God kväll!

Oj vad min kropp är slutkörd. Jag är helt slut efter träningspassen. Körde först ett Bodypump-pass och jag kan säga att gjorde nästan ont i kroppen efter att inte ha kört passet på nästan tre veckor.
Jag ångrade mig nästan då efter att det passet var slut att jag hade bokat in mig på Spinningen också, men det var bara att bita i det sura äpplet och köra. Och som jag körde, shit jag hade tydligen hur mycket energi som helst i mig utan att veta om det.

Måste även tillägga att jag blir lika impad varje gång som någon som väger över 120kilo orkar spinna 45minuter i det höga tempot. All eloge till dem som kämpar på minst lika hårt som jag gjorde. Hade en tjej brevid mig idag som vägde mitt dubbla men som gav järnet, det slutade med att vi satt och peppade varandra på slutet, en härlig känsla.

Nu har jag landat och njutit av Johan Olssons bronsmedalj som han kammade hem nyss då han blev trea i femmilen. Sjukt bra och sjukt är också att man kör fem mil på lite mer än två timmar, hur orkar man det?

Men nej nu ska jag se på den stora Hockeyfinalen som alla har pratat om denna helg.

Kul att ni har varit så många här i dag också, det gillar jag!

Söndagsslapp!

Hej på er, hur mår ni en söndag som denna?

Själv känner jag mig rätt slapp idag men är ändå effektiv, det gillas.
Gick upp tidigt och la mig i soffan för att läsa i nästa nyinköpta bok och för att kombinera detta med lite frukostätande. Blev liggande där ett tag, men bytade läsningen mot instuderande av matlagninstermer istället. Duggan som är på onsdag närmar sig med stormsteg och jag börjar känna mig lite pressad, men det ska nog gå bra.
Räknade orden innan och vi har sammanlagt 180termer att lära oss, 128 kulinariska ord (franska namn på allt :() och sen har vi 52matlagningstermer.  Så det är bara att trycka in dem i huvudet, just nu har jag ca 15-20 ord som jag aldrig kan och lika måga ord som jag är halvosäker på. Många ord är otroligt likt stavade men betyder två helt olikasaker.

Men men förutom att ha pluggat så har jag även städat lägenheten idag, Robin är iväg på Vänsterns bokcirkel idag och då passar jag på att röja undan här hemma. Egentligen hade vi bestämt att vi skulle städa när han kom hem men jag kände mig rastlös så jag började och vips så hade jag gjort allt.
Skönt, för nu har jag en anledning till att få slippa laga mat idag.

Just nu sitter jag och njuter av att det luktar rent i lägenheten samtidigt som jag äter en kladdkakebit från igår. Kakan som idag är världens godaste typ, tog nog ut den lite för tidigt igår för då var den helt rinnig men idag hade det rinniga stelnat och jag känner mig väldigt nöjd.

Just nu: kladdkaka och plugglappar med alla ord på.

Nej nu ska jag sluta och skriva här för nu tänker jag slåss mot orden igen innan det är dags för dubblaträningspass ikväll.

Hörs senare.

Lördagsmys!

Åh idag har jag haft en riktigt mysdag! Har legat i soffan hela eftermiddagen och bara läst i en av mina nya böcker. Sjukt skönt att lägga skolböckerna åt sidan en hel dag faktiskt. Läste precis ut boken och insåg att klockan är över sju redan, oj då!

Tur att jag har lagat kvällsmat idag så jag slipper känna mig helt lat. Nu ska jag bara mysa med min pojkvän resten av kvällen och ha det så bra som man bara kan, kanske blir det kladdkaka också. Men orkar jag slänga ihop en kaka? Ja det gör jag väl, det tar ju max 5minuter.

På tal om mys kan vi med glädje konstatera att vi har haft ett finint snö fall här under dagen och mer beräknas komma imorgon. Känns så mysigt att ligga i soffan en hel dag och bara läsa i min bok och känna vintern på andra sidan fönstret. Men oj  vad den här eftermiddagen har varit olik mig, tur att jag tränade imorse så ni inte tror att jag har gått o ch blivit sjuk ;)

Nej nu blir det bakning.



Bokdag

Hej på er.

Jag har varit på gymmet nu på morgonen, först tränade jag Core i en halvtimme och efter det lånade jag hallen och körde igenom mina stepuppgifter. Känns väldigt kul att få låna hallen och få träna för sig själv, då kan man liksom släppa loss allt man har utan att göra bort sig.

Nu har jag kommit hem och bänkar mig framför Svenskornas Curlingmatch som nu sänds i repris, jag vet ju att de vann men det är ändå kul att få se dramatiken. Jag gillar Curling även om det går så långsamt, det är spännande att se hur de tänker och hur skickligt kan styra stenarna.

Annars har jag inte tänkt göra något speciellt idag, jag ska öva lite på orden inför duggan och se på os men annars ska jag bara ligga och läsa tror jag. Köpte tre pocket böcker när jag var i stan med May häromdagen, så nu får jag sätta fart och läsa lite.
Köpt de tre första böckerna av Åsa Larsson, gillar att hon skriver i norrlandsmiljö!

För en gångs skull ska jag läsa annat än Kurslitteratur!

Snabba ryck!

Nu är jag klar med en inlämningsuppgift! Perfekt avslut så här inpå fredagskvällen, nu kan jag försöka njuta av de timmar jag orkar vara vaken framför tv:n.
Började slipa lite på min analys innan i eftermiddags men jag kände mig himla trög och hade ingen fantasi alls så jag la det åt sidan ett tag genom att göra annat och nu efter middagen så gav jag mig tusan på att bli klar med det.
Analysen ska i och för sig inte skickas in förrän senaste tisdag men jag kände att har jag gjort alla "måste" skolsaker innan helgen hade det varit skönt, och det har jag gjort. Analysen ä nu klar och Mat- och miljöarbetet som ska vara inne på fredag är också klart.

Otroligt skönt att få plugga inför duggan i fred nu utan att behöva göra mycket annat plugg, måste dock repetera alla föreläsningar från veckan för det har jag inte prioriterat dessa dagar.

Åh gud vad jag är tråkig, skriver om en massa plugg, jag menar vem bryr sig? Men det är så det ser ut här hemma just nu, plugg och os för hela slanten.


Men nu ska jag bara plugga på kvartfart resten av kvällen, är ensam ikväll då Robin faktiskt är i stan och lanar. Känns konstigt att säga att just han lanar, det var ju typ tusen år sen han höll på med sånt. Men det var tydligen ett killgäng i hans klass som tyckte att de skulle göra det i dag så Robin hängde på.
Undra när han kommer hem imorgon, och frågan är: Hur många timmars sömn har han lyckats skarpa ihop?

Aja det är hans problem, själv ska jag upp rätt tidigt imorgon för att träna Core och sen låna hallen och köra step själv. På eftermiddagen blir det städning och Bodypump tror jag, har inte tränat det på över två veckor och käner att mina muskler behöver tränas lite.

Men men, nu får ni ha en så bra kväll gott folk.
Glöm inte att titta på andra åket i slalom sen, Maria ligger ju femma där nu, vem vet!

Perfekt fredagssällskap, anteckningar om mitt skolarbete, en skål med lösgodis samt 50g mörkchoklad med mint. Tv:n är också på såklart :)

Ussch vad jag är beroende av lösgodis förresten, jag får verkligen försöka sätta upp lite gränser på den fronten nu, för att äta lösgodis två gånger i veckan är ju alldeles för dyrt! Dumt Lotta...


Trött

Jag sitter med näsan i böckerna och försöker ta igen lite förlorad pluggtid från veckan, håller på med ett helt flummigt arbete som jag gärna vill bli klar med ikväll.
Robin han gör pizza till oss nu innan han så småningom åker in till stan för att LANA!

Men men, uppdaterar mer senare ikväll då jag har lagt plugget åt sidan!


Pepp!

Idag kommer det bli en bra dag. Jag ska till skolan och få lära mig en massa häftiga saker och sen i eftermiddag bli det fredagsspinningen och plugg för att på kvällen kunna slappa framför os!

Det enda negativa är att May åker hem idag, trist men det kommer ju fler turer som sagt.

Nej nu ska jag äta upp min goda frukost innan jag ska packa väskan och ta mig till bussen.

Hoppas ni är lika positiva till denna fredag som jag är :)!

Middag på All Star!

Har haft en mycket trevlig kväll på stan med Robin och May.
Efter två alvedon och god mat på All Star så släppte min huvudvärk och nu känner jag mig väldigt pigg efter fyra timmars sömn i eftermiddags.

Det blev en god middag på All star, jag åt nudelsallad med biff, May åt lax med bakad potatis och Robin åt en kycklingburgare.
Till efterrätt blev det choklad dipp och frukt, så himla gott verkligen.

Men nej nu får jag sluta skriva för vi måste följa damhockey-dramatiken och spela kort. Får passa på att umgås med May innan hon åker hem till Skåne imorgon.


Robin och May med vars en  öl.


Min Efterrätt, frukter med chokladdipp, kan rekommenderas.

Huvudvärk!

GAAH vad jag hatar huvudvärk, jag hade glömt hur ont det kan göra.
Kom hem från skolan vid tolv och sen dess har jag bara ätit och sovit, somnade innan ett och vaknade för en kvart sedan. Jag trodde först att min huvudvärk hade försvunnit när jag vaknade men icke så för så fort jag ställde mig upp kom den tillbaka.

Ussch, undra var det beror på. Antingen så har jag legat och gnislat(?) tänderna inatt, eller så är det bihållsinflammation som jag tyvärr misstänker att det är, men jag hoppas att det bara är vanlig spänningshuvudvärk som uppstår vid för lite sömn( os fel).

Men nej nu får jag försöka duscha och fräsha till mig, vi ska ju ut och äta med May ikväll för imorgon åker hon hem. Vill verkligen åka med till stan så jag hoppas att huvudvärken blir lindrigare.

Åh va skönt, nu kom Robin hem med ett halt paket alvedon, vad skulle jag gjort utan honom?

Hoppas ni har en bra dag.

Våfflor och bio

ÅH det är en härlig dag här i Holmsund må ni tro.
Jag och May är hemma och har det bra. Innan gjorde jag våfflor åt oss som vi åt till lunch och sen dess har jag hunnit med både disken och att slänga ihop en sats müsli.

Snart ska vi in till stan för att kolla en runda innan vi sen möter upp våran favorit Robin, då blir det nämligen biomys.

Men om ni vill läsa mer om min svärmors vistelse här uppe så kan ni gå in och kika på henne blogg, klicka då HÄR!
Här kommer även en söt bild på henne som hon tog på sig själv efter en tur i skidspåren, fina May!

God morgon

God morgon på er! Mår ni bra idag?
Här är allt super, vädret är fint men lika kalls som igår. Norrland har nog inte fattat att allt under 20minus grader är fruktansvärt kallt. Fast samtidigt som jag tycker det är kallt måste jag ändå säga att jag gillar det, okej att man fryser lite men det  är så himla fint väder så jag ågr mest runt och njuter av det fins norrlandslandskapet som lyfts fram i allt solsken.

Om en stund ska jag till skolan, ska ha föreläsning om grönsaker och potatis. Sen i eftermiddag vet jag inte riktigt vad som händer, det jag vet däremot det är att ikväll ska vi på bio. Vi ska se Farsan vid halv sju.
Det ska mysigt att gå på bio!

Nej nu måste jag kila, ha en skön onsdag och jag hoppas för er sydsvenskar som läser att snökaoset har lugnat sig lite och att ni kommer fram.

Myskväll efter hård träning

Ja nu sitter jag här nervarvad igen. Skönt att komma hem efter hårda pass på gymmet, mest hårt var det för mitt pyske.
Stepen tränade jag sist och därför kände jag mig lite nervös under hela bodybalancepasset. Men steppen gick ändå ok. Eller jag tror att det gick skitbra egentligen, om man ska lyssna på vad tränaren min sa. Men som många vet har jag väldigt höga krav på mig själv  och inget är bra om det inte är perfekt. Därför tycker jag att mitt enda misstag som var att jag missade ett steg en gång var hemskt och att alla måste ha märkt det. Men jag vet också att nästa gång kommer det sitta och att man blir bättre och bättre är väl ändå det viktigaste.

Hur som helst ska jag i alla fall skriva ner alla bra och alla dåliga sakerna med min insats på en lapp innan jag går och lägger mig så att jag peppar mig själv lite.
Kul var också att många som tränar där på steppen tycker det är väldigt kul att jag går in och leder lite ibland och att jag är ny osv. Det märks för det är många som berömmer och frågar massa i omklädningsrummet efter passen. Skönt att känna sig välkommen bland dem och att de tycker det ska bli kul att jag någon gång kommer stå där långst fram och leda ett helt pass, åh jag längtar!
Känns bra nu, och jag ja jag ska träna hårdare än någonsin för att bli bättre på det och att jag framstår som en bra ledare.

Nu sitter vi här helt utslagna och tittar på os, jag läser bloggar och vi äter kex med ost och smuttar lite på vitt vin. Kan man ha bättre tisdag tro?

Imorgon blir det skola, svärmorsitd på eftermiddagen och bio med mytarna på kvällen!


Tisdag

Vaknade i morse helt utvilad och härligt pepp inför den kommande dagen.
Fick senare en chock när jag gick ut i köket och tittade på termometern, 25minusgrader är inte helt okej alltså. Men ett stort plus är den skinande solen som är framme idag.

Sitter nu och äter lunch i form av moussaka och tzatsiki. Ska snart till skolan för att ha portionslabb nu på eftermiddagen. visst låter portionslabb spännande? Vi ska väga upp olika portioner efter vad vi tror är lagom och så vidare och sen analysera det. Detta är hur jag tror det ska gå till men jag är inte helt hundra, jag vet i alla fall att det är ett grupparbete och att man ska lämna in sin analys nästa vecka.

Ikväll kommer jag vara på gymmet i tre timmar för att träna och ha step. Ska hålla i uppvärmningen för första gången ikväll och det ska bli väldigt kul, även om det pirrar i min mage bara jag tänker på det.

Hörs senare, ha en skön torsdag.

Hemmakväll

Nu sitter vi här alla tre i vardagsrummet och bara har det bra. Det är mysigt att ha en mamma här hemma även om det inte är min egna, men det ger ändå en skön känsla.

Det var en lång skoldag dock som tog musten ur mig lite men efter ett samtal med mina kära mormor kom all energi tillbaka.
Men nej nu orkar jag inte skriva mer igen för jag är ändå helt oengagerad då jag samtidigt sitter och pratar med May. Det tar alltså väldigt lång tid att skriva så skriver mer senare eller imorgon.

Ha en skön kväll.


Min söta Robin läser i sin nya dyra kurslitteratur, internationell ekonomi på engelska. ( rena grekiskan för mig)

Snöfall

Det känns som om det var väldigt längesedan det snöade här uppe. Men idag gör det faktiskt det, men inte mycket utan istället för södra Sveriges snökaos så har vi ett lätt snöfall som är så vackert så!

Själv Sitter jag och äter frukost så tyst jag kan för Robin och hans mamma sover fortfarande. May kom hit sent igår så de lär väl sova länge om jag känner de rätt.
Robin är ledig i dag vilket är sknöt för dem båda då de får lite tid att umgås på.
Jag däremot är allt annat än ledig idag, ska vara i skolan från nio till fem. Men det kommer bli en kul skoldag så antagligen kommer tiden gå fort.

Nej nu måste jag äta upp min sista macka och grötresterna om jag ska hinna med den önskade bussen.
Ha en bra måndag och ni som har sportliv, njut av det!

MYS!

Det är riktigt mysigt att sitta i en nystädad lägenhet som luktar nybakatbröd blandad med egengjord moussaka samtidigt som man ser på skidskytte och har tända ljus. Att även ha en mysig pojkvän brevid sig är inte helt fel.

Ännu bättre blir det vid elvatiden då May äntligen kommer hit, då blir det kvällsfika med kärleksmums och drömmar som jag har bakat tidigare i veckan, MUMS!

Har ni också en helskön söndagskväll?

Trötta jag

Ussch jag känner mig allmänt sliten idag och det är ingen känsla som är speciellt uppskattad. Men jag antar att det bara är till att acceptera läget och vila lite grann.

Råkade somna innan i ca en och en halv timme så nu tror jag att energin är tillbaka när som helst, burkar ju ta ett tag efter att man har vaknat att få tillbaka den.

Nu ska jag fortsätta att läsa om livsmedelslagen och detta i vaket tillständ.
Men här är den senaste halvtimmen i bilder, Brödbakning och fika med goda ostmackor och varm choklad.



Härlig utgång!

Hej på er!
Om ni tror att jag har legat och sovit tills nu så tror ni fel! Vi var nämligen uppe tidigt i morse, redan vid sju gick vi och traskade ner till tvättstugan.
Sen dess har vi hunnit med en hel del, vi har tvättat, vikit all tvätt, handlat och städat halv lägenheten.
Det jag gör nu är att se på guld och bronsloppet från igår samtidigt som jag kikar igenom allla de bloggar som dagligen följs. När skidorna är klara så ska jag ta ett varv med dammsugaren innan jag får sätta med mig läxorna.
Har en hel del att läsa och vill få läst så mycket som möjligt nu innan May kommer ikväll.

Får se hur mycket jag orkar göra idag för inatt sov jag bara tre fyra timmar, anledningen till detta var att jag var ute med tjejerna från klassen igår och kom hem sent.
Kväll var hur kul som helst, från början var jag inte jättetaggad men efter ett tag på förfesten var jag med i leken.
Det blev en lyckad kväll och lyckan vad fullständig så vi såg på skidloppet i kön på väg in till Rex, det var en kille med iphone som tittade på det och vi var ju inte sämre ;)


Som sagt, det var en lyckad kväll och jag hoppas att det blir fel av dess slag.
Jag hoppas även att min ork varar hela dagen så jag får röjt undan lite plugg, men man kan ju alltid ta en powernap på soffan senare.

Ha en bra söndag så hörs vi senare!

Skridskor

Promenaden som jag och Robin gick på blev inte riktigt som jag hade tänkt mig.
Vi gick ut men vi kom inte längre än ca 100meter förrän Robin såg isbanan och ville åka skridskor, dock så lyckades jag få min vilja igenom ett tag till och vi fortsatte att gå.
Men vi vände efter ett tag och gick hem, hem för att hämta våra skridskor.

Vi gick ner till isbanan igen och åkte, eller ja Robin åkte och jag försökte mest att inte ramla.
Men det var kul. Robin är jätteduktig och han försökte lära mig så gott han kunde.

Här kommer en film på Robins åkning

Jag vann en kamp!

Jag vann nyss kampen mot Robin om att gå ut, jag har velat ta en promenad länge nu men han har vägrat. Nu har jag dock lycktas övertala honom så om exakt två minuter så ska jag visa honom att det är underbart att gå på lördagspromenad med sin flickvän, undra om jag lyckas med det också?

Solig lördag

Har varit på gymmet hela morgonen, skönt att få tränat på morgonen. Man blir så pigg då och efter det har man hela dagen framför sig.
Jag gick först på dagens Corepass och efter det fick jag låna spegelsalen och lira lite med stepbrädan. Ska hålla i uppvärmningen på tisdag så jag övar för fullt, det är väldigt kul när man får börja dra igång med det svåra.

Just nu har jag ugnspannkaka i ugnen som jag och Robin ska äta till lunch, gott!
Sen blir det en dag i soffan för att lära mig en massa matlagningstermer. Hade gärna velat vara ute idag för det är strålande sol men saken är att det blåser mycket och det kombinerat med tjugo minusgrader är inte jättekul.

Hoppas solen håller i sig hela nästa vecka också när svärmor kommer hit. Robins mamma är ledig hela nästa vecka och ska därför bo hos oss, något som vi ser framemot väldigt mycket. Kommer bli mysigt att ha henne här uppe. Synd att jag har mycket i skolan den veckan bara, men lite tid har man ju alltid över som tur är.

Men nu är pannkakan snart klar så nu blir det lunch!

Vår julkortsbild.

Fredagssaknad

Jag hatar att vara bortskämd.
För bortskämd är jag, med en massa kärlek!
Robin (och alla andra i min närhet så klart) ger mig en massa kärlek varje dag och nu när man väl är ensam en kväll, en ynka kväll så känner jag mig liten. Antagligen är det för att jag saknar de små sakerna som gör så mycket. Jag menar det är väldigt lätt att man glömmer bort alla fina kommentarer man får varje kväll, varje liten kram och puss samt all närkontakt man får bara av att vara i samma rum som sin kärlek.

Jag är så glad att jag så många kvällar får uppleva denna närhet och kärlek som jag är bortskämd med. Därför tycker jag sådana här kvällar som ikväll då jag sitter själv i soffan framför tv:n med ett paket mörk choklad (äter alltid det när Robin är borta, har blivit en tradition) är bra att ha. Jag får lagom mycket tid för mig själv och jag kan njuta av den längtan jag har efter honom.

Det är nämligen så att redan nu längtar jag tills han kommer hem inatt nerkrypande brevid mig i vår sköna dubbelsäng, åh att få möta hans söta blick så sent på natten är alltid skönt.

Allt jag ville säga med detta inlägg är att jag tycker om min andra halva så mycket att jag alltid längtar efter honom när jag inte är med honom, och jag hoppas att det alltid kommer att kännas så.
Vi har nu varit tillsammans i över två år, det är långtid, men bara en bråkdel av vad våra drömmar säger oss.


Till alla er som har en pojkvän eller flickvän: Njut av er tid tillsammans och njut av den längtan man får känna, längtan är bara bra.
Till alla er som kanske inte har hittat den där personen än, så ge inte upp någon gång inträffar det underbara.
En nära vän till mig fick just möta sin kärlek och det var ett bevis på att det alltid finns någon för någon.

Fredagskväll

Hej på er!
Visst är det härligt med fredag? Jag tycker faktiskt att det är otroligt skönt att sitta här redan klockan sex för att börja varva ner.

Jag har haft en bra dag. Började med att sticka till gymmet för att ha en steplektion som gick väldigt bra, lite klurigt att instruera rätt, men efter mycket träning så blri jag nog bättre på det.
Efter lektionen tog jag bussen till skolan och hade ne väldigt givande dag.
Vi hade föreläsning om receptteknikoch en om bakning och spannmål. Två otroligt givande föreläsningar och vår lärare är väldigt kunnig och pedagogisk.

Eftermiddag har jag spenderat i spinningsalen på gymmet och nu har jag kommit hem och ätit god mat.

Ikväll ska jag bara försöka att ha det bra genom att baka drömmar, titta på os , äta choklad och öva lite på matlagningstermer.
Det kommer bli en bra kväll tror jag. Robin är  tyvärr inte hemma, han hade ju tenta idag så ikväll blir det tentafest för hans del. Det är han verkligen värd efter allt slit med detta kursmoment. Mikroekonomin var nog inte att leka med har jag förstått.

Ha en skön fredagskväll.

Mitt sällskap i kväll, ett gott choklad och två roliga kursböcker, jag lär mig supermycket för tillfälligt.

Frusen

Jag har fortfarande inte fått upp värmen efter den långa vistelsen utomhus tidigare idag. Detta är konstigt för jag har bytt kläder, precis som man ska göra och sen har jag även lagat het linssoppa som förövrigt blev väldigt stark så jagförstår verkligen inte varför jag fryser så.

Men jag är fortfarande lite täppt i näsan sen förra helgen så kanske ligger det någon liten infektionsskit i min kropp.
Tog i alla fall beslutet nu precis att inte gå på steppen, dumt att riskera något när jag inte känner mig helt hundra. Ska istället sitta hem under en filt, ta en lång dusch, se på os och fortsätta plugga en massa mattermer inför duggan.

Ser på störtloppet i damernas kombination nu och väntar på besked om Anja ska starta eller inte, hur hon än gör så kan man konstatera att starkare kvinna rent fysiskt och mentalt får man nog leta länge efter.
Anja är stark hon.


Soppa värmer härligt skönt nu så här i vintertider.

Sommaren är förmodligen räddad!

Har precis kommit in från den bitande Norrlandskylan. Det är verkligen svinkallt här uppe nu, det brukar hjälpa med raggsockar, underställ och allt de där, men nu är det ändå kallt. BRRR..
Men samtidigt är det väldigt mysigt för när man väl kommer in så njuter man mer än vanligt.

Men ni undrar säkert hur det gick på min arbetsintervju idag? Och ni som inte undrar får ändå höra det.
Intervjun gick bra, butikschefen blev nöjd med mig och mina "meriter" och nu ska jag börja provjobba.
Eller ja jag vet inte riktigt vad det innebär för allt verkade flummigt när det gällde han jag pratade med. Ska höra av mig redan nästa vecka för att prata mer om hur vi ska lägga upp det och sen ska jag komma in mer och mer i butiken. Han hoppades på att jag kunde jobba lite helger innan sommaren om det nu visar sig att han tycker jag är duktig på det jag ska göra. Jag hoppas att han tycker det för gör han det är min sommar räddad och jag har äntligen ett jobb.

Butiskchefen ville eventuellt att jag skulle börja jobba varann helg sen efter ett par månader eller något, kommer bli skönt att få göra något annat än bara plugga.

Men på tal om plugg så är det faktiskt det som väntar mig just nu. Jag har mycket att göra och det är bäst att jag sätter fart nu, sen i kväll blir det step!

Att intervjun gick så bra firade jag med Godis, för det är jag värd.

Tidig torsdag

Idag blev det en liten tidigare uppstigning för mig då jag ska vara I skolan redan vid halv nio, och ta bussen en halvtimme tidigare.

Men inte hade jag svårt att gå upp ur sängen, tvärtom. Anledningen är att jag ska på arbetsintervju i eftermiddag och det leder till att jag var så rätt att försova mig attjag snabbt gick upp!
Intevjun är dock inte förrän i eftermiddag, efter skoldagen.

Ussch ett helt meningslöst inlägg men mitt syfte var att uppmana er till att hålla tummarna för mig i eftermiddag.
Nu ska sista gröten svepas och sen blir det bussen!

Ha det så bra.

Mat och Miljö!

Innan idag har jag en kort föreläsning om mat och miljö. Vi hade den med anledning för att vi ska göra ett litet arbete angående mat och miljö nu under detta delmoment.

Tänkte bara stapla upp lite ren fakta från föreläsning idag som kanske kan få många att tänka till lite extra. Tänker speciellt på er som älskar er kött men som vägrar äta något annat. ( Att äta kött är inte fel, men man bör kanske inte äta det varje dag om man ser ur hälso och miljö synpunkt.)

Visste ni att:

  • 20% av världens befolkning svälter.
  • 20 000 barn dör varje dag på grund av svält.
  • Samtidigt drabbas många barn/ungdomar i västvärlden utav sjukdomar som de fått på grund ut av sin övervikt.

  • 1 kg kött kräver 8kg spannmål
  • 1 kg produceras nötkött utger 15-25kilo växthusgaser, vilket är tio gånger mer än vid kycklingsproduktion.
  • 1 kilo nötkött ger lika mycket växthusgaser som om man förbränner 1liter bensin.
  • 1/3 av allt kött vi svenskar äter är importerat, och 1/2 av allt nötkött är importerat. (skrämmande mycket!)

  • Sverige äter mest bananer i världen trots att vi är ett av de länder som bot längst ifrån bananodlingarna.
  • Den genomsnittliga svensken äter 17kilo bananer per år.
  • 1 kilo morötter orsakar bara en tiondel så mycket växthusgaser som 1 kilo tomater.
  • Bananer, vinddruvor och citrusfrukter bör man se som lyxfrukter och inte äta speciellt ofta enligt svenska livsmedelsverket, detta på grund av de höga bekämpningsmedels halterna. Bekämpningsmedel som nite är bra för varken arbetarna, miljön eller för oss konsumnter.

  • 2.3 miljarder människor saknar vatten
  • 1.4 miljoner barn dör varje år i vattenrelaterade sjukdomar.
  • Under tiden så använder den genomsnittliga svensken ca 60liter vatten/dag.


Klart värt att tänka på!
Jag hoppas att Umeå universitet drar igång mat och miljö kursen som fanns för ett tag sedan, jag vill lättt lära mig mer!
Ska faktiskt mejla den kursansvarige och fråga hur det ligger till.

Storkok!

Just nu pågår det storkok på Sandviksvägen må ni tro.
Jag håller på att koka både sojabönor och kikärter. Vi har nämligen köpa torkade baljväxter pga det billiga priset. Det som man måste göra när man köper de torkade produkterna är att man måste blötlägga dem 8timmar innan användning och efter det ska man koka dem i 1-2tim innan de är klara för användning.

För att slippa alla dessa moment varje gång vi ska använda kikärter och sojabönor har jag blötlagt en hel förpackning kikärter och väldigt mycket bönor. Nu håller jag alltså på att koka dem, kommer ju ta ett par timmar i och med att vi har väldigt mycket.
Efter att jag har kokat dem ska jag frysa ner dem i lagom mängder, på så sätt har man alltid klara kikärter i frysen. Smart!

Det finns nog inget billigare att äta som student när man gör så här, och nyttigt är det också! Baljväxter är som ni säkert vet ett väldigt bra kalternativ till kött.
Många är säkert osäkra på om man får i sig tillräckligt med protein men det kan jag nästan lova er att ni får  om ni äter baljväxter i stället för kött. För de allra flesta svenskar överkonsumerar ändå protein, till ingen nytta då allt protein som vi inte behöver åker ut ur kroppen igen.

För att få i er alla essentiella amimosyror kan ni tänka på att kombinera ceralier ( bröd, pasta, mjöl osv.) med baljväxter. Då får ni garanterar i er allt nödvändigt i proteinväg, då de kompletterar varandra.

Lycka till.



Soja bönor och kikärter som ska kokas under kvällen!

Träningsvärk!

Vaknade för ca en timme sen och kände hur kroppen värkte när jag vaknade. Först förstod jag inte vad det var men efter ett tag kände jag igen känslan och förstod att det var träningsvärk. Träningsvärken efter alla dessa träningspass igår, man får skylla sig själv egentligen.

Fast det är rätt skönt för idag kan jag verkligen känna av att jag har tagit ut mig ordentligt, och kanske är det så att jag känner av träningen för att jag inte hade tränat på fyra dagar innnan igår.
Men nog om mina småproblem!

Idag väntar en skoldag bestående av två föreläsningar. Vi ska bli introducerade till två inlämningsuppgifter. Så efter idag finns det alltså något att göra, nu dessa två dagar kan man ju skylla på att man inte har haft något att göra men det funkar inte nu längre.
Ikväll blir det nog lite skolplugg(jag är sjukt sugen på att plugga!) och sen blir det OS för hela slanten.
Baka bröd och koka kikärter samt sojabönor ska också hinnas med.

Men nej nu ska jag ta tag i disken och sånt innan jag tar bussen! Ha en bra onsdag.

Skidåkning och semleätning

Ja då har jag äntligen satt mig i soffan för att koppla av. Dagen har varit händelserik och härlig!

Det började med att Jossan och Lotta kom hit, då bytte vi om direkt till skidåkningskläder och sen traskade vi oss ut mot spåren.
När vi väl kom ut hade skolen försvunnit tråkigt nog men det gick bra att åka ändå. Efter ett par kilometers åkning traskade vi hem igen.

Väl här hemma blev det matlaging som vi sedan åt med njutning. Det var skönt att få varm mat efter skidåkning i 15minusgrader. Man blir lite kall av det faktiskt.
Efter lunchen fortsatte vi att stöka i köket genom att baka semlor, så efter ca två timmar var semlorna klara och vi fika ännu en gång.

Det var en kort sammanfattning på en härlig dag, men mer orkar jag inte för är helt slut nu efter närmare tre timmar på gymmet! Men det har varit väldigt skönt med en lång träningsdag.

Hade både styrka och strech på steppen idag och allting gick super, jag satte allt och fick mycket beröm av min tränare. Sjukt härligt!

Här kommer lite bilder från dagen, och ni, jag hoppas ni följer skidskyttarna ;) Björn Ferry är på hugget! GO BJÖRN



Jag och Lotta är redo för lite åkning


Här lagar vi mat, pasta med en god tonfisksås.


Vi var hungriga


Här bakar vi bullar för fullt!



Baka på!




Här gör vi semlorna i ordning, jag spritsar grädde och Lotta lägger i fyllning.


Här är färdiga semlor! GODA!

och bara så ni vet så leder Ferry nu och han har bara ett varv att köra! Jag och Robin kissar nästan på oss så nervösa vi är!

I väntan

Jag sitter och väntar på Jossan och Lotta, under tiden jag gör det kan jag lägga upp lite gmala bilder nu när jag sitter vid den gamla datorn.

Som folk förändras genom åren ;)



Första skoldagen i trean


Midsommar 2008

Nu kom de. så mer bilder sen!

BYE!

Studentsportardag

Idag är alla studenter lediga för idag är det nämligen studentsportardagen som universitetet har en gång per termin.

Lotta och Jossan kommer hit vid elva för att åka skidor med mig och sen äta lunch samt baka semlor nu när det är Fettistisdagen.
Det kommer bli jättekul tror jag, ska bli skönt att åka skidor nu med tanke på att solen skiner redan nu när klockan inte är mer än halv nio. Ljuset har verkligen kommit till Norrland på riktigt nu, skönt!

Men nu har jag massor att göra innan de kommer, jag måste öva på steppen fler gånger för jag kan inte det än, sen måste jag även ner om affären för att handla hjorthornssalt till semlorna och dammsuga här hemma.

uppdaterar senare i kväll, då får ni se bilder från dagen.

Ha en bra tisdag.

Studentsportardag

Idag är alla studenter lediga för idag är det nämligen studentsportardagen som universitetet har en gång per termin.

Lotta och Jossan kommer hit vid elva för att åka skidor med mig och sen äta lunch samt baka semlor nu när det är Fettistisdagen.
Det kommer bli jättekul tror jag, ska bli skönt att åka skidor nu med tanke på att solen skiner redan nu när klockan inte är mer än halv nio. Ljuset har verkligen kommit till Norrland på riktigt nu, skönt!

Men nu har jag massor att göra innan de kommer, jag måste öva på steppen fler gånger för jag kan inte det än, sen måste jag även ner om affären för att handla hjorthornssalt till semlorna och dammsuga här hemma.

uppdaterar senare i kväll, då får ni se bilder från dagen.

Ha en bra tisdag.

Middag på Invito

Nu har vi kommit hem efter en helt underbar kväll på Resturant Invito i stan.
Det blev två rätter för oss så nu sitter vi här proppmätta men väldigt nöjda. Maten var verkligen hur god som helst och stämningen där inne var väldigt mysig, ett perfekt ställe att fira 2årsdagen på.

Jag har inte mycket mer att säga än så, mer än att Charlotte Kalla är grym, att ta OS-guld är stort, Otroligt stort!

Här kommer lite mörka och suddiga bilder, men det är bättre än ingenting hoppas jag.


Robin tittar i den fina menyn

Fina blommor på bordet

min mat, krämig pasta med kyckling, salami, och soltorkade tomater.

Robins pasta med någon svampvariant.

En ful bild på mig, men ändå.

Min goda dessert!


Robins goda dessert, en chokladtårta med blåbär och blåbärsglass.

Ut och äta

Denna dagen blev mycket bättre än vad jag hade kunnat ana, än så länge i alla fall.

Skoldagen var rolig och jag ser väldigt mycket framemot de 10 kommande veckorna, då blir det mycket roligt i skolan.
Det som även har varit roligt idag var att jag redan har fått ett jobberbjudande inför sommaren. Ska på intervju nu på torsdag redan för det är först då det passade både mig och Erik som han heter.

Jobbet som ska intervjuas för är ett extra/sommarjobb i en livsmedelsbutik som ligger i grannbyn Obbola. Det är fyra kilometer dit så det är verkligen perfekt med tanke på att om får jag jobbet så kan jag ju cykla dit!
Jag ska inte dra några förhastade slutsatser än men jag tycker verkligen att det var kul att han ringde redan idag, för jag skickade ut brevet i fredags så det är inte alls längesedan.

Men nej nu måste jag öva på mitt steppass lite innan jag och Robin ska ta bussen in till stan för att fira 2årsdagen. Det kommer bilder senare på maten och så.

Sen ska vi hem och heja fram skidåkarna fram till pallen ( vem vet?)


15 Februari - 2 år.

Idag är det en speciell dag, det är nämligen den femtonde. Just den femtonde Februari säger att det idag är två år sedan jag och Robin blev tillsammans.
Detta ska så klart firas.
Men innan vi kan fira måste vi klara av varsin skoldag och efter det storhandla.
Sen efter det ska vi hem om och sen in till stan igen för att avnjuta en fin middag någonstans.

Jag ser framemot skoldagen, en ny kursinleds idag och vi ska ha en massa kursintroduktion hela dagen. Skönt med en lugn och härlig dag.
Vi ska börja gå in i köket i denna kursen och det ska bli jättekul att få se hur det går till på Universitetsnivå.

Kan även säga att vi har fortsatt fint väder här uppe, rätt kallt med strålande solsken, SKÖNT!

Nej nu bli det till att packa matväskan och sen ska jag  ta bussen.

Ha en bra måndag!

Kärleksmums!

I och med att det är Alla hjärtans dag idag så tänkte jag att jag skulle baka något gott åt min pojkvän.
Valet föll för Kärleksmums, passar bra nu idag tyckte jag.

Resultatet blev hur bra som helst och nu har vi redan mumsat i oss vars två bitar.

Receptet orkar jag inte skriva ner men det finns i Sju sorters Kakor så det är ett standardrecept.

En enkel men väl uppskattad alla hjärtans dag present till min käraste.


Söndagsmys

Här hemma är det en skön dag fast min näsa är igenkorkad.

Robin gjorde väldigt många goda pannkakor innan i morse som vi snabbt åt upp. Sen dess har jag tittat en massa på OS-sändningarna sen i natt och även övat på step- muskellåten som jag har i läxa denna vecka. Är tufft att  få in rätt takt i situpsen även om man tror att det är jättelätt. Men nu känns det som om jag börjar få till det.

Nu tänkte jag städa lite, ingen storstädning men vi har trots allt en toalett som måste skuras och golven måste dammsugas. Men mer än så tänker jag knappt göra för mitt huvud orkar inte det.

Robin sitter och pluggar flitigt som han är, men efter jag har städat så ska vi gå ut och ta en lite promenad. Inte för att vi måste röra på oss men mest för att få lite frisk luft, jag tror att vi båda blir lite piggare utav det.


God pannkaksfrukost.

Alla hjärtans dag.

Vaknade lite senare än tänkt idag. Men det var skönt att få en liten sovmorgon efter en sen kväll.
Kände mig fortfarande förkyld när jag vaknade så idag blir det ingen skidåkning som tänkt utan istället ska jag ligga framför tv:n hela dagen och bara ta det lugnt. Fast jag ska ju även öva lite inför tisdagens stepmoment.

Nej nu ska jag sätta igång med steppen för jag lär få öva på det mååånga gånger idag för att få in det.

Nu är luktar det pannkakor i hela vår lägenhet, Robin vaknade upp med världens romantiska humör och står nu och gräddar pannkakor åt sjuklingen. Han är så bra min Robin.

Jag tror att vi kommer få en skön Alla hjärtans dag även om vi bara ska vara hemma idag.

Ha nu en jätteskön alla hjärtans dag människor. Även om ni inte är tillsammans med någon så tycker jag att ni ska tänka lite extra på era vänner eller åt er familj, Alla behöver kärlek!

Oj då!

All min tid bara försvann så nu hinner jag inte visa er de bilder jag hade tänkt, men de kommer imorgon.

Pratade med mamma nyss och det var flera dagar sedan sist så det var riktigt skönt, jag tycker om henne!

Nej nu ska jag borst tänderna och platta håret och efter det går bussen mot stan. Vi hörs!

Brunch!

Vi har precis kommit hem efter en härlig dag på stan. Det blev lite shoppning som ni kan få se om en liten stund och sen hann vi även med en lång god brunch på Rex. Syndigt gott!

Nu tänkte jag hoppa in i duschen och smörja in mig i mina nya produkter från Bodshop ( visar sen) och efter det blir det lite tv samt matlagning innan vi ska åka in till stan igen för att åka hem till Lotta och ha melodifestival- och OS mys!

Här kommer bilder från brunchen och senare kommer shoppingfynden.


Först krängde jag i mig tre sådana här tallrikar fulla med mat. Efter det blev det en tallrik av dessertbuffen.



Jag Robin och Lotta!


Shoppingdag!

God morgon!
Igår kväll var jag och Robin på fest hos hans klasskompisar och det var hur kul som helst.
Vi började först hemma hos Max i hans korridor. Där såg vi på spåret och mätte våra kunskaper ( Robin har sjukt allmänbildade kompisar så jag måste jobba på det där , tur att jag kan skylla på min ålder ;))

Efter ett par timmar där skulle vi ta bussen ut mot Tomtebo egentligen men då säger alla andra att nej vi går det tar inte så lång tid. Men det visade sig att det tog mycket längre tid än vad vi troode att det skulle ta. Så efter ca 40minuter promenad i 15minus grader i bara nylonstrumpor kan jag säga att det var skönt att komma in i en  lägenhet. Väl lägenheten var det riktigt varmt då det var hur mycket folk som helst där, otroligt kul att få träffa alla kompisar till Robin.
Det var ju verkligen inte stelt som jag var rädd för nu när jag va ny där, tvärtom. Alla undrade jättemycket över "Mytes" flickvän som de sa.
Ska verkligen bli kul att träffa dem igen.

Så efter en härlig kväll kom vi hem kvart i två och då hoppade vi ner i sängen och tinade upp våra isbitar till tår. Sen somnade jag som stock.



Så här såg jag ut den kvällen, även om det är svårt att se så här underifrån.
Men jag hade i alla fall min nya tröja och sen en svart kjol till det.


Idag ska jag och Robin in till stan för äta en god Brunch med mina tjejkompisar Lotta och Jossan. Efter brunchen ska vi gå en runda på stan och det kan verkligen behövas för jag måste shoppa en del nödvändigheter.

Sen efter stan blir det hem om snabbt ochäta lite innan jag ska till stan igen för att se på melodifestivalen.

Vad ska ni göra denna lördag?

En snabb runda på stan!

Efter en snabb runda på stan är jag äntligen hemma igen. Jag skulle till stan för att söka lite jobb och för att inhandla en del på apoteket samt försöka hitta något vettigt att ha på mig ikväll.

Jag lämnade ut en del Cv och jag ser nu ljust på framtiden, även om jag inte fick något svar från någon av dem jag pratade med. Men det här är i alla fall en början, jag fortsätter ju min jakt under tiden som jag väntar på att någon ska höra av sig.
Nu sitter jag här hemma och letar upp en massa adresser till butiker jag ska ringa till samt skicka ut mitt CV till, man kan ju säga att utbudet här uppe är lite större än hemma i alla fall och det lovar ju gott.

Jag hittade även en topp inne på bikbok som jag ska ha ikväll på festen. Om jag ens kan gå på festen för jag är hur täppt som helst i min näsa och nu försöker jag bara ta det så lugnt som möjligt här hemma för att vila upp mitt immunförsvar.

Nej nu ska jag fortsätta söka jobb.
Här ser ni toppen som jag köpte innan idag, på bilden ser den hlet vit ut men i verkligheten är den lite så där ljust aprikos färgad,jättesöt!

Fredag morgon!

Ja idag hade det kunnat vara en helt underbar morgon, för jag är nämligen ledig och solen skiner så härligt så!
Men jag känner mig inte helt friskt, allt började i går och i förgår då Robin kom hem helt snörvlig och trött. Sen i morse när jag vaknade kände jag hur min halv värkte och min näsa är helt igentäppt nu efter frukosten.

Men inte tänker jag ligga hemma hela dagen och tycka synd om mig, jag kommer ju inte känna mig piggare för det.
Istället så ska jag bege mig till stan för att eventuellt skicka ut lite CV och sen köpa något fint till kvällen. Ikväll ska jag och Robin nämligen till några av hans kompisar på fest. Har förhoppningar om en rolig kväll.

Vi hörs senare.

Grattis Sara!

Grattis på Din 20års dag Sara! Åh vad jag önskar att jag var hemma i Skåne en sådan här dag, hade velat ge dig din present och bara få kramar om dig!
På tal om present så får du den nästa gång vi ses så att du vet.
Hoppas du har en fortsatt bra dag där hemma med dina nära och kära!


Själv ska jag hoppa iväg till gymmet för ett step- pass och senare ikväll är det bestämt att vi ska se på Debatt här hemma, min pojkväns favorit programm, typ ;)

En härlig promenad

Här sitter jag igen efter att ha varit ute på en härlig promenad. Det är stålande skolsken här och landskapet här uppe är så fint nu med alla snö och sol. Det är verkligen en ren njutning att kunna ta en sån här härlig promenad.

Nu ska jag dock återgå till lite allvar, jag ska skriva ner lite jobbansökningar och sen baka en liten kaka tror jag.
Det här är en trevlig dag.

Här kommer ett par vinterbilder från pormenaden.


Här är en bild över viken som går in från havet precis där vår gata slutar.


Gick upp på Omberget och upptäckte denna fina utsikt.

Är det inte vackert ?

Linsbiffar!

Har precis ätit lunch. Det blev rester från gårdagens goda middag. Robin hade då lagat goda linsbiffar med bland annat fetaost och soltorkade tomater i.
Ett väldigt fott vegeteariskt alternativ, som jag redan nu kan slå vad om att det blir en standardrätt här hemma hos oss.

Tänkte tipsa er om länken till biffarna.
Receptet hitta ni här:


Linsbiffar med ris, vitkålssallad och en hemmagjorde dressing.

Nu ska jag ut och njuta av solen en timme. Ha det så bra.

God morgon

God morgon Torsdag!

Sitter nu och äter en lätt frukost i form av müsli och fil samt två mackor och ett glas mjölk.
Anledningen till att jag inte äter gröt är för att jag ska iväg och träna Bodybalance om en halvtimme, vill därför inte känna mig proppmätt.

Efter träningen blir det fika med Anne som är min utbildare på Steppen och efter det ska vi gå in i hallen igen och gå igenom styrkedelen.
De steppassen som finns här i Holmsund är nämligen step- muskel så därför ingår det två block styrka utöver konditionsdelen.

Sen i eftermiddag ska jag bara vara hemma och ta det lugnt!

Ha en bra torsdag.

Müsli

Här kommer ett recept på en jättegod müsli som jag gjorde förra veckan. Receptet har jag fått från min vän Jossan.
Det är väldigt enkelt att göra och att få äta egengjord müsli är verkligen lyx, speciellt när man kommer hem sen en kväll efter ett par timmars träning. Då är det underbart gott att äta detta tillsammans med antingen Fil eller Yoghurt.

Jag hoppas verkligen ni testar det, för det är väldigt gott.

Ingredienser:
100 g hasselnötter hackade
10-15 aprikoser skurna i bitar
5 dl rågflingor
5 dl havregryn
1 dl solroskärnor
1 dl kokosflingor
1 dl råsocker
5 msk rapsolja blandas med vattnet
2 dl vatten
2 dl russin

Blanda allt utom russin,som blandas i när det är klart o har svalnat.
Ett tips är blanda ner aprikoserna ett par minuter innan det är klart. Tillsätter man dem från början finns risken att de bränns.

200 gr ca 20 min
rör om efter halva tiden


En del av müslin ( en sats ger ca dubbelt så mycket som bilden visar)

LEDIG!

ÅH vilken härlig känsla jag har i min kropp nu!

Efter ännu en lång skoldag så är vi äntligen klara med vårt grupparbete. Vi hade först redovisning och opponering fram till halv tre idag. (Opponeringen gick bara bra för er som undrar. ) När redovisningarna var klara bestämde vi i vår grupp oss för att justera vårt arbete på det som var lite fel, för det var inte så mycket nämligen så vi hoppades på att bli klara rätt så snabbt. EFter ca två timmars jobb var hela justeringen klar och vi lämnade in den slutgiltiga versionen på det hela.
Det är så grymt skönt att inse arbetet behövde inte vara inlämnat förrän på fredag och i och med att vi är klara redan så är vi nu lediga från skolan i 4 hela dagar.
Kan jag säga annat än att det är skönt.

Skönt med så lång ledighet för då hinner jag bli tillräckligt rastlös för att börja längta till skolan igen, nu lät det som om jag är skoltrött men det är jag inte, bara så ni vet.

Hämtade även ut min Mikrobiologitenta idag och det visade sig att jag satte ett Vg på den också, är sjukt nöjd med mig själv idag måste jag få påstå.

För att fira dagen har jag sagt åt mig själv att inte träna ( mest för att jag tränade dubbelpass igår och imorgon ska jag vara på gymmet stora delar av dagen så behöver en paus) utan bara få ligga hemma i soffan och slappa.
Det jag ska göra är att se på Friidrott och Andra avenyn samt fixa till mitt cv lite osv.

Dock så ska jag fixa en massa pappersarbete först, så som att sätta in mina skolpapper i min Kostvetenskap B- kurs pärm och betala lite räkningar.

Jag älskar att strukturera upp alla papper och sådant när jag väl har tid, som ikväll!
Som ni kanske ser har jag redan laddat upp med en kanelbulle, och det lär bli fler. Åh vad jag njuter av att ha en frys full med hemmagjorda bakverk, bra Lotta!

10 Februari

God morgon!
Hur mår ni idag?

Själv mår jag jättebra. Kan börjar med att berätta att det gick väldigt bra igår på steppeaaset. Det var så kul att åf komma fram längst fram framför gruppen och leda lite strech.
I och med att det nästa alltid är samma folk på steppen så blir vi en rätt tajt grupp så det var många som kom frma efteråt och tyckte det var jättekul att jag började leda lite så smått.
Kul också att de frågar vad man pluggaro ch var man bor osv. Jag blir alltid lika stolt över mig själv då jag kan säga till folk att jag läser till Dietist, spelar ingen roll om de är tjejer från steppen som frågar eller om det är någon släkting.
Jag är stolt över mig själv!!!

Men nu ska jag röra mig mot bussen. För jag ska till skolab och ha redovisning samtopponering på våra grupparbeten. Är inte riktigt förberedd måste jag erkänna men jag får plugga på bussen!

Hörs ikväll :)

Härlig dag!

Jag minns inte ens sist jag var hemma redan halv fyra på eftermiddagen. Jag minns inte heller sist jag var hemma innan det var mörkt utomhs. Men idag är jag det i alla fall, sjukt härligt må ni tro!

Skolan började inte förrän klockan tio imorse då vi hade föreläsning om Genusperspektiv. Efter det blev det lite grupparrbete men vi blev klara så himla fort så vid två åkte jag in till stan för ett ärende och det slutade med att jag var hemma redan halv fyra. För en halvtimme sen alltså.

Jag känner mig helt fri!
Sen jag kom hem har jag övat på strechen ett par gånger och efter det har jag inte gjort mer än satt mig i soffan och förerett mig med lite eftermiddagssysslor.

Detta vill jag hinna med under resten av dagen:
  • Söka ett antal sommarkurser till sommaren som kommer.
  • Läsa igenom mitt CV och skriva upp alla platser som jag vill åka och prata med för att söka sommarjobb hos.
  • Öva på strechen en gång till tills ikväll.
  • Laga middag till ikväll då paj står på schemat.
  • Träna Bodybalance och Step.
Nej nu ska jag äta upp mina Kiwis och söka sommarkurser för fullt :)


Sovmorgon!

Oj va jag uppskattar att ha sovmorgon nu för tiden. Inte för att jag sover så länge utan för att jag kan göra det i fall jag vill. Sen är det ju alltid så att man ändå  är pigg just det mornar då man inte behöver vara det.

Jag börjar inte förrän tio idag och det är riktigt skönt! Så efter att jag tog LÅNG tid på mig i badrummet i morse så sitter jag nu och äter en lång härlig frukost.

Senare ska jag öva igenom min strech till steppasset ikväll. Det är nämligen så att jag ska ha strechen på steppasset som Anne håller i ikväll. Ska bli kul att ta på mig ledarrollen för första gången.
Efter jag har övat på det så ska jag försöka slipa lite på min del av vår gruppredovisning till imorgon.

Så nu får jag ät upp och göra mig iordning för att ta bussen om 45min. Härligt att ha god tid på sig!
Vad ska ni göra idag?


En perfekt flickvän?

Det är så ofta jag sitter på bussen på vägen hem och tänker: Att när jag kommer hem ja då ska jag krama och pussa på Robin och säga till honom hur mycket jag tycker om honom.
Men tror ni att jag gör det?
Svaret är tyvärr nej, för när jag väl kommer hem har tröttheten och hungern alltför ofta tagit över och omvandlat kärleksfulla Lotta till en hemsk bitter flickvän som alltför lätt grymtar till min kära för bagateller etc.
Sen går det alltid över när jag har fått mat i magen och är mätt. Varför lär man sig aldrig? Varför lär jag mig aldrig är det är hungern och tröttheten som gör att jag är vresig, inte fan är det Robins fel?

Idag gjorde jag dock som jag hade tänkt från början.
Robin har nämligen varit en klippa mot mig de senaste veckor/dagar ( som alltid) då jag har haft mycket med skolan, körkortet och allt annat jag vill hinna med. Därför har han fått stå för väldigt mycket av matlagningen och disk. Jag har hela tiden vetat att det inte är rättvist men tänkt att någon dag ska det bli mindre för mig att göra.

Och i helgen kom vändpunkten kände jag, jag klarade körkortet och tentan skrev jag i morse ( gick bra förhoppningsvis). Så då bestämde jag mig för att skärpa till mig angående hemmasysslorna!
Igår städade jag som sagt när Robn var i skolan och gjorde grupparbete.
Han har för övrigt mycket att tänka på nu i denna kursen då det är Micro ekonomi som gäller. ( Men han är duktig som kämpar)

Men i alla fall åter till ämnet, idag när jag satt på bussen så kände jag ännu ett ryck i kroppen, ett ryck som sa åt mig att göra något vettigt. i och med att jag visste att Robin skulle vara i skolan länge och slipa på det sista inför inlämningsuppgiften.
Därför valde jag att fixa allt inför att han kom hem. Så när Robin väl kom hem stod maten på bordet, mycket var diskat och ljusen var tända!
En puss fick han och nu är mitt samvete plötsligt mycket bättre.
Lustigt va?

Det behöver inte alltid vara så svårt att visa lite kärlek till varandra, glöm inte det!
Nu sitter vi brevid i soffan och bara njuter av bröddoften som siprar ut ur ugnen, en bättre måndagskväll får man leta efter!


Muskelplugg!

Nu har jag kommit hem från träningen och sitter nu och pluggar muskler samtidigt som jag ser på en annan del av Köping, inte den bästa kombinationen men jag ska sätta fart på riktigt snart.

TJA!

Soppa en söndag.

Nu har jag precis skickat in vårt grupparbete. Så nu ska det granskas av en annan grupp innan det är dags för opponering. Vi ska också opponera på en annan grupp så det lär vi sitta hela eftermiddagen med imorgon och knåpa på.

Jag har inte orkat göra lika mycket som jag hade tänkt mig i eftermiddag men vad gör det.
Nu ska jag ställa mig i köket och koka en god broccolisoppa och efter det blri det träning. Core och Bodypump är det som står på schemat idag för min del.

Sen när jag kommer hem ikväll så ska jag öva lite på step läxan, både det teoretiska och det praktiskta tänkte jag.
Hoppas att jag klarar tentan imorgon, men det känns som om det inte borde vara så svårt. Men man vet ju aldrig, prov är ju alltdi prov.

Nej nu ska jag göra soppa och hoppas på att Robin tar nästa buss så att jag träffar honom innan jag åker och tränar.

Vad händer hemma hos er denna söndagskväll?

Goda lunchmackor!

Jag är ensam hemma nu på eftermiddagen då Robin är i skolan och pysslar med ett grupparbete.

Då jag har städat och pluggat mycket nu i ett par timmar är jag hungrig. Men istället för att laga någon avancerad lunch som jag inte har lust med då jag är ensam gjorde jag istället ett par goda lunchmackor.

Jag mosade en avokado, hackade en tomat blandade ner det i keso med salt och peppar. Den röran la jag sedan på tre grova rostade mackor och till det blir ett glas mjölk perfekt!
Kan säga att det blev himla gott så det är ett tips till er då ni inte orkar göra något avancerat men ändå vill ha ett par mättande och nyttiga mackor!


Nu ska jag plugga vidare innan jag klär på mig ytterkläderna för att ta en skön promenad.

Finsittning

Åh vad jag älskar studentlivet och Umeåborna!

Jag hade verkligen en superroligkväll igår, jag ville aldrig att det skulle ta slut.
Det var ju som sagt sittning igår och jag och mina vänner var peppade till tusen...

Kvällen började redan vid fem då vi samlades hos Lotta i min klass för en liten fördrink ( hmm råkade visst bli mer än en ;) ) och käkandet av popcorn. Där samlades alla dem från vår klass som skulle på sittningen, väldigt mysigt.
När klockan närmade sig halv sju tog vi på vinterskorna och kämpade oss fram igenom snömassorna för att komma fram till Universitet. Väl framme på Corona där sittningen ägde rum bytade alla vi tjejer om till högklackade skor och lite nytt läppstift åkte på, sen var vi redo för FEST!

Det var dietistnollornas sittning (i huvudsak, alla andra som läser kost fick också komma, vi då alltså ). Efter en rolig "hitta din bordspartner" lek så slog vi oss ner. Jag hamnade endast med nya dietister så snacka om att jag trivdes som fisken i vattnet, det är ju mina blivande klasskompisar. Jag band nya kontakter och njöt av den goda maten och fick många goda skratt.

Maten var som sagt helt utsökt och det är inte ofta man äter kantareller nu så det var bara att sluka i sig den "rika maten". Inget som vi studenter i vanliga fall unnar oss.

Efter maten blev det mingel och drinkdrickning... Efter mycket prat så drog dansgolvet igång. I början var vi lite sega efter maten så vi satt ner en hel del men när maten bottnade så då jävlar.
Då dansade vi så det rök om oss!

Dansen tog slut tidigast för mig dock för jag hade ju en buss att passa. Men som sagt jag hade väldigt kul. Är det hela tiden så här kul med studentlivet så kommer jag vara student ett bra tag till.
Tack alla vänner som var där igår och gjorde min kväll så lyckad!

Här kommer ett par suddiga bilder från kvällen.

Josefine, Elin och jag är redo för sittningen


Jag och Marine som går i min klass. Hon är för övrigt tyngdlyftare och en helcool tjej!


Två nya dietistvänner


Lotta och Jag dricker drinkar


Jag och Elin. Elin som är från Piteå och pratar hur söt norrländska som helst.

Nej nu måste jag sätta fart här hemma. Dagen kommer bestå av en massa plugg inför steptentan imorgon och sen måste jag storstäda lägenheten. Sen har jag ltie baksug också så jag får se vad jag hinner med.

Solen skiner även som aldrig förr här idag så jag är även lite sugen på att ta en promenad, helst innan träningen ikväll.

Maja, ät inte mer än kaviar, du kommer ju få högtblodtryck av allt salt människa. Inte är det näringsrikt heller ;)
Jenny, skriv din mejl i mitt kommentarsfält så godkänner inte jag kommentaren utan skickar receptet med en gång!

Kul att ni är trogna följare för övrigt.

Godmorgon lördag

God morgon gott folk.

Efter en god natt sömn så väckte Robin mig runt halv nio och sa att det var dags att gå upp.
Väl uppe väntade en stor härlig frukost på mig vid köksbordet. En härlig känsla är att få veta att man inte behöver stressa i sig frukosten utan man kan bara njuta av det goda brödet och vår hemmagjorda müsli helt utan tidspress, GÖTT!




Nu vid tio ska vi ner till gymmet för att träna två härliga pass, först blir det Core och sen ett litet Spinningpass efter det. Skön start på dagen.

När vi väl kommer hem igen kommer jag ha fullt upp med att göra Stepläxa och att öva till tentan som jag har på måndag.

Ikväll väntas en finsittning i skolan, kommer bli jättekul för det är dietistnollornas sittning. Alltså de dietister jag kommer gå med så småningom :). Ska bli kul att träffa mina framtida klasskompisar och få festa med vännerna från klassen med.
Att det är finsittning är också extra roligt, ska faktiskt ha min studentklänning och en kavaj på mig tror jag. Men det visar jag sen. Jag hoppas bara att klänning fortfarande passar och att den inte ramlar ner för mig, tror nämligen att jag är lite mindre nu än då, i alla fall där klänningen ska "fästa". Men ni får kanske se ne bild sen ;)

Nu: Gymmet!

Njuter

Sitter nu med älskade Robin i soffan och känner mig så där lagom nöjd. Tittar titt som tätt på mitt körkortsbevis samt njuter av magen lite lätt är uppsvullen av de fina bakverken vi har ätit.

Kom inte hem förrän sju ikväll då jag har mycket plugg i skolan att göra och efter det var jag tvungen att åka inom stan för att handla skor till sittningen imorgon :).

Åh vad jag känner mig nöjd med att äntligen var klar med körkortet, min kropp känns så mycket lättare nu. Det är precis som om en 50kilos klump har släppt från mina axlar.

Vill passa på att tacka för alla gratulationer som jag har fått idag, jag tror aldrig att jag har fått så här många sms under en och samma dag.

Jag har ju knappt berättat för någon att jag har kört här uppe så ni kan ju själva tänka er hur paff mamma blev när jag ringde henne i förmiddags och sa att körkortet var klart.
De hade tom ringt till blomsterbutiken här i Holmsund och fixat så att jag fick hem en finfin växt från dem. Blomman kom hem till dörren så jag blev väldigt glad när jag kom hem här hemma. För här hemma väntade en fin pjkvän som precis skulle slänga in en finfin pizza i ugnen och samtidigt stod blomman och väntade på bordet.

Nej nu ska jag sluta skriva och bara njuta av min dag. Ha det så bra vänner!

EN fin fin växt från mamma och pappa!


Goda bakelser som vi nu har tryckt i oss.


Två härliga papper som visar att jag har klarat både teorin och uppkörningen :)

Körkort!

JAG HAR TAGIT KÖRKORT!

Idag är dagen då även jag kan slippa tänka på allt vad teoritest och övningsköra heter.
En otrolig lättnad som jag har längtat efter att få känna.

Men nu hinner jag inte skriva mer för jag sitter i skolan och pluggar med grupparbetet för fullt. Fast nu är det lunch som gäller! Gött mos.


ÅH vad jag längtar till ikväll, då ska jag och Robin fira.
Tusan va jag är glad!

Snabba ryck!

Nu ska jag när som helst springa ner till bussen, det kommer bli en lång dag som kommer att innehålla mycket roligt!
Men mer om det senare ikväll för nu, Gahh skynda skynda!

Längtar

ÅH vad jag längtar till imrgon kväll, av många anledningar! För att tiden ska gå fort så går jag nu och lägger mig, är helt slut i kroppen efter kvällens hårda träningspass.

God natt!
Vi hörs.

Trött mätt och glad!

Nu sitter jag här och skriver igen, ett bra sätt att varva ner på. Är proppmätt just nu så det är också en anledning till varför jag sitter framför dator, jag orkar helt enkelt inte göra något annat. Men det blir lätt så när man tillsammans med sin älskade Robin gör en supergod middag i form att pasta med tonfisksås med mera.

Dagen har bestått av plugg, kom till skolan i morse och åkte inte därifrån förrän vid halv fem. Men nu är vi äntligen klara med vårt första utkast på rapporten förhoppningsvis.
Vi har i alla fall skrivit ut varsitt ex nu, och det som ska göras inför imorgon är att vi ska granska vårt egna arbete så hårt vi bara kan och ändra på en massa detaljer i morgon. För imorgon ska det in! Gött med en helg fri från det plugget sen i alla fall.

Nej nu ska jag sätta lite fart, maten har landat lite nu så nu blir det fortsätt läsning innan ett tvåtimmars pass nere på gymmet väntar. Idag blir det först bodypump och sen ett Aerobicspass på det.
Spännande!

Herregud, jag kom precis på att det är ju för tusan fredag imorgon redan! Var har denna vecka tagit vägen, är det någon som kan svara på det???

Här bjuder jag i alla fall på två gamla bilder på mig och Robin bara för att...Vi har nog förändrats lite rent utseendemässigt sen vi flyttade, och då tänker jag främst på frisyrerna :)


Super size me!

Just nu ser jag på dokumentären "Super size me" på tv:n. Jag känneer mig fruktansvärd äcklad och mår nästan lite illa över att se all snabbmat.
Fy va äckligt det är. Dokumentären är helt klart lyckad i och med att man känner så här som man gör.

För att komma ur den här fettbubblan kan jag tipsa er om något smarrigt som jag och Robin åt till kvällsmat, nämligen Rödbetsbiffar med potatismos och sallad.
Det är enkelt att göra dessa biffar, gör bara så här.

Skala 4stora rödbetor och riv dem grovt. Häll dem i bunke och tillsätt en riven gul lök, två ägg samt salt och peppar.
Blanda bara ihop det och börja stek i stekpannan med smör.
Det tar lite tid att steka dem i och med att de är råa men det är lätt värt det. För det är väldigt gott. Passade perfekt till hemmagjorde potatismos som min partner fixade.

Testa gärna och se vad ni tycker om dem.

Nya tag.

Jag har hela veckan varit inställd på att jag skulle ha tenta på att step teori nu imorgon. Men så när jag satt och pluggade på alla muskler idag ringer min tränare och säger att hon är fortfarande sjuk sen hon ställde in sina träningspass igår och kommer att vara hemma hela dagen imorgon med.
Så istället fick vi bestämma måndag som ett nytt tentadatum.

Känn konstigt för hela dagen har jag varit förberedd på att jag skulle ha en lång pluggkväll ikväll och inte träna med mera. Men istället så sitter jag nu här helt tomhänt känns det som.
Får ju fortsätta plugga ltie till ändå så att det sitter på måndag, men ändå luften gick ur mig lite. Var ju så taggad över att få skriva den imorgon.

Men men nu har jag siktet inställt på att vila upp mig framför tv.n istället, imorgon väntar ännu en ny lång dag med tuffa utmaningar av olika karaktär.

Innan jag sätter mig i soffan ska jag dock baka lite, jag håller just nu på med egengjord müsli som är i ugnen. Ett recept som jag fått från Jossan i klassen, vet att det är supergott och hoppas nu på att mitt försök blir lika gott som hennes.
Efter det ska jag slänga ihop en sats bröd tänkte jag, längtar efter nybakat bröd igen!

SEN ska jag bara fixa lite på datorn innan jag lägger mig i soffan.

Varför måste jag jämt vara så rastlös för???

Snö

Glömde att säga att det snöar lite så där lagom fint här nu, stora flingor som sakta singlar ner från himlen. Det är så vackert.
Har jag sagt att vinterlandskapet som ligger här i Norrland är bland de vackraste naturupplevelser jag har sett. Låt mig få njuta av detta i tre år till.

Trött?

De senaste dagarna har jag verkligen fått släppa mig upp ur sängen, ofta med Robins hjälp. Jag har varit så trött att jag nästa har funderat på att komma försent till skolan så att jag hade kunat ligga kvar och sova lite.
Idag var det dock annorluda, inte för att ajg gick upp tidigare än vanligt utan för att jag kände mig ltie piggare.

Jag sitter och äter frukost nu och tar det lugnt, ska inte ta bussen förrä fem över halv nio. Som vanligt ska jag vara i skolan nio. Då jag brukar  stressaa till åtta bussen helt i onödan, för då är jag nämligen i skolan halv nio me om jag tar bussen hem över halv nio är jag där prick. Och nu när man har grupparbete och inte behöver pricka en föreläsningstid så är det ju inte hela världen i fall ajg kommer två minuter sent pga bussen.

Skönt.

Hela dagen kommer bestå av plugg må ni tro. Först har vi en hel del att göra på vårt skolarbete och efter det ska jag hem och sätta mig med step- teorin till tentan i morgon.
Nej nu ska resten av de goda mackorna och gröten ner i magen för sen är jag taggad till plugg! ( Är det normalt att äta sjukt mycket gröt + fyra mackor + två glas mjölk till frukost eller är min mage större än andras på morgonen?)


Lyssnar på denna fina låt för att få positiv energi till dagen!

Glasskalas!

Tjena!

Medan jag och Robin tittar på Mästarnas Mästare på Svt så käkar vi finfin glass må ni tro. Vi var nämligen och storhandlade idag, och förutom väldigt många kilo frukt och grönt så sprang vi på billig glass.
Inte vilken glass som helst heller, utan Sia glass som var på extra pris. Tre paket för 25kr. Den köpfällan föll både jag och Robin så gärna för och tre paket blev det då så klart.
Citro/Lakrits glassen överträffade verkligen mina förväntningar, musfilibabba!

Annars har det kanske inte hänt jättemycket idag.
Har varit i skolan mest hela dagen och arbetet med vårt grupparbete som käns riktigt kul! Jag trodde verkligen inte det skulle vara så intressant och givande som det faktiskt har visat sig vara.

Efter skola blev det som sagt storhandling. Sen stod mer plugg på schemat när jag kom hem, plugg inför min tenta på torsdag.( har tenta på all teori som jag ska kunna inför steputbildninge)
Kvällen har avslutats med ett pass Bodybalace på gymmet och nu sitter vi här i soffan. SKÖNT!


Det här kallas Vardagslyx!

Hårdträning

Jag och Robin sitter som vanligt så här dags i vår sköna soffa och bara tar det lugnt.
Eller ja jag sitter och läser lite skolrapporter och sådant, men inget ansträngande.

Vi har båda tränat dubbelpass ikväll, bodypump och spinning. Det var skönare än det har varit på länge att träna. Man kände hur allt adrenalin pumpade runt i kroppen och jag bara njöt. Kände ming starkare än någonsin. Kanske är det för att mitt liv rullar på bra nu för tiden. Det är skönt att ha så fina vänner som jag har, fin pojkvän och familj samt att skolan och alla andra projekt börjar gå riktigt bra.

Skönt att februari är här, det kommer bli en fin månad på många sätt ska ni tro! Bäst ni håller utkick här på bloggen nu de kommande veckor, för snart hoppas jag kunna släppa en god nyhet.

Ha det bäst gott folk och simma lugnt vetja!

Hårdträning

Jag och Robin sitter som vanligt så här dags i vår sköna soffa och bara tar det lugnt.
Eller ja jag sitter och läser lite skolrapporter och sådant, men inget ansträngande.

Vi har båda tränat dubbelpass ikväll, bodypump och spinning. Det var skönare än det har varit på länge att träna. Man kände hur allt adrenalin pumpade runt i kroppen och jag bara njöt. Kände ming starkare än någonsin. Kanske är det för att mitt liv rullar på bra nu för tiden. Det är skönt att ha så fina vänner som jag har, fin pojkvän och familj samt att skolan och alla andra projekt börjar gå riktigt bra.

Skönt att februari är här, det kommer bli en fin månad på många sätt ska ni tro! Bäst ni håller utkick här på bloggen nu de kommande veckor, för snart hoppas jag kunna släppa en god nyhet.

Ha det bäst gott folk och simma lugnt vetja!

Stress!

Varför lär jag mig aldrig att man ska sluta snoza i tid?

Jaja skitsamma, nu är jag uppe i alla fall! Idag är det grupparbete som gäller.
Nu måste jag äta upp min gröt och sen blir det bussen in mot universitetet!

Ha en skön måndag,
STRESS!

RSS 2.0