Gott nytt år!

Nu när gästerna kommer om ca en halvtimme här i vä och jag är okreativ så kommer nu en lista över mitt 2009.

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?Massor! Tagit studenten, blivit sambo med Robin i UMEÅ, börjat på universitet, ja listan kan göras lång...
2. Höll du några av dina nyårslöften? Hade inga
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Nej
4. Dog någon som stod dig nära?  Nej och det glädjer mig
5. Vilka länder besökte du? Norrland, räknas det som ett land?
6. Är det något du saknat år 2009 som du vill ha år 2010? En egen Hund kanske?
7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas?    12 Mars.
8. Vad var din största framgång 2009? Framgång? Att jag lyckades få jobbet uppe i Umeå som gruppträningsinstruktör kanske.
9. Största misstaget? Kommer inte på något!
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Influensan direkt efter Robins hemkommande var inte kul
11. Bästa köpet? Min Dator kanske
12. Vad spenderade du mest pengar på? Mat ;) Men det har även slängta iväg en hel del pengar när man bodde i Skåne, då med Sara på stan så klart!
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Massor säkert men svårt att komma på nu, men när Robin kom hem från Australien var nog ändå det bästa. Oj vad lycklig jag var då!
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? Lasses nya
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Gladare, livet ser bra ut!
16. Vad önskar du att du gjort mer? Sagt till min pojkvän och vänner hur mycket jag tycker om dem.
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Jag hade kunnat bli mindre arg på mig själv.
18. Hur tillbringar du julen? Med nära och kära, så klart!
19. Blev du kär i år? Jag blev lika kär nu som förra året,man kan inte bli annat än kär då man vaknar upp bredvid sitt livs kärlek, varje dag!
20. Favoritprogram på TV? Andra avenyn,pinsamt!
21. Bästa boken du läste i år? Näringslära.
22. Största musikaliska upptäckten?Håkan Hellström, jag är lite efter på den fronten.
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Skånevännernas omtanke även om det är 120mil mellan oss.
25. Något du önskade dig men inte fick? Vet inte, kommer ju inte ens ihåg vad jag önskade mig.
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Först frukost på sängen, sen hade jag labb i skolan, hem om och sen var jag och Robin ute och åt på kvällen ,en toppendag.
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Om det hade funnits en plats åt mig med på dietistprogrammet så hade jag nog varit ännu gladare ja.
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? Sportig, fin och lite Lottaaktig.
29. Vad fick dig att må bra? En gammal gymnasielärare.
30. Vilken kändis var du mest sugen på? Johan som spelar med Lasse så klart, men det är väl ingen nyhet.
31. Vem saknade du? Robin när han var i Australien, mamma ( hela tiden) och mina vänner som jag nu inte träffar så ofta.
32. De bästa nya människorna du träffade? Vännerna i Umeå så klart, Sanna josefine, Sofie, Zandra, Lotta k Ja alla ni där uppe!

Det var det de, nu är jag klar med det och när som helst kommer gästerna.

gott nytt år på er!

Hemma igen

Nu är jag och Robin i Blentarp igen. I eftermiddag ska vi träffa både Sara och Karin i ystad för att umgås och käka tillsammans. Det lär bli en bra eftermiddag/kväll.

Igår car jag också i stan för att träffa vänner, jag träffade först Kusin Anna som sagt. Det blev en lång pratstund över en kopp kaffe och det hela avslutades med att vi även träffade min andra kusin Anders.
Vid två hade Sara slutat jobba så då mötte jag upp henne, vi stack så klart in på vårt älskade house of bagels där jag åt en sallad och hon endast drack kaffe den mesen ;). vi blev sittande där i ca två timmar innan vi gav oss ut på stan. Dock så hittade vi inget intressant, kanske hade vi förlite tid på oss vem vet.

Idag får vi ännu en chans att gå i affärer jag Sara och Robin.Karin ska nämligen klippa sig så under tiden får vi underhålla oss i affäerarna, det blir inga större problem.

Men först innan vi åker iväg ska vi äta lunch här hemma och sen efter det blir det ett besök i stallet för vår del.

Nu närj ag ändå sitter här hemma på pappas dator kan jag passa på att visa ursöta bilder på valpkullen vi hade i höstas. NJUT!


Tre glada valpar i trädgården.




Jag blir helt såld till dessa små liven...


En måndag i stan

Då var alla röda dagar över och vardagen här i Skåne sätter igång, om nu ens kan kallas vardag. Det är fortfarande ledighet för mig som gäller, gillas!

Om ett par minuter ska jag ta bussen ner till stan, väl där ska jag först möta upp min kusin Anna över en fika eller liknande och efter det går jag till bakfickan för att träffa Sara då hon slutar jobba. Sen blir det en eftermiddag med hon, kaffe och kanske lite shopping!
Jag räknar minuterna nästan, jag har saknat alla våra eftermiddagar nere på stan, det är så mycket glädje förknippat med de där träffarna :)

Men nej nu har mitt nagelack snart torkat så nu ska jag borsta tänderna och sen ska jag träffa kusinen. Det var verkligen evigheterna sen vi träffades!

Ha det så bra.
Ikväll ska vi förresten åka ner till mina föräldrar igen, att få åka bil ner är ren lycka det!

Uttråkad

Jag klarar inte av att bara sitta hemma en dag utan att ha något att göra.
Varken kortspel, TP eller promenader hjälper så nu ska jag försöka övertala Robin att baka en kaka med mig.
Vill du Robin?, det kan jag väl säger han så nu gör vi det!

Min kamera är fortfarande borta, GAAAH!

Min julhelg

Att vara åter hemma i Skåne känns konstigt med otroligt skönt.
Jag gillar värmen från släkt och vänner och jag tycker om att få slippa skolan för ett tag.

Julafton, juldagen och annandagjul är nu över och nu är det bara mellandagsrea för hela slanten, ja det är i alla fall det folk pratar om.
Själv sitter jag hemma i Vä med mitt hjärta på andra sidan av köksbordet, där läser han tidningen och typ vägrar prata med mig. Som gjort för att bli rastlös.
Men jag lugnar mig själv genom att tänka att han har sagt att vi ska ut och gå om en stund, det ska bli kul!

Igår var vi i stan en runda där vi hälsade på alla gamla jobbvänner på bakfickan samt lallade rundor lite i butiker, lustigt att man stöter på gamla bekanta så fort man går ut på stan. Det är riktgit skoj tycker jag.
Efter stadsbesöket åkte vi vidare till Bromölla för att äta kalkonmiddag hos hans mormor samt resten av släkten på hans mammas sida. Det blev en sen kväll och vi han både äta glass,choklad, se stjärnorna på slottet samt spela en massa skip.bo innan vi begav oss mot Vä igen.
En lyckad dag som slutade med att jag somnade i soffan under tiden som de andra såg på Davincikoden. Typiskt mig!

Idag blir det en lugn dag då vi ska se på bio ikväll. Mer än så vet jag inte om dagens planer.
ÅHHH nu har jag gjort av med kameran igen så nu blir det ingen julbild idag heller. Men det kommer!

Juldagen!

Nu är julen halvt över känns det som. Julafton har varit här och jag hade det mycket bra. Julmaten var fantastisk, klapparna blev bra och framför allt så fick jag träffa hela släkten igen nu efter ett halvår i isolerande norrland.
Det var en bra dag helt enkelt som avslutades med ett samtal med robin som var i Vä och firade med sin familj.

Idag vet jag inte riktgit hur det blir. Att jag ska till Robin är i alla fall spikat sen om jag och mamma besöker mormor och morfar på vägen är ännu lite oklart. Men jag hoppas att det blir så.
ikväll var det tänkt att det skulle bli utgång, men då vi saknar både förköp och förfest till Martin&Martin i Åhus ser det inte ut att bli så. Men just nu är jag inte jättepepp på utgång även om jag hade velat träffa alla gymnasievänner igen.
Istället blir det någon att träffa Adam innan han beger sig mot sitt Borås igen.
Som ni märker är allt lite oklart för tillfället.

skriver mer när jag anländer hem till robin, då kommer även julbilder från igår.

god jul igen på er!

Julmys!

Jag är äntligen hemma!

Kom hem vid elva igår efter lite förseningar med flygplanen, men det är ju bagtateller!
Idag vaknade jago ch Robin upp till en bamsestor frukost här hemma och strax efter det lämnade vi Robin till Tomelilla där han skulle ta bussen vidare mot K-stad.

Eftermiddagen har spenderats i Lund hos storasyster och hennes kille. För övrigt gör jag inte så mycket mer än myser av det är jul och man är fri från alla studerelaterade saker.

Nu ska jag hoppa in i duschen och göra sig lite fräshare innan det blir middagsfixning och sen ska jag hämtas upp här av min kära vän Karin. Kvällen kommer att bestå av julmys hemma hos hennes underbara familj!

Ett kort och gott inlägg men mer vill jag inte skriva då jag mest njuter av Skåneljuset, sjukt ljust här nere må ni tro.
imorgon blir en heldag hemma hos farmor som vanligt. Först ska jag dit på morgonen ochhjälpa till och sen väntas julbord och en hel rad andra traditoner.

Ha det bra

Sista tentan

Nu ska jag när som helst springa ner till bussen med min stora resväska. Jag ska skriva min sista tenta innan jul nu vid niotiden och efter det blir det lunch med gänget på stan innan vi tar flyget till Skåneland igen.

Jag längtar jättemyket tills jag får träffa mamma och resten av familjen om sisådär 11timmar.
Ha nu en bra dag och håll tummarna för mig att tentan går bra och att flyget inte är försenat!


Snölandskapet

Det snöar för fullt här i Holmsund.
Jag har värst julmyset här tillsammans med alla papper om kalorier och så vidare. Sitter mer tända ljus, ser snön falla ( eller inte så mycket längre för nu är det ju mörkt), dricker julmust som jag köpte innan samt äter clementiner.
Det är julstäming må ni tro! Roligt är det också att läsa hur mycket socker som finns i läsk samtidigt som man dricker det. MEN, ingen julstämning utan must för min del, så jag bryr mig inte.

Fick samtal hemifrån innan och pappa jobbar tydligen för fullt med att gräva fram huset igen ur all snö. Tur han har traktorn.
Han skickade även över lite härliga vinterbilder på min lillasysterslucia tåg samt på all snö.
Jag bjuder här på en bild från kohagen, Här ser inte korna lika vita ut som de är på sommaren ;) undra varför?

Söta dem är våra små kossor...

Mysig måndagmorgon

Idag kan man verkligen inte tro att det är måndag morgon, för mig känns det alltid som om måndagsmorgnarna är de jobbigaste på veckan och att man känner sig väldigt trött. Men idag är det inte så.
Idag har jag fortfarande positiv energi kvar sen igår. Jag sitter här och äter gröt, njuter av att ha tända ljus i hela köket samt att titta in i sovrummet på min vackra pojkvän som sover så gott.

Dagen bjuder på julmys, tentaplugg och packning inför hemresan. Sen måste jag även göra tråkiga saker som att handla ny nässpray till resan hemresan, skicka tillbaka en bok ochså vidare.

Ikväll blir det träning, antagligen sista passet innan jul. Det om något känns konstigt.
Nej nu ska jag plugga lite och sen ska jag ner mot "centrum" där jag ska handla julmust och gottis, för sen blri det julmusik och packning här hemma.

Hörs senare gott folk

En bra dag

Det har varit en bra dag i dag. Inte för att jag har pluggat mycket, verkligen inte. För jag kan nog räkna alla de få minuter jag har koncentrerat mig på riktigt. Men men jag har en dag kvar till tentan och då nötar jag in det sista ska ni se.

Jag tränade nu ikväll och precis innan jag skulle göra mig iordning och cykla iväg ringde Ann som är gruppträningsansvarig på gymmet. Det var ett trevligt samtal och ännu fortare fick jag till gymmet. Väl där hade vi ett trevligt samtal.  Kanske kanske kan jag påbörja en rolig utmaning i vår. håll tummarna för mig! På tisdag ska vi höras igen så då kan jag berätta mer.

Nu har jag krängt i mig tre jättegoda knäckemackor plus två stycken chokladbollar. Jag råkade slänga ihop en sats innan idag, supergott att ha i kylen.

Robin är på filmkväll med ett par kompisar så jag ska snart krypa ner i sängen och se på Sunes jul tror jag :)

Ha en skön söndagkväll.

Snart åker vi hem!

Nu är det inte många dagar kvar innan jag och Robin sätter oss på flygplanet hem till Skåne.
Det ska bli väldigt skönt att få fira jul i lugn och ro. Skönast ska nog bli att slippa plugga under de dagar man är hemma, en  klar fördel med att ha tenta precis innan man åker hem. Men visst det finns alltid saker att göra inför nästa tenta men jag ska verkligen försöka att undvika böckerna medan man är hemma. Blir nog en lätt match i och med att jag inte ens har fixat kursboken till nästa kurs. Men som sagt det är ett senare problem.

Hösten har gått snabbt iår, snabbare än någonsin kanske. Det har varit en bra höst, jag och robin har bott ihop ett tag och det känns super, skolan har gått snabbt och bra, man har hunnit göra väldigt mycket roliga saker med sina nya fina vänner och så vidare.

Igår var jag som sagt hemma hos den andra Lotta i klassen och där hade vi lite pluggsnack och efter det blev det en mysig kväll med väldigt god mat och sen en massa gottigheter av olika slag.
Det blev en snöig kväll och mysfaktorn var på topp. Väl hemma hade jag svårare att somna då min mage började krångla. Vaknar idag med samma känsla av lite illamående och magkramper.
Men nu har jag och Robin tvättat och städat lite grann och nu känns det faktiskt bättre i magen, Hoppas det släpper helt under dagen så att jag kan bege mig till träningspassen ikväll som jag hade tänkt.

Nu ska vi hämta den sista tvätten och sen ska jag plugga lite grann på det sista finliret.

Fick en massa bilder utav Josefine igår så jag bjuder här på en massa trevliga bilder från den fina hösten som varit.

Robin Hood och jag på en av de första utekvällarna

Ostkväll och Sanna och Josefine

En söndagmorgon med sconesätning

Våffeldag hemma hos oss

En sjukt hälig bild på min Skånevän Sofie som trivdes med våfflorna

Zandra och jag när vi hade kladdkake eftermiddag

Vår paltlunch ( undra vad mina ögon håller på med där)

Kalas för mig och nu blev det kubinlärning för en del

Zandra kämpar för fullt

Det har även blivit pepparkaksbak då det var första advent

Adventsfika efter alla pepparkakor

Avslutar hela det bildkalas med en vårt konsverk efter pepparkakshustävlingen


Förberedelser

Idag är ännu en dag med näsan i böckerna, samtidigt så lyssnar/tittar jag på all vintersport som sänds på tv:n. Jag tycker att jag lär mig jättebra genom att ha ljud ibakgrunden.

Innan idag har jag bakat en mjuk pepparkaka. Jag ska med mig den ikväll då jag ska på tentapluggsafton hemma hos Lotta i klassen. Vi är ett par tjejer som ska ses där och gå igenom lite frågetecken angående allt inför tisdag.
Väl där ska vi äta Lottas Västerbotten paj och sen ska alla ta med sig något gott till senare på kvällen, knytis är så himla bra.
Ser framåt mot kvällen, ska bli skönt att komma utanför Holmsund lite.

Nu ska jag läsa vidare här hemma i snövimlet. Det blåser nämligen väldigt mycket här uppe idag så all snö yrar runt som bara den, ser väldigt roligt ut.

Ha en bra lördag!

hattar

Allå allå hemliga armén!
Hur står det till? Jo, tack jag mår väl. Ser på ett matprogram, med en otroligt pedagogisk host.
"Nu ska vi äta Snapas, det är alltså en liten liten alkoholdryck, en snaps, och sedan då en liten rätt till, tapas. Snapas."
BRILLIANT!

Hänt på sistone: Jag tog mig tid att lära mig vad Pragismatisk respektive Dogmatisk betyder. Nu kanske ni tror att jag ska dela med mig av denna kunskap men he he he neeej då, det får ni allt ta reda på själv. Eller fråga mig i verkligheten, det går också bra. Jag har såklart lärt mig andra saker också, som t.ex:
  • Att danska polisen är mer benägen att skydda McDonalds än människor
  • Att Kristdemokrater inte alltid är högerreligösa abortmoståndar-konservativa, ibland är de liberaler utan empati och moral också!
  • Att SAAB is sooo dead...behövs ingen länk för det där alltså. Värme till alla SAAB-arbetare och underleverantör-arbetare som antagligen får en lite tråkigare jul :(
Och mycket mer!
Nu ska vi se på "On the track", får se om de nya snubbarna kan slå Mr Oldsberg and Mr.Medeltid
Ha det!
//Robin

Fredagskväll

Det är fredagsmys på schemat ikväll för mig ochj min käraste.
Skönt med en lugn kväll utan stress och bara få njuta av god mat och fint sällskap.

Innan idag har jag varit duktig och slipat på mina näringslärakunskaper, går framåt! Till det åt jag en massa godsaker. Blev även ett skönt spinningpass nu på den sena eftermiddagen som fick mig att slappna av totalt ( efteråt alltså) Spinningpasset var ett julpass så alla låtar hade med julen att göra.

Robin har lovat att skriva en inlägg om något ikväll så hål utkik vetja!
Ha en skön fredagskväll vänner.

Bröd och plugg!

Idag är det som vanligt fortsatt tentaplugg här hemma hos oss.
Det går framåt men ussch vad trögt det är emellanåt, svårt att koncentrera sig. Men jag kämpar på.

Hade en lektion idag då vi fick se resultaten på våra bakterieprov sen labbarna förra veckan. Shit va kul det va, men ack så äckligt!

Väl här hemma har jag som sagt typ bara pluggat, men jag slängde även ihop en filbrödlimpa som nu är  iugnen, en riktgit hälsobröd må ni tro! Fick receptet från Jossan i klassen och det uppskattades jättemycket, hur gott som helst. Tack Jossan!

Nej nu blir det snart mat här hemma luktar jag, gottgott!
Sen blir det ett styck spinningpass och mer plugg.


Sara kommer säkert tro att jag är helt knäpp som har alla dessa brödingredienser hemma i skafferiet, men så är det nu förtiden Sara. För övrigt hade du älskat detta brödet, det påminner lite om Duvanders danska skillnaden är att har jag stoppat i mer frön ;) Gott!

Tack till Therese med som uppdaterar mig om Skånevädret :)


Kort hår och många detaljer

Då var man nyklippt då ja!
Väldigt skönt att få klippa av allt det långa och slitna håret. Har inte klippt mig sen vi flyttat upp så det var välbehövligt.
Efter klippningen fixade jag den sista julklappen samt köpte en stickad tröja till mig själv som var på rea. Tycker att stickade tröjor är det enda jag använder nu men det är skönast nu när det är kallare. Det är hög mysfaktor på sådana tröjor må ni tro.

Eftermiddagen spenderades till plugg, jag inser för varje dag som går hur mycket detaljer det är inom denna kursen och jag är redan skadad så  nu vill jag lära mig allt. Får se hur det går med den saken. Positivt är i alla fall att jag har hittat motivationen igen, den var ju som sagt helt borta förra veckan vilket kanske inte var så konstigt i och för sig.

Sedan körde jag Bodypump nu i kväll och det var väldigt skönt, kändes verkligen bra att ta ut sig så mycket jag bara orkade.
Robin är i stan ikväll och firar jullovet med sina kurskompisar, även om de har två skoldagar kvar så. Därför kan man ju tro att jag har haft en perfekt pluggkväll här hemma nu i lugn oc ro. Men så blev inte fallet, jag läste i en stund och sen blev det letande av fler distanskurser till våren samt lite annat pyssel.

Nu har jag gett upp för kvällen och istället bänkat mig i sängen med Robins dator, ska försöka se de sista 9 avsnitten på Mysteriet på greveholm. Lär väl inte bli så för jag hinner säkert somna, men det gör inget.

Här kommer en bild på mig osminkad och trött men det är meningen att ni ska se på frisyren och inget annat.
Blev ingen bättre bild ikväll, såg mongo ut på alla typ ;).


Vinterlandskapet

Nu är det verkligen vinter här uppe ska ni tro.
Det är ca 5cm snö ute och termometern vår visar att det är -10 grader. Precis så ska det va nu när vi närmar oss jul tycker jag!

Har haft morgonmys, legat i sängen länge med min älskade då ingen av oss behövde gå upp tidigt idag. Sen nu har jag tänt levande ljus och julstjärnan i köket som håller mig fint sällskap under min dunderfrukost.

Dagens planer är att framför allt plugga mycket men även att åka in till stan och klippa sig, jag har tid kvar över elva. Perfekt tid för då har jag hela eftermiddagen ledig åt plugg här hemma.

Vad ska ni göra idag? Någon som kan uppdatera mig om Skånes snöläge och temperatur, jag är hemma om en vecka och då vill jag veta hur det ser ut!

Här kommer en bild som är tagen från vårt vardagsrum precis.

Ser ni hur mörkt det är ute? Och då är klockan ändå snart nio här, hade inte snön legat på marken hade det varit ännu mörkare. Men men så är det här uppe.

Lycka!

Idag är det en bra dag.
Det snöar, och nu mår man bra av att det snöar, inget slask och inget fuktig luft utan bara ren fin snö helt enkelt ligger nu i flera centimeter utanför huset :)
Lycka på skolan som kändes bra idag, lycka till att det är tenta om en vecka (läs: jag är fri för jullov efter tentan!)

Och lycka på att jag och den bästa har ännu en månadsdag idag.
Nu blir det andra avenyn och mys!


Snö i Norrland!

Okej NU har snön kommit på riktigt! Det är helt underbart vitt ute och jag njuter av att snön lyser upp lite av mörkret. Men observera att det ändå är sjukt svart här om dagarna, men det är mysigt!

Igår var det en lång dag som bestod av en räknelektion där allt var kaos men jag tror ändå att det gav mig en del vilket är tur nu inför tentaperioden, man måste gå in i en sådan period med gott självförtroende.
Efter det var det examinerande seminarie som nog gick bra.
Sen var det hem till kusinerna i min klass på middag och glassmys. Var tänkt att båda jag och Sanna skulle färga håret med men färgen tog slut så jag kom hem i min vanliga firsyr, lite synd men jag får göra det en annan dag.

Idag börjar inte skolan förrän ett tror jag men jag ska dit ändå nu till tio. Anledningen till det är att jag har bokat en tid hos studievägledaren för att prata och få råd om min kommande studietid. Har ju tusn ideér just nu så det kan vara bra med lite råd också.

Efter skolan ska jag till stan ett tag (timmar) och sent ikväll återävnder jag hem till min Robin igen.
Kommer bli en bra dag tror jag, och vet ni va?
Imorgon vänar tentaplugg och efter allt tentaplugg ( i ett par dagar) då tar vi flyget hem till Skåne igen. Just nu vill jag inget hellre än att ha jullov, typ i alla fall.

Ha en bra dag!

En skön Söndag

Det var verkligen skönt att komma hem nu efter två timmars träning. Underbart skönt att bara få släppa loss all energi man hade i kroppen.

Dagen har bestått av plugg och städning som sagt. Har fått undan lite plugg nu förhoppningsvis även om jag har massor kvar att lära mig nu innan tentan är. Men det ska nog gå vägen hoppas jag.

I morgon har jag seminarium på en massa vitaminer och mineraler så stora delar av pluggtiden har gått åt att plugga in allt om dem. Hoppas nu de sitter i morgon med bara, får kanske repetera ett par gånger till om jag orkar och vill.

Nej nu ska jag se på film, och senare ringa till min älskling som sitter på bussen på väg till Umeå. Han är hemma i morgon bitti igen och jag längtar så efter att få krama honom kan jag be och få tala om!

God kväll gott folk.

Motivationen på topp!

Från skillnad till innan i veckan är äntligen min pluggmotivation på topp igen! Har suttit ett par timmar redan och resten av dagen kommer spenderas med böckerna, men ska jag även städa tror jag plus att sen blir det dubblaträningspass ikväll. Gäller att passa på nu för resten av veckan blir nog lite hattig när det gäller träning, det är mycket som ska göras nu innan man åker hem över julen.

Det är så skönt att det är mycekt att göra för då går tiden mycket fortare och det gillas :)

Hoppas ni får en skön söndag ni med, kanske är det någon som ska ett luciatåg?

Fin lördag

Igår var det som sagt pepparkakshustävling och mitt lag bestod av mig och Zandra. Vår idé var att bygga en igloo med lite tillbehör så som en spark, två eskimoer, en stor gran samt fiska och två isbjörnar.

Vi vann dock inte för det gjorde ett av dietistlagen, men vad gör det. Det var verkligen en jätterolig aktivitet och jag vill gärna vara med nästa år också, då ska vi vinna tycker jag!
Blev helt förvånad över mig själv att jag inte tappade tålamodet eller humöret en enda gång.
Här kommer ett par bilder på vårt konstverk.


Zandra sätter ihop lite tillbehör

Jag dekorerar våra eskimomänniskor


En halvklar igloo


En spark som är klar

Här är vårt lilla landskap. Fint eller hur?

Idag har jag pluggat och sprungit en runda än så länge. Sen har jag även bakat av två stora pepparkakshjärtan som jag sen ska spritsa. Men nu blir det julklappspyssel och vintersport på tv:n perfekt.

Vad ska ni göra idag?

Pyssellördag!

Var det någon som läste rubriken och läste den en gång till? Det har jag gjort för jag menar alla vet att pyssla inte är min grej och nu döper jag till och med ett inlägg till det, hur ska detta sluta?

Men det är i alla fall sant, efter att jag har svept min frukost nu ska jag göra en massa pyssel här hemma tänkte jag. Jag har en del apelsiner som jag ska stoppa nejlikor i och sen ska jag även baka stora pepparkakshjärtan som jag sedan ska skriva på. Vi hade alltid det hemma, ett hjärta per familjemedlemm med våra namn på, så nu ska jag göra ett till Robin och ett till mig!
Undra hur det kommer gå, många vet sen skolan förr att mina spritskunskaper inte är de bästa ;) men jag ska göra mitt bästa.

På tal om pyssel ska jag visa er bilder från igår senare. Igår var jag och Zandra nämligen med i en peppakakshurtävling på skolan och shit va pyssliga vi va då. Jag ska visa er vårt mästerskap senare.

Nej nu blir det först ett par timmars plugg och efter det får jag belöna mig själv med en massa julmys.
Det gäller att passa på att göra sånt här när man är ensam hemma, då kan man mer lägga upp sin dag som man vill ha den.

Ha en bra lördag, och som sagt bilder från igår kommer senare, i någon av pluggpauserna :)

Det händer mycket idag

Idag är mitt schema fullt av aktiviteter ska ni tro. Först ska jag till skolan för att ha en labb och sen en redovisning. Efter det blir det plugg där ett par timmar innan vi intar köket och deltar i en Baka-pepparkakhus-tävling. Håller vår idé är seger nästan vår vill jag lova!

Sen bär det av hem till Cecilia i vår klass, där väntar det jul-idol mys!
Men nu ska jag först pysa till bussen ha en bra dag!

Nu blir det sängen

Nu ska jag snart hoppa i säng tror jag. Har hunnit med en del ikväll och det har varit skönt. Spinnande innan tillexempel och det var så grymt härligt, jag älskar att bara slippa tänka på allt annat och låta tramporna snurra runt samtidigt som svetten rinner ner över hela cyklen och mig.

Det har blivit en hel del funderingar nu den sista halvtimmen angående hur jag ska göra med mina studier är sugen på att ta i ordentligt nu när jag ändå hållet på.
Men jag ska inte säga någon nu innan jag vet mer om hur det blir och jag måste som sagt tänka på det mer innan jag förvirrar er och mig själv ännu mer.
Varför kan det inte bara finnas en väg, en väg som var öppen för mig och min dröm.

Det är illa när man har börjar drömma om det eller hur? Vill man det FÖR mycket då, när man drömmer om hur man börjar studera och jobba som sitt drömyrke.
Ussch jag måste lära mig att sluta tänka, jag deppar ner mig själv!

Slutet kommer bli bra, det vet jag. För jag återvänder inte till Skåne för gott innan jag har den där Legitimationen med mig.

Nu blir det som sagt sängen för ni märker ju själv hur jag svamlar, God natt.
Robin jag tänker på dig nu när du sitter där i ett trång bussäte och ska sova medans jag har en hel dubbelsängför mig själv.

Plugg är bra!

Idag är det plugg för hela slanten som gället här hemma hos mig!
Var i skolan på förmiddagen och hade redovisning bland annat och sen efter det har jag kämpat med proteinräkningen hela eftermiddagen. Fyra uppgifter är nu klara och det har tagit ett par timmar men det är lite klarare nu.
Nu har jag fattat hur man räknar ut begränsande aminosyror, hur man räknar ut alla aminosyravärden och när man ska räkna ut vad.
Det är bra knepigt ska ni tro. Men med miniräknare, aminosyratabellen, livsmedelstabellen och mitt sunda förnuft så går det helt ok!

Tänker fortsätta gräva ner mig i en massa plugg hela dagen samt träna, allt för att inte släppa in min känslodel av hjärnan in i spelet idag. Då kommer det gå åt helvete!

Robin åkte till Köpenhamn idag, eller jag han sitter på bussen ner nu i alla fall. Det känns konstigt att vara hemma själv i lägenheten i så "många" dagar, men samtidigt får jag gjort en massa nu innan vi ska åka hem och ha tenta med mera.
Jag kommer saknar honom men efter hans Australien resa känns all ensamtid mycket bättre för nu vet jag att han kommer hem inom en rimlig snar framtid, och inte efter flera månader. Ett par dagar är lättare att hantera.

Nu blir det plugg och senare blir det middag och lite spinning för att spinna ut all skit ur huvudet.
Ha en bra dag.


Jag är bästa vän med Livsmedelstabellen idag!

Tummen ner

Jag känner mig helt tom just nu, vet varken om jag ska vara arg, ledsen eller besviken på mig själv. Det enda jag vet är att jag inte tycker om de människor som har högre betyg än mig och som söker till dietist utbildningen i Umeå...


Nu händer det saker!

Det blev ett sent inlägg idag och anledningen till det är jag har haft fullt upp hela dagen. Har pluggat på morgonen och efter det var det en ovanlig rolig skoldag. Efter skolan var det dags för sminkning på Make up store och sen hem, äta och träna!

Sådana här dagar älskar jag, jag känner mig levande.
Nu blir det till att ta tag i plugget en timme till innan sängen väntar på mig, Skönt!
Ska försöka njuta av min tillvaro med Robin nu med ett tag innan han åker iväg och blir borta i fyra dygn.

Fick även besked om min förra tenta idag och jag kan meddela att det gick bra, mycket bra tom vilket glädjer mig. Beskedet fick mig ännu mer motiverad till Näringslärakursen som vi nu håller på med. Det är nästan så att man längtar till tentan och på ett sätt gör man det. För efter tenten tar jag och älsklingen flyget hem till Skåne igen, som jag längtar!

Men nej nu ska jag slänga i mig sista filen med hallon här och sen blir det effektiva tag igen!
Ha en skön  kväll allesammans.


Nybakat bröd och en lamslagen Lotta

Det blev brödbakning och nu efteråt doftar det så där härligt nybakat i hela lägenheten.
Min kära Robin kom nyss hem från träningen med så nu ska vi äta goda mackor och efter det blir det allmänt kvällsmys innan vi lägger oss.

Min kropp är helt lam för tillfället, jag tror att alla mina krafter har gått åt att jobba mot vaccinet som är insprutat i kroppen, men det är ok. Helt ok faktiskt för nu kommer ingen influensa in i min kropp och det är skönt. Är säkert mycket piggare i morgon och då tar jag nya friska tag ska ni se. Har ett seminarium i morgon som jag måste förbereda lite inför men det är först på eftermiddagen, därför hinner jag plugga ett par timmar på morgonen. morgonplugg är något jag är väldigt bra på ska ni tro så det passar mig.

Nu blir det som sagt kvällsfika med den bästa.


Hängig!

Jag hade inga föreläsningar idag vilket var skönt. Däremot valde jag och Sofie att sitta ett tag med ett av våra grupparbeten och vi blev klara med det nu faktiskt vilket är jättesskönt.

Efter ett par timmars plugg promenerade vi till Studenthälsan på universitetet och vaccinerade oss mot Svininfluensan. Så nu efter mycket om och men är man vaccinerad.

Sen åkte jag och Robin ut och handlade så vi har mycket mat här hemma.
Efter en fika paus här hemma med goda mackor blev det mer plugg. Fast efter ett tag så bara slängde tröttheten över mig och när jag då la mig i sängen och läste vidare var det inte många miunter innan jag somnade.
När Robin väckte mig för ca en halvtimme sen var maten klar och mitt huvud var inte som det brukar. Jag kändes mig helt omtumlad eller hur jag ska säga. Tror att vaccinet har angripit min kropp och jobbar för fullt för tillfället, känner mig extremt trött och lite frusen men annars har jag inte kännt några jobbiga symtom.
Däremot har jag slutat fundera på båda mina träningspass ikväll. För jag tror verkligen inte att min kropp är redo för två timmars träning!

Nu blir det istället att sitta i en av fåtöljerna och mysa med varm dricka och läsa i näringslära boken samt värma kroppen med min vetekudde. Orkar min kropp så tänker jag även baka ett bröd, ett bröd som är jättegott. Har fått recept från Josefine i klassen så nu blir det snart bakmys!

Men till dess sitter jag och lyssnar på Mariette och hennes bandsmusik på Spotify ( Sök på Maryjet).



Här är ännu en gång två jättebra klipp från hennes Idolresa. Visst är det kul att Calle gick vidare till finalen? Även om jag kommer sakna självklara Mariette där, men men. hon är grym ändå det vet vi ju!

Julmarknad!

Det var på julmarknad i stan idag och vi var där. Det var jag, robin och en hel drös med folk från klassen som hade sällskap dit.
Det var väldigt kul att få gå på en Norrländsk julmarknad för det var trots allt väldigt norrländskt och vi fick till och med inslag av samernas liv kan man säga.
Julstånden fanns uppradade efter varandra och vi gick bara runt och tittade på alla fina saker samt de hantverk som såldes.
Vi var där i ca två timmar innan nederbörden kom och vi beslutade oss för att ta en buss hem istället för att gå runt och frysa.

På vägen hem började det snöa för fullt och det var jättestora snöflingor som kom. I och med att vi hade ett bussbyte vid skolan så passade vi på att fota snöparadiset, se längre ner.

Nu när vi kom hem har vi myst framför vintersport med glögg och lussekatter. Om man ska vara helt riktig så är det nog bara jag som njuter av vintersporten, Robin är inte så intresserad ;)
Ikväll blir det träning och en lugn kväll framför Tv:n innan en ny skolvecka börjar igen.


Vi innan all snö kom

Jag i allt snöande

Robin i snön


Julshopping

Nu är vi hemma igen efter en eftermiddag på stan. Det var regnigt och inte världens bästa väder men det var mysigt att bara få gå där vi två helt själv och julhandla lite.
Det blev en del julklappar så nu är jag klar med mina och sen köpte jag även en tröja samt en adventsljusstake till lägenheten. Så nu ska vi bli duktiga och tända ett nytt ljus varje söndag som kommer!

Ikväll blir det lax med någon svamprisotto som Robin ska göra och efter det blir det mys i soffan med godis, julmust och tv:n.

Hur mysigt som helst. Får passa på att ha en lugn sön helg nu när Robin är borta i Köpenhamn hela nästa helg.


Vår adventljusstake som vi pyntade med lite svart ljusdekoration och konssnö. På själe ljusstaken är det änglar, den är fin.


min garderob är nu en fin vintertröja rikare!

Glöggmys!

Igår var det glöggmys här hemma hos mig och det var verkligen supermysigt. Vi tog fram glögg och en massa julkakor och sen såg vi på spåret och bara hade det bra.

Att det snöade lite lätt utanför fönstrer bidrag bara ännu lite mer julkänsla.



Nu sitter jag här med Robin vid vad som för ett par minuter sen var ett fulldukat bord, är rätt tomt nu efter vår frukost attack!
Idag ska vi in till stan för att julmysa runt där samt köpa lite små söta julklappar tänkte jag :)

Om ni vill veta en rolig sak så går Robin lika bra som en lyktstolpe idag ;) Inte bra alltså.
Hans förklaring är att det var halt ute igår.
Jag tycker mest att det är roligt, plus att då får jag pyssla om honom lite och jag gillar det!

Vad ska ni där hemma göra idag?

PS: märker ni vad mycket jag kan göra på helgerna nu när jag inte har skaffat helgjobb än? Det är helt sjukt, jag undrar om all denna frihet är bra för en människa som mig. Men denna helgen säger jag bestämt att det är bra...

Jul i vårt hus...eller ja i lägenheten

Nu är det jul här hemma hos mig och Robin. Det känns så i alla fall för nu har vi frysen och skafferiet fullt av lussekatter,pepparkakor(några iaf) och lite knäck.
Idag satte jag pricken över julstämningen då jag först städade lägenheten och efter det julpyntade jag med de små sakerna vi har. Satt upp ett par tomtar, typ fyra stycken, en massa juldukar åkte fram plus att jag hängde julgranskulor i gardinstången då vi inte har någon gran att hänga dem i.

Det blev faktiskt väldigt mysigt och fint även om det inte är så mycket. Fast det är klart adventsstjärnan som vi köpte förra helgen gör verkligen sitt ska ni tro.

Om ett par minuter kommer Malin strax efter det kommer Josefine och då ska vi dricka glögg, äta pepparkakor, lussekatter och mjukpepparkakor. Glöggen står redan nu  i köket och väntar. Kommer bli en mysig kväll.

Här kommer bilder på våra juldetaljer, ett par av dem.

Julduk och min fina dator som äntligen är lagad och klar!

Jag och Robin i tomtevariant?

Köket är mysigt nu när det är mörkt alltid, har jämt tända ljus överallt nu för tiden, det märker ni kanske.

Inför glöggkvällen

Spinning

Har precis kommit hem efter ett härligt spinningpass!
Det var verkligen jättskönt, precis så som spinning på friskis hemma i Kristianstad alltid kändes! Härligt, dock har jag och min pojkvän helt olika smak när det gäller spinningpass har iv märkt. Jag tyckte detta var jättebra och han tycker inte ens att det var något märkvärdigt, konstig kille det där ;)

Grupparbetet gick jättebra idag, efter tre timmars intensivt plugg är vi nu nästan klara. Ska fixa till det sista imorgon efter vår alkohol föreläsning och sen är det klart. Det finns inget bättre att bara kunna få beta av alla skoluppgifter, man känner sig så fri efteråt.

Robin har tenta imorgon och det innebär så klart tentafest. Det i sin tur innebär att jag blir hemma själv... Ja så kan man tro men inte denna gången, nej för denna gången så kommer tjejerna hit för lite glögg och lussemys. Vi ska även se "På spåret", så klart. Jag tycker sådant mys är så himla härligt, kanske lite för många vuxenpoäng men det skiter vi i för när vi umgås på det sättet, ja det är då vi mår som bäst!

Ser jättemycket framemot morgondagen, ja jag ser fram emot allt som väntar nu, julklappshandling, julmys, julmarknad i helgen, tentaplugg(?) och sen hem och fira jul hos mina nära och kära.
Det känns bra, riktigt bra.

Förresten, har jag berättat för er att jag försöker lära en del av tjejerna att kuba? Det har jag nog kom jag på nu, men i alla fall. Lotta (i min klass) är klar med alla formler så imorgon får jag nog se henne klara den utantill skulle jag tro. Hur kul som helst. Kul att kunna battla mot de andra sen ;)

Ha en skön kväll!

Grupparbete på gång!

Hej på er.
Det är torsdag och idag väntas det grupparbete för mig.
Har haft en förmiddag som har bestått av lite hemsysslor och en del plugg. Skönt att bara få va hemma och pyssla lite och så där.
Nu ska jag äta lunch och efter det ska jag in till stan för att hämta datorn och senare ska jag möta upp mina gruppsarbetskompisar för att sätta igång med vårt spännande arbete.
vi har fått i uppgift att skriva en dagsmatsedel till en tjej i tjugo års åldern. uppgiften innebär att vi ska räkna ut hennes energibehov som är lite krångligt och efter det ska vi se till att hon får i sig alla rekommenderade mängder av nägringämnen och så vidare.

Till slut ska vi redovisa detta genom att visa räknauppgifterna och laga en måltid plus ett mellanmål till den här tjejen och förklara hur vi har tänkt.

Kommer bli kul att göra något annorlunda än att bara sitta hemma och nöta in alla rekommendationer och annat angående om näringsläran.

Vad ska ni göra idag? Skola, jobb ?

Långa dagar

Ja äntligen hemma efter en lång dag i skolan med mera!

Igår var jag på spakväll hemma och Elin (en spavän till Malin i min klass). Där fick jag ansiktbehandling och de andra tog också olika behandlingar och massager. För övrigt var kvällen hur mysig som helst, precis så en lyxig tisdagkväll ska vara. goda vänner, massor av färsk frkut, tända ljus i en alldeles underbar lägenhet och mys överallt! Jag är klippt och skuren för sådant tror jag.
Det blev en sen kväll då jag var "tvungen" att se på Andra avenyn när jag kom hem, men det var det värt.

Idag var det skola på morgonen och efter föreläsningen stannade jag kvar i skolan ändå till klockan sex och bara pluggade, superskönt att få röja undan lite av alla frågetecken!
Sen var jag iväg på ett ärende i stan och vips ett par timmar senare är man hemma.

Man blir glad över att få komma hem till en mysig kille som har gjort massor av goda matlådor med kikärtsbiffar och annat gott! bortskämd är vad jag har blivit. Jag kan verkligen vänja mig vid det här sambolivet. Det är så skönt att man kan turas om att göra alla "tråkiga vardagssysslor".

Nej nu ska vi mysa ner oss i sängen och se webtv.
Imorgon blir det hemmaplugg och sen grupparbete i stan.

Tack Maja och alla andra som är lämnar små kommentarer,värmande kommentar. Det är precis vad jag behöver just nu då jag bråttas lite allt för ofta med mina hemska hormoner som jämt vill få mig att börja gråta.

Kvällshälsningar från oss här i norr!



Fina föräldrar

Sitter och pluggar för fullt men när jag nu tog paus i ett par minuter hittade jag mycket trevliga artiklar på internet. Artiklar om mina föräldrar och om deras framgånger nu efter alla titlar de börjar samla på sig.
Jag blir rörd när jag läser för jag om någon vet hur de har kämpat genom åren.
Att artiklarna skriver om pappas kunskpar om avel förvånar mig inte men när de skriver att han är en av landets främst experter, ja då blir man väldigt väldigt rörd kan jag säga er.

Kan förska länka ett par artiklar senare men nu måste jagfortsätta plugga känner jag.
Sen blir det skola i eftermiddag och ikväll är det spakväll och Malin och hennes "spa"kompis. Det kommer bli skönt!
Ha en bra tisdag.

RSS 2.0