En månad kvar

Idag är det en månad tills jag står där vid Umeå univeristet och inser att just denna dag ska jag faktiskt börja plugga på riktigt. Sjukt härligt, men shit vad tiden går fort!
Hur ska allt hinnas med och vart ska man göra av alla nedrpackade saker så länge och hur mycket saker har inte jag att sortera hemma i Blentarp? Man blir trött bara man tänker på det.

Ska hem till Blentarp i dag igen faktiskt, denna gång för att stanna där tills söndag. Åker ner tillsammans med mamma och systern, de har ändå varit här i stan idag så jag åker med dem nu.
Sen imorgon kommer Myte också ner, han kunde inte följa med ikväll pga han jobbar i natt.

Kalaset i går var trevligt, dock kom vi hem senare än tänkt men det kan man stå ut med. Tog bilder som ni ska få se så fort jag har tagit tillbaka kamerans sladd till datorn, håll ut. Bilder från veckan kommer ska ni få se :)

Nej nu ska jag packa klart till min minitripp till hemmet och sen ska jag fortsätta flyttpacka tills mamma hämtar upp mig och alla saker.

Ha det bra gott folk.

75års kalas

Morgondagen som jag pratar om i inlägget är IDAG, jag glömde tydligen att publicera detta igår ;)
Varför är det alltid så att när man precis har publicerat ett inlägg blir man genast sugen och inspirerad att skriva ett till? Jag har problem med detta, men men så är det.

Tänkte bara berätta om morgondagen. För imorgon efter att jag har slutat jobba ska jag pojkvännen bege oss ner till Blentarp. För där ska det nämligen vara 75års kalas för min farmor som fyller år imorgon.
Det är inte första gången Robin ( Myte) träffar släkten, men det är dock första gången han är hemma hos farmor och farfar och det ska bli kul att han får besöka deras hem också.

Det ska bli kul att träffa hela släkten på pappas sida nu precis innan man åker till Umeå, för sen kan det bli svårt att hinna med det. Eller kanske inte för att jular hoppas jag att jag kan fira hemma hos Farmor som vanligt med att släktingar, men vem vet vad som händer med oss i Umeå?

Min farmor är duktigt på allt som man kan göra i ett kök, när jag var liten så frågade jag farmor en gång om hon kunde laga all mat untantill, inte visste jag då att det fanns mat som inte ingick i husmanskosten. För det är trots allt farmors specialite måste jag få säga.
Så jag längtar redan efter hennes pajer imorgon och den goda tårtan vi alltid får på hennes sommarkalas.

Det kommer bli så kul att slippa gå på ännu ett släktkalas ensam, det är helt klart roligare att få gå dit med sin partner, då visar man liksom att man hör ihop eller hur jag ska uttrycka mig utan att det låter dumt.

Kul kommer det bli i alla fall.

Massage

Har nyss kommit hem från en timmes helkropps massage på Hälsa&Helhet här i stan. Helt underbart. Har nog aldrig,ALDRIG varit så avslpappnad som jag var när jag gick upp från britsen.
Det var varmt mjukt, smärtsamt ibland och verkligen helt underbart.

Att äta en bakelse från jobbet så här efter massagen är verkligen njutbart, jag bara njuter!
Men nog om min massageuppelvelse, eller nej innan jag droppar ämnet vill jag bara tipsa alla om att det är helt underbart skönt att unna sig något sånt här ibland ( även om jag blev bjuden av min pojkvän på det ;))

Igår jobbade jag och efter jobbet mötte Sara upp mig i stan för att ta en fika på Houseofbagels , vilket är vårt stammisställe minst sagt :) Där åt jag en god kycklingsallad och drack senare en ChaiLatte, innan har jag inte tyckt om det men efter att ha druckit Sams kaffe kan man ju inte mer än ändra sig.
Hur ska jag överleva i Umeå utan det fiket? Svårt det kommer att bli.
Tog bilder på mig och Sara på fiket men så klart har jag inte kunnat lägga in bilderna då jag är tillfälligt av med min kamerasladd, är det inte typiskt mig nu när jag väl orkade ta två vettiga bilder?
Ni får se dem senare helt enkelt.

Efter fikan cyklade jag ca milen hem till Myte och mös framför en bra film.

Idag cyklade jag den fina milen tillbaka inte till stan igen för att jobba ännu ett pass.
Ja det är vad jag har hunnit med under dessa två dagar som sagt.

här kommer det en bild på mig och sara under skattjakten, Julgranslaget :)

Umeå


Tackar Gud för att jag snart ska flytta...


Elevrådet

Tackade nyss ja till Gunnars ( min käre vän) 18årsfest som infaller nästa söndag. När jag gjorde det fick jag nyss en massa saknadskänslor, av elevrådet så klart. För det är trosts allt så Gunnar och jag har blivit vänner. Elevrådet var väldigt speciellt och aldrig i hela mitt liv trodde jag att jag skulle brinna för det så mycket som man ändå gjorde.

Det blev liksom så, man fick sex nya vänner som efter ett tag mer kändes som ens famillj med tanke på hur väl de kände en. Tillsammans med dessa sex personer skulle man se till att vårt elevråd fungerade och gjorde Österäng lite roligare, lite bättre och llite coolare.

Vi satt ofta i långa möten tillsammans och pratade skit samt skissade ihop de olika arrangemangen vi genomförde. Det tog en del tid av ens fritid men jag skulle aldirg vilja ha det ogjort. Jag lärde mig supermycket, både genom att få arbeta med nya människor och få göra det jobb man just gjorde. Jag hade hand om alla ekonomi i sällskap med Ordförande med Olof och det var spännande minst sagt.

Men en dag tog allting slut, precis som allt annat gör. Det var halvsorgligt men så är det. Allting har ett slut.
Kom bara att tänka på det, vi hade så jäkla mysigt och kul i det där stökiga elevrådsrummet. Elevrådstiden fick mig att uppskatta gymnasietiden mer!

Elevrådsfest 2008, sjukt bra!

Maja och Olof, då elevrådsmänniskor, idag två av mina närmsta vänner, se som det kan bli!

Jag och Jocke på studentnatten

Jag och bästa Mijah!

Nej slutbölat över elevrådet, det var kul men gympan jag ska på nu kanske är ännu roligare?vem vet?!


Harry Potter

Ja jag måste hålla med alla andra ännu en gång, Harry Potter filmen var inte speciellt bra.
Om hela sanningen ska fram kan jag ju erkänna att jag somnade efter ca en och halv timme. Jag hade nästan sovit där i Mytes knä i ca en timme då han väckte mig. Och tur var det för jag snarkade tydligen lite lätt då, pinsamt eller vad?
Slutet kan jag därför inte uttala mig riktgit om, förutom de sista 2-3 minuterna vilka jag såg. Men nej ingen av oss  tyckte filmen var bra. Tyvärr.
Får hoppas på bättre lycka nästa gång :)

Jag ska snart dra ner till Tivoliparken här i stan, Friskis och Svettis har utegympa där två gånger i veckan och alla är välkomna. Det är gratis så då kvittar det om man har medlemskort eller inte, vilket jag ändå har så :)

tänkte på det nyss, fan va coolt det skulle vara att ha spinnig så utomhus, fast det är en fruktansvärd dum idé. för ska man ändå cykla utomhus kan man göra det på vägar. Och hela stämningen runt spinningen går ju förlorad i fall man inte kan släcka ner lamporna och höja musiken ibland.
Åhh vad jag saknar spinningen, hoppas det finns något bra ställe i Umeå man kan börja på!

Nej nu ska jag kika "facebooken" och sen drar jag till parken!


En bra dag

Nu sitter jag och äter frukost, supergod för övrigt.
Sedan ska jag till jobbet för att göra min plikt i sådär fyra timmar. När passet är slut möter Myte upp mig i stan och sen ska vi gå och titta på skor och kanske lite annat :) Mys.

Efter det åker vi hem till honom för att träffa en del till av hans släkt. Väl där blri det nog grillning och andra trevligheter antar jag :)
Men framåm kvällen smiter vi iväg igen för då är det bio inne i stan med Asin som väntar. Det är så klart den sista Harry Potter filmen vi ska se. Alla säger att den inte är så bra som man tyckte boken var, men vi får väl se vad just VI tycker.
Se den måste vi göra!

Nej nu ska jag slänga i mig resten av maten och sticka iväg!
Ha en bra dag.
                                       

En måltid senare

Åh vad jag och Myte lagade god mat nyss! Helt otroligt gott var det :)
Jag ångrar som fasiken nu att jag inte sprang och hämtade kameran så jag kunde visa det goda vi gjorde.
Men som trösta får ni här i stället receptet, dock har vi hittat på allting själv så det finns liksom inga exakta mått.
 
2pers:

Sås:( detta var den godaste delen)
En halv fläskfile
Gorgonzola
2.5dl kaffegrädde
Champinjoner
Lök
vitlök
Salt och peppar

Sallad:
Någon god salladsblanding, vi köpte färdig säsongsmix, Supergod!
Tomat
Melon
Äpple
Lök

Tillebehör:
Bandpasta

Gör så här:
Först börjar man med såsen.
Strimmla köttet och bryn det i smör. När det är brynt så ta ut köttet ur pannan och stek nu svampen och löken.
När det är brynt så häll i köttet igen och på gorgonzolan tills det smälter lite. Efter det häller man på grädden, pressar vitlöken och kryddar så där lagom mycket.
Låt det sedan puttra lite tills all ost är smält och ni har världens godaste pastasås!

Salladen gjorde vi bara så att iv skölde salladen och hacka ner alla andra grönsaker i sam hällde på en stänk rapsolja och sen salt och peppar.

Vi Hade god bandpasta till och varsitt glas loka till.

Det var som sagt supergott!
Nu ska vi hitta på något nytt att göra, Myte har under min bloggtid nu försökt få igång tv:n men den vägrar så jag är rädd att åskan har förstört den.
Sjukt taskigt så fall :(

Lördagsmys

Låten strimmor ekar ut från datorn och här sitter jag och bloggar.
Har jobbat hela dagen vilketvar väldigt kul. Det är alltid kul att jobba med tjejerna tiden går fort då! :)

Nu när jag kom hem konstaterade jag precis vad jag befarade redan på jobbet, nämligen att mitt rum var ett kaos och det stämde SÅ väl. Här låg det kläder överallt och vi ska inte tala om hur mycket skit jag hade på golvet. Ussch nej bort med det säger jag bara.
Så nu har jag viktigt mina kläder samt slängt en hel del  i tvätten. Efter den processeduren pausade jag för att nu blogga men snart ska jag ta tag i golvet och lite sådant.
Ska även slänga in en maskin tvätt och packa ännu mer saker till flytten.

Efter det kommer förhoppningvis Myte snart hit och då ska vi laga god mat och sen får vi se vad vi hittar på.
Jag har planerat att laga pasta med en god sås, nämligen med fläskfile och svamp med mera, hoppas det blir gott!

Pratade nyss med mamma i telefon också, vi pratade om min flyttpackning. Mamma frågade om jag hade mycket saker och jag svarade att nej så mycket Saker har jag egentligen inte utan det som kommer ta mycket plats tror jag är mina kläder. Jag tycker alltid att min garderob ( som är minimal) är full, och har jag då tvättat två tvättar samma dag tex får jag knappt in alla kläder.
Kanske är det dags för en rensning innan flytten, ja jag tror det!

Nej nu ska jag sätta fart.
Ha det bra


Det är fredagkväll

Jag har precis kommit hem från jobbet ( som vanligt typ ) och slänger nu ner lite knäckemackor med ost, yoghurt med hallon i och jucie i min mage. Jag har inte mycket tid på mig och anledning är att jag snart ska hoppa på bussen mot Vä där jag ska träffa Myte och våra kompisar för att se på film. Det ska lbi skönt att bara ta det lugnt, förhoppningsvis väntar en del lösgodis på mig också :)

Innan idag var jag hos Anna i Vankiva utanför Hässleholm där hon har ett hus med sin pojkvän i. Shit va kul det var att se deras hus för det gav mig sådana kittlingar i magen, Tänk att jag också ska få tillsammans med den personen jag älskar mest. Det kommer bli så kul.
Förvörigt så hade vi det mysigt , vi drack kaffe och jag byggde barnpussel medans de pratade om deras byggnadsprojekt ute på altanen.

Efter Hässleholmvisiten väntade en dag på jobbet som gick brabra!

Men nej nu gäller det att packa ner ltie kläder och dra till busstastionen.
Ha en trevlig fredagkväll!

Fredag

Idag är det fredag och jag är halvt ledig känns det som. Jag jobbar nämligen bara fem timmar på eftermiddagen och då hinner man göra en del nu på förmiddagen, alltså känns det som att man är halvt ledig.

Det är kanon att ha det på så sätt vissa dagar, speciellt nu när man har så mycket man vill hinna med.
Om en timme ska jag möta min kusin och därefter åker vi hem till hennes och sin sabos hur ute i vankiva. Jag har aldrig varit där innan därför ska det bli kul att få komma dit och se huset.

Efter att ha varit där en stund får jag bege mig mot min stad igen och landa på jobbet för fem timmars arbetsdag, Det kan man verkligen stå ut med!

ikväll blir det nog film med ett par vänner till mig och Myte, det kommer bli väldigt trevligt så fall hoppas vi på!
Fast sen skulle jag gärna vilja hinna med att packa lite inför Umeå med men det får hinnas med senare i veckan.


Hittade en bild på mig från balen här på denna datorn, ingen höjdarbild men så här såg jag ut :)

Umeåinfo

Nu har jag och Myte lyckats samla på oss ännu mer saker till vår kommande lägenhet.
Det är nämligen så att Jan, Mytes pappa var på IKEA i Måndags och då köpte han många handdukar till oss.

Det är alltid kul att få sådana saker, vet inte ensd hur många vi fick med många var det.
Sedan fick vi även tre stycken matlådor, perfetk i och med att jag och Myte inte tänker köpa lunch ute utan ta med oss egna matlådor när vi väl ska äta i skolan.
Åh jag längtar!

Det skuller dock va skönt med en lägenhet nu, men sådant löser sig som min andra hälft alltid påstår, bör man lite på honom i det läget?

Här är en bild på en del av våra fina presenter.

Ett par rader

Ja då sitter jag här igen. Blev ett senare inlägg än vad jag trodde men bättre sent änv aldrig eller hur? och så sent blev det inte, bara att jagh ade lanerat atyt srkvia runt tre och nu är klockan sex. Ni som känner mig och vet att jag hatar att förstöra mina planer vet att jag inte tyckte det situationen var speciellt givande.

Men men, tänkte skriva ett par rader om gårdagen.
Igår var jag nämligen och häldade på Karin en sväng i Hällevik där hon har bosatt sig i ett par dagar. Det började med att jag tog tåget mot Sölvesborg vid elva och väl där mötte hon mig. Vi sprang inom en MG butik och jag ångrade genast att jag hade satt över de där extra hundralapparna på mitt sparkonto dagen innan. Men lite shoppning blev det ändå. Ett par gråsilvriga chinos och en vit ball kofta.

Efter det åt vi lunch och sen drog vi vidare mot Hällevik i Karins nya bil.
Fast innan vi kom fram så stannade vi ett tag i Sandviken tror jag det hette och satte oss på stranden där med varsin glass i handen, underbart! Dock så blåste det för kallt för att sitta kvar där något längre tid.

Vi åt sedan gott på kvällen och tog det allmänt lugnt. hällevik är verkligen ett jättefint ställe så det kommer besökas fler somrar kan jag lova.

Min hemresa slutade med ett ihoptjafsat inbetalningskort då jag hade otur med en sur tågvärd. Varför ska hans humör gå ut över min resa, Grrrr!

Idag jobbade jag som jag nämnde i förra inlägg och efter det blev det en eftermiddag med Myte, först hem till mig för att sedan inhandla en massa mat så vi kunde slänga ihop något ätbart. Efter att vi hade ätit gick vi på stan och fick mina ärenden gjorda.

Först gick vi till hälsa och helhet där jag bokade min Helkroppsmassage som jag fick i present kort av Myte i studentpresent. Så massagebänken väntar på mig nästa onsdag, perfekt för då har jag jobbat hela dagen och då kommer jag nog njuta extra mycket :)

Nästa ärende var att boka en sminkning på Make up store som jag har velat göra JÄTTElänge, så nu när tog jag äntligen mig i kragen och bokade en tid. Tid fick jag redan nästa måndag, perfekt! ju snabbare desstu  bättre.

Det kommer bli en toppenvecka, båda sminkning och massage på samma vecka!

Nej nu får jag nog gå ner i köket och hjälpa till med maten tror jag, jag kan ju inte smita iväg hela för att blogga.

Enda bilden som togs undergårdagen. Men här satt vi iallafallm på stranden med en glass.

Torsdag

OM en kvar väntar jobbet på mig och efter det har jag en hel del saker att pyssla med i eftermiddag.
Så jag skriver om detta i eftermiddag då jag anländer hem hit igen.

För övrigt så känns allt mycke bättre idag :)


Hemma

Hemma i stan igen, allt gör ont. Min själ och min mage så nu somnar jag för då känns det bättre och sen skriver jag närimorgon då jag har vettiga tankar igen.

Hällevik

Det är moln varvat med sol ute idag, det är inte alls bra!
Jag hade hoppats på en klarblå himmel med massor av sol, så som det var när jag vaknade upp brevid honom idag.
Anledningen till att jag vill att det ska vara fint väder idag är för att jag ska till Hällevik och träffa Karin som är där nu i ett par dagar. Det kommer bli en heldag med min bästa vän som kommer att vara supermysig.
Jag ska ta tåget om ca 45 min så jag får snart rappa på här hemma, för det är mycket som ska göras innan tåget avgår.

Jag måste fixa hår plus smink, packa väskan, blogga klart, gå till jobbet och hämta ett finfint kuvärt och sedan köpa frukt eller liknande till tåget och det.
Ja skynda mig är ordet ;)

Men först ska jag berätta om gårdagen, Vi var som sagt och fikade med Sara igår, och till vår glädje kom även Mia senare när hon hade slutat på jobbet och fikade med oss, mycket trevligt.
Det blev två kanske tre timmar tror jag som blev fyllda med jobbprat, elevrådet, och vår tripp till Umeå. Senare blev det hemmakväll där vi handlade godis och lite filmer.
Väl hemma i Vä sen sökte jag och Robin till info angående släp upp till Norrland senare. Det känns allt närmare nu, för var dag som går! WOHO!!!

Nej nu ska jag ha dejt med min hårfön samt platttång. Ha det bra!

Bild på Sara,Jag och Myte från k-dagarna :)

Flyttlådor

Nu är de två första lådorna packade med böcker och ljuslyktor och allt vad det nu är som ska med mig till Umeå.
Jag har även sorterat en hel del saker, för mycket får ligga hemma i Blentarp tillsvidare. Det är sådana saker man till exempel har samlat på sig nu under gymnasiet men som man ändå inte vill släpa med sig så där 120mil.

Det känns konstigt att packa ner saker på det sättet faktiskt, kanske är det för att det är förstå gången för mig då man bara packar ner ett liv i lådor så där. Nu kanske ni tänker, men det gjorde du väl när du flyttade till Kristianstad men då kan jag direkt säga att nej jag gjorde inte det. Jag lämnade kvar saker där för jag kom hem varje helg, det var bara mina kläder jag tog upp när jag flyttade. Det mesta som jag nu packar ner alltså är sådant som jag har skaffat under dessa tre år.

Sedan har jag även en hel del kökssaker hemma hos mamma och pappa som ska packas ner.

Så det är typ det jag har gjort denna eftermiddag. Nu ska jag göra mig iordning och packa ner lite kläder till imorgon för att sedan gå ut på stan, posta ett brev och sen träff Myte och Saris för att få unna mig ännu en fika på House of Bagels.

Imorgon bär det avtill Hällevik för att träffa Karin där uppe, för gissa vad? Jo jag är ledig i morgon, woho! Det börjar bli uppskattat nu förtiden faktiskt. Det kommer bli mysigt att få träffa henne igen, Karin alltså.

Nedan ser ni lite bilder på min eftermiddagssysselsättning

Detta började jag packa ner

Rensade ur min bokhylla, här har jag mina sorteringshögar, Umeå, Hem, Slänga

Hittade studentmössan på hyllan och då blev det ett knasfoto!

Norrland

Nu har jag precis kommit hem från jobbet eller ja för en timme sedan.
Läste bloggkommentaren från Maja iförra inlägget och fick en ltie tankeställare. Hon skrev något om vad man hade gett sig in på nu när vi ska flytta till Norrland. Maja ska nämligen flytta till Sundsvall också nu i höst.

Jag har liksom nog inte riktigt stannat upp och tänkt på det på det sättet innan, jag har tänkt okej jag ska till Umeå, stanna i ett par år, leva som lycklig sambo och sen hem igen. Men jag har inte riktgit tänkt på att det är SÅ långt som det är...

Men ju mer som jag tänker på det nu när jag skriver desstu mer säker blir jag på att jag verkligen vill dit, jag vill uppleva norrlands fina vinter och det mörker som råder där på vinterhalvåret. Jag vill bo långt hemifrån och testa på det. Jag vill få nya vänner från hela landet som kommer att plugga i Umeå. Jag vill leva som en student, med massor av roliga böcker om kost och med lite pengar på kontot.

Jag är helt säker på att det kommer gå bra.
Dock så finns det tyvärr en del frågetecken för tillfälligt som var vi ska bo, hur vi ska ta oss upp med sakerna och så vidare. Men sådant är bagateller som ordnar sig med tiden förhoppningsvis.

Nej nu ska jag faktiskt ta och börjar packa ihop lite saker nu när vi ändå pratar flytt för jag har varit och hämtat lådor att packa i. Nu åker alla mina saker ner i lådor.

Det börjar närma sig....

Jag är lycklig över detta, även om allt med att splittras från vänner blir jobbigt :/

Det gäller att klä på sig vinterkläderna i Umeåvintern

Helgen

Har inte hunnit skriva om helgen innan men nu äntligen har jag tid och jag har en dator framför mig som faktiskt vill ha kontakt med internet.

så vad har hänt?
jo i fredags var det jobb som gällde och efter det en tripp till Vä där Robins moster var på besök, den kvällen bestod av att äta goda bakelser och  ett gäng sktigubbe partier. Roligt.

I lördags innebar det ledighet för mig ( det är rolgit att vara ledig på helger ibland :) ) Då åkte vi upp till Halmstad för att delta på en inflyttnings/25års kalas, mycket trevligt. Det var robins bror och hans flickvän som hade festen. vi träffade mycket nytt och roligt folk, det blev en sen natt och alla var nöjda och glada.
Dagen efter, söndag alltså var slappesöndag nummer ETT!
Vi gick upp, åt frukost ( halvdöda, speciellt Robins bror som var bakis) Efter frukosten bestämde vi oss i alla fall för att köra till ullared i och med att vi aldrig hade varit där innan och Jpsefin nu som vi var hos tyckte det var helt galet för hon är typ där jämt! ( eller ja, inte så ofta enligt henne själv men men.)

Det blev en del saker inhandlade så som hygiensaker,köksredskap, godis och kollegieblock med färgpennor, plugget here we come!
Vi åkte från Ullared och ner mot Falkenberg där vi stannade på Mc Donalds och åt fett god mat, perfekt dagen efter :)

Sen mellanlandade jag och robin i Halmstad innan vi senare begav oss vidare hem igen.
väl hemma packade vi upp alla saker och gick till älskade hemmakväll och hyrde film.
En perfekt söndag typ!

Idag är det måndag och Lotta var upp med tuppen då hon var på jobbet kvart över sju, woho!
Efter jobbet, alltså vid fem åkte jag hem och åt, sen in till stan igen för att träffa Asin och Robin över en fika. Hannah skulle varit med men hon glömde oss, snällt va?

Nu är jag i vä efter denna härliga fika och nu ska vi mysa ner oss i soffan med varm choklad med mera.
Vi har huset för oss själv ett par dagar för Robins föräldrar är inte hemma så vi njuter av ensamheten som är underbar i ett hus!


Fredagens kvällfika, MUMS!

Jag och Robin tog en fotopaus i allt kortspelande


Vi gjorde Smootihes tll vår film igår, bestående av apelsinjuice,banan och Mango! supersött och gott.

Asin på house of bagels ikväll, en person man kommer sakna i Umeå

Robin var också med i kväll så klart :)


Helgen

Det har hänt en del i helgen och jag har inte haft tillgång till dator men jag har haft hur kul som helst.
Men just nu är jag bara sååå himla trött så jag skriver om allt en annad dag, typ i morgon tror jag!

Fast jag vill skriva nu, men nej min ork till det finns inte så nu ska jag snart slänga mig i sängen framför en film eller något liknande.
Ha det gött!

Myte

Efter en lång varm och härlig dag sitter jag och skriver ännu en gång, denna gång hos familjen Myte. I och med att jag inte har så mycket att skriva om egentligen kan jag passa på att visa lite rolgia bilder som jag hittade här i denna datorn.

VARNING för mycket bilder på min pojkvän, vilket jag tycker är oerhört roligt att titta på.
titta och njut!

Myte i stockholm

Myte på restauranten

Vi i det lustiga huset på Grönan

Och en gång till

Myte på Grönan

Vi avslutar med en bild på anteckningar från Fysik B, shit vad glad man är att man inte har läst den kursen, för vem fattar detta?

Lunch i stan

Nu är jag duschad och tillfixad efter min långa och sköna joggingtur. Som för övrigt var jättejobbig nu när det var så varmt ute. Där sprack min teori om att jogga ute på morgonen för att slippa värmen, det var tydligen mycket varmare klockan nio än vad jag trodde, ajd¨å :(
Men jag klarade det och då är det alltid lika skönt så här efteråt då man inser hur duktig man känner sig :)

Om ca en timme ska jag bege mig in till stan för att träffa elevråds Maja och hennes kompis Julia. Det kommer bli så kul, har inte träffat Maja så mycket sen studenten, endast en gång då vi låg på stranden :P
Planen är väl den att vi köper lunch någonstans och antingen äter vi det på något cafe eller kanske i parken, vem det? Det märker vi.

Jag hoppas jag hinner inom banken och så bara innan jag börjar jobba vid kvart i två. Men det hinner jag säkerligen.

Efter jobbet ska jag ta bussen ut mot Vä till Myte och vara där ikväll. Det är ännu en sak i dag som jag ser fram emot.

Ha det bra folket!


Här är Maja på väg med mig och 23 andra Österängare ner till Strasbourg i December. En underbar resa för övrigt.

Spelningslista

Jag har nu precis gjort klart en ny spelningslista till min joggingrunda som nu väntar på mig i Ipoden.
Jag har kommit på det att min musiksmak är inte speciellt anpassad till den del av mig som gillar att joggar. Min spelningslista består nu av 20 "poppiga" låtar och det var svårt att hitta dessa svängiga låtar kan jag säga. Det enda som finns på min dator smat ipod är en massa ballader eller andra tänka till låtar, eller ja låtar som är lugna. Det är faktiskt ett problem ibland.

Men nu har jag i alla fall satt i hop en spellista och det består bland annat av förljande:

Lars Winnerbäck:
Kom, Elden, Strimmor

those dancing days:
Hitten, Those dancing days.

Kent:
Pärlor

Coldplay:
Viva la diva,Lost!

Miss Li:
Bababa, Let her mm

ABBA:
Does your mother know

Och ett par till.. Nu ska jag ut och jogga på en runda som jag joggade för första gången i lördags, super!

Frukost

Klockan är inte mycket och jag förstår knappt varför jag gick upp så tidigt som jag ändå gjorde nu när jag väl börjar jobba klockan två i eftermiddag. Men i och för sig är det bra att gå upp tidigt för då hinner jag göra en hel del innan jag börjar jobba.

Jag sitter nu här med en skål med yoghurt med banan i och funderar över hur och vad jag ska göra nu på morgonen.
Jogga är en av de saker jag vill göra, att tvätta och städa samt blogga är tre andra saker jag med tänker göra.

Min frukost, en skål med yoghurt med en banan i, precis lagom nu innan joggingturen.

Åh jag höll på att glömma det, vid lunch ska jag träffa Maja från elevrådet och en av hennes vänner för att käka lite lunch.
Men mer om det skriver jag sedan.

För nu ska jag knapra ihop en liten spellista som jag kan ha när jag joggar!

Mys!

Att få bada skumbad,dricka vin och äta jordgubbar så här på en onsdagkväll är inte helt fel...

Det rekommenderas till er alla som vill förgylla er vardag.
 

Onsdag

Idag är det den femtonde. Det innebär månadsdag för mig och Myte. Vi brukar alltid fira det genom att göra något speciellt, behöver inte vara något märkvärdigt det viktiga är att det är NÅGOT.
Men vi har kommit fram till att snart börjar det kännas löjligt att det fira varje månad så här, för idag har vi sjutton månader och nästa månad har man ett och ett halvt år. Kanske ska man bara då fira halvårsdagar eller vad tror ni?

Slutpratat om det, jag sitter här i morgonrock och handduk på huvudet, snart måste jag stressa för att hinna till jobbet i tid om en halvtimme :P men det hinner jag nog.

Efter jobbet som slutar fem blir det en mysig fika med Therese från min klass på Österäng. Vi har inte träffats sen gymnasiet och nu när jag ska flytta vill man gärna träffa alla vänner innan, Therese är en av dem.

Nu ska jag som sagt skynd mig, dricka upp smootihen klä på mig fixa håret och sen dra typ.
Ha det bra!


Jag och Therese i Helslingör i början på Juni

Fikan blev till film

Det var tänkt att det skulle bli fikamys med Hannah och Asin för min och Mytes del ikäll men det blev tydligen inte så. De kunde ju inte och det är tyvärr sånt som händer. Tur att vi stannar i Skåne ett tag till så att man hinner ses innan färden mot Umeå påbörjas.

Istället för fikan blev det ännu en middag bestående av lax här hemma för vår del, vilket var mysigt. Efter det röjde jag väldigt mycket i min kökshörna, slängde massor!
Vi bestämde oss sedan för att hyra en film att mysa framför, och när man kommer in på hemmakväll så hör Sara av sig och då blev det spontant en träff med henne också :) Mysigt!
Sara är på väg hit till stan från Simrishamn med bussen, den är framme och ca en halvtimme och efter det kommer hon hit! Då ska jag poppa popcorn och mysa med dem båda.

Jag kommer sakna alla kvällar med Sara när jag åker iväg, hon har varit ett enormt stöd under hela min gymnasietid, en trogen pluggkompis. Och ingen,ingen fick se så många tårar som Sara under den tiden Myte var i Australien, hon var och är en klippa helt enkelt liksom många.

Det finns ju en viss vän från mina hemtrakter också jag saknar och kommer sakna ännu mer om ett par månader.
Men vad gör man inte för studierna och kärleken?
Det kommer vara värt det, hoppas jag :)


En styck Myte i Kristianstads bästa butik, eller ja, mest välbesökta av oss i alla fall. Hemmakväll

Humöret är på topp :)

Efter en mycket speciell dag på jobbet, ett träningapass och ett par nertryckta salamimackor sitter jag nu här är njuter.
Njuter av att vara i samma rum som han och av att ha fått ett speciellt meddelande av min kära vän som bara fick mig att skratta SÅ mycket.
Efter jympan idag träffade jag och Myte Hannah som gick på samma skola som oss bland annat, då bestämde vi att vi nu ska fika imorgon kväll. Asin som också är en vän till oss ska nu också med, det kommer bli en toppen dag!

Nej nu ska jag och han äta lite god efterrätt, nämligen Duvnaders Chokladbakelse!


Asin på mitt rum, vi pluggade politik till ett av alla FN-rollspel

Hannah "pluggade" också

Så nu här i efterhand

Kom nyss på att jag måste tipsa om en jättebra låt!
Go to hell med Bille the vision and the dancers

Titlen kanske inte är så tilltalande men den är bra!

Träning och äckligt väder

Ursäkta att jag börjar detta inlägg med att prata om sådant som alla andra med pratar om men herregud, vad har vi för Väder  idetta land? Hur tänker vädergudarna egentligen?
Imorse när jag jag vaknade i Vä så hörde jag bara hur det smattrade mot fönstret och det första jag tänkte va att fan där rök den motionen som jag hade tänkt att på genom att cykla till stan, för det ville jag inte i ösregn. Därför tog jag den bussen istället.
Men nu när jag gick hem från jobbet 8timmar senare är det strålande solsken och alla ungdomar går runt i shorts och linne med en glass i handen, förstå att jag kände mig dum där jag går i jeans och tjocktröja.

Men nu sitter jag här peppad för ett friskispass i tivoliparken som börjar om ca 50 minuter.
Det kommer bli riktigt skönt!

Sitter samtidigt och pratar med Myte över msn, vi håller på att diskutera "flytta hemifrån" problemen. Det är en hel del man måste tänka på när man ska flytta. Just nu har jag bett honom att skriva ner en lista på alla saker han har att ta med sig och så har jag gjort samma ska. För då är det nog lättare att sen se vad man behöver köpa till och så.
Gissa vem som har mest köksgrejer och vem har mest tekniska saker tror ni?
Svår fråga eller hur?

Nej nu ska jag röja lite på rummet och sen blir det parken nästa!

Jobb och sjukhusbesök

Så nu är det söndag igen och här sitter jag efter att ha jobbat ett pass.
Jag är enormt uttråkad för tillfälligt. Jag har inget och göra och sätta på musik kan jag inte göra för Myte ligger och sover. Ibland hatar jag att han jobbar natt och jag dag för när han lämnade sängen inatt så sov jag och imorse när jag gick upp sov han, men sen nu när jag kom igen så sov han fortarande. Det är dock förståligt för han måste med få sova men det är inte så kul...

Men så kan det vara, strax ska jag besöka sjukhuset en sväng och efter det beger jag nog mig till Vä en sväng har jag en känsla av. Ikväll ska jag i alla fall umgås med min pojkvän.

Har tänkt mycket på Umeå idag, det känns som om det börjar krypa allt närmare verkligenheten den där flytten, sa till en av ägarna på jobbet idag att jag slutar och det kändes minst sagt vemodigt, men allt har väl sitt slut. Det kommer helt klart bli en upplevelse att leva där uppe och SÅÅÅ kallt kan det väl ändå inte vara, eller?

Nej nu ska jag gå ner och bre till ett par mackor och göra en Smootihe till det innan jag sticker.

Lördagkväll

Det är nu tredjelördagskvällen i rad jag sitter ensam antingen här i stan eller i Åhus. Det känns konstigt men  så  är det. Ikväll är Myte på tivolirock precis som de flesta andra vänner som är i stan vanligtvis...

Men jag deppar verkligen inte för det för jag har en hle del att sysselsätta mig med.

Det ja har hunnit än så länge är :
  -Att Blogga
  - Joggat i 45 minuter, skönskönt!
  - Tvättat en maskintvätt ( vuxenvarning)
  - Lagat mat (ännu mer vuxenvarning) och sen har jag ätit upp maten.

Det som jag nu ska göra är :
  -Se film,i taket lyser stjärnorna som jag har lånat av Sara
  -Läsa massor i min bok, Da vinci koden.
  -
Sova!

Visste låter det som en bra lördagkväll?´Själv tycker jag att kvällen hittills har varit kanon, frågan är nu, ska man köpa lördagsgodis innan filmen bara för att?, även om man kanske inte är så sugen?
Nej det ska jag nog inte, så fall får det blir en egenjord Smoothie med hallon i.

Ha en trevlig kväll!

Boken som håller mig sällskap denna kväll.


Kristianstadsdagarna 2009

Just i detta nu så hör jag musik från tivoliparken här i stan inte speciellt långt bort från mig. Det är tivolirocksmusik jag hör. Tivolirocken som alltid är på Kristianstadsdagarna sista dag. Så nu är det alltså snart över för det här året, det har varit 9 fartfyllda dagar för många kan jag tro.
För mig har dagarna inneburit en hel del extra jobb vilket har varit spännande och sedan har jag det även betytt mysiga kvällar på stan med Myte och igår blev det till och med fest på lilla torg för vår del.

Det var Karin,Daniel och Richard frå Blentarp som var uppe och var festsugna och så var det jag, Myte och Sara härifrån som också var sugna. Kvällen innebar alltså väldigt trevliga pratstunder en massa mys och en hel del alkohol. Det var mycket bra, det var så längesedan jag umgicks med de Blentarpspojkar på det sätt så man blev helt nostalgisk.

Kan bara säga att det var en supertrevlig kväll och jag hade gärna gjort om det snart igen vill jag lova.
Det var ett lyckat avslut för mig på dessa härliga dagar, för de flesta andra ungdomar i stan så avslutar inte k.stadsdagarna förrän inatt då de beger sig hem från Tivolirocken.


Karin och jag satte oss snabbt till rätta i öltältet på lilla torg


Myte och Sara var där


Det blev snabbt mysigt där i tältet, här är Daniel, Karin och Sara

Sara,Jag och Myte

Gruppbild!


Puss på dig min vän


Denna suddiga bild på dansarna får avsluta kvällens bilder.

Jordgubbsplockning

Ja jag utlovade faktiskt bilder sen jag, mamma och Annie var ute och plockade jordgubbar. Så självklart får ni nu lite bilder på denna blåsiga eftermiddag.

Förövrigt var det en väldigt trevlig eftermiddag. Det är inte så ofta jag gör famijleutflykter längre det är kanske man uppskattar dem när man väl får delta istället för att känna sig plågat utav dem, inte vet jag.


Här var var några av våra spannar som vi fyllde med läckra jordgubbar.


Här är min mamma kära mamma, och ja hon lyckas göra den fulaste minen någonsin.


Här var en stor och röd jordgubbe som var ltie extra fin!

Kostvetenskap och samboskap?

Kan börja med att säga att förra inlägget skulle uppdateras igår eftermiddag men då var det fel på min dator så det kom inte upp förrän nu :S men men, bättre sent än aldrig tror jag man kan kalla det.

Men nu ska jag berätta goda nyheter för er!
Jag blev igår antagen till kursen Kostvetenskap A i Umeå. Det är en heltidskurs som jag kommer läsa under höstterminen. Men det bästa är ändå kanske att min kära pojkvän också ska börja plugga på samma universitet i stan, och det betyder så klart att vi nu letar lägenhet ihop. För ja vi ska bli sambos. Efter snart 17månaders förhållande tycker vi att det inte är mer än rätt att flytta ihop. Vi längtar både två.

Dock är det mycket som ska ordnas innan vi flyttar, den stora frågan är väl först och främst hur man flyttar så långt. För det är trots allt inte det enklaste att bara flytta sitt hem sisådär 120mil.

Gårdagen med Karin blev mycket trevligt och supermysig och ikväll hoppas vi på något liknande då hon kommer till stan med ett par andra vänner från Blentarp.
Men mer om det imorgon.
Ha det gott!

tog nyss studenten och nu är det dags för nya pluggtag, härligt!

In Blentarp...

Så nu är jag här igen, i min kära hemby Blentarp.
Kom hit vid tio efter en lite tidigare uppstiging i dag än igår. Förmiddagen har jag mest spenderat genom att vila och läsa  i da vinci koden som är mitt nya bokoffer.
Efter lunch så åkte jag och mamma in till Sjöbo för att hämta Annie min lillasyster på fritids och direkt efter det åkte vi och plockade jordgubbar. 24liter plockade vi. Jag tog bilder på det så ska visa det sen när jag orkar lägga in dem på datorn.

Nu sitter jag här med ett par rostade mackor som är supergoda och bloggar lite, senare ikväll ska jag träffa Karin för att gå ut och äta. Det kommer blir väldigt trevligt.

Fikamys och snart Blentarpsresa

Idag har det varit en omtumlande dag på många sätt och vis men nu sitter jag i alla fall här efter ännu ett härligt jobb pass. Myte och jag har ätit en finfin middag med lax och druckit varsitt glas vin,Det blir man så glad av.

Nu ska vi dra ut på stan en sväng för att fika och kanske handla godis remmar, som jag har längtat efter desa remmar. Det må vara bland det godaste godiset som finns :)

Imorgon jag då ska jag dra hem till Blentarp en sväng faktiskt. Är ledig både torsdag och fredag så stannar då i alla fall. Fast det blev lite hastigt bestämt det här med resan så jag har inte panerat något alls, får se vad som händer.

Kanske blir det till att träffa en god vän eller liknande.
Men nej nu verkar det som om min pojkvän är lite ivrig till att få gå iväg så jag ska skynda mig på med rätt kläder.

Ha en trevlig kväll!


Förresten, Välkommen hem kära mijah!

Tisdag förmiddag

Japp jag lever fortfarande ;)
Igår var det en så kallad hård dag, först ett dagpass nere på bakfickan som är min vanliga arbetsplats så att säga och sen blev ett hastigt och lustigt ett intensivt kvällspass uppe på Conditoriet på Hesslegatan med. Kom hem vid två i natt och somnade snabbt.

Idag väntar ett jobb pass till och sedan blir det antagligen myskväll med Sara och Myte då vi ska äta tillsammans och sedan kanske strosa rundor på stan nu när det väl är K-dagarna. Hörde lite rykten igår kväll om att jag eventuellt skulle bli inringd för ytterligare ett kvällspass ikväll men tror att ryktena börjar svalna så förhoppningsvis hinner jag träffa ltie vänner, men vem vet?

Nej nu börjar jag jobba inom en halvtimme så nu ska jag göra mig i ordning och gå vidare mot stan.

Ni får en bild på mig och Myte som är i från påskas, då han precis hade kommit hem från varma Australien.
sitter för tillfälligt och saknar honom bara för att jag inte har träffat honom speciellt mycket den senaste veckan, förlåt älskling.

Tankar i natten...

Ibland, ja då är livet rätt bra faktiskt :) Som idag, jag har jobbat två jobb pass, lärt mig hur "stora duvanders arbetar och blivit inspererad verkligen. Har jag någonsin sagt att jag gillat mitt jobb? om inte så gör jag det nu: Jag gillar mitt jobb även om det kanske inte låter så alltid så tror jag faktiskt att jag gör det.

Så nu när jag slutade för ca en halvtimme sedan gick jag hem genom stan, inom house of bagels för att inhandla en smoothie med hallon/blåbär istället för att behöva göra en här hemma ( lat eller vadå?)
Nej nu ska jag krypa ner mig i sängen med min smootihe och min bok som kommer att ta slut ikväll, att läsa kan ibland vara riktigt trelivgt. speciellt när man väntar på att klockan ska ticka fram ca fem sex timmar så att man sedan kan få känna den sköna känslan då pojkvännen kryper ner i sängen brevid en. För äntligen kommer han att göra det då min tidningsbärare anländer hem från jobbet, woho!!!

Sov så gott!

Det regnar

Det regnar och det regnar... Det är kanske inte så kul kan man tycka men vi behöver det precis som alla de vuxna säger. Man känner redan hur det är friskare i luften och man känner sig så där härligt pigg av att andas in sådan luft, eller hur?

I och med att jag börjar jobba snart igen kan jag lika bra spendera dötiden med att lägga upp lite härliga studentbilder, så njutnjut!


Min kära lillasyster och jag i regnet


Jag och Robin älskade Myte hemma på min studentskiva


Presentöppning


Skattjakts förberedning med bästa Sara


Vi var på bal

Vi var troll på karnevalen

Avslutning i Aulan, här med Mijah

Vi dansade hela natten på teaterbaren

Söndagmorgon

Idag söndag är det fult och molnigt väder här i Åhus, jag antar att det ser likadant inne i stan. Men jag tycker bara att det är skönt för om det kanske kommer regn idag så slipper jag ju vattna blommorna där ute :) Det hade varit riktigt skönt.

Det jag har hunnit med idag är att jag har gått upp ur sängen tagit mig en skön dusch samt suttit uta i det kalla vädert och ätit mig en finfin frukost, då jag för övrigt även läste vidare i min spännande bok. Snart ska jag packa ihop min väska dra in till stan för dubbla arbetspass, slutar någongång i natt antar jag nu i och med krisitanstadsdagarna.
Det är kanske inte en jätterolig dag jag har framför mig men så är det vissa dagar.

Här bjuder jag på en bild på en av de fyra katter jag passar här i Åhus.


En sådan dag...

Jaha då sitter man här igen. Fast istället för att sitta hemma i stan som jag brukar så sitter jag i min fasters hus i Åhus. Jag är nämligen något så roligt som kattjakt samt husvakt, jippiiiie!! eller inte kanske.
Det är en sådan dag då jag är trött i kroppen efter en dags arbete samt att mitt hjärta gör ont av längtan. Men vad ska man göra, iband är det väl bara att bita ihop och gilla läget har jag hört?Även om det inte alltid är det enklaste.

Men nu när man ändå sitter här själv ikväll ska jag passa på att klistra ihop och skriva fina tackkort till dem som besökte min student osv. Sedan tänker jag slänga ihop lite tröstmackor och kura ihop med i en filt och läsa Stig Larssons sista bok i Milleniumserien, har inte långt kvar nu och det är så spännande att jag inte ens egentligen förstår hur jag kan sitta här och skriva...

Så hopp nufår jag nog sluta för jag tänker ta tag i den här kvällen och göra något bra utav den :)

det som förövrigt är tråkigt är att inte skriva på sin vanliga dator för nu kan jag inte ladda upp någon rolig bild, så ni får klara er.

Nu har jag gjort det igen...

Ja ni som känner mig vet om att jag är otroligt rastlös utav mig, så vad gör jag nu i brist på annat? Jo jag skapar mig en blogg igen.
För nu efter alla studenttider, läxor och elevrådsarbete är över och allt jag gör är att jobba och så vidare så kan jag lika gärna börja blogg med eller hur?
Så välkomna än en gång in i min vardag.

Nu får jag redan avsluta för jag ska til tivoliparken och hoppa och studsa lite, alltså jympa med andra ord! Det kommer bli mycket trevligt.

Här är jag på studentdag, i vårt kära elevrådsrum för övrigt :)


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0