Tvätt

Om det är någon som, är sugen på att vika tvätt så är det bara att komma hit, för här har vi tvätt i mängder!

God morgon söndag

Hej gott folk!

Idag är jag glad, gladast är jag nog för att vi hade en underbart härlig kväll hemma hos Lotta igår. Där det var ost och vinkväll, mums säger jag bara! Synd att man blir så mätt bara, det kändes som om mina jeans ( som redan var tajta) skulle spricka eller något. Tur de inte gjorde det :)
Ja jag kan kort och gott säga att det var en skön kväll, jag behövde verkligen komma hemifrån just då.

Nu idag så unnade jag och Robin oss sovmorgon, vi gick inte upp förrän kvart i tio då vi insåg att vi faktiskt hade tvättid klockan tio.
Så nu är första omgången tvätt i och en mer blir det ( var kommer all tvätt ifrån?). Samtidigt som jag skriver nu så äter jag en stor portion havregrynsgröt och ett par ostmackor med tomat på, bröd som har jag bakat själv. Det kan inte bli en bättre frukost.

För övrigt kan jag bara tillägga att jag och Robin är helt och hållet sams nu, efter en liten dispyt häromdagen är vi nu förenade som ett vanligt kärlekspar igen.

Nej nu ska jag äta upp så att vi kan fixa med tvätten och efter det ska jag börja med mer "Stepläxa".

Ha en bra söndag :)

Ny dag, nya möjligheter

Om ett par minuter ska jag hoppa upp på cykeln och trampa iväg mig till gymmet.
Det är dags för ett corepass och efter det ska jag få låna salen i max två timmar för att öva på min hemläxa i angående steputbildningen.

Så nej nu har jag inte tid med detta, nu ska jag sparka igång denna dag på ett bra sätt.
Ha en skön lördag så hörs vi senare.

Agressioner och ledsamhet en fredagkväll

Det skulle vara förbjudet att vara ensam på fredagskvällar. Egentligen borde jag inte vara det. Jag hade kunnat vara med mina fina vänner eller kanske med min pojkvän. Men hur lätt är det att ordna när man hade förväntat sig något som plötsligt blir ändrat.

Jag gillar inte att vara ensam, inte en fredagkväll. Speciellt inte en fredagkväll då jag har förberett mig på en myskväll efter denna hektiska vecka, men nejdå!

Egentligen borde jag ha en massa att göra, eller vänta. Jag har saker att göra.
Men vem bryr sig?
Städa, plugga muskler och baka bröd kan jag göra en annan dag. En dag då man känner sig uppskattad.
Kanske bör jag ta tag i mina hemska fötter och sätta dem i ett bad så att jag slipper skämas nästa gång på bodybalance. Men nej jag skiter i i det också, det finns alltid fötter som ser värre ut än mina. Om man skulle få för sig att inspektera andras fötter.
Hur kom jag in på fotproblemet? Jo just det ja, jag är uttråkad.

Uttråkad är nog det sämsta som finns att vara, BLÄ!


Som i protest lånar jag Robins dator iaf och fular mig,
ha en jävligt bra fredagskväll ni som kan.
Själv får jag rycka upp mig, slänga in en sats bröd i ugnen och plugga muskelgrupper medan fötterna mjuknar i ett fotbad, Lotta kan rycka upp sig, ibland iaf.



Försök hitta fulare bilder på mig om ni kan!

Eller det var kanske dumt sagt med tanke på hur bra jag brukar bli på bild, haha se det som en utmaning!

29 Januari

God morgon på er.
Nu sitter jag redan i skolan och väntar på mina gruppmedlemmar. Det är grupparbete på gång och det ska bli kul att sätta igång. Arbetet kommer gå i hundratio hela tiden för nu redan på måndag ska vi skicka in det första vi har skrivit och så vidare.
I och med att iv hade tenta igår så har vi inte hunnit arbeta  med arbetet innan så nu blir det tempo här alltså!
Men sen är det också så att schemat säger att vi inte ska börja med arbetet förrän idag så jag antar att det är lugnt.

Igår var det ännu en tenta skrivning, min tredje inom loppet av fem veckor. Snacka om tentatätt!
Hur tentan gick är svårt att säga för tentan var väldigt flummig och man kunde nmog svara på många olika sätt utefter hur man har tolkat frågan. Men jag tror och hoppas att jag tolkade frågorna rätt, för gjorde jag det så gick det bra och gjorde jag inte det får jag väl bara be till gud att jag klarade den ändå.

Efter tentan stack vi hem till Lotta som bor väldigt nära skolan, där blev det lunch och lite avkoppling. För sen efter det tog vi oss en promenad ner till stan i den enorma kylan, vi blev väldigt kalla efter 25minuters vandring kan jag meddela.
Väl i stan så hade vi lite olika ärenden att ordna. Bland annat så hade jag i uppdrag att ordna presenter till mina föräldrar. Presenterna blev bra och nu ligger de nog i postbil på väg hem till Skåne :)

Jag och Jossan åt ute på ett fik igår och det var verkligen jättemysigt, jag har börjat komma in i fikakretsen igen, farligt för plånboken men gott för själen.
Vid halv sex tog vi stadsbussen hem till Elin. Elin som är kompis med vår vän Malin. Malin och Elin har båda läst spaprogrammet i Övik i två år och är alltså utbildade massörer båda två.
Igår hade de anordnat en hemmaspakväll för oss där vi hade en rad olika behandlingar av välja och varka på till ett finfint pris.
Det var en skön kväll med mycket avkoppling och många goda skratt.
Malin har läst Kost A med oss men ska inte läsa Kost B nu så hon åker hem till Vallentuna till nästa vecka. Därför var denna kvällen igår riktigt skön.

Nej nu ska jag börja jobba här, men bjuder först på två bilder över all snön som kom igår natt.

Cyklisterna som bor på studentområdet Ålidhem hade ltie svårt att få ut sina cyklar denna dag.

Det är nästan en meter snö mitt i skogen där all nysnö ligger, och alla drivor som ligger runt om gatorna ska vi inte ens tala om, jag kan ta en bild någon dag så nu får se. Vissa är flera meter höga.
Jag verkligen älskar detta vinterlandskap.



Lång dag

Det har varit ännu en dag denna vecka då det har slutat med en sen hemkomst för min del.
Känns liksom konstigt att komma hem till sitt klockan tio på kvällen för då hinner man ju ingenting annat än att gå och lägga sig.

Men mer om dagen imorgonbitti för nu kan jag knappt hålla ögonen öppna längre.
Kan bara säga att dagen har bestått av tentaskrivning, mys på stan och lite presentfixning samt en skön spa kväll hemma hos Elin och Malin. Berätta mer om det imorgon.

God natt!

God natt

Nu slänger jag in handduken för denna dag, är sjukt trött, har till och med sovit på soffan i en och en halv timme. Var tog min härliga energi vägen?

Ussch nej nu måste jag sova bort ångesten som ligger och gror inför tentan imorgon. Får be min älskade att hålla om mig tills jag somnar, det brukar vara den bästa medicinen.

God natt folk.
Om ni har lust får ni gärna hålla tummarna för mig imorgon, det känns som om jag kan behöva det.


För er som undrar så tyckte Robin att duggan gick bra idag, skönt!

God Natt

Nu slänger jag in handduken för denna dag, är sjukt trött, har till och med sovit på soffan i en och en halv timme. Var tog min härliga energi vägen?

Ussch nej nu måste jag sova bort ångesten som ligger och gror inför tentan imorgon. Får be min älskade att hålla om mig tills jag somnar, det brukar vara den bästa medicinen.

God natt folk.
Om ni har lust får ni gärna hålla tummarna för mig imorgon, det känns som om jag kan behöva det.


För er som undrar så tyckte Robin att duggan gick bra idag, skönt!

Ännu en dag innan tentadag.

Jaha då var det dags för tentaplugg igen.
Har tenta imorgon och har verkligen inte hunnit plugga så mycket som jag velat inför tentan. Men jag ska göra mitt bästa idag. Som tur är får man ha med sig alla papper till tentan denna gången i och med att vi ska granska och analyseraartiklar på tentan. Det är det vi ska göra.
Därför tänker jag mest bli mentalt föreberedd på vad som kommer hända inför imorgon och plugga lite lagom,fast tillräckligt för att känns mig trygg med situationen.

Förtillfället sitter jag och äter rostade mackor och dricker mjölk, åt ju frukost för ca tre timmar sen och efter det har jag varit i stan. Nu när jag kom hem blev jag hungrig så vad gör man inte?
Säg en stund jag inte är hungrig!

Nej nu ska jag fortsätta äta och plugga samtidigt som det blåser upp till storm utanför mitt fönster.

Ni kan förresten hålla tummarna för Robin idag, han sitter i detta nu och skriver en dugga i nationalekonomin, knepigt ämne det där!

Vilken Dag!

Jag har äntligen kommit hem och gjort allt som jag bör göra innan jag lägger mig.

Det har varit en hektisk dag, men oj en så rolig dag det har varit. Jag har haft egna föreläsningar, varit på Blondinbellas föreläsning och sen även på Annika Dahlqvist. (Ni vet LCHF fenomenet) Kan ju bara säga att jag inte alls håller med om vad hon säger, även om det är vissa saker som stämmer så är det för många faktorer som hon glömmer eller inte nämner för att det ska vara trovärdigt.
Men mer om det en annan gång för jag kommer trötta ut er om jag inte tar allt från början någon gång.

Som jag nämnde tidigare var jag på Blondinbellas föreläsning innan idag och jag kan inte annat än säga att hon är ball, alltså tycka vad man vill om henne men hon är en grym tjej hon.
Hon är framförallt mycket mer jordnära än vad man tror då man läser hennes blogg.

Var i skolan till närmare halv åtta idag då den andra föreläsningen om LCHF var på kvällen.
Direkt när jag kom till Holmsund hoppade jag på cyklen och trampade bort mot gymmet. Väl där väntade ett step pass på mig och det var riktigt skönt avslut på dagen.

Utbildningstillfället imorse gick väldigt bra, jag fick godkänt på både musikanalyserna plus uppvärmningsförslaget. Så nu har vi satt ihop hur jag ska köra det, alltså hur vi ska bygga upp uppvärmningen och det ska jag kunna till nästa gång.
Plus att jag ska göra två musikanalyser till, plus sätta ihop strechingen och ha tenta på allt teoretiskt. Så jag har mycket att lära mig på en vecka men det ska nog gå bra.

Först och främst måste jag klara min tenta som jag har nu på torsdag, herregud jag har fan bara en dag kvar att läsa på, men det kommer gå.
Jag vägrar acceptera att jag inte kan lära mig allt. Jag ska göra mitt allra bästa imorgon för att klara det.

Jag får ha Majas fina ord i tankarna: Jag är en superkvinna, en amazon som klarar detta.
Du är så snäll Maja, tack för de fina orden. De värmer här i Norrlandskylan!

Nu går jag och lägger mig, godnatt...



God Morgon!

Är ni vakna? Ja antagligen är ni det för klockan är ju redan över åtta.
Själv har jag precis tryckt i mig massor av frukost, MUMS...

Har även packat ner träningskläder och alla skolsaker i mina väskor, allt som saknas är all lunch och de mellanmål jag ska ha med mig för dagen.
Jag ska iväg till gymmet nu på morgonen för jag ska ha ännu en steplektion och efter den blir det att skynda sig iväg till skolan för att ha föreläsning.
Vi ska har föreläsningar ändå till kvart i fem idag så jag lär vara lagom sliten efter steppasset ikväll.( Ska träna step ikväll med :) )

Det som är dagens höjdpunkt det är att Blondinbella ska komma til Umeå Universitet. Hon ska föreläsa i vår största aula så det lär bli häftigt att se det. Som tur är kommer hon vid tolv och vi har lunch precis klockan tolv.
Vi är ett par tjejer i min klass som ska dit och lyssna mest för att se hur hon är i verkligenheten, vi har alltså planerat en kall matlåda till dagens ära, allt för att vi ska kunna äta under föreläsningen.

Men se nu har jag en halvtimme kvar innan jag måste sticka, så skönt. Då hinner jag både bädda och diska undan!

Och nu, lite morgonmusik.

En hel måndag i korthet.

Det har redan gått en hel måndag och mycket har vi hunnit med ska ni tro.

Dagen började bra då jag vaknade innan klockan ringde i morse ( en trend som jag kan tänkas fortsätta med om min kropp vill detsamma )
Åkte tidigt in till stan för att fixa en sak innan skolan började vid tio.
Det blev en kort föreläsning om olika intervju metoder, och efter det blev skulle jag och ett par andra på kursutvärdering av Kost A.
Vi blev bjudna på god soppa av lärarna och sen satt vi där och ventilerade ut våra tankar om allt som har hänt under hösten.

Sen var det så klart dags för ny föreläsning ( ingen vila här inte). När den äntligen var över var det bara att reptetera och försöka förstå alla saker nu inför torsdag då det är tentadag igen.

Båda jag och Robin kom hem lite efter fem, då lagade vi snabbt mat, åt och stack iväg till gymmet. Väl där tränade vi som sagt Core och Bodypump som jag nämnde innan.

Nu sitter vi här i soffan som varje kväll nu för tiden. Böckerna ligger och väntar på golvet och jag har lovat mig själv att jag ska ta tag i dem nu!

Men först, se här va fin min studentpresent har blivit på vår vägg i vardagsrummet. Har ju inte kunnat visa den förrän nu då vi satte upp den i helgen.

Tack för vänner för det fina konstverket ( och då menar jag alla vänner från Robins "Sida"

Snabbis

Livet här uppe i Norrland är för tillfället väldigt hektiskt, men det gillas. Väldigt mycket!
Heja norrland!!!

Nu ropar Robin på mig, vi ska skynda oss ner till gymmet där det väntar två pass, core och bodypump.

Ikväll uppdaterar jag om dagen och en annan fin sak.
Hörs då kära ni.

Söndagskväll

Nu sitter vi här igen, i soffan framför tv:n och bara myser.
På tv är det Partiledardebatt med Mona Sahlin och Fredik Reinfeldt, så ni kan ju själv förstå hur fastklistrad Robin är i soffan. Det är riktigt charmigt, tur jag har honom som kan förklara allt om politiken, för inte hänger jag med i alla debatter.

Dagen har varit väldigt bra. Jossan och Lotta kom hit vid halv två och därefter blev det effektivt och givande diskussioner angågende artiklarna inför tentan. Kändes skönt att få reda ut lite om dem. Nu är det mycket klarare och det känns som om man kan mer än vad man egentligen tror, även om jag har mycket kvar att läsa. Men som sagt det är ju tre dagar kvar tills tentan och tre dagar hinner man mycket på!

Efter två timmars hårt plugg blev det våfflor och gott blev det. Våfflor med bland annat grädde, sylt, fruktsallad, keso och så vidare är riktigt härligt för magen.


Det är roligt att ta bilder få folk utan att de vet om det.

Vi har även hunnit med ett bodypump pass i kväll så nu blir det snart sängen.
Man måste ju vara pigg nu innan en ny tuff vecka inleds imorgon.

Ha en skön kväll kära ni.

Våffel- bull och plugg eftermiddag!

Det är fullt upp här i Holmsund må ni tro. Jag bakar bullar, fixar inför steppasset och funderar på artiklar på en och samma gång, eller nej kanske inte, men nästan samtidigt i alla fall.

Efter frukosten i morse satte jag i gång med min hemläxa inför step-utbildningen. Uppgiften var att göra två stycken låtanalyser, räkna bpm och även hur "åttorna" sitter ihop efter varandra.
När jag äntligen var klar med det ( tog en hel del tid) fixade och trixade jag med stegkombintionerna inför uppvärmningen som även det var hemläxa till nästa träff.
Men efter mycket om och men fick jag till en vad jag tror bra uppvärmning, får se vad min tränare säger om det.

Nu vid lunch har jag bakat en hel sats bullar och sitter nu och njuter av att det är klart.

Nybakade bullar, ser ni den finfina bakhandduken ? En julklapp från Karin.

Om en halvtimmer kommer Jossan och Lotta hit för att plugga ett par timmar, samt att jag ska bjuda på våfflor som jag har lovat.
Det kommer nog bli en del våffelträffas här hos mig och Robin nu under åren med tanke på att det är bara vi som har ett våffeljärn av de vi umgås med.

Nej nu ska jag röja i köket lite tills vännerna kommer!

Vad ska ni göra denna söndag?

Kära Studentliv!

Det är synd att säga att vår lördag har varit händelserik.
Dagen började bra i alla fall då vi tränade dubbla pass båda två, det var en skön start på dagen. Efter det blev det plugg och det har vi gjort ändå fram till nu så att säga.

Jag skulle i och för sig kunna skriva hur mycket som helst för jag har lärt mig otroligt mycket. Men hur kul är det för er att höra om allt jag har lärt mig om barnfetman i Texas och hur svenska ungdomar med Glutenintolerans upplever sin vardag? Nej precis det är kanske inget roligt för er, för mig är det dock väldigt intressant.
Ämnena kommer från två vetenskapliga artiklar som jag har hållt på med hela dagen. Vårt uppdrag är att förstå dem ( de var på engelska) och sen granska och ifråga sätta osv. Detta kommer vi sen tentas på så det gäller att förstå dem rätt.
Men efter ett par timmars slit kan jag nu känna mig lite säkrare.

Vårt köksbord har verkligen varit bombaderat med papper idag då Robin också har pluggat för fullt på sin nationalekonomi.

Allt annat har liksom skjutits åt sidan idag och när jag då skulle börja med kvällsmaten så smått vid sex insåg jag vilket kaos vi hade skapat i köket, eller vad säger ni?

En dags disk.

Robin pluggar till sin kommande dugga

Nu har vi lagt böckerna åt sidan och tagit fram andra papper, nämligen alla papper som vi har haft i bokhyllan. Vi har nämligen köpt nya pärmar så nu ska alla stenciler och tentor sättas in i prämar, termin för termin.
Tänk va fin bokhylla vi kommer ha efter alla våra universitetsterminer.

Nej nu tror jag det blir lite ostbågar för vår del, eller kanske ostkrokar som de svenska hollywood fruarna säger.

Uppdatering från soffan

Fredagsmys är ordet!
Mys är det här hemma, Robin har lagat god mat i form av potatisgratäng och kikärtsbiffar. Nu efter maten har vi det riktigt behagligt i soffan med en stor godisskål och Lets dance på tv:n.

Imorgon börjar allvaret igen då vi ska träna järnet samt plugga hela dagen.
Ha en trevlig fredagskväll. Här bjuder vi på två bilder direkt från vårt kära hem.



Robin gör så klart en hemsk "min" precis innan fotot tas, blir man förvånad? ;)



Inför den andra bilden fick han behärska sig lite.

Visst är han söt min Robin?


Galet mycket

Det är galet mycket plugg nu och pyttelite tid att hinna med det på.
Men det är väl så när man läser statistikmomenten samtidigt som man har en del andra bollar i luften.

För att slappna av ett par minuter så slängde jag ihop en stas kokostoppar så här efter kvällsmaten. Det blev ett par finfina kakor må ni tro och den första ligger redan i magen. Men det hinner nog få sällskap innan kvällen är slut, för jag ska plugga ett par timmar innan jag lägger mig och det betyder att fler kokostoppar kommer tryckas ner. mmm.. jag är redan sugen på en till.

Tänkte ge er det superenkla receptet någon dag men inte idag för jag har noll tid!

Men efter kaksatsen blev det även en sats filmjölksbröd som nu är i ugnen. Längtar redan till frukosten i morgonen då vi kan avnjuta nybakat bröd. Gott!

Nej nu ska jag ta tag i min skolsituation, en gång för alla!

Boken och kakorna som kommer att förgylla min kväll (?)

Vardagsrummet

Nu när jag ändå tar mig tid att blogga kan jag visa er bilder på hur vårt vardagsrum ser ut nu efter att vi har köpta ny tv och soffa.
Har lovat er många det så här ser ni det.
Vi ska fortsätta att inreda vardagsrummet lite till för än är vi inte helt nöjda men det kommer!


En mörkblå, jätteskön soffa är nu vår!


Ny tv samt tv bord

En suddig bild på hur vårt vardags rum nu ser ut från sovrumsperspektiv.

Mycket att göra

Ja som sagt jag har verkligen jättemycket att göra nu för tiden ( och jag klagar inte, jag älskar detta) men det är därför jag är lite inaktiv här för tiden, men jag gör så gott jag kan.
Tycker ju om att blogga som sagt.

Dagen har bestått av en massa plugg och storhandling, matlagning städning och nu ännu mera plugg till handbollen.
Pratade precis med min vän Karin hemifrån och det tycker jag så mycket om. Hon vet precis hur hon ska få mig att må bra! Det gillar jag verkligen. Hon är guld värd.

Nej nu har jag inte tid här inne, jag ska fortsätta äta min goda blodapelsin och försöka få mitt huvud att vilja lära sig statistik.
Ni ska se min och Robins fruktskål förresten, sjukt full och vår fruktskål är inte liten ska ni tro. Energin behövs då vi båda har väldigt svåra moment i skolan nu som vi gärna vill klara av.

Kan lika bra passa på att tacka alla er som har gratulerat mig till min finfina dietistplats. Det betyder jättemycket för mig.
Ett extra tack till Maja och Jossan som har gratulerat mig högtidligt via sina bloggar :)

Friska tag här i Holmsund

Jag känner mig levande, mycket tack vare det finfina beskedet jag fick i går om antagningen till dietistprogrammet!

Det har varit en hektisk tisdag men jag har fått mycket gjort och det är riktigt skönt.

Först hade jag föreläsningar i morse då vi började med Statistiken, kanske inte det jag tycker är superkul om jag ska vara ärlig. Men jag är i alla fall mer motiverad nu till det än vad jag var i söndags.
Efter mycket inknappande på datorn och många frågetecken var skoldagen slut vilket var skönt för min hjärna.

Vi åt lunch och efter det åkte jag ner till stan och var där i tre timmar, vad jag gjorde kan jag tyvärr inte säga här och nu.
Men sen var det snabba puckar hem må ni tro.
Väl hemma var det bara att trycka i sig två ostmackor, dra på sig träningskläderna och cykla ner till gymmet. På gymmet hade jag min första riktiga lektion med Anne. Denna gången var vi ombytta och fick kliva upp på brädan så det går framåt ska ni se.

Nu har jag mellanlandat här hemma igen för att om en timme sticka vidare till gymmet. Då väntar ett hel timmes step och jag ska suga in alla möjliga steg så att jag senare lyckas fantisera ihop ett eget pass, hur nu det ska kunna gå...

Men först och främst ska jag ta mig an två vetenskapliga artiklar som ska läsas och förstås innan nästa tenta då tentan utgår från artiklarna.

Hoppas er dag har varit något lugnare!

En låt som får mig att bli effektiv må ni tro!

Dietistprogrammet

Det har varit en jobbig dag under många stunder idag. Men det har även varit en dag i lyckans tecken.

Kort och gott kan man säga:

Att jag har kommit in på DIETISTprogrammet.

Efter en lång väntan kan jag nu pusta ut och njuta.

Tack för mig




... psst. Bättre och roligare uppdatering kommer imorgon, då får ni se bilder på soffan, den nya tv:n osv.

Dagen efter känslor

Idag är det en slapp dag här hemma i Holmsund. Jag och Robin ligger typ helt utslgna i vår nya soffa och ser på massor av vintersport. Det är tur att SVT:s satsning på vintersport finns, det får mig att inte bli lika rastlös.

Igår var det tentaskriving, en skriving som jag kontrollerat skrev hem hoppas jag. Sen efter det mötte Robin upp mig och sen uträttade vi en massa ärenden så som att hämta hem vår nyinköpta soffa från Sofie, köpa massa småsaker på jysk samt en ny tv:n bänk. Som om inte det räckte åkte vi sedan vidare till plantagen och köpte hem en massa finfina växter.

När vi kom hem bakade jag en sats Kärleksmums som jag sedan tog med mig hem till Cissi på kvällen där det vankades för fest.
Det var en skön kväll med mycket skratt och trevliga människor.
Robin var också på fest och han om någon är slö idag.

Men men, nu efter flera timmars slöande ska jag ta tag i disk och städning av lägenheten för att sen plugga på instruktörsutbildningsteorin. Har tenta på det om lite mer än två veckor, lika bra att börja träna i tid.

Ikväll blir det kompisträff hemma hos Jossan då det är sista kvällen vi kan träffas allihop. För snart åker en hel del tjejer hem från Umeå. En del har avslutat sina studier, vissa har uppehåll osv.
Blir en liten skara kvar här i Umeå men vi ska nog klara oss bra ändå.

Vad gör ni en söndag som denna?

En hektisk fredag

Idag har jag haft fullt upp.
Jag inledde dagen med ett möte på gymmet. Efter det pluggade jag ett par timmar och senare åkte jag ut till skidspåren ett tag och åkte ett par kilometer. Det var riktigt skönt!

Nu har jag duschat och gjort mig i ordning och om en halvtimme ska jag ta mig in till stan.
Jag ska nämligen sova hos Jossan ikväll. Anledningen till det är för att vi har tenta vid nio imorgon och jag får problem att hinna med bussen då nämligen.
Det kommer nog bli en mysig kväll...

Men nej nu ska jag läsa på lite det sista innan jag tar bussen till stan.

Ha en trevlig kväll

Dan före dan...

Dan före dan före dan innan tentan är det idag. Känns bra, känns som om det komme gå bra. Åandra sidan känns det som om jag har tusen detaljer att finslipa på, men snart så sitter de där allihopa hoppas jag. Inbillar jag mig det tillräckligt länge så blir det säkert så.

Kvällen har spenderats på gymmet då det var Step som gällde. Nu sitter jag här, helt stel och öm i kroppen efter två dagar fulla av hård träning.

Imorgon ska jag träffa min "handledare" eller vad man ska säga på gymmet. Då ska jag äntligen få börja med min instruktörsutbildning och sen efter det får vi se vad det leder till. J
Ser verkligen framemot det och jag tror det kommer bli hur kul som helst.

Här bjuder jag på en rolig bild på mig själv, tänk om jag hade så mycket energi nu som jag har på bilden.


Gårdagens middag

Denna dag inledes med en timmes bodybalance och efter det har tiden bara runnit iväg. Varit i stan samt varit hemma och pluggar är det jag har gjort än så länge.
Just nu sitter jag och ser på herrarnas skidskytte och medan jag gör det tänkte jag berätta och tipsa om vår midddag som vi åt igår.

Jag hade sedan tidigare bestämt att jag ville göra lite linssoppa och för att lyxa till det lite på vardagen så gjorde jag grova scones till. Det blev en riktigt lyckad måltid som var enkelt, gick snabbt att göra samt gott som sagt.

Jag började med att göra sconesen så att de kunde va i ugnen under tiden jag gjorde soppan. Grundreceptet hämtade jag HÄR men jag skippade kummin samt rågkrosset, istället så hällde jag i lite vanligt vetemjöl och sen tillsatte jag även lite pumpafrön och linfrön utöver de solrosfröna man skulle ha.


Här väntar mina scones på att gräddas.

När de skickades in i ugnen började jag göra linssoppan.

Följande behöver man:
  • 1,5 dl Torkade röda linser
  • 1 stor morot
  • 2st paprikor
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 buljongtärning av valfri smak.
  • 1 liter vatten
  • Ca 1 dl chilisås
  • Salt, peppar, chilipulver
Det som är fördelen med denna soppan är att man kan slänga in lite vad man vill, jag har som sagt inget recept till detta utan det är bara som jag har komponerat ihop själv. Men så här gjorde jag.

Koka först linserna, hacka och fräs löken. Hacka sedan moroten och paprikorna och fräs dem med löken. Häll på vattnet, i med buljongtärningen, pressa i vitlöken. Sedan kan man hälla i önskad mängd chilisås och på med kryddorna.
När linserna är färdigkokade kan man hälla i dem i soppan och låta den färdigkomponerade soppan koka ihop ett par minuterna så att jag morötterna blir mjuka.
Sen är soppan klar, ungefär samtidigt som bröden om man har lite tur.


I min soppa klickade jag i lite Creme Fraiche.


Så här såg min måltid ut, soppa med nybakade scones och ett glas mjölk till det, Supergott!


Lycka till

Träningskväll

Har nyss duschat ätit och varvat ner efter två helt underbara timmar på gymmet.

Det var nystart på terminen idag och det var nya pass både på bodypumpen och bodybalance. Jag valde att gå på båda och det gjorde jag helt rätt i.
Dock så tror jag att min kropp kommer straffa mig imorgon då jag känner att mina muskler redan nu är lite sega efter alla nya övningar och kombinationer, men det leder till bättre och starkare muskler så jag klagar verkligen inte.

Jag har aldrig gått på Bodybalance innan och det var alltså första gången idag. Perfekt att börja nu när passet var nytt för alla. Då kände jag mig inte helt värdelös.
Innan har jag varit lskeptisk mot den typ av träning, helt utan anledning egentligen för jag vet om att det är en bra träningsform och att det är ett bra komplement till all hård fysisk träning man kör.
Men jag har väl helt enkelt velat svettas som en gris innan jag när väl tränade.
EFter dagens pass insåg jag dock hur bra det verkligen är och att jag måste fortsätta gå. Inte bara för att det är nyttigt för min kropp utan även för att det är så sjukt skönt.

Ibörjan av passet ska jag väl erkänna att jag var tveksam till hela konseptet, jag fattade liksom inte varför jag skulle låtsas ha en båll mellan händerna och känna "energin" ur den samtidigt som jag förde min kropp fram och tillbaka i en gungande ställning.
Men som sagt efter ett tag kom jag in i det och till slut var det riktigt skönt, och lite jobbgt.

Imorgon blir det ännu ett bodybalance- pass, på morgonen. Då ska jag även prata mer om min framtida utbildning, vi bestämde idag att jag ska börja få instruktioner nu redan på fredag.
Ska bli spännande att se hur det kommer att läggas upp.

En ny utmaning och en ny erfarenhet, det gillar jag!

Nu ska jag krypa ner i sängen, sov så gott.

Plugg och träningsdag

Sitter just nu i biblioteket på skolan och förbereder mig inför en lång pluggdag. Det var egentligen tänkt att vi skulle ha den sista föreläsningen nu i eftermiddag men igår så slog vi ihop två föreläsningar. Det innebär att vi kan plugga fritt hela dagen idag, skönt att få en dag till inför tentan.
Mycket detaljer som ska in och en del som ska klaras ut.
Men som sagt är det ämne jag tycker är väldigt kul och intressant från skillnad till många andra i min klass.

Inväntar Jossan som ska komma snart och göra mig sällskap.

Ikväll kommer det bli dubbla pass på gymmet då det släpps en massa nya versioner på passen idag. Då hoppas jag även på att få prata lite mer med Ann om när och hur vi ska börja med min utbildning.

Men nej nu får jag ta mig i kragen och sätta fart här.

Ha en bra dag gott folk.

PKU debatten- min åsikt

I morse läste jag en ledare i DN som snabbt verkade intressant i mina ögon. Ledaren handlade om att Medicinen Kuvan som finns till för de med Sjukdomen PKU inte längre ska ingå i högkostnadsskyddet. Detta var ett förslag som TVL (tandvård- och läkemedelsförmånsverket) bestämde. Detta skulle alltså bidra till att de ca 70st i Sverige som nu ens kan behandla sin PKU med hjälp av Kuvan skulle behöva betala det själv och det skulle innebära en utgift på mellan 300 000-500 000 kr/ år för varje drabbad.

För att ni som inte är väl insatta i vad denna sjukdom innebär och hur väl medicinen kan hjälpa ska jag nu så gott jag kan försöka förklara var PKU är förnågot.

Vid varje födsel som sker i Sverige så tar man ett blodprov på barnet. Detta gör man för att se om barnet har drabbats av sjukdomen PKU. Det är endast 5 barn per år som föds med sjukdomen. För att man ska kunna få sjukdomen måste båda föräldrarna ha "rätt" anlag, vilket är oerhört ovanligt.
PKU innebär att man inte tål en Aminosyra som heter Fenylalanin.
Båda dessa begreppen ska jag förklara lite mer ingående:
Aminosyra: Aminosyror är små byggstenar kan man säga och det finns 20st olika. Aminosyror kopplas ihop med varandra i längre eller kortare kombinationer och bildar tillsammans Proteiner eller Peptider beroende på hur många aminosyror som är sammanlänkande.
Varje protein består alltså av väldigt många olika aminosyror.
En del aminosyror kan även omvandlas till en annan aminosyra i kroppen om kroppen är i behov av det. Fenylalanin omvandlas normalt i kroppen till Tyrosin som är en annan aminosyra.
Men denna omvandling sker genom ett enzym och de som har PKU saknar detta enzymet. Det som då händer är att Fenylalanin inte kan omvandlas och istället blir toxis ( som ett gift) i deras kroppar. Detta kan leda till skador på bland annat hjärnan.

Alltså förstår vi att de med PKU inte kan eller klarar av att äta proteiner där Fenylalanin är inkopplade, vilket tyvärr är det vanligaste. Detta leder till en oerhört strikt kost där man får utesluta väldigt många livsmedelsgrupper och även begränsa protein intaget till ca 5-15g protein/dag. Detta beror på hur allvarligt ens kropp påverkas.
Ni förstår kanske att 5-15g protein om dagen är oerhört lite. För att ge er lite perspektiv på det så kollade jag upp vad min kvällsmåltid innehöll i proteinväg.
Jag åt en omelett som innehåll sammanlagt tre ägg och en massa grönsaker. Men jag åt bara hälften av omeletten och därmed fick jag i mig 1,5 ägg.
1.5 ägg ger efter mina uträkningar ca 12 g rent protein.

Personer med PKU hade alltså inte kunnat äta min enkla lilla måltid.
De livsmedels kategorier de måste utesluta är bland annat: Ris, Bönor, KÖTT, ägg, mjöl, mejeriprodukter, pasta, ceralier osv. De får även undvika sötningmedlet Aspartam som finns i många jucier och läsker ( framför allt light produkter) detta för att det innehåller just aminosyran Fenylalanin.
Det som blir kvar som man får äta är frukt grönsaker, svamp och lite till. Men ni förstår vilken oerhört strikt kost de måste leva efter.

Det som nu är bra är att det har kommit en medicin som kallas för Kuvan. Den kan underlätta vardagen för många drabbade då den kan göra att man får äta mer än bara frukt och grönt etc.
Dock så är det inte alla som kan ta denna medicinen heller och ändå inte få hjälp, för alla har inte rätt egenskaper för att medicinen.

Det är ca 70personer i Sverige idag som underlättar sina besvär mha Kuvan. Hittills Har de drabbade fått medicinen grattis eller billigare, beroende på vilket län man bor i. Men nu har då TVL bestämt att medcinen inte ska ingå i högkostnadsskyddet och därmed får man betala för medicinen själv.
Medicinen som kostar oerhört mycket pengar per privatperson att betala men som hjälper väldigt bra för många. TVL tycker att man borde spara de pengarna och lägga dem på andra mediciner.

Då kan man fråga sig hur de tänker!
För inte är det många som kommer klara av att betala dessa skyhöga summor varje år för att få sin medicin.
Det är som Dn skriver i sin ledare, man låter istället "Kolestrolsänkande" mediciner (som forskare inte är överrens om det är det bästa sättet, många tror och vill att människor i stället för ändra kosten lite samt röra på sig mer) och andra mediciner gå före i högkostnadsskyddet.
Frågan jag ställer mig då är, Varför?
Varför ska man ta bort chansen för någon som är har det väldigt svårt ändå att inte få det lite lättare istället för att de med då till exempel höga kolestrolvärden äta mer lax ( som har lägra kilopris än vad den medicinen har för landstingen) och röra på sig mer, för att då ge PKU patienterna som kan chansen till ett mer normalt liv.

Det är alltså 70pers vi pratar om i dagens nuläge, det blir 21miljoner kronor om året, inte mycket om man ser till andra ibland helt onödiga medicinkostnader. Dessa medicinerna ger verkligen resultat och kan underlätta drabbades vardag.
Varför gör prioriterar man så här?

Jag har säker mycket mer att tillägga egentligen men jag är för upprörd för att skriva något mer vettigt så därför slutar jag och hänvisare e istället till DN:s olika artiklar om detta ämne.
Följ gärna disskutionerna där så ska ni se hur dumma och onödiga kommentarer folk kan slänga ur sig där, jag följer det i alla fall. Och jag tror att ju fler som demonstrerar mot det här, ju mer skrivs det och då kanske politikerna tar sitt ansvar och häver beslutet från denna myndighet.

PKU-sjuka kan bli utan medicin

Stöd de sjuka

Hjälp Arvid och många andra

"Kuvan var det stora hoppet"


PKU debatt upprör!

Jag har en stort blogginlägg på gång då även jag tänker säga min synpuknt på den stora PKU debatten som pågår just nu på DN:s hemsida.
Då kommer jag förklara allt jag vet om sjukdomer, vad sjukdomen beror på och varför man blir sjuk och så vidare. Men mer om det senare för efter en lång dag i skolan plus fika på stan kände jag nu att jag behöver rasta mig i spidspåren ett bra tag. Därför tänker jag nu göra det så att mina nerver lugnar sig och sen, ja sen ska jag försöka reda ut allt om PKU för er som inte är insatta.

Men först ska jag som sagt dra med Robin ut en sväng.
... och sen ska jag så klart försöka lära mig alla matförgiftningar och matinfektioner med idag, det får dock vänta!
Kvällen är ung som sagt!


Chokladlycka

Robin känner mig väl, kanske lite för väl för mitt egna bästa, vem vet!?

Han kom tidigare hem efter från ännu en svettig skidrunda ( som jag skipade då jag måste förstå att man inte kan svettas och hålla på varje dag, tyvärr), han kommer hem ,ser mig äta mitt hemmagjorda julgodis och frågar:
Robin:Älskling är du godis sugen?(shit såg han det så lätt tänkte jag)
Jag: Ja det är jag väl...
Robin: Jättemycket?
Jag: Ja!!!

Sen smyger han ut i hallen och jag försöker trycka undan godissuget så gott det går.
Nästa sekund ligger det en 200g mjölkchoklad på köksbordet, jag blir häpen och vänder mig om.
Där står då Robin med värsta svettiga leendet och i nästa sekund börjar han krama mig.Efter det säger han:
- Du blir ju alltid så godissugen när du tentapluggar. Därför köpte jag chokladet igår och väntade med att plocka fram det tills du behövde det som mest.

Sa jag att han kände mig bra? Till råga på allt hade han liksom gömt chokladet på hatthyllan i över ett dygn och jag upptäcker inte det. skam på mig.

Dock så har jag inte öppnat chokladet än då jag insåg ännu en gång att bakterieläsningen blåste bort mitt sötsug.

Tack till Robin och tack till alla äckelbakterier som fick mig att inte öppna chokladet. Det innebär ju att jag nu kan längta efter att ha godissug igen, för nu har jag choklad hemma!


Halv åtta hos mig

Kvällens Mål:
  • Laga en god härlig middag- check
  • Försöka plugga så mycket som möjligt, helst så att alla anteckningar sitter - Halvt check (fortsätter snart)
  • "Njuta" av att ha en träningsfri dag ( svårt, jag menar det kliar i benen på mig)
  • Se "Halv åtta hos mig" som sänder från Skåne.
  • Äta upp resten av det mörka chokladet som ligger i skafferiet -Halvt check

Just nu tittar jag på "halv åtta hos mig" som sänds på TV4. Ett trevligt matlagningsprogramm tycker jag.
Denna veckan är dem i Skåne och besöker fyra olika personer därifrån. Härligt att se lite av det vackra landskapet på tv med. Det är en kille där som pratar urhärlig skånska.

Nu ska jag se klart på programmet och efter det är det plugg och chokladätande som gäller.


Härliga bilder från programmet

Ny design!

Jag blev trött på min gamla design. Därför slängde jag nu den och fixade en ny, den ska dock finslipas lite så småningom hoppas jag med bilder i headern och så vidare. Men det kommer ska ni tro.

Dagen har spenderats med böckerna. Det är jag och bakterierna nu för tillfället. Börjar känna att det kanske är dags att ta tag i alla gruppsorteringar, symtom osv.
Men nu blir det lite middagslagning, fast ni ska veta att man inte blir speciellt hungrig över att plugga Mikrobiologi. Kanske är det lösningen på mitt eviga sötsug under pluggtimmarna? Läsa sådant som ej får en att bli hungrig? Det tåls att tänka på...

Men nu skiter jag i alla maskar och larver för nu blir det kikärtsgryta med matvete. Sara du hade gillat grytan tror jag, får göra den till dig när vi ses.
Nu när jag ändå nämnde en vän hemifrån kan jag säga att hjärtat känns lite tomt efter att ha varit i sköna dagar och träffat er, nu är saknaden enorm.
Massor med kramar till er!, speciellt till mina två favorit flickor<3


Plugg, Nej tack!

Egentligen borde jag plugga idag. Speciellt då jag vet att jag har tenta på lördag och att det består av jättemycket olika latinska baterienamn och alla indelningar och följdsjukdomar.
Mikrobiologi som jag nu läser under en veckas tid till är i verkligen fall väldigt intressant och givande men just idag är motivationen inte på topp precis.

Däremot har jag hunnit mer en massa annat idag. Vi var duktiga och gick upp vid sex imorse då vi hade tvättid. När tvätten var klar begav vi oss ut i skidspåren ett par timmar innan han begav sig till skolan och jag slog på tv:n för att iakta all vintersport.
Under tiden har jag gjort en massa annat så som att vikt tvätt och strykt tvätt med mera.
Snart tänkte jag dock ta tag i anteckningarna och repetera lite. Inte för att jag ska råplugga men jag tänker i alla fall repetera det så att jag inte glömmer mer än nödvändigt.

Ikväll blir det ett bodypump pass på gymmet och sen god middag hemma då Robin ska laga mat, alltid trevligt.

Vad gör ni idag förresten? Inte är det skidåkning hemma väl, eller?

Skiddag

Idag är det en heldag med skidor för min och Robins del. Det innebär att vi själv har åkt skidor samt att vi tittar på vintersporten på tv:n.

Vi vaknade mycket senare än planerat i dag men det är lördag så vi struntade i det. Efter en lång, härlig och god frukost klädde vi på oss till skidåkning.
Därefter gav vi oss ut i spåren. Solen strålade för fullt och det var fler än vi som passade på att åka skidor. Halva holmsund var i spåren kändes det som, en riktigt lördagsaktivitet alltså.
Robin och jag körde flera kilometer och efter lite mer än en timmes ren skidåkning valde vi att trampa hemåt igen. Det är trots allt en bit att gå fram och tillbaka från spåren.

Nu ska vi ta tag i vårt hem då det står fullt av disk i köket plus att sängen ska renbäddas och så vidare. Sen blir det lite plugg och förhoppningsvis ska jag till stan ikväll för att dricka lite vin med tjejer från klassen.


Robin efter ett par kilometers åkning.

Jag är redo för ett par rundor till.

Välkommen vardag

Äntligen fick jag en normal, tidig och lugn morgon här vid köksbordet. Jag älskar att vardagen är på väg tillbaka igen, jag blir lugnare av det då jag har mina rutiner.
Robin har redan lämnat hemmet då han skulle till skolan tidigt för lite plugg.
Själv tar jag bussen om en halvtimme. Väl framm väntar en föreläsning innan lunch och efter lunch ska jag och Robin min storhandla. Det behövs verkligen ska ni tro, vårt kylskåp ekar nästan.

Igår kväll hade vi det supermysigt mitt hjärta och jag. Han kom hem tidigare än vad jag trodde så det blev god matlagning tillsammans och sen filmmys samt en massa prat.
Ikväll blir det nog något liknande tror jag!

Förresten ni Skånebor, har jag berättat hur kallt det är här uppe? Om inte så kan jag berätta för er att termometern vår står på -25grader.  Det innebär att underställer plus raggsockarna åker på. Utöver det tar jag på mig min feta jacka och drar ner mössan så långt som möjlig och halsduken så högt upp det går.
Jag gillar kylan! Man känner verkligen att man lever och det är lustig känsla då man inser att det rinner vatten ur ens näsa när man är ute, men när det kommer ner i näsvingarna så blir det is och man får andas in genom istapparna.
Går inte att beskriva så bra men en sjuk lustig känsla må ni tro.

Förövrigt så är Elvis en klar favorit nu, hans musik är mysig så här i mökret som råder uppe i mörka, vackra Norrland.


Stressig Lott

Jag är så korkaf ibland. Jag tyckte att jag hade hur mycket tid som helst imorse så istället för att gå upp tidigt och ta god tid på mig så låg jag kvar i sängen.
Men nu blev allt jättestressigt istället då sminket tog lång tid och allt sånt blaj så nu har jag slängt i mig gröten och som inte det var nog så spillde jag ut hela mitt glas med mjölk över bordet och ner på mattan, OTUR!

Men nu ska jag borsta tändera för att sen ta bussen in till skolan, där jag ska träffa Jossan och så ska vi äta lunch tsm, Tack Jossan. Det känns som det kommer göra min dag. Plus att Robin kommer hem så klart.

Ha en bra dag och stressa inte, man blir bara helt hysterisk av det!

Min onsdag

Då är nästan denna dagen också över, det innebär att ledigheten för min del är över och jag tycker faktiskt att det ska bli skönt att komma tillbaka till vardagen igen.

Idag har jag inte gjort mycket mer än sett på vintersport, bakat och lagat mat till mig själv. En slapp och skön dag.
Imorgon blir det skola på dagen och på kvällen blir det ett spinningpass och sen kommer min älskling hem från Skåne äntligen.
Jag har längtat efter honom jättemycket under denna veckan så det ska bli riktigt skönt att få krama om honom igen.

Nu ska jag se på filmen "Sprängaren" innan jag så småningom går och lägger mig.

Mjuk pepparkaka

Bakade för ett par timmar sen en smarrig mjukpepparkaka.
Den är superenkel att göra och väldigt god dessutom. Därför tänkte jag nu dela mig med av receptet till er.

Ni behöver:
  • 100g Smör
  • 2 Ägg
  • 2 dl Socker
  • 1½ dl Gräddfil
  • 3 dl Vetemjöl
  • 1 tsk Bikarbonat el 2 tsk bakpulver(men jag tycker resultatet blir bättre med bikarbonat)
  • 1½ tsk Ingefära
  • 1½ tsk Nejlikor
  • 2 tsk Kanel
Gör så här:

  1. Sätt på ugnen: 175grader ( även om man använder sig av varmluft.)
  2. Smörj in och bröda om ni vill en avlång form
  3. Smält smöret och låt det svalna.
  4. Vispa äggen och sockret pösigt.
  5. Tillsätta gräddfilen och det smälta smöret.
  6. Blanda alla torra ingridienserna i en enskild bunke innan du sen häller ner med i den andra bunken.
  7. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 45 min.
Resultatet blir en jättegod och julig kaka samtidigt som en härlig doft spreider sig i sitt hem. Just nu luktar vår lägenhet julkryddor och god kaka vilket är hemtrevligt.

Här kommer lite bilder på mitt kakbak.




Lycka till med bakandet.

Mellandagsshopping

När jag var hemma gick jag en hel på stan med olika sällskap.
Även om jag är väldigt kräsen och snål av mig nu för tiden så det blev det ett par plagg inhandlade.


Jag köpte två stycken tröjor på Bikbok för ovanlighetens skull. Sedan handlade jag även ett par Jeans från Zoul på MQ riktgit fina slitna jeans som nu endast kostade 300 kr.
Innan jul klickade jag och Robin hem varsin fin plastklocka från EC Wear design. Jag köpte en vit och han en grön, men tanken är väl lite att vi ska låna varandras.


Fina eller hur? Inte alls dyra heller, En kostade 249kr men man fick sedan två för 419kr


Jeans från Zoul 300kr på rean


En fin rosa tröja från Bikbok 99kr på rean.




God morgon?

Har fått en ful vana nu på över de lediga dagarna. Jag har en förmåga att nämligen jämt vakna mellan nio och tio på förmiddagarna. Förr hade jag fått panik och kännt att jag missar halva dagen, men nu hr jag inte ens brytt mig för jag har inte aktiviteter som ens fyller alva dagen så det är ändå ingen fara.

Idag vaknade jag halv tio, kände mig helt utvilad och det var faktiskt riktgit skönt att gå upp ur sängen idag.
Det är verkligen inte mycket som står på schemat idag. Nummer ett är tragiskt nog att se all vintersport på tv:n, det är ett bra sätt att fördriva tiden på.
Sen ska jag även sortera i garderoben lite och baka tänkte jag. Jag ska bara komma på vad jag ska baka först men det kommer jag säkert på.

Hade gärna tagit en tur i skidspåren idag också, men jag har en fruktansvärd träningsvärk i båda benen och i rumpan.

Nej nu ska jag kolla i mina kakböcker efter något smarrigt recept.

En runda i skidspåren

Jag sitter nu och värmer mig i vårt kalla hem med hjälp av en varm choklad.
Är lite frusen efter morgonens tur i skidspåren, det blev en lång tur. Jag var ute i närmare två timmar men det var riktgit skönt att få testa skidorna. Om ni undrar hur det gick så kn jag svara att det gick helt ok, jag kan helt klart bli bättre både på tekniken och på farten men jag har god tid på migkännsd det som så nu ska jag träna vill jag lova.

Spåren var hur fina som helst här i Holmsund, jag testade tre olika tror jag. En del spår är breda så att man kan köra både fristil och den klassiska stilen och en del av spåren är endast med klassisk stil.
Längtar tills Robin kommer hem så att vi kan åka tillsammans.

Det är rättså kyligt ute idag men som tur va så blåser det knappt i skogen vilket underlättar för en.
Snart blir det lite soppa till lunch efter gårdagens storkok.

Fast just nu är det varm choklad och tennis på tv:n som gäller.

I jakt på skidspår

Jag och Robin har turen som fick låna skidor av hans familj under våra Umeå år. Skidor,stavar, vall och pjäxor ja ni vet hela rubbet.
Med tanke på att så ville jag idag efter träningspasset leta upp de där skidspåren som jag vet finns här i byn, har nämligen hört mycket om de från träningsbekanta.
Så efter träningen frågade jag om en vägbeskrivning i receptionen. Efter det kämpade jag och cyklen mot all snö och vind.
Efter en stunds cykling så kommer jag fram till en stor väg och på andra sidan ser jag en stor skog där jag tycks skymta ett par skidspår.
Jag tar beslutet att korsa vägen för att se om mina skymtningar var rätt. Jag ställer cyklen och har fokus på det jag tror är ett par skidspåren, men här gick det lite snett. 
För i och med att jag hade fokuserat på spåren tittade jag inte alls på var jag satte fötterna. Detta ledde till att jag missade vägkantens stora dike som var fyllt med snö. Alltså ramlar hela jag ner i en stor snöhög och får in snö överallt.
Så kan det gå när man är för ivrig som sagt, men till min lycka visade sig att mina aningar om skidspår var rätt.
Imorgon ska jag bege mig ut med skidorna och utförska skogen mer har jag bestämt, längtar redan.

Det är otroligt kallt här i dag kan ni tro. Min näsa rann på vägen hem opch jag kände inte ens det, det ledde till att jag såg ut som en galen skidåkare som precis har kört ett hårt lopp. Eller jag kanske inte riktgit men nästan.
Det blåser mycket idag och det kombinerat med 16minusgrader är inte jätteskönt måste jag säga.
Hoppas på bättre väder imorgon så att skidåkningen blir lyckad.

Nu sitter jag här och tittar på handboll i min älsklings nya morgonrock som jag gav honom i julklapp. Den är otroligt skön, och den får mig att längta oerhört mycket efter Robin.
Han kommer hem om tre dygn och det ska bli skönt att få krama om honom efter en vecka på var sitt håll.

Ha en skön kväll gott folk. Imorgon för ni höra om jag begav mig ut i spåren eller inte ;)

En dag på stan

Är nyss hemkommen från stan.
Där handlade jag en hel som behövdes både till mig själv och hemmet, blev bland annat två supermysiga mattor som nu ligger fint i badrummet.
Upptäckte en ny sak när jag var i stan idag, eller ny och ny. Den är väl ny för mig men sannorligen inte för andra. När jag gick på stan i dag så hörde jag jättemycket konstigt ljud då och då och jag undrade vad det var. Efter en stund så tittade jag upp och då är det ett par gulklädda gubbar uppe på en del tak och skottar ner snön från taken.
Det står givetvis män under också och varnar folk samt att det är avspärrat. Jag blev som ett barn igen, jag tyckte det var hur coolt som helst så jag stod nog och gapade en lång stund tror jag.
Men jag menar, är det inte sjukt att det har kommit så mycket snö här att man måste skotta bort det från taket?

Syns kanske inte så bra men här är i alla fall en man som skottar bort snö från taket för fullt.

Efter stadsrundan åkte jag upp till skolan och satt där i lite drygt tre timmar innan jag återvände hem.

Snart väntar sopptillagning och sen ett härligt träningspass.

Måndags frukost

Har nyss proppat ner lite frukost i magen, min första här i lägenheten detta året. Det var gott men n ör jag verkligen proppmätt!
Frukosten bestod av gröt med mjölk och sirap så klart, sedan åt jag två mackor på mitt egna bröd med lite sallad och skagenröra. Till det blev ett stort glas juice passande.


Om en stund ska jag hoppa in i duschen och göra mig i ordning för sen ska jag in till stan och uträtta en massa ärenden plus att jag ska till skolan och läsa ett par sidor. Det är dags att ta tag i allvaret igen.

Ha en bra måndag

Tillbaka i Umeå

Nu kanske jag ska börja skriva något efter att ha det här fönstret uppe sen jag kom till vår lägenhet för ca två och en halv timme sen.
Så, var börjar jag? Jo jag här uppe i Umeå igen som sagt och det känns konstigt. Det är skönt att få vara här igen och få komma tillbaka till vardagen men det känns konstigt att lämna alla nära och kära igen, tråkigt att vara ensam i lägenhet ett par dagar innan hjärtat kommer hit och konstigt att inte ha något direkt att plugga på fast jag har tenta om mindre än två veckor.
Jag får väl lösa det där skolproblemet genom att åka till skolans bibliotek och försöka läsa mig lite i kurslitteratuen, kanske blir kursen "Mikrobiologi" lite klarare för mitt huvud då, men bara kanske då som sagt.

Dagen har varit lång och det känns som om jag har gjort allt och ingenting. Började dagen gjorde jag i alla fall genom att sova länge, packa det mesta och sen cyklade jag ner till farmor och farfar som bor i byn. Väl där umgicks vi lite medan jag väl är hemma, det blev ett par parti Fia med knuff innan jag var tvungen att cykla mig hemåt för lunch.
Efter lunch umgicks jag och mamma genom att titta på Alpint och vänta på att köladdkakan i ugnen blev klar.
Vid tre sa jag hejdå till familjen för att bege mig mot flygplatsen, sen gick det som på räls och nu är jag här, två flygturer och en taxiresa senare.

Väl här hemma har jag packat uppe lite men inte alla saker, handlat det jag behöver för att överleva ett par dagar men även bakat bröd till morgondagens frukost samt gjort en massa saker på datorn.

Nu blir det snart sängen för min del då huvudet känns allt tyngre.

Här är en julbild på mig och min lillasyster då det är julklappsutdelning på julafton. Hon är tomte och jag är då assistent till henne då lästkunskaperna brister ibland. Hon var väldigt duktig må ni tro.

2:a Januari!

Nu är jag inne på min näst sista dag här hemma i Skåne, eller det är min sista "hela dag" i alla fall.
Förmiddagen har bestått av  julgodisfix med min lillebror, lite sent men bättre sent än aldrig. Eller hur?

Tänkte nu berätta om nyårsafton då jag inte gjorde det igår.
Hela förmiddagen låg jag och Robin i sängen och chillade, mest för att jag verkligen inte var på topp. Jag hade kunnat ligga där hela dagen om inte robin och mamma tvingade upp mig. Efter lunch åkte jag och Robin till Vä där vi började förbereda oss för kvällens festligheter.

Klockan sex kom gästerna till Vä och middagen började. middagen som bestod avsepladeräkcoktail till förrätt , oxfilé och klyftpotatis till huvudrätt och cheesecake till dessert. Mycket gott alltihopa. när alla magar var proppmätta satte vi oss sedan ner och seplade TP istället, där jag och robin som var i ett lag faktiskt vann, sjukt kul!
Fram till tolvslaget gjorde vi inte så mycket mer än det samt att vi lekte presentleken ( en kul lek som jag aldrig har gjort innan.)
Tolvslaget var helt underbart detta året, vi hade massor av tomtebloss som vi tände, vi drack skumpa samt kramades och så vidare. Förra året var Robin i australien och därmed fick jag inte nyårskyss men detta året överkompenserade vi nog det tror jag, precis som det ska vara alltså.

Sen gick vi in och fortsatte spela lite kortspel innan det var dags för oss att lägga oss.

En väldigt lyckad kväll trots allt!

Idag vet jag inte alls vad som kommer att hända. Det är nog tänkt att jag och mamma ska tillbringa kvällen tillsammans så jag hoppas det blir så, hade varit väldigt mysigt att få umgås med henne själv nu innan jag åker hem till Norrland igen.

Vad ska ni göra idag? Någon som har något kul för sig?
Om inte kan ni ju passa på att titta på detta underbara klipp...

Nyårsdagen

Min lilla dator fungerar inte här hemma i blentarp, eller internet till den rättare sagt. Därför kan jag inte lägga upp bilder här förrän söndag kväll då jag är i Umeå igen. Laddar ju upp alla bilder genom att lägga in minneskortet i min dator men det går inte här så tyvärr gott folk.

Orkar inte skriva om igår kan göra det imorgon men det var en rolig kväll ialla fall.

Nu ska jag övertala mina brödrar att få se på längdskidsåkning i stället för en fjantig film.
 Håll tummarna för mig.

Det andra antagningsbeskedet från studera har även kommit och nu är det inte långt i från att jag är inne på dietistutbildningen, men ändå. Jag kanske kommer in än då, allt som krävs är att två ska hoppa av. Håll tummarna för det med. Men jag hoppas som sagt inte på det men vem vet!


RSS 2.0