En halvtimme senare

Oj det blev visst väldigt många goda hallonmuffins!

?

Vad ska jag nu göra tror ni?

Nu har magklumpen släppt

Ja nu är jag hemma efter min första dag på universitet!
Och hur var det då kanske ni undrar? Jag kan svara er att jag är så glad att jag gick dit i morse för nu känner jag så nöjd med mig själv. Glad över att jag insåg att plugga det är något jagverkligen vill göra och sen träffade jag en hel det tjejer med som ska läsa till kostvetare( läser kostvetenskap A med det programmet) och de verkade jättetrevliga.

Det jag förvånade mig över var att det är väldigt många i gruppen som har läst annat innan de började på programmet och därmed kan jag säga att jag kände mig ung. Ung för att jag kom direkt efter gymnasiet. Men det känns bra för alla jag har pratat med idag verkade väldigt trevliga så det ska bli kul att lära känna de lite bättre nu under terminen.

Det vi gjorde idag var att vi hade en genomgång över vad kostvetarprogrammet gick ut på ( lite trist för mig i och med att jag bara ska läsa en kurs) och sen efter det fick vi info från studentkåren. vi slutade sen genom att gå igenom hela schemat. Efter det var den korta dagen slut och jag återvände hem till till Homlsund.

Väl här lagade jag lite mat till oss två och sen stack Myte iväg till nollningsaktiviteten som är ikväll och resten av kvällarna denna veckan typ.

Nu ska jag läsa igenom det material jag har fått idag ( det ska var läst till fredag men jag kan ju lika gärna börja nu direkt känner jag.)

Och Sara det blev aldrig någon bild över hur jag såg ut idag öfr jag orkade inte så du för nöja dig med en helkass wewbcams bild över frisyren i alla fall.


första dagen

nu sitter jag och äter frukost här framför tv.n och laddar inför min förstadag i skolan. Jag är nog väldigt nervös men jag försöker tänka positivt om upplevelsen och tror att detta nog blir bra.

Det som händer där idag är att jag ska få information om hur terminen komme se ut och sen ska vi på rundvandring. kommer vara i skolan mellan 12-17 så är väl hemma vid sex eller något liknande.

Nej nu ska jag äta klart och gör mig i ordning för om 50 minuter går min buss!

Ha en bra dag och önska mig lycka till!

För er som undrar så åkte myte till skolan redan halv nio i dag då han skulle vara på en föreläsning kvart över och sen ska han på grillning ikväll, snacka om att kastas in i studentvärlden!

Dagen före den stora dagen

Jag ska snart gå och lägga mig tror jag. Innan dess ska jag packa min skolväska och lägga fram kläder och så vidare. Ni vet sådant som jag alltid gjorde innan när jag gick på gymnasiet. Det känns väldigt konstigt att jag äntligen får börja skolan imorgon igen.

Det är ju hela annorlunda på högskola säger de så nu vet man inte riktigt vad jag har gett mig inpå. Men en sak vet jag. Det kommer bli kul och jag ser framemot att äntligen få en vardag med schema igen.

Även om jag var ledsen och förtvivlad innan idag över skolstarten så inser jag nu att jag lever i min dröm nu som sambo och student så det gäller bara att ta tillvara på stunden och njuta.

Så med dessa ord skrivna säger jag nu GOD NATT!

lägenhetsbilder

SÅ!
Efter att ha inrett en lägenhet hela eftermiddagen så är vi nu äntligen rätt så klara.
Det som saknas nu är bara alla tavlorna som ska upp på väggarna samt att vi ska göra klart hallen för den har vi inte ens börjat göra i ordning mer än en hallalmpa och lite mattor. Det som mer ska in dit är en hallmöbler som vi ska måla först samt en rund spegel ska hängas upp...

Nu kommer det många bilder men det är ju efter ERA önskemål.
Hoppas ni gillar det ni ser.


En del av köket.

En annan del av köket

Sista delen av köket, jag älskar det.

Vardagsrummet, just nu har vi ensofflösning som består av två madrasser på varandra och sen ett enkelt lakan på det, en soffa blir ett senare projekt. Det finns tusen soffor och ändå så hittar men inte DEN rätta. :S

Vårt vardagsrumm är väldigt stort detta är tv hörnan så att säga

Bokhyllorna, vi har även en skrivbordshörna men den såg inte vidare vacker ut nu så ni får se den vid ett senare tillfälle

Sovrummet framifrån, vi båda älskar det!

Sovrummet från vardagsrummets ingång

Badrummet med duschen på vänster sida och ett badrumsskåp på höersida.

Det var det hela så länge.
Vad tyckte ni?


söndagspysssel

nu ska jag och Myte gå och göra lite mat och efter det så blri det lite finlirning här i lägenheten så att jag äntligen kan visa er bilder.

Första lördagkvällen

Nu sitter jag och Myte trötta i vår tillfälliga soffalösing( två madrasser på varandra med ett lakan på och lite kuddar) Vi har hunnit med en runda på stan idag då vi shoppade och kollade in allt folk. Det var inte utrymme för att gå runt och kolla hur allt såg ut för vi hade en massa saker att göra hemma plus att det var massor av folk i stan pga helg efter löning.

Men jag shoppade två par jeans ( välbehövligt då två stycken har spräckts under en kort tid) sen en fin stor stickad tröja samt lite grejjer på hm som alltid är bra att ha hemma.
Sedan hittade jag ett par jättefina vinterskor som jag antagligen ska köpa, ett par skor med en massa fodring i så att min mamma blir glad.
Men de köper jag närmare vintern.

Det är helt sjukt vad det är vinterskare överallt här uppe redan i affärerna, Är det så i skåne med?

Det kommer att komma bilder på lägenheten imorgonkväll här på bloggen, för då räknar vi med att ha hunnit med det mesta. Så länge får ni se de bilder May tog under resan.


Här är klockan sju på morgonen och vi hade kört i 4 timmar, men vi var rätt pigga faktiskt.

min mamma tankar

Vi fikar vi en finfin rastplats precis innanför Norrlandsgränsen
klockan är här 14:30

Mysstund i bilen

Ju längre upp i landet vi kom, desstu mer vatten såg vi

Typ hälften av våra saker

första morgonen, ursäkta hur jag såg ut men det roliga med denna bilden är att vi hade ingen brödkniv så att vi fick ta vår nya såg och såga brödet, mammorna hade sig ett gott skratt sdå ska ni tro.

här bygger vi bokhyllor, som ni ska få se imorgon hur de blev

medan vi byggde hyllor strök mamma gardiner med mitt nya strykjärn som funkade kanon.

Nej nu ska vi mysa vidare och ta det lugnt!

god morgon Norrland

Ja då sitter jag här klockan elva fortfarande i sängen, vadå en latmask.
Fast både jag och Myte var uppe vid halv sex och sa hejdå till våra mammor som åkte tillbaka till Skåne.
Man blev nästna lite ledsen då jag insåg att mamma och jag kommer inte träffa varandra förrän till jul igen, det är jobbigt! Men jag tror inte man tänker på det sen när man är i gång med skolan och allt.

Idag ska vi bygga en byrå och hälsa på vår fina stan, kanske blir det även ett besök på universitet, vem vet!
Ussch sedan måste jag packa upp alla mina kläder och sånt, palla!

Men men, en senare uppdatering kommer väl i kväll.
hörs då!


Jag och kära mamma i bilen hit :)

i Umeå

Sen igår kväll har vi varit i Umeå, ett dygn ganska exakt.
Jag är väldigt trött nu efter en lång dag då vi har packa ut en del möbler, handlat och
åter handlat. Men nu sitter jag här i vår dubbelsäng i alla fall med Myte brevid mig och allting känns super.

Vi fick en finfin lägenhet och det kommer bli mysigt här inne hoppas vi på.

Det konmer ett längre inlägg kanske imorgon eller så då jag berätta mer om resan och vår lägenhet samt alla andra roliga saker.

Så håll ut för snart har jag tid och ork att blogga men inte just nu, för just nu lockar sängen mer.
Här är jag på vår bilresa, som förvörigt tog nästan 20timmar!

Sista dagen

Nu är det sista dagen här i mitt rum. Rummet som för övrigt är helt tomt och välstädat, aldrig förr har det varit så här tomt tror jag.
Jag har packat det sista nu och det enda jag har kvar det är att vika den sista tvätten som håller på att torka. Sen efter det är jag redo för att flytta ut ur detta rum. konstigt känsla måste jag säga.

Men ja jag skulle berätta om gårdagen det lovade jag ju :)
Ja efter att jag hade varit hos min mormor och morfar igår möte Karin upp mig. Efter det körde vi hem till mig där vi satt skitlänge och bara väntade, jag fattade noll verkligen. Jag förstod ju att de skulle överraska mig men inte hur.
Men till slut körde vi vidare hem till Sara och väl därt hade hon köpa värsta ostarna och kex samt goda frukter. Sen satt vi där i ca en timme och hade tjejmys med mousserande vin och bara pratade, mysigt!
Efter det tog de ut mig på stan där vi åt ute på Kristiandstad pizzeria och resturant. Det var gott det med.
En helhärlig kväll osm verkligen var pricken över i.et nu i och med flytten. -En kväll med mina allra närmsta vänner är inte dumt alltså!

När vi kom hem till Sara igen kom Myte dit och efter stund åkte jag och han hem till mig.
En bra kväll och det är den kvällen jag kommer att ta med mig till Umeå nu när jag kommer tänka på vilka fina vänner jag har.

Idag har jag ätit furkost ute med Sara och Myte och efter det har jag mest packat och handlat en del flyttsaker på stan och så vidare.


tog en bild på mig här i mitt rum så att jag minns det, inte den bästa bilden kanske men ändå!

Bästa kvällen på länge!

Ikväll har jag fått en massa överraskningar av Sara och Karin. En tjejkväll stod på schemat och jag njöt varenda minut.
Det kommer bli ett hål när jag flyttar,  ett hål där de har funnits tillgängliga. De gäller nu att bara hålla kontakten med dem så de stannar hos mig ändå på ett sätt.

Tack för ikväll det var verkligen supermysigt tjejer, jag gillar er som fasiken. så mycket att en tår nyss rann ner för kinden. Kanske dags att krypa ner i sängen nu så förklarar jag mer imorgon om vad vi har ghort ikväll.

mina två bästa vänner är bättre för mig än vad victoria är för svergie, kan ni då ens försöka föreställa er hur bra dessa vänner är?

måndag

Det är måndag morgon och jag har massor att göra idag så jag ska genast börja genom att äta frukost. hinner kanske uppdatera ikjväll om vad som har hänt, kanske alltså!

Håll ut läsare, jag vet att uppdatering av inlägg och framför allt bilder är väldigt dåligt nu, men det kommer bli bättre! Det är ltie mycket nu bara, så håll ut.

Senare

jag bloggar senare ikväll när jag har mer positiv energi för nu packar jag och tänker inte positivt.

Jag vill tro att allt blir bra, visst kommer det bli det?

Flyttbubbla

Just nu lever vi i en flyttbubbla, allt vi gör och allt vi tänker på är flytten känns det som. Om fyra dagar beger vi oss mot kylan och mörkret och det är nu inte mycket kvar att göra innan dess.

Idag var vi på loppis i Åhus där vi köpte köksbord, en hallmöbel och en hallspegel, allt för 500kr. Vilka kap vi gjorde där!
Efter det åkte vi till stan igen för att handla en ny kudde till mig i och med att jag måste ha en speciell allergikudde. Vi köpte även en massa annat på jysk samt en fin dammsugare, dyr men bra!

Så nu är det bara madrasser kvar och det innhandlar på måndag morgon då de har rea på jysk.

Vi ahr även varit i bromölla idag för att hälsa på Mytes morföräldrar, det var som alltid roligt att hälsa på där, Många gamla historier fick man höra ska ni tro.

Nu ska vi duscha och göra oss iordning för om ca en timme ska vi in till stan för att gå ut och äta. Vi ska nämligen fira vår ett och ett halvårsdag som vi hade förra lördagen men pga en annan fest kunde iv inte fira det då. Därför passar vi på ikväll.
Så ikväll förväntar jag mig en massa mys med den personen som betyder mest för mig. Hur underbart kan man ha det?

Ha en trevlig lördagkväll.

Fredag

Idag är nästan allting ovisst, vi har inte riktigt koll på vad vi ska göra idag.
Antagligen blir det en joggingtur nu om en halvtimme timme och efter det vet man aldrig. vad som händer innan jobbet börjar vid två.

Vi är lite slitna efter gårdagen då vi tillbringade dagen i Almhult på IKEA. Det blev en massa köpt och nu bara längtar vi tills vi får hämta släpet och börja packa allt.
Vi köpte bland annat:
En sängstomme
En byrå
En hylla
Badrumsmatta
Lampor'Överkast
Sängkläder
Köksredskap
Glas
och en massa annat smått och gott.

Bilder kommer på sakerna när de är uppapackde i lägenheten om ca en vecka.


Torsdagstrött

Har jobbat, spenderat jättemycket pengar på IKEA samt varit hos frisören med Myte så nu är man askalastrött.

Imorgon kanske ni får reda på vad vi har inhandlat på IKEA, kan bara säga att vi har handlat en härlig säng äntligen!

Ha en godkväll och natt

IKEA

Godmorgon

Efter jobbet idag ska Myte möta upp mig så att vi senare kan åka direkt till IKEA i Älmhult. Man får passa på att njuta av IKEA nu när man är nere i -sydsverige ( finns knappt i norrland).
På IKEA behöver vi bland annat en Säng, En byrå, Bokhylla och sedan lite smått och gott så där.

Det kommer bli en mysig dag, jag tycker nämligen det är väldigt mysigt att strosa runt på IKEA. Speciellt nu med tanke på att vi kommer bo ihop om ca en vecka. Förra gången vi va på IKEA ihop som var ca ett år sedan gick jag och drömde om att jag och han skulle gå där sen när vi skulle köpa möbler den dagen vi kanske ville flytta ihop. Nu har den drömmen blivit verkligen och jag känner mig jättejättejätteglad!

Nej nu måste jag pysa  härifrån för att inta jobbposition.

Vi funderar på att köpa denna sängstomme, kanske i samma färg dock. Det får man se när man kommer dit.
Vad sägs!?

kostvetenskap A

Det är inte alltid så enkelt att förklara för er vad jag egentligen ska läsa nu i höst. Därför ska jag göra det enkelt för mig genom att nu skriva en kort redogörelse över hur kursen jag ska läsa kommer att se ut.

Jag ska läsa Kostvetenskap A som är en grundläggande kurs för oss som vill arbeta med något inom kostområdet.
Kursen är på 30högskolepoäng, alltså är det en helfartskurs som är under en termin.

Kursen är uppdelad i fem olika moment och de ska jag nu förklara för er.
Detta är momentens rubriker:

1. kostvetenskap- en introduktion
2.Livsmedelkemi
3.Fysiologi och metabolism
4.Näringslära
5.Livsmedelsmikrobiologi

För att man nu ska förstå vad detta är så ska jag förklara det för er.

kostvetenskap -in introduktion:
Ett moment på 1.5hp
här ska vi prata om hur våra tidigare skolupplevelser eller arbetslivserfarenheter har påverkat oss och vad som nu förväntas av oss och lärarna på universitet och så vidare. Ska även beröra en upplysning och yrkesgrupper och myndigheter inom livsmedelsbranshen.

Livsmedelskemi:
Ett moment på 10.5hp
Här ska vi jobba med kemin som berör våra livsmedel, vi ska lära oss hur allt är uppbyggt och hur kemin kan påverka matlagning och andra processer som kan ske med maten.

Här stod det att man skulle repetera sin tidigare kemi om man kände sig osäker, så det ska jag göra bara i fall att. Jag hoppas att jag tycker Kemin här är lika kul som i Natur B kursen.
Jag tror tilloch med att den kan vara roligare för nu kommer det att beröra livsmedel vilket är lite mer konkret för mig.

Fysologi och metabolism:
Ett moment på 7.5hp
Här lär vi oss de grundläggande kunskaperna om hur vår kropp påverkas av olika matvanor och vad vi behöver i oss med mera. Vi lär oss varför man ska äta på olika sätt med mera.

Näringslära:
Ett moment på 7.5hp
Nu ska vi äntligen få lära oss allt om energi- och näringsvärden. Vi ska lära oss vad mat innehåller och vad kroppen behöver och hur mycket den behöver av allt. Vi ska även prata om mineraler och vitaminer och sådant spännande.

Detta moment är nog det jag längtar mest efter, det kommer bli kul att se hur det är att läsa näringslära på högskolenivå jämfört med våra timmar på gymnasiet där allt kändes enkelt och självklart.

Livsmedelsmikrobiologi
Ett moment på 3hp
Här ska vi få lära oss hur microorganismerna i ett livsmedel kan påvera det. vi kommer lära oss varför sake möglar och hur man ska undvika detta. Vi ska även lära oss vad som påverkar microorganismerna utveckling och varför livsmedel utvecklas på olika sätt.

Detta är också ett moment jag ser fram emot. Tänk att få lära sig så mycket mer om de små bakterierna som finns i alla vår mat och hur de påverkar allt? Det är jättespännande tycker jag.

Ja det var lite kort om de olika momenten.
Sedan finns det olika arbetssätt som vi kommer att jobba oss fram igenom.

Vi kommer ha:
Föreläsningar
Seminarier
Labrationer
Grupparbeten

Åhh jag längtar redan tills jag blir upproad på uppropet så att allt kan sätta igång här och nu!
Jag ångrar mig verkligen inte att jag pluggar nu direkt efter gymnasiet, hoppas jag tycker likadant efter en termin i skolbänken igen.

Ensamhet är bra

Ikväll är jag ensam för Myte har en sista grabbkväll ihop med Adam innan han flyttar.
Det innebär att jag sitter här hemma själv och har det bra. Egentligen gillar jag inte tanken på att vara helt ensam, jag gjorde det innan men inte nu längre. Jag blir nästan lite smårädd för mig själv och sånt konstigt.
Men ikväll har jag insett att det är faktiskt bra att vara ensam ibland, speciellt nu precis innan vi blir sambos. För senare kommer vi alltid att tillbringa tid ihop, speciellt i början antagligen.

Så därför ska jag jag passa på att göra saker som Myte inte tycker om, så som att lyssna på Måns musik och Martin Stenmark,
Men jag ska även lyxa till det genom att äta turkisk peppar och en bit morotskaka, MUMS!
Efter det ska jag göra nödvändiga saker så som att :
Tvätta mina gardiner
Packa ner mina saker
Städa lite på rummet med mera.

Sen ska jag avsluta kvällen med att fortsätta läsa på min bok som är så bra!

Flyttkaos

Just nu är det flyttkaos överallt känns det som. Hemma hos mig är det stökigt och dammigt och här i Vä rensar Myte ut sin garderob. Man kan undra när han sist gjorde det, för 4-5 år sen kanske?
Killar säger jag bara...
Ikväll när jag kommer hem ska jag fortsätta att packa ner alla mina saker, det är inte mycket kvare nu känns det som och ändå så känns det bara som allting växer. Eller så är det kanske bara kaoset som växer.

Snart blir det en joggingtur för min del och sen är det jobb som väntar ett par timmar, går in på min sista jobbvecka nu. Det om något kommer kännas konstigt när man flyttar, att inte ha en stadig månadslön.

Ussch jag har många tankar i huvudet nu men ändå så kan jag inte får ner det på pappret det kallas skrivkramp tror jag.

Avslutar inlägget med en knasig bild som jag hittade på facebook, klockren enligt mig!

Foton

Sitter nu och laddar upp bilder åt mina lillasyster för framkallning.
min lillasyster är hetl galen i kungafamiljen och hon var på öland nu när kronprinsessan fyllde år tillsammans med mamma. Det är alltså alla bilder därifrån som jag har lovat att framkalla åt henne, det är verkligen många kort. sisådär 130stycken.

I och med att jag ändå väntar på att det ska bli klart så visar jag er ett par bilder


Buketten som min syster gav prinsessan

Kungligheterna

Victoria och Daniel



Soliden

Snygga Måns var en av de artister som var med på firandet i Borgholm på kvällen

Malena

Jill Jonsson

Lena och Orup var också där och de får avsluta detta bildkalas

sista veckan

Jag plockade nyss ner mina gardiner från fönstret, de måste tvättas innan jag flyttar. När jag hade tagit ner dem insåg jag just hur tomt det kändes i mitt rum, min matta ligger ihop rullad, även dem väntar på en tvätt och flertalet av mina ägodelar är nerpackade i lådor.

Det känns så konstigt att man ska flytta alla saker 120 mil norrut, konstigt men roligt.
Det är nu endast en vecka kvar som jag bor i detta rummet för jag ska flytta alla mina saker till Myte nästa tisdag så jag kommer bo där de sista två dygnen. Allt för att underlätta packningen sen när vi har hämtat släpet.

Vi har väldigt mycket framför oss nu denna vecka som kommer, vi ska till ikea och inhandla bokhylla och säng förhoppningsvis men sen ska vi även till någon loppis och nåt i tyringe för att hitta köksstolar.

Sen är det massa tvätt och den sista packningen som ä kvar, och för mig är det även att städa på mitt rum innan jag lämnar det.

Nej nu ska jag sluta skriva för jag måste fortsätta att packa ner lite saker till innan jobbet börjar om en halvtimme.

uppdaterar inte lika ofta denna vecka som kommer tror jag för vi har nog fullt upp med flyttförberedelser.

Malmöfestivalen

Kom nyss hem från en kväll i malml tillsammans med Myte, Karin och Sara.
Väl där åt vi god mat och såg på Salem al fakir och en hel orkester tillsammans, Det var supermysigt och nu ska jag bara slänga mig ner på vår madrass och somna fort.

imorgon väntar hemresa till Kristianstad igen!

Inflyttningsfest

Som jag sa var vi på inflyttningsfest hos Asin och Ann i lördags. Det var väldigt trevligt. Som present hade vi köpt ett kakfat, så klart hade vi bakat tre sorters kakor till det då som vi hade lagt upp på fatet innan vi gick dit. Asin blev väldigt glad!


Vi pillade ihop kakfatet

Ett färdigt kakfat
Ser det inte gott ut?

M som i Måns Zelmerlöw ( han kom ju till stan den kvällen)

En suddigd fest-Maja med ett stort M i sitt hjärta, MÅNS<3

Idag blir det sortering här hemma på ännu lite fler bra att ha saker och sedan ska vi till Sjöbo för att titta på säng och lite annat. Efter det blir det en tripp till Sövde för att träffa Karin.

ibland är det riktigt skönt att vara ledig!

Hemma

Sitter nu i soffan hemma med blentarp och myser framför friidrotten med Myte och familjen. Kan det inte bli bättre?

Förövrigt har jag haft en bra och slapp dag här hemma i sydskåne.
Mer än så blir det inte idag!

Kräftskiva och inflyttningsfest

Igår var det kräftskiva hos Emelie som gällde. Det var en händelserik kväll som slutade väl.
Det var ymcket människor där, folk man kanske inte träffar igen innan vi flyttar , den biten är inte så kul.

Idag harj ag jobbat fram till nu och snart kommer Sara och Myte hit, då ska vi äta mat och dricka vin, jag längtar redan till efterrätten. Efter det blir det partaj uppe i Asins nya lägenhet, det blir nämligen inflyttningfest där, Härligt!

Men innan dess ska jag hinna duscha och plocka undan här i rummer så jag får sätta fyr i baken om jag ska hinna allt tror jag :)

Ha en trevligt lördagkväll.


Det blev en del snapsvisor underkvällen

Det var mysigt där borta i Åhusmörkret

Bostaden

Många frågar mig hur vår kommande bostad ser ut och istället för att förklara för alla så visar jag dne information som jag har. För mer än plaritningen har vi inte i detta fal... Sen när vi flyttar upp till Umeå får ni självklart se bilkder på en möblerad lägenhet.

Tänk att om två veckor är jag och Myte  i Norrland, det känns så himla konstigt, men samtidigt ska det verkligen bli jättekul. Det är först nu jag fattar att det händer på riktigt.

Här är vår lägenhet.

Det är ingen vanlig för det är Robins födelsedag!

Idag  är det en stor dag för min pojkvän, han fyller nämligen 20år idag. hela 20 år,  ni vet dagen då man får börja handla på systembolaget och sådant fint.

Som ni kanske förstår var jag uppe tidigt imorse för att gratta honom, klockan sju stod jag och hans föräldrar i köket för att fixa frukost och en blomma med mera.
Sen gick vi upp sjungandes till honom med frukost,blomma och en massa presenter.
Hur hemskt är det inte att sjunga så här på morgonen förresten? Jag typ hatar det, rösten sviker en alltid på morgonkvisten.

Men han blev glad över sina paket i alla fall och det var det viktigaste.
Av mig fick han fina mashettknappar från Guldsmeden Björn Nilsson men jag gav honom även en finfin Axcent klocka. Jag var jättenervös över att han inte skulle gilla klockan men det gjorde han. Så nu ska vi in till stan innan jag börjar jobba för att ta in klockan lite, det gör att han kan anvnäda den redan idag utan att tappa det.

Ieftermiddag ska jag jobba medan Myte och hans släkt har kalas här, senare på dagen ska vi till Emelie och ha kräftskiva, det kommer bli mysigt.

Ha en bra fredag.

Här är en nyvaken Robin med alla sina presenter som han fick nu på morgonen

Kinderägg och vertyg,, hmm vad ger detta för signaler?

En fin solros från trädgården fick han med


Datorn

Så här ser min daotr ut, just den jag har är vit. Funderade på den röda också ett tag men den var inte alls fin i verkligenheten tyckte jag så det blev den vita.


Ingen vanlig torsdag

Idag har det varit en riktigt bra dag,
Vi sov som sagt länge och efter en trög frukost gjorde vi oss iordning för en stund på elgiganten och onoff. Det vi letade var en liten dator till mig, och vi hittade en!
Så nu sitter jag här med min fina lilla vita acer dator, tog inte den allra allra minst ni vet de dör med 10.2 tums skärm. Nej utan istället är min något på elva, utmärkt för mig!

Men det var inte det enda jag och Rboni ornade där, nej förutom en dator till mig så köpte vi en microvågsugn och en jättefin svart kaffekokare som jag redna är helt kär i .

Det är så kul att köpa sådana här bra att ha saker nu när vi verkligen har en lägenhet och vi vet att vi kommer att behöva det.

Nästa steg är att handla köksbord med stolar, säng och kanske något mer, vem vet, jo just det dammsugare också.
Åhh jag älskar att få köpa sånt här, det kostar pengar men det gör inte så värst mycket för det känns mer som en investering inför vår framtid ihop, och så länge jag tänker så har jag inga problem att spendera pengar.

För örvigt fick jag ett strykjärn i avskedspresent av jobbet igår kväll, ett lila snyggt. Det kommer bli kul att stryka nu tom :)

Nej nu ska jag ögna mig lite åt att vara social mot Myte ett tag, psst, han fyller faktiskt 20år imorgon, en stor dag alltså.
Men mer om det imorgon då jag äntligen får uppdatera igen med denna lilla datorn.


En lycklig summering

Okej ska snart äta fruskot med ltie hinner jag skriva innan.

Dagen igår blev vädlgit lyckad ändå måste jag säga, joggningen gick super, sen åkte jag till stna och vet in vad vi gjorde då?

Jo jag och Myte tackade ja till en lägenhet så nu har vi en tvåa lite utanför Umeå som är vår :) kan beskriva den mer i ett annat inlägg kanske för den som är intresserad :)

Sen var vi ute och tittade på säng med mera här i stan och på kvällen var jag ute på en väldigt lyckad personalmiddag.
Fick ett strykjärn i avskedspresent och det var väldigt bra för ett sådant behöver vi! :)

Nej nu ska jag äta, har mycket att göra i dag :) Kanske blir jag en dator rikare i eftermiddag.
hörs sen.

Blörk på att inte orka

Ussch denna dagen började inget vidare, vaknade med en känsla av olust till allting just nu. Det var väldigt typiskt för igår var jag fast bestämd för att ta mig ut i löparspåren här hemma i Blentarp nu på morgonen. Men det tror jag inte att jag orkar.
Har precis slängt i mig ltie frukost och bara det kändes som en jobbig handling.

Varför mår man så här ibland? Har det med humörsvängningar att göra eller är det inre stress  som vissa säger?
Jag vet inte, men jag tycker inte om det.

Aldrig förr har jag tänkt på mitt liv så mycket som jag gör nu, så lycklig som jag ofta känner mig. Känner att alla mina drömmar som jag hade den 26 oktober då Myte åkte till Australien har gått i uppfyllelse. Vi ska börja plugga i samma stad, samtidigt, till något vi båda vill bli och vi kommer att bo tillsammans ( förhoppningsvis). Jag kommer alltså kunna kalla mig för sambo om ca tre veckor, bara det får min mage att pirra till som aldrig förr.

Men samtidigt kan jag inte slappa av helt och hållet, jag hatar att leva i ovisshet, vilket jag gör nu. Vi vet inte hur vi ska bo och vi vet inte hur det blir där uppe så långt från familj och vänner. Det är i och för sig mest boendet som oroar mig, för det andra löser sig. Vännerna har man kvar och familjen stannar ju kvar. Ändå så känns det tungt att tänka på att om ca tre veckor kan inte jag bara träffa Sara inom 5minuter och dricka kaffe och inte heller kan jag åka hem till Blentarp över en helg för att träffa familjen hundarna och min kära vän Karin som har funnits där, ja så länge jag minns.

Det är väl en del av hela flytten att känna så här antar jag, för ju mer tänker jag på det ju mer väger allt det goda över det dåliga. För allt vi lämnar här hemma för tillfället kommer vi tillbaka till och Umeåvistelsen kanske vi bara får chans att en gång få uppleva.

Jag längtar efter föreläsningar om allt sådant roligt jag vill lära mig om kost och våra kroppar och allt sånt ni vet. Jag vill få upp gnistan för att engagera mig i nya roliga saker uppe i Umeå, precis så som jag har gjort i K-stad.

Kanske får jag alla dessa känslor just idag pga vi ska ut och äta på jobbet ikväll, något som ska bli jättekul men samtidigt känner jag nog lite seperationsångest. Vad händer utan jobbet, den trygghet jag har levt med så länge?

Ässch huvudsaken är att man inte har nya mål för stunden och det har jag, mål som att klara studierna, klara studentlivet bra, uppleva och njuta av sambolivet samt att få känna mig lycklig.

Nej nu tror jag bestämt att alla dessa ord jag har ordbajsat ur mig har gett mig lite ny energi till att orka gå ut, kanske inte springa men i alla fall ta en promenad.

Bostadsletning

Ja just nu sitter jag och Myte med varsin dator och letar lägenhet samtidigt som vi kommunicerar vis msn. Vi letar för fullt på blocket och robin är duktigt som skriver mejl till annonsörerna som låter aktuella.

Det skulle vara mer än skönt att få en lägenhet nu alltså, det börjar bli ont om tid känns det som.
Men med ltie tålamod löser det mesta sig hoppas jag på.

Önska oss lycka till för nu fortsätter vi!

Frukost innan jobbet

Nu sitter jag och äter frukost i vanlig ordning nu så här innan jobbet. Det är mysigt och gott att göra det i ensamhet ibland, oftast är det dock TRÅKIGT att äta själv men idag är det helt ok :)

Gårdagen var en dag då jag sprang en runda på morgonen ( mina nya skor är helt fantastiska) sen åt jag lunch och jobbade.
Efter jobbet fikade jag med Myte och Sara. När vi hade fikat klart drog vi till Hemmakväll och hyrde värda snuskfilm, inte sååå konstigt kanske men det var kanske inte så bra som jag hade hoppats på.

Idag ska jag hem till Blentarp igen och det känns konstigt, jag är inte på mitt bästa humör denna veckan och det är ingen bra kombination om man ska hem till familjen för ibland krävs det tålamod att umgås med familjen. Men jag överlever nog, det ska faktiskt bli skönt samtidigt.

Åker tillbaka hem till stan imorgon igen då det väntar utekväll med jobbet, det lär bli trevligt. Sorligt som fasen bara i och med att det är sista gången för mig :(

Nej nu ska jag slänga ner mig det sista av vaniljsyoghurten och juicen och sen färdas jag så småningom till jobbet.

Ha en trevlig dag allesammans.

Önskar att mitt hår såg så här bra ut idag, men det gör det tyvärr inte( det är i ett enda stort rufs!)

Vi börjar veckan med en joggingtur

I fredags köpte jag joggingskor men har ännu inte varit och sprungit i dem så det tänkte jag inleda denna veckan med.

Att springa den berömda 6kilmeters rundan i Vä och sen hoppa in i duschen för att stoppa svetten från att fortsätta rinna, ja det låter perfekt så här tre timmar innan jag börjar jobba.

Idag jobbar jag bara fyra timmar, känns lönt eller vad?
Men fördeleln är att jag slutar redan klockan sex så jag kanske då kan hinna med ett friskispass i parken halv sju i kväll om jag fortfarande har lust.
Det kanske beror lite på hur väl mina hälar mår ( har haft skoskav hela helgen.)

Här är en bild på mina nya kärleksskor.

Här är dem, ett par vita Nike skor med rött på, otroligt sköna(hoppas de håller i spåret med ;)
kostade från början 999:- men jag pröjsade endast 799:-
Sådant gör en ännu gladare.

Tunnafest

Som sagt så var vi på Tunnafest hemma hos Adam igår och det var trevligt. Det var nog tänkt lite som en avskedsfest i och med att det är många av oss som nu ska fara i väg i höst till olika städer för att plugga.

Det kom mycket folk, en hel del blandat folk framför allt och många av mina närmsta vänner var där. Sådant uppskattar man alltid.

Idag har jag gjort ltie nytta genom att jobba mina jobbtimmar men annars har jag bara slappat här hemma hos Myte, läst lite i min bok samt spelat kubb och haft det mysigt.

Mer än så tänker jag inte skriva idag för Lotta är sjukt dåsig så hejdå datorn.

Ett par bilder njuder jag på, stå ut med de suddiga bilder ( vår kamera trasslade en hel del igår nämligen)


En suddig Lotta var väldigt glad


En suddig tunna är bättre än ingen tunna alls eller hur?

Söndagsseg

Idag är både jago ch Myte liiite sega efter gårdagens tillställning hemma hos Adam.

Men inte ska vi vara hemma och va slöa för det, jag ska till jobbet och jobbar i ett par timmar och Myte ska till Adam och städa. Men sen ikväll blir det nog bara att slöa framför tv:n eller något. Det är fan hårt att festa ;)

men nej nu blir det till att sminka mig innan jobbet.

Ha en trevlig Söndag.


Endel bilder kommer kanske ikväll då jag har mer tid förresten :)


En härlig fredag

Nu har jag joggat och ätit en härlig långfrukost, en bra start på en härlig fredag. För det känns som om det kommer bli en bra dag.
Solen skiner och jag ska jobba om ett par timmar. Slutar jobbar sju och då ska jag grilla med ett par vänner är det tänkt.

Det kommer bli en bra dag, det bästa är att jag äntligen får börja jobba igen efter mina två lediga dagar, känns som jag inte har jobbat på en vecka eller något.

Men nej nu ska jag platta håret och sminka mig innan jag fortsätter mot stan :)

Ha en trevligt dag!

Kvällsdopp i Åhus

När jag kom hem från Blentarp idag åkte jag och Myte till Åhus för att ta ett kvällsdopp. Med oss hade vi sallad från konsum samt frukt och godis. Vi satt först och åt uppe vid Jolleklubbens stuga och sen bytade vi om till badkläder och dök i det varmkalla vattnet från bryggan.

Det var en mysig stund och nu ska vi fortsätta ha det bra med lite filmtittning är det tänkt, men oj nu började, du är vad du äter, det vill vi båda se.

Vi hörs...

Nostalgi

Det kommer bli konstigt att lämna stan om ca tre veckor, det kommer bli konstigt att inte bo i Kristianstad längre. Det kommer bli tomt utan alla vänner härifrån, utan jobbet , utan Österäng utan elevrådet.
Men man ska ju inte böla för det i Umeå kommer ju min älsklnig finnas och nytt plugg väntar där så inte ska jag klaga inte. Det ska bli kul att lära känna en ny stad, en ny del av Sverige, nämligen kalla Norrland.

Är det verkligen SÅ kallt tror ni?

Här är lite bilder från Kristianstad som har betytt lite extra :)

,
Elevrådet så klart, mina pärlor!

 
Alla goda bakelser från jobbet, åh det kommer bli tomt utan mina fina jobbtimmar.

Alla fikor med Sara, de är helt underbara!

Alla pluggkvällar till Fn rollspel...

Hela studenttiden med vad allt det innebar

Att äta hemmakvällsgodis, på skoltid :)


Julia, Sophia och alla andra fina vänner från Österängtiden<3

En Lotta i joggingspåren

Har nyss kommit ut ur duschen efter en härlig joggingtur här hemma i skogarna. Nu väntar jag bara på att mamman min ska komma hem från sin cykeltur så att vi sedan kan hjälpas åt att packa ner alla mina saker i flyttlådor, vilket kommer att ta ett tag.

Under tiden läser jag gamla fina mejl samt lyssnar på Billie the Vision & the Dancers De är verkligen jättebra, lyssna på dem någon gång vet jag!

Go kväll på er.

En solig dag på stranden

Det blev som jag misstänkte, stranden istället för att skogen. Men det var trevligt det med.

I förmiddags bakade jag och min lillebror muffins för att ha det som strandfika. Dem blev faktiskt väldigt goda, eller ja kanske aning torra men det var inte hela världen.

Vi bada vi Sövdesjön där vi solade, badade, jag läste körkortsteori och sen köpte vi glass i Karins kiosk.

Nu i kväll ska jag laga creps då mamma är och cyklar i Ystad. Efter det är det nog kallar ute, och då ska jag ut och jogga för det har jag längtat efter.

Emil och jag bakade muffins

Oj det var väldigt solig vid badplatsen men här ser det ju ut som ett oväder, oj då!

Körkortsboken höll mig sällskap, suck!

Blentarpsmorgon

När jag vaknade för ca en halvtimme sen så var det av att solen sken rakt i ansiktet på mig där genom fönstret i vardagsrummet. Det var lite irriterande, men jag gick upp snabbt i alla fall.
Det kommer nog bli väldigt varmt både i dag och imorgon och jag insåg just nu att shit jag har nog för lite sommarkläder med mig hem, men men det får gå med det jag hat helt enkelt :)

Idag blir det till att packa ner alla mina Blentarpssaker i flyttlådor, alla kastrullerstekgärn,skålar och glas med mera ska ju med upp till Umeå :)

Det är vad min förmiddag kommer att bestå utav.

Senare i eftermiddag har mamma och jag planerat lite löst att plocka kantareller så vi får se om det blir så, har en känsla av att hon hellre åker till stranden...

Jag ska nu äntligen försöka ladda upp bilder från veckan som gått och hoppas nu på det bästa, att datorn vill som jag vill också helt enkelt!


Sara på House of Bagels, det var sååå mysigt!


Jag var också där, den kvällen bestod av gott sällskap, en kyckling sallad och en chailatte!

Farmor fyllde 75, och då hade Thomas och Sven årlig tårtätartävling, i år ställde även Myte upp...


Efter ett par bitar gav Sven upp och kampen stod kvar mellan min bror och Myte,
Min bror vann, inte speciellt överraskande med tanke på hans kapacitet.

Vi var på fest hos Gunnar ( har längst bak  på bilden )

Vi var glada

Och med än så blir det inte just nu, nu ska jag packa! WOHO!


Från Karins sovrum.

Nu sitter jag här i Karins härliga säng nere i Sövde, hon packar samt ordnar med en massa nyinköpta kläder med mera medan jag håller sällskap och nu bloggar.


Dagen har bestått av ett överraskande jobbpass och sen en tripp ner till Blentarp igen.
 Nu stannar jag här i två dagar. Två dagar då jag har en del att göra faktiskt.

Men en längre uppdatering imorgon då jg även ska försök ladda upp en del bilder från veckan som gått. Dessa bilder laddade jag dock upp igår med då vlle inte blogg,se publicera mitt inlägg så jag sket i alltihopa.

go kväll!

Måndag morgon

Igår var det en bra dag, efter förra inlägget stack jag och Myte ut i skogen med min mamma och plockade kantareller, mycket trevligt.
Vi hittade en hel del, och Myte var mycket bättre än vad jag trodde på att plocka svamp.

När vi kom till stan gjorde vi snabbt oss i ordning fixade mat och drog till Gunnar där det grillades och partajades. Det var en lyckad kväll med nyfunnen kärlek bland vissa och nakenbad för vissa. En bra kväll alltså.
Enda nakdelen är att vi glömde vår kamera där, väldigt dumt gjort nu när jag väl har hittat kamerasladden. GRRR! Men men bilder kommer snart förhoppningsvis.

Idag väntar det  ett jobbpass och efter det ska jag hem till Sara och ha en trevligt myskväll nu innan vi flyttar. Mys på hög nivå där säger jag bara!

Nej nu ska jag ner till köket och göra Smoothies :)

18års kalas på schemat!

Myte och jag har precis satt oss ner vid min dator här i Blentarp. Vi har nyss kommit in från en skön skogspromenad med en av våra hundar här hemma. Det var mysigt men väldigt varmt, det verkar bli riktigt bra väder idag :)

Om ett par timmar är vår blentarpsvistelse slut för denna gång och vi bege oss hem mot stan igen.

Ikväll blir det till att fräsha till sig och slå in paket för sen ska vi nämligen på 18års kalas hos Gunnar. Väl där ska vi grilla och ha allmänt mys så vi ska nog handla någon mat till dess med :)

Imorgon är det jobb för min del och efter det ännu en härlig myskväll med vännen Sara. Det kommer att bli god hämtmat och en del massage kan jag tänka mig ;)

Ha det så bra!

Här är Gunnar på topphumör

Jogga

Nu ska jag plocka undan all frukost som jag har lyckats stöka fram framför mig, efter det ska jag snöra på mig joggingskorna stoppa in ipoden i öronen och sen springa ett par kilometer så där här hemma i Blentarp.

Senare idag kom han hit och då blri det till det träffa bästa kompisen och så. Det blir nog en fin dag detta.

Samtidigt går jag och håller tummarna för mamma som ska cykla längsta rundan på Vombsjön runt i dag, det är hela 11mil hon ska cykla. Knäppstolle säger jag bara!

Ha det bra!


RSS 2.0