Ett handplockat bär är mer än bara ett bär!

Här är min första artikel på livskick, läs gärna.

Höstkänslor

Idag känns det nästan som höst, på ett positivt sätt.
För idag har det varit en mysig morgon.
Vaknade och gick upp balkongen, möttes av otroligt frisk luft tack vare att det småregnade. Åt sedan frukost och såg på nyheterna och så vidare.
Efter ett tag satt jag på mig löparthigtsen, ett skönt linne och min nya löparjacka. Sen var jag redo för en löparrunda. Regnet hade slutat att falla och luften var så frisk att varje andetag kändes kroppsligt befriande, svårt att förklara.
Väl ute i spåren gick allt som smort, stegen var stora och fina, andningen var lugn och hela kroppen var avslappnad. Det var en underbar känsla att sen få komma hem och det är först då att jag insåg hur hög min puls var. Jag blev anfådd men det var först när jag kom in i trappuppgången som jag märkte det.
Sen dess har jag tittat på friidrott och bakat surdegsbröd. Just nu är bröden i ugnen och resultatet ser ut att bli bra.
Sen myser jag även genom att lyssna på skön musik som får mig att längta till hösten.
Om två timmar börjar jag jobba men tills dess ska jag bara ha det bra här hemma.
Egentligen borde jag verkligen plugga till tentorna som väntar, men jag orkar inte. Har ingen lust med det så därför skjuter jag på det.
Jag vill inte spendera en ledig förmiddagen med något jag inte känner för.

Presentation

Nu ligger presentationen av mig uppe på Livskicks hemsida.

Här hittar ni presentationen.

Snart kommer första artiklen också, den är inskickad till redaktören så den kommer läggas upp snart. Då kommer en ny länk, det lovar jag.

Tycker att den blev rätt bra faktiskt och jag gillar bilden!

Här är bilden som nu ligger uppe på hemsidan.

Nu har jag lugnat mig!

Nu har jag lugnat ner mig lite efter förra inlägget.
Jag blir bara så arg då människor inte kan vara glad för andras skull utan istället måste trycka ner personen.
Men som många utav er vet är det svårt att trycka ner mig!
Kan bara tacka för de fina kommentarerna jag fick på inlägget, det är alltid skönt att få ett par uppiggande ord när man är som argast.
Annars har min dag varit mycket bra! Efter jobbet har jag bara varit hemma och tagit det lugnt tillsammans med kurslitteraturen.
Har en träningsfri dag idag, även om det redan nu kliar i kroppen.
MEN, man måste vila annars hinner inte kroppen återhämta sig och idag måste jag låta min kropp vila.
Snälla Johanna har skrivit ett par fina ord om mig här på hennes blogg. ( Det är Johanna som har tidningen Livskick)
Tack!
När jag blir ledsen över något så går jag ofta tillbaka i mitt bildarkiv och försöker hitta bilder då jag känner mig fysisk och psykisk stark, och just nu är detta min peppbild!
En bild på mig då jag var på väg till ett skönt träningspass och då det var ett dygn kvar tills mitt livs kärlek skulle komma hem.
Jag kan bara bli glad när jag ser bilden.

Skärp er människor!

Vi människor är fan hemska ibland, vet ni det?
Istället för att gratulera en person till något roligt så hittar vi hellre svagheter och påpekar dem direkt.
Att man inte blir förvånad!
Det var allt jag hade att säga för tillfället.

Skribent på Livskick

Idag fick jag ett erbjudande som jag verkligen inte kunde tacka nej till.
En kurskamrat till mig har en webtidning som heter Livskick. Där skrivs det massor av spännande saker angående kost, träning och hälsa.
Jag har länge följt sidan och ständigt läst de nya artiklarna som har skrivits. Därför kan jag säga att jag blev något chockad då jag fick ett facebookmeddelande tidigare idag då Johanna (personen i fråga) frågade mig och jag hade lust att bli skribent på tidningen!
Kunde jag göra annat än att svar Ja? Nej jag tror inte det. Tackade genast ja till erbjudandet och nu har jag redan skickat iväg en presentation som ska läggas upp på hemsidan samt börjat knåpa lite på en första artikel.
Så fort artikeln och övrig info är uppe på sidan lovar jag att länka er dit.
Men under tiden kan ni ju gå in och checka sidan så länge. Här hittar ni livskick
Jag är glad just nu, även om detta inte är en dagsfärsk bild så.

En glad överraskning!

ÅH va kul att det är så många som läser här nu förtiden, ska göra mitt bästa för att ni har något roligt att läsa i fortsättning också.
Men nu måste jag äta lite kvällsmat då jag ska träna Core om en timme.
Ikväll ska jag berätta en rolig nyhet för er! Allt om det senare, för nu hinner jag inte.

Nya Löparkläder!

När jag och Robin var i stan förra veckan så gick vi på Stadium för att hitta stövlar till Robin. Stövlar hittade vi men jag hittade även ett väldigt bra och passande erbjudande på löparkläder.

Man fick nämligen ett par hellånga löparthigts och en löparjacka för endast 499:-. Två saker som jag har letat efter ett tag men varit för kräsen på priserna, men nu kunde jag inte motstå att köpa kläderna.
Plaggen satt hur bra som helst och nu blir löparrundorna lite roligare.

Testade mina nya byxor i morse, men 45mins löpning i hellånga byxor var inte så passande idag för oj va varm jag blev.
Svetten rann och rann men det var skönt må ni tro.

Längtar till hösten på sätt och vis, för nu hoppas jag på svalare temperaturer så att man kan använda sina nya träningskläder.


God morgon!

Idag är jag ledig, precis som de flesta onsdagar, men ändå gick jag upp innan sju. Anledningarna är många, men det främsta skälet var väl att jag vaknade och var superhungrig. Konstigt tyckte jag i och med att jag åt ett stort mellanmål efter mina två timmar på gymmet.
Tränade både bodypump och bodybalance så jag antar att kroppen behövde ytterligare energi för att återhämta sig.
Har ätit en god sommarfrukost och nu ligger jag med min vetekudde över axlarna för att mjuka upp dem efter den träningsvärk jag har dragit på mig.
Så fort maten har lagt sig i magen ska jag ut oc springa, har redan löparkläderna på mig så jag är taggad!
Sen blir det plugg och friidrott resten av dagen, ska även träna Core ikväll vilket jag ser framemot.
min frukost var upplägg på ett liknande sätt som denna på bilden.
Åt fil med osötad müsli och skivad nektarin samt banan i, två knäckebröd med ost och tomat på, en avokado och ett glas mjölk till.
Med den frukosten är jag reda för dagen.

Måndagskväll!

Nu är jag hemma från jobbet och jag är på mycket bättre humör nu än i morse. Sa jag inte att jobbet skulle få mig att må bättre?
Tänkte egentligen ta en löptur idag men min träningsvärk i benen sedan Bodypumpen igår sätter stopp för mig.
Har sådan träningsvärk i rumpan så det inte är sant, jag hade ont hela vägen hem då jag cyklade.
Men man behöver ju vilodagar ibland för att kroppen ska hinna bygga muskler så därför får det bli så idag.
Imorgon är det dock på det igen, då är det Bodypump och bodybalance som står på schemat.
Nu ska jag diska, sätta igång en vetesurdegsgrund och sen ska jag bädda ner mig i sängen med en bra bok.

Syrligt Lantbröd

I Helgen var det återigen dags för mig att baka ett härligt surdegsbröd efter att ha matat min lilla surdegsgrund hela förra veckan.

Här är receptet på ett urgott bröd som är lite surare än de andra bröden jag har bakat innan men det ger bara extra karaktär till brödet.

Receptet ger 3 stycken bröd.

Dag 1 Kväll:
150 g (1½ dl ) rågsurdegsgrund
425 g (4½ dl ) Ljummet vatten
300 g (5dl ) Vetemjöl Special

Blanda surdegsgrund, mjöl och vatten i en bunke. Täck bunken med plastfolie och låt stå på ett varmt ställe över natten.

Se så bubblande degen är efter en natts jäsning.

Dag 2 Morgon:
200g ( 2dl) Vatten
500g (8dl) Vetemjöl special
20 g (1 msk) Salt

Blanda samman alla ingredienser utom saltet och blanda 8 minuter i en degblandare, eller 10 minuter för hand.
Tillsätt saltet och blanda sedan i ytterligare 2 min. Degen blir ganska lös då den innehåller mycket vatten men den ska ändå få en viss spänst. Blir den inte spänstig får man tillsätta lite mjöl till så att den blir det.

Smörj sedan in en plstlåda med lock med rapsolja och lägg degen i lådan och sätt på locket. Sedan ska degen få jäsa till dubbel storlek vilket tar ca 3-5 timmar. Men under den tiden ska degen vändas. Första gången efter en timme och sen var 30 min. Vänd degen genom att blöta händerna och vik sedan degen tre gånger.

Här är min deg precis innan den har fått börja jäsa ordentligt.

Sen är det dags att baka ut bröden, mjöla då din arbetsyta ordentligt och häll över degen på ytan. Dela den sedan i tre delar och forma bröden till runda knyten. Sen lägger du över bröden på en plåt med bakplåtpapper eller så lägger man bröden i tre jäskorgar.

Sätt på ugnen på 275grader.
Efter 30 min jäsning är bröden klara att gräddas. Sätt in plåten i mitten av ugnen och sätt in en plåt underst i ugnen med ett par isbitar på. Det får bröden en fin yta.
Precis när ni har satt in bröden ska temeraturen sänkas tll 250grader.
Efter 15min ska ugnsluckan öppnas för att ångan ska försvinna ut och sen ska temperaturen sänkas ytterliggare till 180grader.
Grädda totalt bröden i ca 30-40min innan de är klara.

Lycka till!

Här är ett halvt bröd efter gräddning. Syrligt och gott må ni tro!

Kikärtsgryta

Här kommer receptet på kikärtsgrytan som jag har lovat att ge er.
Det är ett recept som jag har fått utav Jossan som isin tur läste det på någon blogg.
Men jag ändrar alltid receptet lite, utefter det man är sugen på just när man lagar rätten.

För att tillaga grytan som räcker till 4personer behöver ni detta:
  • 2 Lökar
  • 4 Små morötter
  • 2 Paprikor
  • En burk kikärter eller ca 3 dl egenkokta kikärter
  • 2 st Creme Fraiche
  • 1-2 Banan
  • Curry
  • Salt och peppar
  • En klick Smör
Gör så här:
Börja med att skala och hacka löken, fräs sedan i smöret. Under tiden som löken fräser skalar man och skivar morötterna, hacka även paprikorna.
Efter ett par minuter ska paprikan och morötterna också ner i grytan för att fräsas med löken.
Därefter tillsätter man Creme Fraichen och kikärterna. Låt det puttra i ett par minuter. Sedan ska bananerna skivas och tillsättas precis på slutet. Bananerna ska egentligen bara blandas ner i grytan precis innan servering. Annars finns risken för att de kokar sönder.
Tillsätt sedan kryddorna efter behag och servera denna goda gryta men till exempel Ris, matvete eller varför inte Mathavre som har blivit ett standardtillbehör för mig denna sommar.
Vill man så kan man toppa grytan med lite jordnötter också.

En enkel och väldigt god vegetarisk gryta som man kan variera på många olika sätt. Låt fantasdin flöda, ta det ni har hemma.


Ensamheten är så ensam!

Robin har nu åkt iväg till kollot igen och det känns lika jobbigt som vanligt.
Det är alltid lika svårt att släppa taget honom efter den där sista kramen innan han åker.
Även om det bara är två veckor vi ska vara ifrån varandra nu så känns det jobbigt  att behöva vara ensam.
Kanske är det för att jag måste fixa en massa saker under dessa två veckor  som jag inte vet och jag orkar. Saker som två tentor i sommarekursen samt att sätta ihop två nya pass till höstterminens träningssugna människor.

Fast jag ska försöka rycka upp mig nu och tänka att tiden går fort, jag ska få gjort så mycket som möjligt av det jag måste så att jag bara kan njuta av ledigheten när väl jag kan åka hem om tre veckor.

Ni får inte tro att jag är helt förstörd, för det är jag inte, jag känner mig bara lite nere och jag vet att det kommer bli bättre.
Om ett par timmar ska jag iväg och jobba och det kommer bli så skönt att få tänka på något annat i ett par timmar.

En söndagsaktig söndag

Det är söndag och det regnar samt att Robin åker iväg imorgon så idag är en sådan dag då vi helst bara ligger här i soffan och ser på film.

Men snart ska vi rycka upp oss och gå iväg till Bodypumpen, det ska bli skönt attfå träna lite.

Bloggar mer imorgon.

En dag på stranden!

Jag är ledig i helgen och jag tänker njuta extra mycket av ledigheten nu när Robin är hemma.

Vi hade en helt underbart bra dag igår då vi åkte till stan efter mitt jobbpass och på kvällen åkte vi vidare hem till Bore. Väl där satt vi bara och pratade och hade det bra.

Just nu hjälps jag och Robin åt att steka pannkakor, de kommer bli vår lunch på stranden tillsammans med min nykokta jordgubbssylt, som jag kommer skriva mer om nästa vecka.
Andra saker som vi packar ner  i stranväskan är melon, nektariner, iskallt vatten, handdukar och böcker.
Hoppas nu att vädret håller i sig hela dagen så jag äntligen får en härligt dag vid just stranden.

Kanske tar jag mitt första dopp? För pinsamt nog har jag faktiskt bara badat fötterna änsålänge.

Ha en fin dag!

Robin är hemma :)

Robin sitter i vardagsrummet och spelar på gitarren medan jag vaktar de sista bullarna i ugnen, jag bakar kanelbullar förstår ni.
Åh det är så skönt att ha honom hemma igen.
Nu ska vi snart gå  ut en runda, vädret är helt underbart här nu efter en dag med regn. Undra om det var Robin som tog det fina vädret med sig?
Eventuellt så ska vi äta ute på en restaurant här i byn också, det sägs att det är väldigt bra. Om inte annat så har dem en uteservering med kvällssol, bara det är fantasktiskt.
Receptet på kikärtsgrytan kommer så småningom, nu tänker jag bara njuta av livet.
Ha det bra.

God natt

Åh kvällen har varit härligt, Core i fantastiskt väder och sen en härlig dusch på det är underbart!
Nu har jag bäddat ner mig i sängen för att titta på något som visas på de olika playkanalerna.
Gjorde förresten en supergod kikärtsgryta innan ikväll, ni vet kanske vilken jag menar för jag gör den relativt ofta. Det är den med Curry i, får jag tid så ska jag försöka skriva ner receptet till er imorgon, för ni måste bara pröva den.
Men först ska jag jobba imorgon och sen får jag väl se om Robin kommer, och när. Han har ju ingen teckning så det är svårt att ha något kontakt, vilket vi heller inte har nu.
God natt.
Det blir mycket bilder på mig nu från datorn då det är jobbigt att föra över kamerabilder till Robins underbara Mac som jag mest bloggar från nu när han är borta.
Det är så härligt att få skriva på denna datorn, knapparna är supersköna.
Och ja, jag vet att min överläpp ser svullen ut kanske, men det är min betskena som gör att man får ett falskt överbett.

Onsdag

Hej på er!
Hur mår ni?
Själv mår jag bara bra. Har en ledig dag och jag börjar bli bra med det här att njuta av ledigheten.
Gick upp relativt tidig och började dagen med att äta en god frukost samtidigt som kikärterna som låg i blöt över natten kokades.
Sen städade jag hela lägenheten, skurade golven och allt annan extra städning så som att rengöra ugnen och torka av i kylskåpet.
Efter det satt jag och skrev lite på miljöetiksplugg innan det var dags efter lunch.
Sen efter det tänkte jag cykla ner till stranden för att njuta av det fina vädret tillsammans med en bok, vilket jag gjorde i si så där en timme innan alla gråa moln kom och det började blåsa.
Då började jag frysa så mycket att jag fick cykla hem igen.
Resten av eftermiddagen tänker jag inte ens skriva om för då kommer jag tråka ut er... Men jag har i alla haft en bra dag.
Hörs senare!

Känn en doft av kärleken!, snart så...

ÅH idag är jag full av energi!
Har jobbat nio timmar och efter det har jag bara stutsat runt här hemma och lyssnat på Robins Disneyspellista på Spottan, hur skönt som helst! Matlagningen gick så mycket snabbare med bra musik i bakgrunden.
Men nu rymmer jag från all disk och städning för en timme, för här ska det tränas må ni tro!
Jag ska på bodypump, Yeeah!
Och tänka sig, nu är det två dygn kvar tills vår lägenhet kan dofta kärlek igen, för då är Robin hemma. Åh låt tiden gå fort till dess.
Här är bilder på mig i ett tillstånd då jag brukar vara påfrestande för folk som umgås med mig, haha tur att jag är  ensam för tillfället.
Här ska vi bygga muskler må ni tro!

Lugn dag

Det är söndag och jag har verkligen ägnat mig åt söndagssysslor. Jag har nämligen sovit ändå till halv nio, tagit mig tid åt en långfrukost genom att läsa i DNs söndagsbilaga.
Efter frukosten bakade jag två stycken filmjölksbröd. Skönt att göra det på morgonen för då luktar det nybakat i lägenheten hela dagen.
Sen har jag läst i ca 2 timmar innan jag slog mig ner i soffan för att se på Tennisfinalerna. Just nu är det dubbelfinalen och jag hoppas så klart att paret med svensken i vinner.
Jag äter vattenmelon också, i massor.  Men det är gott, och bra att äta så här i sommarvärmen. Även om det inte är så varmt just idag.
Ikväll blir det träning i form av Bodypump och löpning, men innan dess ska jag bara njuta av att vara ledig en dag.
Känner inte ens för att plugga något idag, utan jag vill bara vara ledig.

Mata dina surdegsgrunder

Var precis ute i köket och Startade en rågsurdegsgrund och då kom jag på att jag har glömt att skriva om hur man matar sina grunder, vilket jag lovade för ett par veckor sedan.
Därför tänker jag nu skriva om det.
Mata en klar surdegsgrund gör man om man vill öka hållbarheten under tiden som man förvarar den i kylskåpet. Egentligen ska man aldrig behöva starta nya grunder i fall man nu bakar bröd regelbundet. Matning kan räcka om man har ett bra system över när man bakar och så vidare.
För att starta en matning behöver du en klar surdegsgrund som exempelvis har förvarats i kylskåpet under en tid ( Grunderna håller sig i kylskåpet i ca en vecka innan man måste mata dem)
Så här gör man:
Ta din surdegsgrund och häll ut allt utom 50g.
För att mata din rågsurdegsgrund behöver du detta:
100g(1 dl( vatten och 60g (1 dl rågmjölk)
För att mata din vetesurdegsgrund behöver du följande:
100g (1 dl) vatten och 100g (1,5 dl vetemjölk special.
Tillsätta mjölet och vattnet till den lilla mängd surdegsgrund som du sparade och ställ det på ett varmt ställe (ca 23grader) över natten. Sen på morgonen har det växt eller börjat bubbla i grunden igen, då är det klart.
Har det inte hänt något så låt den stå i ca 12 timmar till. Händer det fortfarande ingenting får man hälla ut allt förutom 50g igen och börja om.
Sedan kan man antingen baka med grunden eller förvara den i kylen igen.
Svårare än så är det inte
Lycka till


Fredagskväll!

Hej igen.
Nu sitter jag och tittar på Friidrottstävlingen som sänds på fyran, tycker verkligen det är superkul att se på friidrott.
Dagen har varit mycket bra må ni tro.
joggingturen som jag tog mig ut på i morse gjorde mig pigg och jag kände mig så levande. Jag känner mig alltid lika nöjd när jag kommer hem efter en joggingtur!
Arbetspasset gick också bra, tiden går snabbt på jobbet tycker jag. Hinner knappt reagera innan det där sex timmarspasset är över.
Har egentligen inte så mycket mer att säga. Allt är bra helt enkelt, även om det hade varit kul med sällskap av Robin, men det får vänta ett tag
Tills dess får jag nöja mig med att läsa gamla kärleksbrev från Australientiden samt att se på bilder på datorn.
Här bjuder jag på en av mina favoritbilder. Tycker den speglar vårt förhållande på ett bra sätt. Roligt , tryggt och kärleksfullt!

God morgon vänner!

Efter ännu en lång och härlig frukost ska jag nu sätta mig och lyssna på ännu en föreläsning. Sen blir det en joggingtur innan jobbet börjar vid två.
Vad har ni för er idag?

Att grodda Baljväxter!

Som ni vet är jag och Robin stora fan av baljväxter. Vi tycker det är hur gott som helst och på sistone har jag blivit lite sugen på att göra nya saker med de där proteinrika livsmedlena som numera är ett måste i vår kost då Robin mer eller mindre helt håller sig till den vegetariska kosten nu för tiden.
Och det är bra för då får jag passa på att bli ännu bättre på att planera och komponera roliga och nyttiga måltider till oss båda så att han inte får brist på några näringsämnen( Ta det lugnt May, jag lovar att han inte kommer få proteinbrist ;) ).
Det nya som jag har testat att göra denna vecka är att grodda gröna linser. Man kan grodda de flesta baljväxter som är små. Exempel på bönor som passar är tillexempel mungbönor, adzukibönor samt linser och ärter av olika slag.
Varför groddar man baljväxter?
Jo man groddar baljväxterna för att utnyttja alla mineraler och vitaminer som de innehåller. För som jag har nämnt tidigare är baljväxter riktigt näringsbomber, men det gäller att anpassa kosten och tillaga de på rätt sätt så att man verkligen kan utnyttja näringsämnena för alla baljväxter innehåller mer eller mindre av näringhämnande ämnen som gör det svårare för kropp att absorbera mineralerna bland annat. Vilka dessa ämnen är och vad de gör går jag inte in på då det finns risk för att ni tycker det är orelevant.
Det gäller då att hämma de näringshämmande faktorernas jobb och det gör vi genom att blötlägga torkade baljväxter och sedan koka dem i nytt vatten, fermentera (sänka pH) livsmedlet eller som jag nu har gjort, grodda dem!
Groddning är ett av de mest effektiva sätten att hämma de onda ämnena, och dessutom så är det väldigt kul att få se hur det växer ut en svans från bönan/linsen/ärtan.
Men hur groddar man baljväxter?
Det första man gör är att man tar en deciliter av den produkt du vill grodda ( i mitt fall var det gröna linser) sen blötlägger du dem och låter dem ligga i vattnet under en natt.
Därefter sköljer du linserna(i mitt fall) och vänder upp och ner på burken så att allt vatten åker ut. Här kan man ha en handduk som lock och bara ett gummitband som spänner fast den, då rinner vattnet långsamt ut.
Denna sköljningsprocess upprepar du sedan 2-3ggr per dag i ca 4-5 dygn. För sedan bör du ha fått ut svansar på linserna och groddningen är nu klart.
För att få en fin grön färg på dem kan du ställa dem i fönstret ett par timmar.
De håller sig sedan i ca 4-5 om du förvarar dem i kylskåpet.
Groddar är perfekta att hälla i en sallad, lägga på mackan, eller bara äta dem som de är.
Ät dem med gott samvete, för mycket nyttigare än så här kan knappast en baljväxt bli.
Här får ni en bild på mina groddar, har bara hälften kvar här då jag har ätit de andra, så ni ser det blir rätt mycket av endast 1dl råvara.
Förlåt för de usla bilder men min kamera är urladdad och istället för att leta ut batteriladdarn använde jag webcam.
Undrar ni något över groddningen eller vill ha fler tips, kommentera gärna så skriver jag mer!

Blåbärsglädje!

Hej på er!
Idag har jag hunnit med en hel del ska ni tro.
Började dagen med ett 8timmars långt arbetspass, gött!
Sen åkte jag hem, åt mellanmål(så klart) och sen satte jag mig och pluggade i två timmar. Efter det åt jag blodpudding till kvällsmat innan jag packade ner lite burkar i ryggan och slängde på mig långbyxor och en långärmad tröja. Jag gick nämligen ut på blåbärsjakt här i den norrländska skogen.
Är glad över att jag hade mycket kläder på mig för fyhundan vad mycket mygg det är här, helt sjukt! Har redan fem myggbett i nackpartier och två i pannan. Då kan jag tillägga att jag hade myggstift inkletat överallt, men så är det när man är ute i naturen, det hör till på något sätt.
Men då undrar ni säkert, hittade jag några blåbär?
Ja och det kan jag meddela att jag gjorde, inte så där jättemånga för vissa buskar hade bara vita bär på sig än så länge. Men buskarna längst ut med skogsvägen hade fått tillräckligt med sol på sig för att leverera finfina bär till mig.
Stannade ute i ca en timme och plockade, otroligt skönt att få lite frisk luft må ni tro.
Efter plockandet åkte jag direkt ner till Konsum för att handla syltsocker( måste sett otroligt rolig ut då jag var lite blå här och där i ansiktet efter att ha slagit ihjäl ett par myggor med mina blåbärskletiga händer, men det bjuder jag kunderna på konsum, alla behöver vi ett gott skratt då och då)
Lustigt det här med Konsumbesöken och för övrigt annars här i byn, fler och fler personer hälsar på mig och ler så där mot en som om man har träffats innan. Jag är fortfarande trög som inte fattar att det är kunder från gymmet som hälsar på mig. Har inte vant mig vid att vara igenkänd, även om det är lite småkul.
Idag hände det igen, ett sådant där möte.
Jag stod vid bakhyllan och letade efter mitt syltsocker då en kund kom fram och sa "hej", jag hälsade glatt men först efter ett tag så sa hon, "ja alltså jag brukar gå på dina Corepass", och jag bara, "jaha okej va roligt, tyckte väl att jag kände igen dig".
Om min hjärna bara hade kopplat lite fortare ibland ;)
Men hon var otroligt trevligt och gav mig en hel del beröm som jag genant tog emot innan jag blygt sa hejdå och önskade henne en trevlig kväll.
Det är verkligen kul att deltagare på ens pass hälsar och berömmer en så där spontant, men jag blir så ställd. Hur ska man agera för att verka mest lugn? Tips tack!
Men i alla fall, åter till blåbären. Väl hemma ställde jag mig vid spisen och kokade sylt må ni tro. 4 dl bär blev ihoprörda med 1 dl syltsocker och 2msk vatten. Sen fick det koka ihop och nu har jag en supergod enkel och norrländsk sylt i min kyl.
Samtidigt som jag har sparat ca 2 dl färska bär till frukosten imorgon.
Nu ska jag plugga lite till och knåpa ihop en nytt inlägg om groddning av baljväxter. Jag återkommer om det!

Ett glatt samtal!

Åh min Robin ringde precis!
Tänk vad nykär man kan bli bara man hör hans röst i 40min. Har inte haft kontakt med honom sen förra måndagen, förutom ett sms. Han har nämligen ingen teckning, men ikväll hade han cyklat iväg ett par hundra meter tills han hittade teckning, sött av honom eller hur?

Men det var inte samtalet jag blev mest glad över utan det var nog beskedet över att han kommer hem nästa helg. Då är det en liten paus inför nästa barnperiod och då är han ledig i ca tre dagar. Gissa om det känns bra, den helgen är jag dessutom ledig så det kan verkligen inte bli bättre.
Åh jag längtar redan!

Iövrigt har jag haft en bra dag, varit ledig hela dagen och då har jag passat på att plugga på förmiddagen men även bara tagit det lugnt samt hållt i ett Corepass nu på kvällen. Det var rekordmånga deltgare på mitt pass i dag, ett fyrtiotal tog sig till parken för att träna de viktigaste muskelgrupperna tillsammans med mig.

Imorgon väntar det mer jobb och på eftermiddagen ska jag försöka leta upp alla de där blåbären folk pratar om, jag vill också fylla min frys med blåbär! Måste bara hitta alla snår, men det ska väl gå bra.

Nu ska jag sova.

En bild på mig och min hurtiga kille efter blodomloppet nu i Maj.

Hur man äter en grapefrukt fint

Okej nu har jag äntligen fått lite tips på hur man äter en grapefrukt fint.
Man äter alltså den med en sked som har taggar på sig. Och då kom jag på att jag faktiskt har en sådan, om det nu går bra med en sådan här Kiwisked, men det skulle jag tro. Tänkte testa imorgon!

För visst måste det gå bra med en sådan här?


Sen frågade Maja mig hur man ser att det är en Grape. Och det är lite olika Maja, men är det en blodgrape( finss ju gul grape också) så är den ofta lika stor som de större apelsinerna, inte alltid så där perfekt runda och lite rödfläckiga på sina håll. Men det är Blodapelsnierna som kan vara helt röda  iskalet, det är grapen långt ifrån.
fick du svar på din fråga Maja?
Så är ser den jag har hemma ut...

Läkerbesök och Bodypump!

Idag jobbade jag bara fem av de där åtta timmarna som jag egentligen skulle jobbat. Anledningen till det var att jag äntligen hade fått tid på Universitetssjukhuset angående mitt dåliga luktsinne. Därför tog jag tiden som var halv tre och fick missa ett par jobbtimmar.

Väl på sjukhuset fick jag vänta i hela 40min innan jag släpptes in till läkaren, tråkigt att vänta. Höll nästan på att somna, men det var det kanske värt.
Väl inne ho läkaren fick jag ännu en gång utstå en del pillande i min näsa med bland annat en kamera denna gång. Min läkare kunde endast konstatera att det är något fel och att jag nu ska få en tid till röntgen, frågan är bara. Hur lång tid tar det tro?
Aja, bara jag får en tid är jag glad.

Sen efter det åkte jag in till stan för att bland annat köpa present till Robin som fyller år om fem veckor, vet att jag är tidigt ute men i och med att vi inte lär ses på hans födelesedag kan han likabra få sin present när han kommer hem från kollot, om ca 3veckor.
Ussch idag är en sådan dag där mina tankar alldeles för ofta flyger iväg till Saknarobintankar, men jag börjar bli bättre på att vända dem till positiva tankar så något gott har det med sig.

Nu ska jag iväg och träna bodypump en timme följt av en löpartur i fall jag nu inte har pumpat ut min kropp fullständigt efter första passet. Känner mig som sagt redan lite trött.

Skriver senare, då bland annat om uppföljningen av "hur man äter grapefrukt fint"

Läkerbesök och Bodypump!

Idag jobbade jag bara fem av de där åtta timmarna som jag egentligen skulle jobbat. Anledningen till det var att jag äntligen hade fått tid på Universitetssjukhuset angående mitt dåliga luktsinne. Därför tog jag tiden som var halv tre och fick missa ett par jobbtimmar.

Väl på sjukhuset fick jag vänta i hela 40min innan jag släpptes in till läkaren, tråkigt att vänta. Höll nästan på att somna, men det var det kanske värt.
Väl inne ho läkaren fick jag ännu en gång utstå en del pillande i min näsa med bland annat en kamera denna gång. Min läkare kunde endast konstatera att det är något fel och att jag nu ska få en tid till röntgen, frågan är bara. Hur lång tid tar det tro?
Aja, bara jag får en tid är jag glad.

Sen efter det åkte jag in till stan för att bland annat köpa present till Robin som fyller år om fem veckor, vet att jag är tidigt ute men i och med att vi inte lär ses på hans födelesedag kan han likabra få sin present när han kommer hem från kollot, om ca 3veckor.
Ussch idag är en sådan dag där mina tankar alldeles för ofta flyger iväg till Saknarobintankar, men jag börjar bli bättre på att vända dem till positiva tankar så något gott har det med sig.

Nu ska jag iväg och träna bodypump en timme följt av en löpartur i fall jag nu inte har pumpat ut min kropp fullständigt efter första passet. Känner mig som sagt redan lite trött.

Skriver senare, då bland annat om uppföljningen av "hur man äter grapefrukt fint"

Hur äter man Grapefrukt fint?

Hej på er!
Kom nyss hem från jobbet, dyngblöt av svett efter de där  4 km på cykel, helt sjukt att man blir genomblöt av en så kort sträcka, får väl skylla på värmen.
Efter en efterlängtad dusch så sitter jag nu här i köket och äter en Grapefrukt och dricker kallt vatten, helt underbart!

Men nu till dagens stora fundering, hur äter man Grapefrukt fint? Visst låter det dumt men missförstå mig inte. Är det inte så att när filmstjärnor äter grapefrukt i filmer så ser det alltid så fint och prydligt ut. De har ju två halvor så här precis som jag och en liten sked. Men hur lyckas de äta utan att det skvätter över halva köket. Har de redan skurit ut små bitar tro för att det ska se bra ut?
Ja jag vet inte hur de lyckas, jag är i alla fall jättedålig på det.

Se bara här hur misshandlad en grapefruktshalva ser ut efter att jag har kämpat med att äta upp innehållet.

Morgonstund har guld i mund...

Det stämmer verkligen att morgonen är den bästa stunden på hela dagen. För mig är det så i alla fall. Idag börjar jag inte jobba förrän klockan två och det känns skönt för nu på förmiddagen har jag hunnit med massor.
Steg upp klockan sex, precis som jag gör då jag börjar jobba vid åtta. Då gick jag ner till tvättstugan innan jag gick tillbaka till lägenheten och dukade upp en stor frukost.
Sen satt jag och åt frukost samtidigt som jag läste i Dn.


Sen sprang jag ner till tvättstugan igen, ni vet man får ju springa en del då det är en bit till tvättstugan.

Därefter pluggade jag i en och halv timme på miljöetikskursen, det är intressant men jag har nog lite lite tid till det egentligen. Men vi får se hur det går, nu är fotbollsvm slut i alla fall så kanske kan jag sitta en del på kvällarna nu med.

EFter att jag hade gjort det och att tvätten var torkad och klar stack jag ut och sprang 8km. Riktigt skönt måste jag säga, 22grader varmt, soligt och lite blåsigt på det. Sprang min vanliga runda plus en sträcka utmed havet som är helt underbart. Där kan vi prata om psykisk energi! Naturen ger en otroligt mycket energi.

Efter en svettig löptur återvände jag hem och slängde mig i duschen där jag duschade så kallt det gick, men inte ens det fick bort eftersvettningarna för nu en kvart senare sitter jag fortfarande och småsvettas. En tallrik fil med hallon i hjälper lite grann i alla fall.

Nu ska jag fortsätta plugga två timmar innan jag ska göra lunch och sen jobba i 6 timmar!

Adzukibönor

Medan jag tittar på VM-finalen i fotboll så kokar jag även bönor ute i köket. Att koka bönor är så enkelt för det sköter ju sig själv, och gott blir det.

Idag är det Adzukibönor som kokas. Jag tippar att det inte är alla som vet vad det är för böna i och med att jag själv inte hade någon aning om den innan jag började på Universitetet.

Men det är i alla fall en liten röd böna som går snabbt att koka, ca 20 - 30min.
Den är rik på Protein, fibrer och massor av mineraler. Speciellt rik är den på Järn så som alla andra mörka baljväxter. För det är nämligen så att ju mörkare en baljväxt är ju mer järn innehåller bönan/ärtan/linsen.  Det kan vara bra att veta om man är vegeterian och letar efter järnrika produkter, eller om man har dåliga järnvärden.

Adzukibönan kommer ursprungligen från Kina som fortfarande står för den största delen av produktionen.
Bönan passar bra att ha i kryddstarka grytor och går även bra att blanda ner i sallader eller i riset för att få ett mer mättande och fiberrikt ris.


Adzukibönan går även väldigt bra att grodda om man vill. Groddar man dem tar man tillvara ännu mer av halten vitaminer ochmineraler som finns i bönorna då hämmande faktorer förstörs under groddning. Men detta kommer jag förklara mer i ett annat inlägg en annan dag.

Nu tror jag att mina bönor är klara.
Här hittar ni mer information om bönan. Och här är ett recept som jag vet är jättegott då vi tillagade det i skolan för ett par månader sedan.

Nej jag har inte dött!

Hahaha man märker att man inte har bloggat på länge då får sms från svägerskan Josefin som frågar om man inte fått bloggtorka. Nu handlade inte smset främst om min bloggsituation men ändå, är det inte lustigt.
Men tack för att du läser Josefin, och alla ni andra!

Så vad har jag haft för mig de senaste dagarna? Jo jag har jobbat, väldigt mycket. Denna veckan har det blivit väldigt många timmar efter den där heltidpasseringen på 40timmar. Bara i helgen har jag jobbat i 20timmar.
Men läs nu inte detta som att jag klagar för det gör jag verkligen inte.
Det enda som är synd är att jag inte hinner träna så mycket som jag vill. Men jag tränar när jag hinner och orkar och det räcker för att slippa rastlösheten.

Robin är iväg nu på sitt sommarkollo då han är ledare, han har inte teckning där så mycket kontakt har vi inte, ingen alls om jag ska vara korrekt. Men en vecka har snart gått och då är det bara tre kvar tills han kommer hem, så tiden går himla fort!
Skrev brev till honom igår som nu är på väg till honom, haha va paff han kommer bli när brevet anländer.

Nu ikväll ska jag så klart se på VM som alla andra, men jag ska även städa lägenheten nu innan matchen börjar, den börjar bli lite väl smutsig, jag vill alltid ha rent här hemma.

Har precis ätit en god kvällmat efter jobbet. Handskalade räkor som jag fick av Annika som skulle gå på semester och rensade ut sin kyl. Då blev jag och min mage glad!
Annika jobbar som egenföretagande kallskänka och hyr en del av våra gamla charklokaler som vi inte använder, hon är även spinningsinstruktör på gymmet och därför har vi blivit dubbla kollegor, lite kul faktiskt.
Till åt jag i alla fall potatissallad, sallad, bröd och en avokado.
Ser det inte gott ut?


Supermellanmål

Oj va kroppen blir utpumpad av ett bodypump pass, speciellt i denna värme. Det är riktigt skönt!
Viktigt är som alltid att äta mycket när man kommer hem, även dricka så klart.
Tänkte visa er hur gott och nyttigt ett kvällsmellanmål efter ett träningspass kan se ut.

Här har jag En halv banan, ett halv äpple, en skål hjortronyoghurt, två grova mackor med salami och skinka på som toppas med tomaskivor. Till dricker jag vatten.

Ser det inte gott ut?

Ni kanske undrar varför jag äter en halv banan och ett halv äpple istället för att bara äta en banan eller ett äpple. Men det beror på att jag tycker det är roligare att äta två halva frukter än en hel. Då känns det lyxigare men behöver ju inte vara sämre i och med att man plastar de andra halvorna och sparar dem till nästa mellanmål.

Vad brukar ni äta efter ett träningspass?


Stum i kroppen

Oj vad det är jobbigt med Coreträning!
Visst är det lätt att fuska om man känner för det, men sen jag har blivit instruktör på gymmet så känner jag alltför många blickar under passen för att ens tänka tanken på att fuska lite grann, inte ens på passen som jag själv inte håller i.
Det är i och för sig jättebra men idag var jag verkligen helt slut i magmusklerna efter morgonens löptur tillsammans med Robin som vi avslutade genom lite bålträning.
Så efter passet var jag fullkomligt utpumpad i magen och den korta cykelturen hem kändes i magen, då förstår ni hur illa det är, om man får ont i magen av att bara hålla sig upprätt ;)

Nu har jag lagt mig i soffan med en ny bra deckare och resten av jordgubbslitern som jag köpte innan idag.

Bjuder här på en bild sedan i fredagskväll då jag och Robin en mysig kväll och åt mängder av jordgubbar. Det är mycket trevligare att äta dessa goda bär tillsammans med sin pojkvän, men ibland får man nöja sig med en bok...

Oj va suddig bilden blev såg jag nu.

Hej då Älskling!

Nu har han åkt igen.
Det var mindre än fyra dygn sedan min stora kärlek kom hem och han har redan åkt iväg igen. Denna gången blir han nog borta i ytterligare 4veckor om han inte kan komma hem en eller två dagar mellan sina kolloperioder. För han är ju iväg och ska jobba på ett kollo nu.

Men jag klagar inte för dessa dagarna han har varit hemma har varit underbara. Jag har i och för sig jobbat omänskligt mycket samtidigt men att bara få komma hem till någon på kvällen, att få maten serverad, att få ta kvällspromenader, att få dela en liter jordgubbar med sin älskade och att få gå ut och äta en kväll, det har varit så underbart!

Men även om jag njuter av dagarna som har varit blir man lite låg då man helt plötslig har kramat honom hejdå ännu en gång och man står där som ett fån på busshållplatsen. Fast jag var mentalt förberedd på  det denna gången och gick därför direkt bort till biblioteket för att lånma tre deckare och sen gick jag vidare och köpte en liter jordgubbar.

Så nu har jag börjat läsa och samtidigt smaskar jag i mig de fina bären.

Hörs senare, för nu får det vara slut på blogguppehåller som har varit. Men det var ju pga att jag ville njuta av Robintiden så mycket som möjligt.
Han sa faktiskt att han kände sig rörd då jag knappt har suttit vid datorn nu när han har varit hemma, då förstod han tydligen hur mycket han betyder för mig. Det var så han uttryckte det i alla fall, och visst har han rätt. Det har han alltid min kärlek.


Äntligen!

Robin sitter äntligen i taxin på väg hit så är nog hemma om mindre än tio minuter!
Åh är helt pirrig, jag längtar så efter honom.

Har förberett hans ankomst genom att göra en våffelsmet, hoppas han är hungrig bara!

Mot jobbet

Nu trampar jag över till byn på andra sidan broarna och jobbar en dag. Åtta timmar har framför mig. Hoppas dagen går fort så jag kan få komma hem välkomna Robin vid sju!

Har en rejäl träningsvärk idag så jag hoppas att frukt och grönt arbetet inte innebär alltför tunga lyft idag. Träningen på Bodypumpen ger verkligen resultat. Och sen att man toppar det med lite Coreträning och Afrodans igår gjorde ju inte saken värre.

Ha faktiskt aldrig haft träningsvärk sen mitt egna Corepass tidigare men igår höjde jag nivån på övningarna ytterligare och byggde på ännu en nivå för de som ville utmana sig.
Kändes som om alla deltagarna verkligen presterade på topp igår och det var otroligt kul att se. Jag hade jobbat så hårt och peppat alla till att ta så mycket att svetten bara rann ner för mina kinder efter passet. Men jag skyller det på värmen tror jag ;)

Nu ska jag som sagt jobba. Ha en bra dag kära vänner. Njut av ledigheten eller slit på jobben...

RSS 2.0