det kommer passa henne perfekt!

Här hittar ni Cibus hemsida.

Regn!

Mår mycket bättre idag på pollenfronten!
Näsan är nästan som vanligt och luftrören är bra igen.
Men det bästa av allt är att det har regnat inatt, då ser det förhoppningsvis ljusare ut rent pollenmässigt nu när man snart ska gå ut!

Idag ska jag först in till skolan och ha föreläsning om Cancer. Därefter ska jag till Holmsund igen för att gå till tandläkaren innan jag åkter  igen åker till skolan. Där väntar det ännu en föreläsning plus möte med Faddergruppen inför hösten. Vi har massor att planera inför terminstarten i höst.

Lär bli en lång men bra dag. För sen i kväll ska jag sitta hemma och plugga. Har en del att läsa i min kurslitteratur så det är bara att sätta fart.

Ha en bra dag!

Storsjöloppet!

Hej på er.

Nu är jag helt slut! Har varit och sprungit storsjöloppet som gymmet ordnar här i byn.
Det var egentligen tänkt att jag skulle springa 11,6 km men i och med att jag har en del pollenbesvär så tog jag det säkra före det osäkra och sprang den lite mindre rundan på 6.6km.

Kom faktiskt sexa på tiden 32 minuter blankt. Tycker det var helt ok, men nästa år får jag antingen få en bättre placering på den lilla rundan eller ta mig runt den stora. Man får väl se hur pollensäsongen ser ut.

Det var väldigt kul i alla fall och väl ute i spåret gick det superbra. Att få jaga människor är det något som jag är sjukt bra på, det sporrar mig jättemycket att ha någon framför sig. Allting känns mycket lättare då.


här är min nummerlapp och en nummerlapp som jag ska ha till vårruset som går av staplen nästa vecka!

Fick även reda på något väldigt roligt idag!
Det är nämligen så att varje år fixar Less mills(stavning) som är ett stort företag som gör pass, till exempel bodpump och bodybalance som olika friskvårdsanläggningar får köpa hem.
De ska ordna en stor träningsdag nere i Stockholm där instruktörer från hela landet är välkomna. Anne som är ansvarig för oss instruktörer på gymmet frågade om vi ville åka dit och självklart vill vi det.
Vi kommer få betala resa och hotell själv men får lön för hela dagen vi är där i och med att det är utbildning och träning i ett.
Tänk er jag ska få åka på ett stort jippo där instruktörer från hela landet kommer vara, shit va häftigt!

Inte nog med att vi ska få en hel dag nej vi ska ju även få resa ner tillsammans med alla från gymmet ( lär bli en grym personalträff) och sen på fredagskvällen kommer hela Cafe Opera vara bokat för oss instruktörer som ska vara på träffen, coolt va?!

Jag längtar redan även om resan inte går av staplen förrän första helgen i September!


Tisdagmorgon!

god morgon på er!

Jag mår inget vidare... Hela natten har jag kämpat med pollenallergin, jag var ju dum nog att inte duscha av mig alla pollen som antagligen sitter i mitt hår innan jag la mig. Så jag får skylla mig själv men ändå.
Vaknad vid tre och då var det helt ljust, solen var uppe och sken på himlen och jag själv blev helt förvirrad. Man får väl vänja sig!

Idag ska jag sitta med grupparbete fram till halv tolv då jag ska på årsmöte hos vår studentförening CIBUS. Det är idag vi ska rösta fram nya styrelsen och jag själv har kandiderat till ordförande posten , håll tummarna att jag får den.

Efter det ska jag bura in mig här hemma ett par timmar innan jag ska till gymmet för att springa Storsjöloppet, eller ja gå snarare! Tror inte jag klarar av att springa med tanke på all pollen.

En så kallad Pollenchock!

Jag hatar att vara pollenallergiker!
Råkade somna på soffan innan av ren utmattning och vaknar ut och ser ut och känner mig som en, ja jag vet inte vad.
Halsen är tjock, näsan rinner, huvudet spänner och mina ögon kliar!

Må detta gå över med hjälp av medicin tillimorgon så jag kan springa mitt första lopp imorgon kväll!

Nu ska jag försöka sova mig piggare...

Rabarbermuffins

Det var skönt att få komma hem till lägenheten idag. Speciellt eftersom att min dag började väldigt tidigt i morse.
Så efter skolan när jag kom hem gick jag igenom min post och vilade lite innan jag och Robin cyklade ner till affären och handlade.

Väl där hittade jag rabarber som inte alls kostade speciellt mycket och då passade jag på att köpa hem lite.
Bakade muffins på ena rabarbern nu ska snart sätta tänderna i en av dem.

Kan nog få lite svårt att smaka alla smaker dock för pollenchoken som råder här uppe i norr nu har flugit på även mig och min näsa!
Alla björkar har nu börjat slå ut vilket är ett tecken på den varma helgen som har varit här. Men det känns ju tyvärr jobbigt för mig och min näsa.

Men nu ska jag sluta gnälla och istället sätta mig och pyssla med Corepasset i en timme eller så.



Åter i Umeå

Oj här har det visst blivit ett lite blogguppehåll.
Sorry för det men de senaste dagarna har jag haft en hel del för mig och inte velat blogga helt enkelt.

Har varit hemma i Skåne ett par dagar, sen i onsdags rättare sagt och det var väldigt trevligt.
Träffade många vänner och hann spendera en hel del tid med familjen så jag är helt klart nöjd.

Och jag klarade faktiskt av att inte plugga någonting under min "semester". Satt mig en snabbis igår kväll men bytte snabbt syssla.

Orkar inte skriva allt som har hänt just nu utan det får komma allt eftersom.
Men kan redan nu säga att Karins 20årsfest i lördags var otroligt trevlig, god mat, trevligt sällskap och mycket dans!

Nu sitter jag i skolan efter min tidiga morgon. Ska försöka få lite plugg undanröjt innan seminariet som börjar vid två.
Om en timme kommer Robin och äter lunch med mig! Längtar redan efter att få krama honom.

Hörs ikväll!

Skåne!

Idag reser jag hem till Skåne efter skolan!

Har massor av roliga möten inplanerade, och det ska bli så skönt....

Ha en skön onsdag :)

VG på Livmaken!

Fick tillbaka Tentan som jag skrev för tre veckor sedan. Ni vet den som var på 15hp(livsmedels och matlagningskunskapen).
Och vet ni va? Jag fick VG på hela skiten!
På "faktadelen" delen fick jag Vg, på Fördjupningsuppgifterna fick jag Vg och sen satte jag alla rätt på räknefrågan. ÅH det känns SÅ bra. Den tentan var otroligt skönt attklara så bra med tanke på hur stor och omfattande den var!
Nu är det bara att kämpa inför nästa tenta.

Har haft grupparbete hela dagen med två härliga tjejer från klassen. Det gick bra vi fick gått igenom två av våra arbeten/redovisningar och började på den tredje. Har verkligen fått jobba undan en del idag och det är skönt.

Riktigt skönt att vara klar med det mesta nu med tanke på att jag flyger hem till Skåna imorgon. Vill försöka plugga så lite som möjligt när jag är där.
Får pyssla lite med corepasset dock men det ordnar sig.

Sen jag kom hem för en timme sedan har jag hunnit slänga ihop två brödlimpor, städat undan, bäddat och börjat packa väskan. Allt som går att packa nu är packat!
Så nu ska jag sätta mig med Musikanalyserna inför Corepasset och sen blir det mat innan jag ska vara på gymmet vid sju för två timmars träning.

Lustigt att jag började packa nu när Robin inte ens har packat upp sin väska helt sen hans vistelse i Uppsalla denna helgen...

Min väska som nästan är klar för avfärd :)

Och Här är Robins alla saker sen helgen.

Nu: Musikanalyser!

Pluggdag!

God morgon!

Sitter och äter frukost just nu. Ska ta bussen tillskolan nu redan halv åtta, för att möta upp två klasskamrater vid åtta. Därefter blir det grupparbete hela dagen. Så skönt att ta tag i det och verkligen sätta sig med det. Blir vi klara snart så är jag klar med alla uppgifter ohc inlämningar innan sommaren sen. För ni vet de där arbetet jag höll på i fredags? Det blev jag helt klar med, hur nu det gick så snabbt kan jag inte svara på. Jag vara effektiv som en hamster helt enkelt.

Sen  därefter ska jag hem, packa, plugga och laga mat. För sen vid sju ska jag träna Bodybalance och Step.

Så ser min dag ut och nu ska jag sluta så jag hinner packa ner en massa mat, lunch och goda mellanmål är ett måste om man ska orka hela dagen.

Ha en bra tisdag!

En tidig kväll

Ska faktiskt redan nu gå och krypa ner i min sköna säng.
Anledningen till detta är för att jag läser en jättebra bok just nu som jag vill läsa mycket till i innan jag hinner somna.

I övrigt så hade dagen varit bra, har kört Core och Bodypump innan ikväll vilket var otroligt skönt!

Hörs mer imorgon, då blir det en lång dag med grupparbete, packning inför hemresan, plugg och Två träningspass på kvällen. Varav ett är mitt egna steppass!

Ha en skön kväll.
god natt

Måndag morgon!

Åh vilken härlig morgon!

Steg inte upp ur sängen förrän vid halv åtta, rena sovmorgonen för mig nu! Och på en måndag dessutom. Men jag behövde den där extra timmen idag, njöt av morgonen och kramade om Robin medan han sov.

Nu har jag gått upp och dukat upp värsta frukosten med gröt, mackor  ett glad mjölk och en massa frukt så som melon till.
Robin ligger i rummet brevid och vilar ut efter helgen.
Det är så skönt att ha honom hemma igen, lägenheten blir mycket trevligare då. Det är skönt att kunna äta frukost och samtidigt höra hans djupa andetag och kvittrande fåglelsång som kommer in i lägenheten då jag har öppet ut till balkongen.


Idag har jag inte skolan förrän klockan ett, vilket är skönt. Till dess ska  jag ut en sväng, antingen en löparrunda eller en promenad men jag vet nog redan nu vilket det lutar åt.
Sen ska jag även komponera ihop mitt Corepass, eller börja i alla fall.
Sitter redan nu och luskar fram lite låtar som jag vill ha med!

Men jag hade behövt er hjälp nu! ÄR det någon speciell låt som ni vet är så där superskön att köra mag och ryggträning till, eller kanske passar den till balans och strechövningar?
Skriv då en kommentar till mig.
För jag har lite funderingar över musik redan men att höra fler alternativ är alltid bra.
Är tacksam om ni funderar på det, svar behöver jag inte ha redan idag.



Solen skiner i Holmsund idag och denna dagen har börjat superbra!
Ser ni hur lite snö vi har kvar nu?





i Form

Efter jobbet idag köpte jag tidningen i Form som jag tidigare skrev.
Har suttit och läst igenom hela nu och blev helt uppslukad. Ett väldigt bra nummer då de har tryckt på saker så som löpning, hur man hanterar sitt sötsug, hur man gör för att få en bättre nattsömn och så vidare.

Kapitlet om löpning gör mig jääääättesugen på att genast gå ut och de testa de olika tipsen om backträning, intervaller och om styrkeövningar som ger bättre resultat när man är ute och springer.
Men jag har en träningsfri dag i dag och jag måste verkigen börja hålla på den dagen. Annars blir det lätt för mycket träning när man heter Lotta och har massor av överskottsenergi.

Men tidningen var i alla fall väldigt motiverande, nya tips ochråd är aldrig fel. Det som är extra kul nu är att jag känner igen allt mer och mer när jag läser i sådana här nummer utifrån det vi har lärt oss i skolan. Inget av det som skrevs om kosten var nytt för mig, tom de där med ett ämne som bestod av någon metylester förstod jag! tummen upp för det förstärkande självförtroendet.

Nu ska jag försöka lägga band på mina springsugna ben och istället lägga mig i soffan och lägga upp veckans träningsplan och skriva ner lite punkter till ett möte imorgon.
Sen ska jag hålla kväll genom att läsa i en bok och räkna ner minutrarna till Robin kommer hem. Vilket inte är förrän halv tolv i natt, men jag ska vara vaken då har jag bestämt mig för!




Tacokväll!

Igår var det Tacokväll hemma hos Bästaste Hanna.
Oj vilket kalas det blev sen. Alla hade vi tagit med oss något och till slut blev det ett stort buffebord. Eller ja så stort som det kunde bli inne på korridorsrummet.

Först blev det en massa mat, sen blev det prat, efterrätt ( världens godaste kladdkaka, och då räknar jag inte duvanders chokladtårta som kladdis så ni vet) och ännu mer prat.
Sen när klockan började närma sig elva så tog jag bussen mot stan och sen bussen hem, väl passande till då tjejerna skulle bege sig ut och dansa på Campus.

Skönt att få somna "tidigt" i och med att jag gick upp redan halv sju i morse. Men att stiga upp tidigt för att jobba är aldrig fel, tvärtom, det gillas!

Åh jag vill göra om gårkvällen, det var så sjukt härligt. Det är ett skönt gäng det där. Det bästa är att alla vi som var där i går ska läsa tillsammans i höst så då lär det bli fler tillfällen med liknande aktiviteter.

Här kommer ett par suddiga bilder, för ja jag vet att vår kamera suger och att vi måste köpa en ny... någon gång!


En bild på mig även om den må väldigt ful, platt hår och uppblåst mage... Åh det är så lustigt att det aldrig slår fel.
Men jag bjuder på den för ni vet ju att jag inte bryr mig speciellt mycket.


Jag och mina två Skelefteåkompisar Bia och Erika. Erika och jag längst bort har lite problem med det här att fastna bra på bilder, eller hur Erika? ;)


Men tjejen från västkusten hon visar var skåpet ska stå.

En perfekt lunch

Har kanske en av de bästa luncherna på länge.
Har precis kommit hem från jobbet och smaskar i mig Robins goda fiskgryta, bananer och läser i det senaste numret av "I form". Blir inspirerad till tusen då de står mycket om löpning, även om jag än så länge bara har skumläst.


Nu ska jag springa ner med tvätthögen och börja tvätta!

Skriver mer sen, och då får ni ta del av vår härliga tacokväll som vi hade igår!

Söndagen!

God morgon!

Jag sitter och försöker få ner lite frukost i min mage, men de är svårt då tänderna inte riktigt vill sammarbeta...
Men men tur att frukosten gör mig lite piggare för när jag vaknade vill jag helst sova fler timmar.

Så blir det efter en jättehärlig kväll med vännerna. Tacokvällen var hur bra som helst. Precis vad jag behövde.
Nästan en helt nykter kväll för mig, skönt då slipper man må skit idag ;)

Nu ska jag snart cykla till jobbet, ska bli skönt att få frisk luft.

När jag kommer hem har jag tvättid så då ska jag pyssla här hemma lite.

Sen ikväll någon gång kommer Robin hem, vet inte när. Men någon gång kommer han!

Vi hörs

Korvmackor!

ÅH jag älskar verkligen  Korvmackor!
Får man bara välja ett enda pålägg här i världen så tror jag det faktiskt det skulle vara prickig korv! Där är det svårt att avstå köttet ;)
Har precis svept i mig två korvmackor och ett stort glas Oboy, precis som förr i tiden när man kom hem från skolan och fikade med familjen.
Saknar de där eftermiddagsfikorna, stackars de barn som få fika i ensamhet utan syskon och föräldrar...


Jobbet gick jättebra idag, satt i kassan mest och spred en massa glädje till kunderna. Har nämligen varit hur glad som helst hela dagen, undra vad det beror?
När jag kom hem åt jag lunch, diskade och svirrade om för en löprunda. Hade otroligt mycket överskottsenergi som jag behövde bli av med.
Konstigt nog så har jag nästan mer eneri nu.

Men tur är kanske det för nu ska jag klä mig lite finare och ta bussen mot stan. Där väntar ju en härlig Tacokväll. ÅH det kommer bli så gott hoppas jag!
Om inte så har jag i alla fall otroligt bra sällskap.

Ha en skön lördagskväll gott folk.

Och Josefin, jag hoppas du blev piggare av tuppluren och att du får en trevlig kväll utan att behöva känna sååå mycket jobbig saknad! KRAM

Lördag, Jobb och Tacokväll!

God morgon på er!

Idag blir en bra dag hoppas jag på. Först ska jag jobba på Ica mellan åtta och ett. Därefter ska jag cykla hem och roa mig i ett par timmar innan det är dags för Tacokväll hemma hos Hanna i klassen.
ÅH det var länge sen jag åt tacos, hoppas att det blir supergott!

Vädret ser ut att bli minst lika fint som igår. Det är redan strålande sol och det finns inte ett moln på himlen. Får kanske ta en långpromenad efter jobbet ifall vädret håller i sig?

Vad ska ni göra idag?


Den gröna fredagskvällen

Som ni vet så försöker jag dra ner på mitt godisätande. Och än så länge går det bara bra. Det har gått åtta dagar sen jag åt Godis sist. Mitt mål är inte att inte äta godis alls men jag vill gärna vänta ett par dagar nu för annars kommer jag inte känna någon skilnad i sötsugkänslan tror jag.

Helgerna är så klart inte lätta att klara av utan godis, speciellt inte om man inte är van vid det.
Men jag gottar mig med annat. För jag stack ner till Konsum innan och såg att gurkorna var hur billiga som helst så jag bestämde mig för att göra grönsaksdipp. Hade ju redan morötter och Gräddfil hemma.
Men jag kom inte långt in i affären förrän jag stötte på ananaser, också till halva priset. Så jag tog en, jag menar både frukt och grönt är ju hur gott som helst.

Dock så ska jag spara halva ananasen till en annan dag.

Nu blir det Så ska det låta och någon film efter det.
Fredagen har varit bra!

Här är min buffé!

Världsföräldrar

Äntligen har jag och Robin tagit steget och blivit Välrdsföräldrar hos UNICEF.
Först tänkte vi vara det ihop och skänka 100kr tillsammans. Men sen insåg vi att vi gör mer nytta om vi är det båda två var för sig så nu är vi det.

Det var hur enkelt som helst. Man anmäler sitt intresse på deras hemsida och sen skickar de ut ett brev som man få fylla i och skicka tillbaka. Brev som jag ska gå och posta senare ikväll

Här hittar ni till UNICEFS hemsida, för visst vil ni också vara med och kämpa för varje unge?


Milen på 53min

Var ute och sprang precis och kom in och såg att jag hade sprungit en mil på 53min!
Det är jag otroligt nöjd med. Känns som om det var längesedan det var så lätt att springa. Kanske berodde det på att Solen skiner, att det är varmt ute och att det är fredag?
Någonting var det i alla fall för skönt var det!
Träningen ger resultat och det gillar vi.

Jag blev jättesvettig dock för jag tog på mig min tjocka handbollströja som vanligt och sen ett hårband på huvudet, ett brett hårband som blev otroligt svettigt. Kanske hade det räckt med en T-shirt och klämmor i håret.
Det är lite knepigt det där med håret nu. För jag har jättekort hår på ena sidan av huvudet och andra sidan är det långt. Blir konstigt att sätta upp det för då blir det en tofs på ena sidan, och när man har klämmor ser det också skumt ut.
Därför får jag köra på det breda hårbandet, då läggs allt hår rakt bak och man känner sig inte "tyngre" på ena sidan.
Haha dagens I-landsproblem.

Jag är i alla fall nöjd med dagens löpning.
Här är jag 5 min efter att jag kom hem. Färdigstrechad och redo för en dusch!

Ledig idag!

Åh äntligen kommer en sån här dag. En ledig dag!
I vanliga fall brukar jag inte gilla lediga dagar men idag har jag mycket att sysslsätta mig med och då är det perfekt!

Tråkigt är dock att Robin åkte till Uppsala tidigt i morse. Eller ja det är självklart väldigt kul för honom. Han ska bo på hotell hela helgen och få gå på en Bankett och grejjer, men jag är inte alls avundsjuk ;). JO det är jag ska ni tro.

Men jag ska nog klara mig bra här hemma denna helgen för det kommer hända mycket roliga saker.
Idag ska jag verkligen försöka skriva så mycket som möjligt på mitt enskilda arbete, vill bara få det gjort.
Jag vill även hinna med att städa lägenheten, springa en mil och laga lite god mat då och då.
Men målet för dagen är att plugga och njuta av livet!
Har lagt alla skolsaker på bordet så det är bara att hugga tag i det.


Passade även på att ta en härlig långfrukost idag. Gick inte upp förrän kvart över sju! Det var riktigt skönt att ligga en timme extra i sängen idag. Fast var ju vaken vid halv sex också för då pussade jag Robin när han åkte iväg.
Tur jag hade gjort mackor till han igår kväll så att han fick frukost i sig.

Nu ska har jag precis plockat undan frukosten och ska börja att plugga!


Hörs senare idag!

Shopping och pluggdag

Hej.
Nu sitter jag här tolv timmar senare, tiden går verkligen fort!

Min dag har varit mycket bra, den bästa på hela veckan än så länge. Först var jag i skolan och började lägga grunderna till mitt enskilda arbete som vi har på det här kursmomentet.
Det gick bra, mycket bättre än väntat då jag hittade mycket referenser och efter att ha läst ett par artiklar har jag nu hittat tre som jag har fasnat för som jag ska använda till mitt arbete( två av dem var källor till ett kapitel som vi ska utgå från när vi skriver och en har jag hittat själv).
Så imorgon är det bara att sätta igång med skrivningen, för det orkade jag inte börja på idag. Men jag har mycket ideér över vad jag ska skriva om så det känns bra.

Efter att ha ätit lunch iskolan tog jag bussen ner till stan och shoppade lite.
Var tänkt att jag skulle hitta något fint att ha på mig till nästa helg då det vankas stor fest( mer om detta senare). Men som vanligt när man letar efter något hittar man inte det. Eller jag hittade en jättefin klänning men det var en tubklänning och enligt den modellen skulle man ha väldigt stora bröst tror jag för när jag testade den så föll den rakt ner till fötterna, mindre kul...

Men en positiv sak var att det var superrea på Gina Tricot, typ hur mycket fina baskläder som helst för bara 29kr. Som student blir man superglad när man ser att de rear ut bra baskläder.
Blev 5 fynd och en Body också men det var inte på rea.

Efter min lilla shoppingtur mötte jag upp mitt härliga tjejgäng. Både Zandra och Malin som inte bor i Umeå denna termin är uppe över helgen så vi passade på att träffas alla tjejer för att ta en fika ihop.
Åh så härligt det var, första fikan utomhus för iår och med superhärligt sällskap.
Det kändes precis som i höstas då vi umgicks mycket, det var bara Sanna och Sofie som saknades.
Men det var bra ändå. Efter två snabba timmar skiljdes vi åt för att gå hem på olika håll.

När jag kom hem så har världens bästa pojkvän stått och lagat en supergod middag fast han här mycket att göra inför morgondagen då han åker ner till Uppsala.
Han hade gjort en god fiskgryta med Cocusmjölk och curry i. Det är så kul att Robin är duktig på det här med matlagning.

Nej nu måste jag läsa en hel del atriklar som jag inte har hunnit med till veckans föreläsningar. Ni får ha en trevlig kväll!

Och här kommer lite bilder på kläderna jag köpte idag.


En tröja med axelvaddar som är kortare i midjan. Är svart och rosa randig. Rätt söt faktiskt.


köpte tre slappa linnen i härliga pastelfärger, ett oranget, ett rosa och ett ljusblått som jag har på mig just nu.

En ljusblå Body med ruggurringning, Me like!


En beige kofta som blir härlig att svepa in sig i i kommande sommarkvällar.

Bra start på dagen

Klockan är bara åtta men ändå har jag hunnit med hur mycket som helst.

Gick upp kvart över sex, då svepte jag en tallrik fil med kanel och ett glas mjölk. Efter det tog jag på mig träningskläderna och knöt på löparskorna.
Sen gick jag ut och sprang mina fem koilometer, tog ca en halvtimme.
Efter det hoppade jag in i duschen och fixade mig iordning.
Nu sitter jag här vi frukostbordet igen, ätit min andra frukost.
Denna bestående av gröt och mackor på det nybakta brödet.

Nu ska jag skriva ut en del papper och efter det ska jag ta bussen till skolan. Har inga föreläsningar idag men jag har ett lite större arbete som ska vara klart nästnästa vecka. Tänkte att jag börjar på det nu redan för jag vill gärna vara klar med det till nästa onsdag av flera anledningar.

Sen efter lunch blir det lite shopping på stan äntligen. Och efter det kommer två kompisar som jag läste med i höstas till stan så då ska vi umgås hela gänget.

Lär bli en heldag.
Känner mig pigg nu efter denna sköna starten med löpningen!

Ha en bra torsdag gott folk.

Filmjölksbröd med lingon.

Ska ge er receptet på bröden som jag bakade tidigare ikväll.
Som ni vet bakar jag väldigt mycket filmmjölkslimpor. Bröd som är enkla att göra och som är väldigt goda. I och med att jag och Robin inte köper färdigtbröd längre är det ett otroligt bra då det håller sin saftighet länge och går bra att ha i frysen.

Det här brödet går lite snabbare än mina vanliga standardlimpor som tar 1,5-2tim i ugnen. Detta tar endast en timme.

Detta behöver ni för två sycken limpor:

  • 1dl Krossat Vete
  • 2dl Havregryn(gärna berikade, blir bättre fiberinnehåll i brödet då)
  • 6dl Grahamsmjöl
  • 10dl Vetemjöl
  • 4tsk Bikarbonat
  • 2tsk Salt
  • 8dl Naturell yoghurt eller filmjölk
  • 1,5dl Mörk sirap
  • 1dl lingonsylt( eller 1 dl rårörda lingon ifall man vill minska på de onödiga tillsatserna som man måste ha i köpt lingonsylt för att den ska hålla sig bra länge.)
Så här gör ni:
  1. Sätt på ugnen på 200grader.
  2. Smörj två stycken 1,5liters brödformar.
  3. Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke.
  4. Blanda Filmjölk, sylt och sirapen i en annan bunke.
  5. Häll sedan över filmjölkblandningen i den bunke som innehåller de torra ingredienserna.
  6. Blanda ordentligt tills allt är en bra smet.
  7. Klicka sedan ner smeten jämt i de två brödformar som du tidigare smort.
  8. Sätt in bröden i ugnen, långt ner.
  9. Låt dem stå där i 55-60min.
  10. Sedan mår bröden bäst av att vila över natten innan du skär i dem, som alla filmjölksbröd.




Hektiska dagar!

Det var längesen nu, längesen som jag bloggade känns det som. Men om jag tänker efter är det nog bara ett dygn sedan.

Dagarna springer förbi nu och det är därför jag inte riktigt har så mycket tid öfr det här med bloggandet.

Men i alla fall. Igår var vi på Mottagningutbildning inför mottagningen av nollorna nästa termin.
Jag och mina kursare ska äntligen få bli faddrar. Många i min klass är supertaggade och vi ska ha möte redan nu på måndag då vi ska planera de första sakerna som måste ske nu innan terminavslutningen.

Sen hade jag step på kvällen, och även om min mage var relativt tomt liksom huvudet så gick det helt ok. Sen på kvällen hade jag och Robin en skön kväll då vi såg på en massa repriser av Halvåtta hos mig innan det var dags för läggdags.

Idag har jag en väldigt intressant föreläsning på morgonen fram till lunch. Den handlade om Kost för Äldre.
Det finns så mycket mer som man ska tänka på som man inte har någon aning om när det gäller kostplanering för äldre.
Men det ska jag inte tråka ut er med denna kväll.


På eftermiddagen sen hade jag en föreläsning till och efter det väntade dagens höjdpunkt.
Jag och mina kursare blev nämligen filmade av SVT-teamet som jobbar för PLUS.
Det ska nästa vecka visa ett test om olika potatissallader. Vi fungerade nämligen som testpanel i och med att vi har blivit "utbildade" genom att göra sensoriska tester.
Vi fick fem olika smakprov på potatissallader som vi fick skriva vad vi tyckte om.. Vi hade ingen aning om vilka sorter som var vilka förrän efterråt och det var otroligt kul att se.

Jag blev också lite intervjuad av reportern men det var det många som blev så det är inte säkert att jag kommer med i klippet. Även om det vore väldigt kul.
Kolla klockan 21:00 på svt nästa torsdag.

Sen ikväll har jag bara pluggat och bakat bröd.
Nu ser jag på Andra Avenyn, allra sista avsnittet. Helt otroligt att det är sista avsnittet.
Så nu måste jag njuta av det ;)


Träningvärk idag!

ÅH det var en lång dag igår, nästan lite för lång. Mer om det senare idag när jag kommer hem från skolan.

För idag är det skola som gäller, först en föreläsning om hur man lägger upp kost för äldre och efter det är det en föreläsning om Kostsociologi.
Sen ska vi göra en spännande sak för programmet PLUS som sänds på SVT. Mer får ni veta sen.


Idag var det otroligt jobbigt att stiga upp ur sängen och inte för att jag var trött utan för att min träningsvärk gör mig nästintill handikappad.
Jag ska Aldrig, Aldrig igen ha en månadsuppehåll på Bodypump och sen köra igen med samma vikter och tro att jag ska må bra dagarna efter. För det gör jag inte.
Men att röra  på sig hjälper så eventuellt blir det träning ikväll igen.


Mina Biceps gör ont! Men jag vet, jag får skylla mig själv.
Nu får man i alla fall ett kvitto på att man har muskler i alla fall.

Tidig uppstigning...

Det blev en tidig uppstigning för mig idag.
Anledningen är den att jag ska vara hos tandläkaren vid åtta här i Holmsund. I och med att jag hade tänkt plugga fram tioo nio då jag ska ta bussen så får jag plugga nu innan besöket istället för att hinna med allt.

Men det var inte svårt att få upp tidigt för jag vaknade halv sex, helt klarvaken av ljuset. Men låg och drog mig till lite efter sex, då bestämde jag mig för att gå upp.
NU har jag ätit frukost så nu är det bara att plocka fram den tjocka kurslitteraturen och läsa de sidor som var hänvisade till gårdagens föreläsning.

Så här ser min dag ut idag:
  • 08:00: Tandläkaren
  • 09:45: Träffa min grupp så att i skolan för att förbereda några seminarium.
  • !3:00: Föreläsning fram till klockan tre.
  • 15:00: mottagningutbildning då vi ska lära oss allt om hur man arrangerar en nollning, varar fram till sju ikväll.
  • 20:10 Step en timme.
Det är en hektisk dag, speciellt där mellan utbildningen och Steplektionen. Men jag har räknat ut att jag tar bussen som är inne i Holmsund kvar i åtta och sticker då direkt till gymmet, har alla saker med mig redan.

Ha en bra dag.

Tidig uppstigning...

Det blev en tidig uppstigning för mig idag.
Anledningen är den att jag ska vara hos tandläkaren vid åtta här i Holmsund. I och med att jag hade tänkt plugga fram tioo nio då jag ska ta bussen så får jag plugga nu innan besöket istället för att hinna med allt.

Men det var inte svårt att få upp tidigt för jag vaknade halv sex, helt klarvaken av ljuset. Men låg och drog mig till lite efter sex, då bestämde jag mig för att gå upp.
NU har jag ätit frukost så nu är det bara att plocka fram den tjocka kurslitteraturen och läsa de sidor som var hänvisade till gårdagens föreläsning.

Så här ser min dag ut idag:
  • 08:00: Tandläkaren
  • 09:45: Träffa min grupp så att i skolan för att förbereda några seminarium.
  • !3:00: Föreläsning fram till klockan tre.
  • 15:00: mottagningutbildning då vi ska lära oss allt om hur man arrangerar en nollning, varar fram till sju ikväll.
  • 20:10 Step en timme.
Det är en hektisk dag, speciellt där mellan utbildningen och Steplektionen. Men jag har räknat ut att jag tar bussen som är inne i Holmsund kvar i åtta och sticker då direkt till gymmet, har alla saker med mig redan.

Ha en bra dag.

Måndagsglädje!

Känner mig som stålkvinnan idag!
Träningen gick hur bra som helst, gav verkligen allt jag hade och det kändes som om jag aldrig skulle bli slutkörd ;) Jag älskar verkligen att träna med den känslan i kroppen, jag hade den så ofta på en handbollsplan men därefter har jag haft lite svårare att hitta tillbaka till den.

Men men, det blev först ett 30min Corepass och efter det körde jag ett HÅRT Bodypumppass. Sen tänkte jag sluta men benen skrek efter mer ansträngningen så jag knöt på mig löparskorna och gick ut och sprang snabbt i en halvtimme. Sen cyklade jag hem från gymmet.

Nu sitter jag här, mätt efter en hel hög ostmackor och fil och trallar på Melissa Horns fina musik. Hennes röst är helt underbar.

Dock så har jag mycket skolsaker kvar att göra och nu när jag var iväg och tränade så länge så får jag sitta uppe lite sent. Men det gör inget.

Imorgon väntar en SUPERlång dag så det blir det antagligen glest här i bloggen. Men man vet aldrig med mig.

Ha det nu så bra vänner, och ni vet väl att man alltid orkar mer än man tror? Tänk på det.

Miljöetik here I come!

Tja!
Nu är jag hemma efter en lång skoldag som bestod av bland annat en föreläsning om Hjärt- och kärlsjukdomar. Väldigt intressant.

Men vet ni vad dagens positiva sak är? Förutom att jag känner mig effektiv som en hamster i ett hamster hjul och att jag fick akuttid hos tandläkaren för mina gnisslande tänder?

Jo jag fick antagningsbeskedet inför sommaren studier.
För er som inte vet kan jag meddela att jag tänker läsa en 7,5hp kurs under sommaren för att få lite mer kött på benen, och för att slippa bli rastlös. Mest för att slippa bli rastlös faktiskt.
Jag har kommit in på mitt förstahandsval, nämligen Miljöetik.
Det är en kurs som går under ämnet Filosofi. Det är en kurs som är helt internetbaserad och vi ska diskutera och arbete om just ämnet etik när det gäller vår miljö.
Vilket ansvar bör vi människor ta och vad våra handlingar får för konsekvenser för miljön!

Låter det inte sjukt intressant? Jo jag tycker i alla fall det.
För om jag någon gång får för mig att jobba med något annat en stund än att vara dietist så är det helt klart Mat och miljö frågan jag vill jobba med. Om inte kostvetenskapsundervisning, eller produktutveckling eller kostochträningsföreläsning...

Nu ska jag äta upp min Tonfisk och bönsallad samt läsa klart två artiklar om Alkohol och fysisk prestation innan jag så småningom drar till gymmet.
Där ska jag träna Core och Bodypump, kanske springer jag en runda efteråt också. Får se hur pigg jag är.

En Lotta med massor av överskottsenergi från dagens alla positiva besked!
Livet leker, visst gör det?


En hel vecka framför oss

God förmiddag gott folk.
Det är äntligen måndag och en ny vecka har tagit fart.
Denna vecka kommer jag att spendera med att plugga järnet alla vardagar för att sen kunna jobba avslappnat på Ica i helgen.
Jag ska även försöka träna så mycket jag kan. Ikväll väntas det Core och Bodypump för mig.
Sen ska jag försöka få in tre löppass också så jag verkligen kommer i fas.

Men nu idag är det först skola som gäller. På förmiddagen ska jag träffa två vänner från klassen och sätta igång med ett av de tre grupparbetena vi har ihop. Sen efter lunch blir det en föreläsning, på engelska. Den första för mig. Ska bli otroligt spännande.

Nu ska jag packa matlådan, packa ner datorn och springa ner till bussen.
Hörs senare idag.

Förresten, hoppas ni har lika fint väder som oss, här skiner solen. Fast än så länge är det bara 4 grader varmt.

Parmys!

Jag älskar att ha kvalitetstid med Bästaste Robin.
Ikväll är en sådan bra kväll då vi snart ska sätta stopp för användning av datorerna och bara umgås med varandra.

Vi har precis ätit en god middag bestående av Broccoli och Ädelostpaj med sallad till.
Nu ska vi spela Tp ( Robins favoritspel, som jag är värdellös på). Vid nio börjar en film som vi ska se! Så mysigt så... Lite massage ska vi också lyxa till det med.


Men nu TP!

Robins älskade TP som han fick av sina föräldrar i julklapp.


Vår kvällmat, Paj är verkligen något som Robin är mästare på att laga. När vi gör det är det alltid jag som är hans assistent.

Ha en härlig söndagskväll gott folk.

Godisstopp!

Jag har sagt åt mig själv, som så många andra gånger att försöka äta mindre godis.
För någon vecka sen kom jag på att jag och Robin äter nog lite fööör mycket godis. Okej att vi tränar och håller på så jag vill inte dra ner på det för vikskäl men alltså hur bra kan kroppen må av att stoppa i sig alla de där e.numrerna och mina blodsockervärden vill väl strypa mig varje gång jag äter rent socker antar jag.
Det borde väl jag om någon veta ;)

SÅ nej för en gångs skull ska jag lyssna på min kropp, för jag tror att den har smygprotesterat lite.
Jag säger inte nu att jag ska sluta äta godis för det är omöjligt men äta mindre, ja det kan jag försöka göra.

Det är faktiskt min första helg på väldigt länge som ser fri ut från Godis, har inte ätit något alls sen i torsdag. WOHO!
Men suget finns, det kan jag lova er. Varje gång jag går in i köket gör det sig påmint. Men jag är starkare än suget, ialla fall idag.

Men ett par godisbitar hade suttit fint just nu! Hoppas suget går över efter maten.

Visst är godis gott?

Observera nu att det här är en gammal bild, jag har inget godis NU!

Sköna Söndag

Det är söndag och Jag och Robin har det så bra här hemma i Holmsund.

Vi gick upp vid halv nio då jag sprang ner till tvättstugen och tvättade mina Converse och min Fina sportjacka/vårjacka. Skorna blev faktiskt lite vitare för er som undrar men lite av den halvgråa touchen är kvar, vilket jag var beredd på.
Sen dess har jag pluggat, har nästan gjort all som jag tänkt. Allt förutom att börja på ett heljobbigt arbete där man måste granska referenser och sen skriva ett arbete om det. Nääh det börjar jag med på torsdag eller fredag då jag har två hela instuderingsdagar, dem är alltid välkomna!

Vi har även varit ute och sprungit varsin runda, vi gick ut samtidigt men sprang på var sitt håll. Jag kände att jag bara behövde mig själv, min musik och min runda att tänka på. Det var som alltid väldigt skönt att få komma hem sen efter en uppfriskande runda. Idag kan man verkligen säga att runda var uppfriskande för det småstänkte lite då och då.

Ett Konsumbesök har vi även hunnit med, vi fick typ storhandla där då våra scheman denna vecka inte matchar speciellt bra och därmed hinner vi inte åka till kära Maxi.
Men men, ikväll blir det god mat, men det får in se sen ;)

Nu ska jag nog ta en bok och läsa i (en skönlitterär sådan) om jag inte blir för rastlös och istället vänder upp och ned på något här hemma som jag tycker bör städas.
Har läst en väldigt bra bok  i samband med ett Seminarium som vi ska ha i skolan om två veckor. Jag har redan nu läst det i och med att boken var intressant.
Myter om mat heter den. En bok där forskare/doktorer skriver ner sina egna erfarenheter och teser om mat och fetma/övervikt.
Intressant, är ni intresserade så läs den, väldigt lättläst.

Ensam hemma!

I och med att jag är ensam hemma ikväll så har jag kombinerat nytta med ensamlyx.
Jag har varit duktig och suttit ner med en massa skolsaker fram till halv åtta. Håller på att skriva sammanfattningar på datorn, ett väldigt bra sätt för mig att repeters och lära mig det vi har gått igeonm på föreläsningarna.

Har skrivit om Amning och graviditet nu ikväll och det är ett ämne som är väldigt intressant må ni tro. Där finns det mycket man kan lära sig.

Jag har även hunnit med lite matlagning i form av pasta, med sås som bestod av steka champinjoer och tonfisk med mera. Gottgott!

Nu har jag gjort iordning morotsstavar och tagit ut dippen ur kylen för här ska det njutas.
Har haft en skön lördagskväll så här långt, speciellt skönt var det att få plugga undan lite. Tycker det är mysigt att sitta och skriva när man är hemma helt själv en kväll, blir en speciellt känsla.
Fast jag längtar ju redan efter Robin, det gör jag alltid när han är borta.
Ska bli skönt när han kommer hem inatt så jag kan krama honom.

Här är min kväll i bilder:

Här är det plugg på gång

Matpaus i form av pasta med en god sås och resterna av bönsalladen som vi gjorde innan i veckan.

Och nu... belöningen i form av morotsstavar och dipp!

En liten parantes bara!

Vill egentligen inte blogga om politik i vanliga fall, det är Robins styrka, inte min.

Men när jag såg den här kommentaren hittad i en debattartikel i Afotniblandet.se s blir man lite rädd.

"Det är dom rödgrönas välfärds politik som gör Sverige så j**** bortskämda .. Plus den svenska avundsjukan (kommunist sjukan).. Rödgröna köper sina väljare, tyvärr är det så.. "

Det är inte de rödgrönas välfärds politik som gör oss Ungdomar "lata", det är ju den som gör oss trygga och friska här i Sverige. Det är även den som gör att alla får sjukvård oberoende vem du är.

Och att de rödgröna köper oss väljare.... Är det någon som någon gång hört något mer korkat?
Alla vet vi ju vilket parit som har mest pengar och vem som får störst ekonomiska stöd från stora företag. Vi vet även vilket parti som har störst budjet till valkampanjen, men visst tror han att det är de rödgröna så får han gärna tro det.

Ska inte läsa fler kommentarer, blir bara rädd och arg för folk!
När jag läser sånt så förstår jag att Robins och hans Socialistiska vänner har varit ute och demonstrerat idag, hoppas det har fört något gott med sig.

Inventering

Har varit nere på Ica hela dagen och inventerat. Det gick väldigt bra och fort gick det också. Efter 6 intensiva timmar var hela butiken inräknad, det är inte dåligt.
Tog en promenad hem från jobbet, perfekt smygmotion. En Halvtimme där tänker man liksom inte på, samtidigt var det skönt att få lite frisk luft.

Robin är i stan hela dagen för att demonstrera och lite andra saker och det betyder att jag är ensam hemma.
Men jag ska fördriva tiden genom att plugga, eventuellt baka lite bröd och sen bara slappa framför tv:n ikväll.

Nu ska jag börja plugga innan jag blir för slö. Vi hörs senare!

RSS 2.0