Chill kväll

Robin och jag har precis kommit in från en uppfriskand promenad. Ska snart ta bussen in till stan för att träffa hans killkompisar. Sen ska vi väl så småningom röra oss till Campus för att se på brasan.
Vi tar så klart med oss ett par munkar att bjuda på.

Ha en trevlig kväll gott folk, och till alla er som ska festa, ta det lugnt ;)

Munkar...

Rätt svar på bakfrågan var är jag gjorde munkar.

Jag har aldrig gjort munkar innan men ibland måste jag utmana sig och det var hur kul som helst.
Det var enkelt hela vägen fram till fritering. Eller friteringen var egentligen inte heller svår men i och med att det var först gången var jag lite osäker. Men munkarna blev hur goda som helst!

Jag gjorde båda ringmunkar och munkar som var fyllda med en Äpplefyllning. I den fyllningen hade jag äpple, socker , kanel och mandelmassa.

Här är lite bilder från dagens pyssel.

här fyller jag ett litet degknyte som så småningom blir till en läcker munk.

Ringmunkar och en äpplemunk som väntar på att friteras.

här är friteringen i full gång, och efter ett sockerdopp blev resultatet så här:

Härligt va?

När munkarna har jag svalnet ska jag förpacka dem för infrysning men en del får ligga kvar i skafferiet.

Ni hittar receptet HÄR.

Pubrunda

Igår var det en så kallad Pubrunda på Campus.
Vi har fem olika pubar på området plus ett dansställe, Corona som man dansar loss på vissa kvällar.

Vi var nio tjejer från klassen som hade köpt biljett till Pubrundan innan. För 100kr fick man gå in på alla ställen, fick kvällsmat plus något att dricka på alla ställen.
Det är inte helt fel det. Även om drickan oftast var öl, men jag menar det går ju ner om man nu så vill.

Först var vi på Villan som det heter (läkarnas kårhus), där bjöds det på mat i form av pastasallad och bröd  med olika dressingar. Helt okej, speciellt efter att ha pillat bort all majs ;)
Redan där blev det ett väldigt bra drag, en del studenter var verkligen på hugget.

Mina härliga klasskompisar

Jag och Erika vid bordet, vi hade lite problem med att få till ett ok foto.Vet inte hur många försök vi gjorde, men detta blev bäst...
För övrigt kan jag säga att Erika är en av de sköna Norrlandstjejerna i klassen.

Efter det besöket tradskade vi vidare i samlad trupp till NH, killpuben om vi numera kommer kalla den. Typisk killmusik spelades och det märktes vilket "gäng" som brukar hänga där, nämligen killarna.

Ytterligare två timmar senare gick vi bort till E-puben. Ekonomernas pub som vi brukar tycka mycket om men igår var det väl sådär. Ölen smakade inget vidare och en del folk flippade ut och kastade nachotallrikar på golv med mera. AS!

Men sen var vi på Skogis. Där alla från SLU brukar hänga. Ett riktigt trevligt ställe måste jag säga. Ni som följde bloggen i höstas kommer kanske ihåg alla våra fikor på skogis?
Denna kväll höll vi oss inomhus och dansade. Av de ställen jag var på så var musiken den bästa här.
Lite trögt i början men när Dj:n började spela Grease, Uggla och Lady Gaga, The sounds mm blev vi alla på topp och hade skitkul.
Det som är kul med skogis är att det liknar liksom en jaktstuga med tanke på att det är en del jägarmästare som är där. Det hänger massor av hjorthorn på väggarna och skinnhudar. Kolla bara på den suddiga bild, det hänger ett par horn över musiksnubben. Som vi garvade


Min kväll tog slut här på Skogis, jag hann aldrig följa med vidare till Origo som var sista stoppet. Jag var nämligen tvungen att ta den sista bussen hem.
Men det var en rolig kväll, även om en del pubar var roligare än andra men nu vet vi det ju!

Det är sånt här som gör Studentlivet hur roligt som helst.

Baktime!

Det var längesedan jag tog mig tid att baka.
Därför gör jag det idag nu när lägenheten är nystädad och fräsch!

Kan någon gissa vad jag ska baka? Jag kan ge er ledtrådar: Jag kommer inte använda någon ugn, jag har äpple och kanel och "fyllning" och det kommer behövas en del socker...
Här är alla ingredienser, klura på vet ja!

Svaret kommer när jag är klar om ett par timmar.


Välkommen Valborg!

God morgon på er gott folk.

Är allmänt seg i dag, till och med mina tankar går långsamt känner jag. Då är det nog inte bra alltså.
Var ju på pubrunda igår, det var trevligt och det kommer inlägg om det senare med lite bilder.

Idag är det ju valborg som alla vet och jag längtar hem liiite grann. Allt pratar om hur kul det ska bli att gå och se brasan vid Campus ikväll och att vi eventuellt ska grilla och så vidare.
Men själv är jag inte så där jättepå, men jag får se vad jag bestämmer mig för. Jag menar att det regnar på Valborg är så där kul.
Just nu skulle jag bara vilja va hemma hos mamma och pappa. Då hade vi åkte till Farmor och Farfar ikväll för att grilla korv(farmor gör världens godaste korvbröd) och sen hade iv åkt upp till vår gösselplatta och tänt på den stora brasan och stått där och värmt oss.
Det låter kanske inte helt normalt att ha en brasa på ens gösselplatta där det normalt ligger en massa kobajs på men det är bra. Där är det helt öppet så man ser ut över alla ängar med andra brasor på och det är ju nästan på toppen av Romeleåsen så man ser ner över byn också, lite grann i alla fall.
Får väl åka hem ett annat år antar jag.

Men nej nu ska jag bli positiv igen. Jag har precis ätit en god frukost så nu tänke jag ta tag i det här med städning och plugg. Det behövs verkligen, båda delarna.
Sen vill jag jättegärna gå ut för att springa med , men att springa i regn är inte kul.
Jag vill varken frysa, bli sjuk eller smutsa ner mina löparskor som fortfarande är helt vita även om jag köpte de i somras. Bara det är helt otroligt.
Men slutar det regna så ska jag ut i spåret.

Hörs senare!

Pubrunda!

Efter en dag fylld av skola och skolarbete ska jag nu ge mig av mot universitetet igen.
Där vankas det nämligen en pubrunda som är helt slutsåld, vilket drag det lär bli.

Ha det bra!

Springtjejen!


Nu sitter jag här igen. Denna gången framför Tv4:s Halv åtta hos mig så klart.
Varje vardagkväll då jag någon gång är hemma vid denna tiden så tittar jag på det. Alltid kul att få inspiration. Men roligast är nog att se hur folk resonerar kring maten, vissa tror att de är värsta experterna! Underhållande.

Var ju ute och sprang innan. Lika skönt som vanligt. Det som man börjar märka nu är hur det lätt det går jämfört med ett par veckor sedan. Träning ger resultat.
Det är så skönt att springallt man behöver koncentrera sig på är sin egna kropp och dens jobb samt naturen som man springer förbi. Att man sedan har Abba spelandes i öronen gör inte saken sämre. Med ABBAs uptempo låtar går allt vägen. Vem kan förneka det?

Har jag berättat att jag ska springa två lopp i Maj? Om inte så vet ni det nu.
Först är det blodomloppet som gäller, 10km och sen en vecka senare blir det vårruset och då är det 5km i och med att det är den enda distansen man kan välja mellan.
Kommer bli kul det.


Här kommer lite Abba.



Nu ska jag plugga vidare innan Andra Avenyn börjar om en timme, för vem skulle tro att jag missar ett avsnitt av det?

Joggingtur i Solen!

Hej på er.
Jag kom nyss innanför dörren, har varit i skolan hela dagen. Det är strålande skolsken för tillfället så jag ska direkt byta om till löparkläder, knyta joggingskorna och springa en härlig runda.

Hörs sen!

Dagen har försvunnit!

Ojojoj vad denna dag har gått snabbt. Jag har verkligen inte haft tid att sätta mig här förrän nu, fast jag har velat det hela dagen.
Det är mycket som ska hinnas med vissa dagar, idag var en sådan dag.

Jag började dagen med att gå upp lite tidigare för att hinna läsa kurslitteratur, gick finfint.
Väl i skolan hade vi först föreläsning om Folkhälsan i Sverige, väldigt allmänt prat om ämnet.
Men efter det hade vi en väldigt intressant föreläsning. Nämligen om Amning, graviditet och kost för spädbarn. Hade förläsning om de två förnämnda ämnena igår med men vi fortsatte på det idag.

Vår föreläsare hade forskat på just amning och kost för spädbarn i flera år och hon var hur duktig som helst. Inte visste jag att det fanns 6 olika steg i en amningstid. Mjölken förändras i sex olika steg och i varje steg är det massor som händer. Men det fräckaste av allt är att jag nu kan det! WOHO.

Amning here I Come! Nej jag bara skojjade. Sådana aktiviteter får vi vänta med i ett par år. Och inte ska man tänka på det för mycket. Just det här med amning. För tänker man att "åh jag måste amma för jag vethur bra det är för barnets immunförsvar, trygghet, samspelet mellan mor och barn mm" då sätter man press på sig själv och kroppen kan reagera negativt på det.
Man ska helt enkelt inte tänka för mycket på det. Utan mest att om man ammar, då ska man tänka positivt på det så att kroppen vill fortsätta med det.

Men som ni märker finns det hur mycket som helst man kan skriva om just detta område. Dock ska jag sluta nu för annars hinner ni tröttna. Men är ni intresserade av att höra mer, säg till och så skriver jag ner en sammanfattning på det vi lärde oss.


Efter skolan åkte jag hem och här har jag haft fullt upp. Jag har läst i min tjocka engelska kurslitteratur, det går långsamt må ni tro, men jag försöker och jag lär mig faktiskt en hel del :).
Sen slängde jag även ihop två brödlimpor och kokade baljväxter i form av Kidneybönor som vi behövde till kvällsmaten.

Brödbakning på G!

Efter det blev det kvällsmat och sen bytade jag om till träningskläderna och cyklade iväg till Gymmet.

På gymmet väntade först ett Bodybalance pass och sen ett Step-pass som jag höll i. Som vanligt var det hur kul som helst och nu har jag massor av energi.

När jag kom hem för en halvtimme sen slängde jag mig i duschen och senare fiade jag ihop en rejält mellanmål.
Ett tips på gott mellanmål efter träningen är:
Ett tallrik A-fil med skivade bananer i och lite Müsli, grova meackor med pålägg och grönsaker på. Drick vatten till, det är viktigt att man fyller på ordentligt med ny vätska efter ett hårt konditionspass.

Idag blev mellanmålet extra lyxigt då jag åt av det nybaktabrödet! MUMS säger jag till det.
Är hur gott som helst att alltid ha egetgjort bröd hemma.

Nu ska jag krypa ner i sängen, jag och Robin ska se på Halv åtta hos mig. Vi behöver lite kvalitetstid i och med att jag är borta det flesta vardagskvällarna i veckan. Så att titta på en sådant kort program på datorn tillsammans är verkligen mysigt!

Ny frisyr!

Idag mår jag bättre, mycket bättre.
Det tack vare mina fina klasskamrater som jämt är supersnälla mot en. Tack för allt pepp tjejer! Ni är bra ni.

Har börjat på ett nytt delmoment i denna kurs idag. Kost och folkhälsa heter det och håller på i 6veckor lite drygt sen är det sommarlov typ.
Det verkar vara en rolig kurs men som alltid annars så är det mycket man ska hinna med och man blir alltid lite uppstressad de första dagarna. Men jag ska verkligen göra mitt bästa för att hinna allt, precis som vanligt ;)

Men det roligaste denna dagen var nog ändå att jag klippte och färgade mitt hår i morse, så efterlängtat må ni tro.
Det blev en kort, rockig blond frisyr. Lite lik min förra fast mer "extrem". Snaggade nästan ena sidan hela och det är asskönt ska ni veta.
Min frisör var jättebra och jag tror att jag ska fortsätta hos henne. Billig var hon också.
Hon la även lite ljusa slingor, det har behövts det också. Nu ser jag äntligen glad och positiv ut igen, inte blek och tråkig.

Här är tre bilder, den snaggade sidbilden blev jättemörk men håret är lika blont där som på andra sidan.
Sen har det även blivit lite lockig nu men det ska plattas i normala fall.





Nu ska jag duka för Robin är snart klar med matlagningen och efter det sticker jag till gymmet. Är ju redan träningsklädd som ni kanske ser. Efter kvällens två pass väntar mitt första personalmöte på gymmet. Blir alltså ännu en sen kväll för mig, men en rolig kväll förhoppningsvis!

Söndagsångest!

Dagen har spenderats i soffan under täcket och tittat på allt som har gått på Tv, en massa repriser det vill säga.
Har tryckt i mig både pizza, choklad, godis och en massa frukt. Inget har det hjälpt mot söndagsångesten som jag förtjäneligt får lida utav idag.

Så det var allt för mig. En god nattsömn hjälper förhoppningsvis.

Härliga Lördag!

Hej på er!

Idag är jag glad, jätteglad!
Solen skiner och jag har redan hunnit med ett Core pass och en härlig joggingrunda i solen. Det var inte bara jag som vara ute och sprang idag, nej det var nog halva Holmsund tror jag ;) Kul att springa när det är så mycket folk ute för då får man massor av extra energi. Synd bara att vinden var så hård idag, men men. DÅ fick jag kämpa lite extra.

Sen nu har jag precis fått i mig en rejäl bit blodpudding och sallad till lunch.
Ska snart ner till Konsum för att handla alvedon och lite andra godsaker till min fortfarande sjuka Robin.

Igår hade jag förresten en jättetrevlig kväll. Först blev det After school med buffe och god dricka. Sen gick vi vidare hem till Zara där vi gjorde Äpplekaka samt kladdkaka. Sen hade vi fredagsmys ihop. Halva klassen var typ där i hennes etta. Men finns det hjärterum så finns det skärterum. Det blev en väldigt mysig kväll som avslutades med att jag åkte hem och pussade på Robin.

Men ikväll då blir det inget mys . Nej då blir det fest!
Nästan hela klassen ska på samma fest där vi ska ha otroligt kul ihop och fira att kursen är slut.
Funderar på att sova hemma hos någon ikväll så jag slipper åka hem så tidigt. Ska nämligen in till stan imorgon igen så det är knappt lönt att komma hem...

Hörs senare för nu ska jag till Konsum!

Köksstädning!

Hej på er.
HUr mår ni? Har ni också solsken och nästan tio grader?

Har varit i skolan fram till lunch, väl där städade vi det var dagens uppgift.
Att städa kök är relativt kul tycker jag, man kan ju städa mycket tråkigare saker så att säga.
Kom hem vid ett och då fortsatte jag att städa här hemma. Tog köket här med ;) Fast jag hann bara halv köket, på en och en halv timme. SÅ ni förstår kanske hur nogrann jag var?
Men det tar ju lite tid att städa ugnene och skåpen då man måste plocka ut alla saker först.
Tar nog resten imorgon för nu ska jag nämligen ner till skolområdet igen.

Det är fredag, vi är lediga i och med att kursen är avslutad och det ska vi fira genom att dra till After School! Vi är ett gäng tjejer som ska dit och ha kul.
Sen drar vi vidare hem till någon för att baka äpplekaka och äta upp den så klart! Kommer nog bli en trevlig kväll.

Robin som fortfarande är krasslig stannar hemma och vilar upp sig.

Nu ska jag äta upp min matlåda med linssoppa innan jag tar bussen mot stan.
Ha en trevlig fredag.




På tal om ingenting så kan jag säga att jag hatar mitt hår just nu!
Det är råttfärgat och för långt för min frisyr... Tur att jag snart ska göra något åt det. Men mer om det en annan dag!

Redo

Efter att ha lyssnt på en massa Mariette-klipp på youtube hela morgonen är jag nu redo att möta dagen.

Mot skolan för att städa köket ordentligen vettja.

Mariette är i en klass för sig, snyggare och bättre artist får man letare efter , i alla fall i hennes stil!

Precis som jag trodde...

Passet var lika skönt som jag trodde att det skulle vara och nu har jag dne där härliga känslan i min kropp.

Har precis ätit en grekisksallad med tzatsiki till från dagens lektion.
NU ser jag på film med Robin som äter choklad, tror nog att jag knycker en bit då och då...

Imorgon är det fredag och efter klockan tolv har jag avslutat denna kurs, känns otroligt konstigt men skönt på något sätt.
Har verkligen sett fram emot en ledig  helg då jag hinner göra en massa som jag inte gör annars.

God natt!

På det igen!

Ska snart sticka ner till Gymmet. Jag ska dit och leda en timmes step är det tänkt.
Egentligen har jag bara pass på tisdagar men instruktören som egentligen jobbar idag har fått förhinder och då fick jag chansen att köra ännu ett pass. Vilket man så klart inte tackar nej till.

Egentligen är jag inte speciellt taggad. Men så känner jag innan nästintill alla pass och jag känner precis tvärtom efter passen så jag hoppas på  samma härliga efterkänsla denna gång.

Ska försöka fjäska för Robin lite så att vi kan mysa framför en film eller liknande sen ikväll.

Nu ska jag tagga för lite härliga stepmoves! Låt svetten rinna...

Garderobsrensning

När jag kom hem från skolan idag så sprang rastlösheten ikapp mig, ännu en gång.
Därför hög jag tag i min garderob. Jag sländge mer eller mindre ut alla mina kläder på sängen. Därefter sorterade jag, vek om och slängde bort en del trasiga plagg.



Det är lustigt vad många minnen vissa plagg bär med sig.
Många minnen kom tillbaka till mig då jag rensade min "sov tshirts hög", en hög som jag nästan aldrig rör.
Där låg det massor av handbolls tröjor, det är vid sådana här tillfällen jag verkligen känner hur mycket jag saknar handbollen.


Jag hittade även en tshirt som jag fick av Robin på den senaste sommarkonserten med Lasse. Är för fasiken snart två år sedan nu när jag tänker efter, tiden går fort den.



Men det märkligaste jag hittade i min garderob var ändå två jobbtröjor som jag fick under min tid på Duvanders. Hur har de lyckats komma ändå hit? När packade jag ner dem, ochvarför gjorde jag det? Jag kommer ju antagligen aldrig ha anvädning för dem.
Får kanske behålla dem som ett minne alternativ lämna tillbaka dem nästa gång jag kommer dit.


Matkultur!

Idag har vi vår sista redovisning på kursen och det ska bli väldigt skönt. Sen är det bara städning av köken som kvarstår imorgon och det går nog snabbt.

Det är idag jag ska med mig min finska dryck Sima till skolan. Det har stått i kylskåpet nu i över en vecka så det ska bli kul att se hur den smakar.

Vi hörs mer i eftermiddag.
Ha en skön torsdag!

Maja är snäll hon!

Fick en kommentar av fina Maja innan:

mmmm, müsli! lotta, jag blir så inspirerad av dig. inte för att jag ska göra müsli eller plugga inför någon tenta, men bara att läsa att du gör så mycket o är så företagsam o ambitiös gör att man blir motiverad att göra saker själv. bättre än någon av de stora bloggarna ;)

Jag blir så glad av sånt här. Maja du är så bra på att få en glad, du borde också få veta det så nu vet du. Alla dessa fina kommentarer, de gör mig lite extra glad och ger mig ännu mer energi.

Vet inte ens vad jag vill komma fram till jag vill väl bara få vara glad över kommentaren. Men sen tycker jag också att alla bör tänka som Maja. Inte om hennes åsikt om mig kanske men att hon verkligen säger till folk vad hon tycker, speciellt när hon tycker något är bra.
Jag menar hur många är det inte där ute som tycker något positivt om något men inte säger det? Varför inte liksom? Säg det och gör en eller flera personer glad.
Tig inte utan säg vad du tycker.

Tack Maja! Tillsammans inspirerar vi varandra, det fortsätter vi med tycker jag ;)

En bild från Augusti 2009 då vi skulle på inflyttningsfest hos Asin. Här bygger vi ihop Asins inflyttningspresent, tre våningarskakafat med hemgjorda kakor på.


Nya Kursböcker!

Nu när det snart är ny kurs på gång så har jag beställt ny kurslitteratur. Jag har fått hem det mesta som jag ska ha och det är väldigt bra böcker efter det lilla jag har tittat på.

Jag har även beställt två böcker från Livsmedelsverket, Mat för små barn 1-6år och sen även Mat för spädbarn. I den senare boken stod det jättemycket om amining och hur man ska äta om man ammar och hur man bör göra vid barns övergång från endast bröstmjölk till annan mat. Jag har redan smygläst lite i den, eller halva boken rättare sagt. Men boken är bara på 50sidor så det är kanske inte så svårt.
Men min huvudbok är ju destu tjockare. 1400 sidor på engelska, men som tur är ska vi inte läsa hela.

Nästa kurs lär bli hur kul som helst hoppas jag!


Böckerna från Livsmedelsverket som jag kommer ha mycket användning av.


Den här boken blir nog tung att ta sig igenom, men allt går om man vill.

Hemmafix!

Idag har det varit en lugn dag. Hade endast en redovising idag och den var klar redan vid elva så då begav jag mig hem för att baka bröd, vika tvätt, springa en runda och fixa lite andra saker.

Sen åkte jag till skolan för att gå på ett möte. Men mötet var slut tidigt så jag kom snabbt hem till min Robin igen. Då vankades det middag. God middag ska in tro, det blev fajitas(stavning?) och egna tortillabröd så klart ;)
Vi behövde lite extra lyx idag nu när Robin är halvkrasslig och jag har tid igen. Nu efter tentan har man ju ett liv.

Robin steker bröden som jag precis hade kavlat ut och jag tog mig an grönsakshackningen.

Efter maten fick jag värsta baksuget men istället för att baka något så slängde jag ihop en sats müsli som jag vet Robin har längtat efter. Han hade egentligen sagt att han skulle göra det men nu när han är sjuk så gjorde jag det.
Vem vill inte skämma bort en sjuk pojkvän?

En müsli plåt som ska in i ugnen...

Nu ringde klockan, Müslin är alltså klar!

Finländskt rågbröd!

Håller på att baka bröd. Ett finskt rågbröd som vi ska ha till vår matkultur imorgon.
Det innehåller endast rågmjöl, vatten, jäst och salt. Låter kanske inte så gott eller hur?
Men jag hoppas att surdegen som har legat och växt i två dygn ska göra sitt med aromerna, hoppas bara att misstaget som jag gjorde inte gör så mycket. Jag råkade hälla i all jäst för två dagar sen i stället för att ta en tredjedel då och hälla i resten nu. Men så är det. Blir det kompakt så blir det ;)


håll tummarna för att det börjar jäsa precis som det ska.

Det går bra nu!

Hej på er, här kommer ett sent inlägg. Men bättre ett sent än att det aldrig kommer.
Dagen har varit precis så fullproppad av aktiviteter som jag antog. Jag har hunnit med att tvätta 5maskiner tvätt, gjort analysen, varit på gymmet och tagit foto(berättar mer senare), varit på två möten i skolan, pluggat kemi med de som snart har omtenta, varit på våffelmys hos Jossan lite snabbt och sen toppade jag dagen med att leda ett steppass.

Men jag ska vara uppriktig och säga att jag är glad att varje dag inte är så här späckad. Då hade jag varit utkörd på en månad ;). Fast det är väldigt roligt att hålla på med mycket samtidigt enligt mig.

Hade ju steppen ikväll och det känns bra, det går bara bättre och bättre vilket är hur kul som helst. Alla hänger med nu på passen. Det är väl för att de lär sig passet bättre och bättre men jag vill även tro att det är jag som ledare som har blivit bättre på att förklara hur de ska göra och vad som kommer härnäst.
Var som sagt på gymmet på morgonen också och tog foto bland annat. Ett foto som ligger på hemsidan där alla instruktörer finns och en liten personbeskrivning. Så nu ligger jag där och officiellt är jag anställd nu! WOHO.

Är ni intresserade över hur det ser ut så klicka HÄR och HÄR är ett anslag som min tränare har lagt ut på startsidan på hemsidan för att alla ska få veta vem jag är. Kul att det gör en sådan fin sak av det.
Sen att mitt foto inte blev så bra det får man leva med.
Ska eventuellt ändå ta nytt foto till hösten nämligen.

En tråkig som jag kan berätta för er är att min kära pojkvän har blivit sjuk, och inte lite heller.
Mötte han i skolan och då såg han hängig ut men inte så där ovanligt mycket om ni förstår. Sen när jag kom hem halv åtta från stan så hittade jag honom långt under täcket med alla kläderna på. Genomsvettig den stackarn.
Proppade i honom lite alvedon, vatten och nyponsoppa innan jag stack till steppen. När jag kom hem nu vart han lite piggare, antagligen för alvedonen. Hoppas han blir piggare snart. Tills dess får han väl leva på varma mackor som nog kommer bli hans sjukmat.


Nu ska jag läsa igenom ett arbete jag och en annan har skrivit. Vi har nämligen redovisning i morgon och jag måste förbereda mig inför vad jag ska säga. Lite sent kanske, men men. Det är ingen stor redovisning då man bara ska sitta i tvårgrupper och diskutera, tur är väl det kanske.

Sov så gott.

Skön kväll

Ikväll har nog varit den skönaste kvällen på länge.
Vi var sju tjejer från klassen som träffades i stan klockan sex. Sedan gick vi direkt till Lottas pub för att käka.
Det var riktigt trevlig och fastän pizzan som mer än häflten av oss ville ha var slut så blev det god mat.
För min del blev det hela två rätter, det är klart man ska fira med efterrätt så här efter tentan ;)

Nu jag kom hem vid halv tio så var jag snabb med att slänga ihop en liten surdeg. Ska nämligen baka ett finländskt surdegsbröd inför vår redovisning på Matkulturen som äger rum på torsdag. Kommer bli gott förhoppningsvis.
Sen raskade jag snabbt vidare till nästa syssla, nämligen att sortera tvätt. För imorgon har vi tvättid och jag vet inte riktgit hur vi har lyckats att skrapa ihop så mycket smutsiga kläder, lakan handdukar och dukar. Men men, blir ju skönt sen när allt är tvättat, och vikt.

Imorgon har jag en dag som heter duga kan jag säga er.
Allt det här ska jag hinna med:
  • Tvättid 6-10
  • Skriva råvarukorgsanalysen sen i torsdags
  • Vara på gymmet mellan halv tio tio någon gång. Väl där ska jag fotas och så till hemsidan
  • Sticka till skolan och plugga med de som har omtenta i Kemi på lördag. Tänkte passa på att repetera min kemi i höstas nu när det är lite lugnt på skolfronten i en vecka.
  • Cibusmöte(vår studentförening) 12-13
  • Plugga med kemi
  • Något möte om Kårer klockan tre, eller om det var halv tre?
  • Åka hem till Jossan för att äta våfflor och ha det bra.
  • Tillbaka till Holmsund och leda steppen klockan 20
Sen ska jag även hinna öva inför en redovisning som vi har på onsdag,  det kanske man hinner på bussen mån tro, smart Lotta!

Här bjuder jag på två bilder från gårdagens plugg innan jag lägger mig.
God natt!


Här pluggar jag på kemiska reaktioner som sker vid matlagning. Ni vet vi ska kunna förklara varför äpplet blir brunt när du skär  i det, varför brödet får en skorpa när det gräddas och varför kan broccolin ändra färg vid kokning.
Det är några exempel på vad vi ska kunna förklara med hjälp av kemiska reaktioner. Vid sådana här tillfällen kommer nörden inom mig fram.


Här är reaktionen över varför köttet får en stekyta och varför brödet blir brunt i ugnen. Den så kallade maillardreaktionen.


Middag ute ikväll!

Hej på er.
Nu är tentan skriven och jag är nöjd.
Nöjd över att den är skriven och att det gick bra. Inte för att man vet det men det kändes bra i alla fall så godkänt tycker man ju att man borde ha kammat hem då.
Så otroligt skönt att ha den gjord.
I och med att vi tentade av 15hp så var det en stor tenta. En tenta där man skrev mest hela tiden, jobbigt!

Satt i nästan fyra timmar och det är rekord för mig, men fy för att sitta och skriva i fyra timmar. Man blir så otroligt uttömd efter det.

Efter tentan var det storhandling på G. Alltid lika skönt att få fylla på köket med godheter.
Nu har jag bara haft två sköna timmar här hemma då jag inte har gjort någonting, urskönt!
Okej jag har ett arbete som ska vara klart och inskickat imorgon men det gör jag imorgon, idag förtjänar jag lite ledighet.

Snart ska jag iväg in till stan för att möta upp mina klasskamrater. Vi ska fira tentan genom att äta middag tillsammans. Fest blir det i helgen istället för idag, det är ju bara måndag.


TENTA!

Ja idag är det äntligen dags att skriva tenta. Missförstå mig inte nu, det är inte så att jag tycker det är kul men just denna tentan har man haft framför sig så himla länge så det ska bli skönt att vara av med den...

Nu måste jag packa ner frukt och andra förnödenheter innan bussen går.
Vad som händer efter tentan är fortfarande helt oklart!


Snö i April

Glömde säga det innan men som jag sa häromdagen så varnade folk för snö.
Tyvärr hade de helt rätt, det kom snö.
Men i och med att det är plusgrader nu så lägger det sig inte.
Här har ni bildbeviset, Fotot tog Robin igår vid åttatiden, helt sjukt!

Ser in förresten hur mycket snö vi har kvar här uppe, det är i sådana här lägen man saknar Skåne även om Norrlandsvädret är bra härligt.

Coreutbildning

Är nyss hemkommen från en superbra Coreutbildning.
Det var massor av folk där och alla var vi taggade över att få lära oss allt om vår härliga "kärna". Core är för mig en jätteviktig bit i all träning jag utför och det ska jag se till att få lära ut till andra också.

Nu hinner jag inte skriva så där jättemycket mer. För visst jag kan sitta här och tjata om hur kul jag tyckte det var men då kommer ni snart bli less på mig och allt prat om allt jag tycker är roligt.

Så istället ska jag nu äta mat som Robin ännu en kväll har gjort och efter det blir det sistasista tentaplugget och lite mys på det förhoppningsvis.

Förresten, idag tryckte de ut mitt personal kort på gymmet. Coolt eller hur?! Inte för att jag är snygg på det, men det är en helt annan sak.


Sen fick jag ju även intyg och papper på vad jag har lärt mig på utbildningen.

Sista rycket och Coreutbildning.

Hej på er.
Är ni vakna?
Jag har varit i vaken i tre timmar, för jag gick upp redan kloockan sju idag. Anledningen till det är att jag har mycket jag ska hinna med idag.
Nu på morgonen har jag tagit en lång härlig frukost och efter det har jag gått igenom all fysiologi och anatomi från steppen lite snabbt.
Ska nämligen på Coreutbildning om två timmar på gymmet och då skulle vi ha det fräscht i minnet så det var bara att plocka fram papprerna igen. Dock blev jag väldigt glad då jag insåg att det mesta fanns kvar i huvudet, skönt!

Sen dess har jag suttit med plugg inför tentan i morgon. Varför kommer man alltid på en massa detaljer man vill kunna precis sista dagen innan tentan, det får en att alltid bli lite så där lagom panikslagen.
Men jag vet att jag kan allting i stora drag, det är bara detaljerna på alla moment som jag inte kan superbra. Måste till exempel öva in alla fiskars utseende, baljväxternas namn och utseende, förvarings temp på olika grönsaker, en del detaljer vid bakning och sen måste jag lära mig vad man gör utav de olika styckningsdetaljerna på gris och nöt.

Tur jag har ett par timmer ikväll också ;)
Så här ser det ut just nu på vårt köksbord, jag är inte på upploppet nu i pluggloppet, sjukt skönt!


Snart får jag förbereda mig inför att åka, måste äta en tidig lunch innan jag sticker och packa mina saker och så.
Ska bli kul att se hur det går till idag, har ju aldrig varit på en sån här utbildning men jag är säker på att det kommer vara kul och givande. Om inte annat så måste jag ju intala mig det för att orka i sex timmar.
Gäller att ha med mycket frukt och nötter för att orka tror jag.

Här klätt mig sportigt idag för att få in känslan redan nu på morgonen.
På med sportbehå, träningstopp, träningsbyxor och Robins Adidasjacka.


Ska vara på gymmet redan halv tolv även om utbildningen börjar tolv för jag vill hinna med att göra en beställning på träningskläder innan vi börjar. Vi anställda har speciella erbjudande från Adidas då man kan beställa kläder till halva priset en gång per termin så det ska jag göra idag.

Vad ska ni göra denna söndag?

Lördagskväll

Jag har magvärk och ska nu till affären för att hitta "botemedel".
Sen blir det Millennium och lite annat på tv ikväll. Plugga ska jag med göra.

Här är dagens skönaste låt.

Skola!

Nu är klockan åtta en lördag morgon, jag äter frukost och förbereder mig för skolan.
För snart tar jag bussen dit för att tentaplugga, ha en skön lördag.

Skriver mer ikväll.


Skapta för varandra?









Fredagsfix!

Hej på er!
Hur mår ni?
Själv är jag rätt så trött, har varit i skolan precis hela dagen. Kom inte hem förrän klockan sju, satt i skolan med Malin och pluggade fram till halv sju.
Man tror ju knappt att man är frisk i skallen om man frivilligt är i skolan från åtta på morgonen till halv sju på kvällen. Men vad gör man inte?
Har i alla fall haft en väldigt bra dag i skolan.

Först hade vi ett obligatoriskt moment som varade fram till tre. Vi lekte Tv- kockar eller vad man ska säga. Jag och en kille hade i uppgift att göra en rulltårta samt att prata om kemiska jäsmedel och vi skulle även berätta vad ägg som  uppluckringsmedel vad för något.
En väldigt rolig uppgift måste jag få säga.
Vi fick även välja en specifik målgrupp som vi skulle prata till och därmed anpassa vårt sätt att prata därefter. Vi var lärare för ett gäng högstadieelever.
Det som var roligast var att allting spelades med hjälp av en videokamera och när man var klar fick man gå in i ett rum och se på sin video. Tanken var väl att man skulle tänka på hur man talar och hur man agerar när man ska demonstrera något för en större grupp.
Vi i vår grupp var väldigt samspelta och hade väl förberett allting innan.
Riktigt roligt.

Efter det satt jag och Kiruna- Malin kvar i skolan och pluggade på gamla tentor. Tiden bara rann i väg och vid halv sju fick vi ju inse att det var fredag kväll och att det inte är klokt att sitta mycket längre.
Kom hem och direkt satte jag på mig mina tränings-slapp- byxor, joggingskor och gick  ner till affären för att handla filmjölk, frukt och ett par lösgodisbitar.

Sen gick jag hem bakade två filmjölklimpor som nu är i ugnen, vi har varit utan mjukt bröd nu i två dagar! Åh det luktar så gott i hela lägenheten. Jag älskar doften av nybakta bröd.


Efter det slängde jag in en fryst portion soppa i micron. Det fick bli min kvällsmat. Är glad att vi har laddat frysen med matlådor inför denna helgen. För i helgen ska jag plugga och gå på Core-utbildning så inte hinner jag stå i köket speciellt mycket.

Robin är iväg och grillar med ett par kompisar och senare ska han iväg på konsert. Han är ute och roar sig och jag sitter hemma och vilar. Skulle vilja följt med ut men då jag vet hur mycket jag har att göra i helgen och hur trött jag hade blivit om jag hade varit med var det lika bra att säga nej direkt till att följa med. Men visst är man alltid lite sugen så här i efterhand.

Åh jag sitter här nu, mätt , trött och glad. Glad över "Så ska det låta" glad för att skolan är så rolig och att det går bra just nu. Glad för min lillalilla godisskål som står sidanom mig.
Ja jag är så glad över mitt liv just nu. Studentlivet är underbart och jag bara njuter av detta, istället för att stressa runt. Jag är nöjd med min finfina situation på gymmet nu .Det är underbart att få stå längst fram framför en grupp träningssugna människor och se till att de får en rolig och svettig träningstimme. Jag är glad över mitt extrajobb på Ica som jag trivs väldigt bra på och jag har helt underbara vänner samt världens finaste pojkvän.
Kan man begära mer?

Kanske att man fick träffa familjen oftare, men det är självvalt och jag får stå mitt kast. Men ibland kommer det en tår då man förstår att man inte kan dela allt med dem på plats och att det sker saker hemma jag inte får se. Men det kommer en tid då jag ska vara hemma och ta igen all förlorad tid, men det är flerflera år tills dess.
Så förvänta er nu ingenting bara för att jag blir lite bölig.

Nej det var allt för mig. Så nu tar jag och min godisskål fredagskväll på riktigt.

SNÖ?!?!

God morgon.

Som vanligt så sitter jag här med en tallrik gröt, ett glas mjölk och en hel drös med mackor till frukost.
Ska strax till skolan för att göra en rolig uppgift, en uppgift som tar fram till två att göra. Berätta mer om den sen för jag tror ni kommer tycka det är rätt kul.
När den är klar ska jag sitta och tentaplugga ända till sen sen eftermiddag tänkte jag.

Men det var inte det jag skulle komma till utan jag skulle berätta att det ryktas om mer snö här uppe nu!
Jag hoppas att det inte är sant men tydligen så är det rätt vanligt med lite "Aprilsnö" och ibland även lite "majsnö". Förstår ni, Snö i maj? Det är helt sjukt så fall.
Jag hoppas att det bara är rykten för inte vill jag ha tillbaka detta nu när solen har smält alla vägar fria från snö.


Nej ussch jag vill inte ha tillbaka vintern redan. Jag vill fortsätta att gå runt i min fina sportvårjacka som jag tycker så mycket om. Inte vill jag ta fram vinterjackan igen!

NU ska jag till skolan, ha en skön fredag.

Lyckorus!

Jag hoppas att jag kommer ha samma positiva goda känsla efter varje steppass som jag genomför.
Kom för etttag sen hem från mitt första egna pass( och då menar jag första passet utan att min lärare stod längst bak i rummet och såg allt) och jag är verkligen hur glad som helst.

Det värmer i mitt hjärta över att få hålla på med detta och att få positiv feedback från deltagarna varje gång jag hat lett ett pass gör mig bara ännu mer sporrad.
Åh jag kan inte ens beskriva det jag känner tror jag.

Men i alla fall, idag har det bara blivit plugg och träning! har varit i skolan mellan åtta och sex så därmellan hann jag bara med lite käk.
Och nu gör jag detsamma, äter alltså.

Nej jag är för trött för att skriva, trött men samtidigt finns det ett lyckorus inuti min kropp som bara vill ut!
Ska försöka göra en sista räkneuppgift på en gammal tenta innan jag lägger mig, behöver göra det tills morgon. Det lär väl ta en halvtimme eller något.

Sorry för att bloggen mest handlar om plugg och skola för tillfället, men det är nästan bara det som händer i mitt liv just nu. Men inte är jag ledsen för det inte för det är ju det jag vill hålla på med, det och att pussa på Robin!

Så, på återseende.

Råvarukorgen

God morgon på er.
Ännu en morgon vaknar jag pigg och utvilad. Lite träningsvärk har jag också så det är skönt, då känner jag att jag lever.

Det blir en spännande skoldag idag. Vi ska ha en examinerande uppgift hela dagen, en uppgift som vi inte alls kan förbereda oss för.
Vi ska nämligen delas in två och två när vi kommer till skolan. Sen får en korg med en mängd olika råvaror och utifrån den korgen ska vi sätta ihop en god, nyttig och fin måltid. Måltiden ska vi sedan bjuda på våra lärare uppe på insutitionen, därför måste vi lägga ner tid på en fin dukning också.

Ska bli kul att se vem man får jobba ihop med och vilka råvaror man får.
Sen nästa vecka ska vi ha lämnat in en analys på det, då vi ska analysera våra val och hur det påverkade resultatet och så vidare.

Har haft en skön morgon, en god lång frukost har jag hunnit med fast klockan bara är sju. Det är roligt att sitta inne i köket och höra hur Robin vart tionde minut stänger av väckarklockan.

Bilden är inte tagen idag men jag är lika glad idag som jag var när bilden togs.

Förresten, ikväll håller jag i mitt första steppass, KUL!

Plugg, jobb och andra avenyn!

Äntligen är jag klar med denna dag.
Det firar jag nu med en skål popcorn och ett avsnitt av andra avenyn!

Det har varit en dag full med plugg. Shit va vi har pluggat hårt idag, det blev effektiva timmar må ni tro.
Efter skolan stack jag hem åt och cyklade iväg till jobbet.
Kom hem för en timme sen och sen dess har jag hunnit städa upp här hemma och ätit.
Var otroligt sugen på sill så jag slukade en halv burk, en liten burk dock. Skärgårdssill är otroligt gott må ni tro.

Men nej nu är det andra avenyn som gäller, och mina popcorn så klart...

Stepinstruktör!

Jag klarade det, hörde ni? Jag klarade det.
Jag fixade hela passet ikväll så nu är jag godkänd på ett helt steppass och kan härmed börja kalla mig för stepinstruktör.
WOHO! Så otrligt härligt, superduper kul är det.

Hade otroligt mycket energi idag på passet och det lyckades jag verkligen få ut till alla deltagare, förhoppningsvis.
Åh gud va skönt att jag slipper vara nervös fler gånger, nu kan jag det det var jag så nu är det bara att köra!

Ska faktiskt börja redan på torsdag då jag ska vicka för en annan stepinstruktör som inte kan just den dagen. Men det är ju bara bra för nu behöver jag all träning jag kan få.

Har sen resten av terminen tisdagspassen som "mina".

ÅH förstår ni hur lycklig jag är?
Jag satte allt ikväll, takten satt där den skulle, mina steg satt som en smäck, jag klarade av att lära ut ett nytt block utan att krångla till det. All styrka satt och det jag är mest nöjd över det är att min kropp samarbetade bra med mig, inte en enda gång kände jag av astman eller fick hosta. Tur att jag hade preppat mig full av Bricanyl innan ;)

Nu ska jag krypa ner  isängen, det förtjänar jag.
Imorgon blir det tentaplugg och ett kvällspass nere på Ica.
Livet rullar på bra nu, känns otroligt kul!


God natt på er Kära vänner.

Ikväll gäller det!

Idag är jag väl lite mer nervös än vanliga tisdagar kan jag säga.
Ikväll är det uppkörning och jag börjar redan nu känna att det börjar pirra i min mage.
Hoppas att alla steg sitter, att rytmen sitter, att jag kommer ihåg alla styrke låtar, att jag leder ut bra, att jag orkar vara stor i mina rörelser under hela passet.
Men det jag hoppas på mest är nog att luftrören ska hålla och att jag inte hostar allt för mycket under passet.

Jag hoppas verkligen att det kommer gå bra ikväll för går det bra idag så kommer jag få leda mitt första egna pass på torsdag. Och då menar jag att jag får köra helt själv utan att Anne står längst bak i hallen och granskar mig ;)
Hade varit skitkul att få dra igång nu. Så jag hoppas att det går bra, ni får hålla tummarna.

Annars har jag mest pluggat idag förutom steplektionen som jag hade i morse. Sen har jag även blivit klar med Siman som jag påbörjade igår.
Nu är den upphälld på flaskor och ska stå i kylen till nästa vecka för att jäsa lite ytterligare.  Ska bli kul att se hur det smakar.


Nej nu ska jag ladda inför ikväll.
Ha en bra dag!

Sima och plugg!

Hej på er!

Idag har jag fått gjort mycket ska ni tro.
Jag har varit i skolan och pluggat flera timmar och direkt efter det åkte jag hem. Här hemma skrev jag klart ett grupparbete som nu är klart för inlämning.
Jag har även pluggat in alla styrkelåtar till steppen imorgon.

Kvällsmat har jag också hunnit göra, linssoppa är verkligen hur gott som helst!
Efter kvällsmaten stack jag snabbt ner på Konsun och handlade en apelsin och en citron.
Jag håller nämligen på att göra Sima kallas det.
En finsk dryck som är klar om 1-2två veckor. Ska ta med den till skolan nästa vecka då vi har en redovisning.Drycken är en del av vårt arbete kan man säga.

Här är siman nu i en spann och ska ligga här till imorgon då jag ska tappa upp den på flaskor.



Blev klar med siman för snart en timme sen och sen dess har jag letat febrillt efter kurslitteratur inför nästa kurs. Huvudboken var inga problem att hitta, men det tog ett tag innan jag hittade ett priserbjudande som jag kunde nöja med mig. Bara den boken kostade mig ändå 760kr!
Men då kan jag trösta mig med att jag behöver den sen under flera dietistkurser.
Försökte hitta fyra andra småböcker från livsmedelsverket också men de hittade jag inte, får försöka senare igen.

Nu ska jag plugga vidare igen! Har kommit fram till att inget bord är tillräckligt stort för att rymma alla böcker som jag använder nu när jag tentapluggar, allt är ett enda kaos. Men ett roligt kaos med massor av kunskap i.
Eller vad säger ni?


Kan berätta för er att mina astmabesvär har lugnat ner sig lite nu men är fortfarande kvar. Men jag tror att de försvinner helt till imorgon. Tur jag ska till gymmet och göra passet en gång för mig själv imorgonbitti innan själv uppkörningen. Får helt enkelt se vilken nivå jag kan lägga mig själv på.

Jippie!

Solen skiner, jag vaknade upp utan astmaproblem(inga större i alla fall) och hela dagen ligger framför mig. Jag ska bara tentaplugga idag är tanken!

Hoppas mina luftrör håller sig hela dagen!

Ha en bra dag nu ska jag till skolan

Märkliga söndag!

Det gick bra att plugga idag, träffade tjejer från klassen. Vi satt utanför skolan på ett trädäck och pluggade i över tre timmar. Härligt att få sitta ute och få lite frisk luft. Vi satt där utan jackor och de flesta bara i ett linne, tänk va varmt det är nu för tiden.

Men det var halv söndagen det, en halva som var bra!
När jag kom hem så dog jag lite dock, tröttheten slog till och jag kände att jag kunde inte tränga undan astmabesvären längre. Så sen klockan fyra idag har jag legat i soffan och hostat, sovit lite men det jag har spenderat eftermiddagen i huvudsak med var att titta på Millenniumserien på Svt-play!
Jag har ju helt missat serien och det är kul att se skillnaderna från filmen.
Ussch jag hatar mina astmabesvär, det gör verkligen ont i mina luftrör och jag hatar att behöva anstränga mig för att andas lungt och fint.

Nu ska jag bara fortsätta slappa här framför tv:n. Vi ser på parlamentet och sen blir det kanske Wallander.
Mys blir det i alla fall.
Robin är som en hjälte i dessa tider då mina krafter sviktar, han handlar, lagar mat och servar mig.

Åh förresten! Idag fyller Finaste Karin hela 20år! Massor av kramar till dig vännen <3

Spelkväll!

Det blev en riktigt mysig kväll igår.
Jossan, Lotta och Julia kom hit och då bjöd jag på bullar och te först. Sen efter fikat tog vi fram olika sorters sällskapsspel som Julia hade med sig hit. Riktigt roligt. Varför spelar man inte spel oftare? Det är ju otroligt roligt, man skrattar ena sekunden och andra sekunden är man på gränsen till förtvivlad. Men men...

Vännerna stannade till halv elva så efter det blev det sängen för min del.


Första lasset med bullar...


Idag ska jag åka in till skolan för att plugga järnet! Tar bussen nu om en halvtimme och lite senare så kommer det förhoppningsvis en del tjejer från klassen och gör mig sällskap. Att plugga ihop är bra för mig, jag blir med energisk och älskar att kunna prata med andra om det vi läser. Man lär sig så mycket på att dela med sig av sina kunskaper, man lär sig så bra av andra.
Ett het tips till er som fundererar på att börja plugga, plugga ihop om det är passar er!

Ikväll blir det förhoppningsvis ännu en myskväll med Robin. Jag känner för en kväll i hans famn, att bara få ligga där och känna närhet. Ja så får det bli!

Vad ska ni göra en söndag som denna?

Bullar

Rätt svar på frågan jag ställde till er för ett par timmar sedan är Kanelbullar, så klart!

Blev klar med satsen redan klockan tolv. Skönt för sen dess har jag sett ett missat andra avenyn avsnitt fixat med steppen och pluggat.
Har även handlat Loka och ett nytt kolleigeblock så att jag kan fortsätta plugga.
Ska nu ta tag och sammanfatta dag för dag på denna kurs. Hoppas jag kommer ihåg mycket så att jag slipper plugga mer än nödvändigt till tentan. Just nu känns plugget lite tungt även om motivationen är på topp, det är konstigt.

Men det är bara att kämpa på.
Ikväll kommer vännerna hit på fika och för att spela spel och se på film. Är typ så mycket jag kommer att orka innan jag stupar i sängen.

Längtar efter Robin också, jättemycket! Tycker om honom lite för mycket ibland känns det som. Hade jag gillat honom lite mindre hade jag inte tyckt ensamheten var lika jobbig förmodligen.
Men jag är otroligt tacksam över att han är min <3

Ensam hemma!

God morgon!
Det är lördag och för en gångs skull är jag hemma vid den här tiden och inte nere på gymmet, tyvärr!
Hade gärna åkt dit men min förkylning sätter stopp för mig. Vill inte träna nu för då kommer jag aldrig bli frisk och det måste jag bli tills tisdag då jag har uppkörning. Saken är ju bara det att jag måste öva på passet innan dess men jag får väl öva styrkelåtarna hemma och lita på att jag kan det andra.
Är jag piggare får jag kanske låna hallen imorgon i stället, i värsta fall på måndag.

Idag håller jag på att städa, och fixa här hemma!
Båda jag och Robin har varit slitna denna veckan så det har sett ut som ett kaos här hemma men det ska jag ändra på  idag.
Robin är i grannstaden Skellefteå, 13mil hemifrån idag. Han ska med ung vänster på någon demonstrationståg trodde han det var. För Palestinierna, en god gärning.

Sen ska jag även bli klar med sista styrkelåten en gång för alla. Har skjutit på den lilla grejjen ändå sedan i tisdags, så himla onödigt men är det inte Lotta i ett nötskal?

Men men...
Det kommer bli en bra dag idag!

Vad har ni för er idag?
Om ni är rastlösa så kan ju fundera på vad jag bakar för gott idag ;)
Här får ni en bild som ledtråd

Ursäkta över mitt utseende, men jag menar det är lördag morgon, vem bryr sig över hur man ser ut då?
Inte jag i alla fall!

Alice i Underlandet!

Efter en heldag hemifrån har nu båda jag och Robin landat i soffan precis som vanligt en fredagkväll.

Började dagen med en skoldag bestående av tre föreläsningar. Mer eller mindre intressanta får jag väl säga,
Under dagen fick jag värsta rycket efter att ha hört att Malin i klassen skulle på bio med sin kille ikväll. Tänkte att det vill ju jag också göra, så på lunchen pratade jag med Robin och då reserverade vi platser till Alice i underlandet.
Sådana spontana ryck är helt underbara.

Efter skolan mötte jag upp Robin och ett par vänner till honom ute på Origo. Origo är en av våra studentpubar. Där åt vi mat och drack öl, eller ja inte jag med tanke på min jobbiga förkylning, det fick bli en cola istället.
Där satt vi och hade det bra i en timme innan vi åter igen fick bege oss ut i regnet.
Regner är konstant nu och alla är glada över det, för ju mer regn ju mindra snö ligger kvar på marken!

Bion var helt ok. Har hört så mycket blandat om filmen så visste inte alls vad jag skulle tycka. Men jag tyckte den var ok, vill kanske inte se om den men ändå rätt rolig.
Ballt med 3D ialla fall, min första bio med de specialeffekterna. Negativt är dock att det är väldigt svårt att pussas med sina speciella glasögon på sig. Men man får väl pussa på pojkvännen efter bio i fall man nu tvunget ska ;)


Nu är vi hemma och jag var snabbare än snabbast på att byta om till mina myskläder. Koka kikärter och tittar på halvdåliga Talanger på tv är aktiviteterna som vi syssletsätter oss med!

Jag hoppas verkligen att min förkylning går över till imorgon, eller ja blir bättre i alla fall. För jag har massor av step övningar att öva in!
Men god sömn brevid min prins brukar vara en bra medicin!

Det REGNAR!

Hör på detta skåningar:
Det Regnar i Norrland nu! Efter månader med endast snö som nederbörd har det äntligen vänt. Nu är det plusgraderpå dagarna (även om det fortfarande är helt "rått") och nu regnar det i stället för att snö.
Är inte det helt underbart?

Snön smälter nu sakta men säkert ner i vägbrunnarna och det uppskattas.

Men det var egentligen bara en notis.
Idag har Lotta inte mått speciellt bra!
Eller jag har varit i skolan och jobbat så att så illa har det inte varit. Men min näsa rinner, jag har känns mih halvfrossig vid många tillfällen och varit otroligt trött.
Men efter ett par härliga mellanmål har jag blivit bättre och när jag jobbade släppta nästan allt.

Jag tycker det är jättekul att jobba och ser verkligen framemot att få tjäna lite pengar i sommar.

Nu ska jag gå in och titta på Lyxfällan samtidigt som jag skummar igenom lite skolanteckningar från dagens labb för att komma ihåg det bättre till tentan.

På tal om ingenting så måste jag verkligen klippa mig!
Sitter ju alltid och snurrar i håret när jag sitter vid datorn här i vårt kök. Det hör liksom till och sen nu för en stund så slutade jag och då började Robin skratta, inte förstod jag varför förrän jag såg mig själv i fönstret.
Då såg jag ut så här:

Oj ojoj! Som ett jävla monster, tur jag inte gör likadant när jag sitter i kassan på Ica ;)
Och för er som undrar kan jag meddela att ja det är min gamla handbollströja som jag har på mig.
Älskar den tröjan och det spelar inte roll hur urtvättad den är för den är superskön och innebär så mycket lycka för mig.
Att ha den på sig här hemma när man slappar eller är ute och springer ger mig knasigt mycket energi!

Så nu lyxfällan och plugg!

Sen: Godnatt!

Bra start!

Idag är det en heldag i skolan plus kvällsjobb som väntar!
Kommer bli en rolig och en bra dag förhoppningsvis.
Jag menar vad annat kan det bli när man har startat dagen med två ostmackor, en portion gröt, en banan och två Kiwi?

Jag är redo att möta dagen!

Kvällsfika!

Åh vad det är trevligt att fika med ett par goda vänner. Speciellt på kvällen för då är det lugnt överallt och ingen stressar.
Som in förstår har jag nu kommit hem från en väldigt mysig fika med tre kära vänner till mig.
Det är bland annat dem jag ska springa Blodomloppet med den 20 maj. Men mer om det en annan gång.

Nu sitter jag i sängen och ska på gårdagens avsnitt av Plus, en av mina lärare är med där ännu en gång. Denna gången är det en lärare som är där för att prata om nyttigt godis. Förra gången någon av mina lärare var där var det för att prata om kvaliteer på olika stekpannor.

Ussch jag kände en massa hemlängtan på vägen hem idag från stan. Det var väldigt jobbigt att åka från Skåne denna gången och känslan av saknad har legat och grott i min kropp nu i snart två dygn.
Men det enda sättet att få bort jobbiga tankar är genom att aktivera sig så det tänker jag göra de följande dagarna.
Plugg, jobb , träning och Step är det som jag bör lägga min tid på.

Sov så gott.

Kvällsfika!

Åh vad det är trevligt att fika med ett par goda vänner. Speciellt på kvällen för då är det lugnt överallt och ingen stressar.
Som in förstår har jag nu kommit hem från en väldigt mysig fika med tre kära vänner till mig.
Det är bland annat dem jag ska springa Blodomloppet med den 20 maj. Men mer om det en annan gång.

Nu sitter jag i sängen och ska på gårdagens avsnitt av Plus, en av mina lärare är med där ännu en gång. Denna gången är det en lärare som är där för att prata om nyttigt godis. Förra gången någon av mina lärare var där var det för att prata om kvaliteer på olika stekpannor.

Ussch jag kände en massa hemlängtan på vägen hem idag från stan. Det var väldigt jobbigt att åka från Skåne denna gången och känslan av saknad har legat och grott i min kropp nu i snart två dygn.
Men det enda sättet att få bort jobbiga tankar är genom att aktivera sig så det tänker jag göra de följande dagarna.
Plugg, jobb , träning och Step är det som jag bör lägga min tid på.

Sov så gott.

Onsdag i stället för tisdag?!!

Är det någon mer än jag som är förvirrad över dagarna? Det känns verkligen som tisdag idag och hela tiden måste jag påminna mig själv om att det är onsdag.
Som innan då jag jobbade och skulle bestämma en ny tid med chefen, en ny jobbtid alltså. Då sa jag efter att ha tittat på schemat att jag kunde jobba torsdag kväll denna vecka. Och han sa: ja okej i morgon alltså? Oj tänkte jag är det redan i morgon. Man blir helt förvirrad. Men nu ska jag i alla fall jobba imorgon kväll och det är tur för jag måste lära mig stänga. Ska jobba imorgon och sen även nästa onsdag kväll.

Fick även mitt schema över maj månad och det är inte helt fel att redan nu ha fyra helgdagar då jag ska jobba. Ska bli otroligt kul att få jobba helg igen, ha faktiskt saknat det sen gymnasietiden. Låter konstigt kanske men så är jag väl skapt antar jag.

Men men. Jobbat har jag gjort i dag ialla fall och kom hem redan vid ett tiden.Skönt det för nu har jag hunnit städa undan kaoset sen alla morgonsysslor som inte blev undanstädade. Har även hunnit plugga igenom en gammal föreläsning om fisk, måste ju repetera allt nu inför tentan som närmar sig.
I denna kursen har jag verkligen använt min kunskap från höstterminen och det är jättekul att man kan binda ihop det man lär sig.
Idag fick jag gå och hämta den stora pärmen sen i höstas, jag var tvungen att slå upp något om en fettkedja för att förstå sammanhanget.


Nu tänkte jag ta en paus från pluggandet för jag ska ut och springa en runda.
Får göra det nu på eftermiddagen för vid sextiden ska jag vara i stan för att fika med tjejerna som jag egentligen skulle träffat igår. Ska bli kul att höra om alla påskhelg.

Därför slänger jag nu på mig skorna och löpartightsen och taggar till för sen måste jag fortsätta plugga och hinna laga mat!



Ha en fortsatt trevlig dag

Bakkväll!

Har lite jobbiga tankar i mitt huvud nu ikväll. Det enda som tycks hjälpa är att stå i köket och stöka.

Först blev det en god fiskgryta som jag och Robin åt till kvällsmat.

Här är grytan och nu ska jag dela med mig utav det enkla och nyttiga receptet:
Detta behöver ni till 4pers:
10st potatis
4morötter
1 purjolök
8dl vatten
1-2st fiskbuljong
400g vit fiskfilé ( Ta gärna hoki eller Sej som är ettbra alternativ för miljön.)
finhackad persilja
Salt och peppar.

Gör så här:

Skala och skiva potatisen och morötterna. Skiva purjolöken. Koka upp vattnet och buljongtärningen i en gryta. Lägg i potatisen, morötterna och purjolöken och det låt det koka i ca 10min.
Skär fisken i bitar och lägg i den. Låt grytan sjuda i ca 8min. Salta, peppra och strö över lite persilja.
KLART!

Till serverade jag en enkel sallad som bestod av, bladspenat, tomat, champinjoner, olja samt salt och peppar.
Fräscht och gott att ha till.


Efter maten försökte jag få ro för att kunna plugga men efter en halvtimme ville mitt huvud protestera igen så då tog jag och gjorde en omgång filmjölkslimpor istället.
Det blev två stycken limpor som nu ligger och blir mogna i ugnen. De lär vara klara om ca en timme.



Nu har jag landat i soffan och ser på Halv åtta hos mig, är inte det porgrammet helt underbart?
Idag är de hemma hos Adam Tensta, roligt roligt.

Ha en skön kväll.

Min tisdag!

Vet att jag har lovat er ett inlägg om min påskhelg och det kommer, men inte just nu för jag orkar inte!

Istället tänkte jag berätta om min förmiddag och om hur dagen för övrigt kommer att se ut.
Började dagen med att känna mig helt överkörd, vaknade vid halv åtta och tänkte: Åh va skönt med träningsvärk. Men när jag sen kom på mig själv med att inte ha tränat sen i fredagsmorse så förstod jag att värken jag kände inte var träningsvärk. Vad kan det vara? Någon som kan gissa? För jag har ingen aning, jag tror att min kropp straffar mig genom att ge mig "låtsasträningsvärk" så att jag inser att jag borde träna eller något.
Ifall det är så kan jag snabbt säga att nej kroppen någon träning blir det inte förrän imorgon, då ska jag ta mig tid till det igen!

Men i alla fall, efter den konstiga morgontanken så lyckades jag i alla fall äta lite gört och se på nyhetsmorgon samtidigt som jag trixade med en skoluppgift som ska lämnas in senare idag.
Blev faktiskt klar med hela sammanställningen så nu kan jag pusta ut över den uppgiften för nu är den iväg skickad!

Sen dess har jag ägnat mig åt en massa stepföreberedelser inför min kommande uppkörning nästa vecka. Är faktiskt lite nervös och speciellt när Anne min lärare har skrivit ut på hemsidan att jag har uppkörning nästa tisdag, ingen kan ju missa det nu. Men det kommer gå bra, jag låter det helt enkelt inte gå dåligt. För jag vet hur lycklig jag kommer bli om Anne säger att jag klarade hela passet.
Jag har lyckats knåpa ihop ett sista pass som jag är nöjd med och sen har jag även valt ut två låtar som jag ska köra styrka till.
Har gjort musikanalyser på dem och börjat pussla ihop lite övningar. Ska träna på dem senare i eftermiddag tänkte jag.

Här är en liten inblick över hur mitt block ser ut!

Jag och Robin ska ut och storhandla senare i dag när Robin är klar i skolan.
Därför tänkte jag nu sätta mig ner och skriva ner en inköpslista för att slippa glömma en massa viktigheter. Samtidigt sitter jag med kokböcker och letar recept för att komma på vad vi ska äta den kommande dagarna. Det är något vi tillsammans brukar göra innan vi handlar för att lättare strukturera upp vardagen och inköpen.
Men nu när Robin är i skolan får jag göra det själv, hoppas att rätterna blir godkända av mannen.


Inspiration!

Någon som har något bra recept så dela gärna med er!

Sen efter handlingen ska jag väl börja plugga lite på allt inför tentan som jag har om 13dagar.
Sist men inte minst så ska jag avsluta dagen med ett träffa en del tjejer från klassen inne i stan. Vi ska fika och diskutera planerna om de springlopp vi ska genomföra i maj.

Nu: åter till kokböckerna.

Hemma!

Nu är vi hemma i Umeå igen efter en lång och krävande dag.
Det känns konstigt att vara hemma, egentligen skulle jag vilja vara hemma längre men samtidigt tycker jag det är skönt att få komma hit. Här uppe finns mitt lugn, alltså här hemma i lägenheten. Jag vet var jag har alla mina saker och det känns skönt att få bestämma själv över vad jag gör och inte gör.

Men nu orkar jag inte skriva mer, lovar att berätta mer om min helg imorgon.
Imorgon går vi åter in i vardagen, är man redo för det? Ussch jag vet inte, jag har verkligen uppskattat min lång helg må ni tro.

Grillat och konst!

Hej på er!
Har ni haft en bra dag?

Själv har jag haft det väldigt mysigt :).
Jag har varit på konstrunda med May och hennesa systrar. Även om konst kanske inte är min grej så tyckte jag att det var kul att få komma ut lite grann. Men visst jag förstår inte alltid varför konst är så fint som de säger att det är. Kanske lär jag mig med åren?

Nu sitter jag vid köksbordet och väntar på maten ska bli klar. Robin grillar och May har fixat sallad och rotsaker i ugnen, det enda jag bidrog med var en kall sås, men alltid är det något.
Jag sitter mest och smuttar på ett glas mousserat vin som det bjuds på. Gott!

Men nu är det mat och sen ska vi till Adam för att spela TP och bada badtunna eventuellt. Blir nog en trevlig kväll


Långfredagen

Glad påsk på er alla, För nu är det påsk och det ska firas!

Klockan är bara elva så här denna långfredag men vi har redan hunnit med en hel del.
Dagen inledde jag med en skön joggingtur på 6km.
Det är otroligt skönt att få springa på barmark och slippa tänka på var man trampar för att inte stuka fötterna.
Fem grader var det ute så tidigt på morgonen och det innebar att jag kunde springa i löparthigts, tunnt linne med en långärmad tröja över utan att frysa. Skönt må jag säga.

Efter det hoppade jag in i duschen gjorde mig iordning. Sedan ställde jag mig i köket och bakade scones till hela familjen Myte. Mysigt att få baka i någon annans kök faktiskt. När de var i ugnen hjälptes vi åt att duka fram ett stort och gott frukostbord som vi sedan toppade med nybakta varma och mjuka scones. Ni kan ju själva tänka er hur svårt det var för mig att sluta äta även om jag var proppmätt.

Robin han har faktiskt suttit vid en symaskin hela förmiddagen för han håller på att laga sina byxor och nu när han blev klar med det så springer han och hämtar nästa par som han nu håller på att sy upp.
Vilken flitig kille jag har, tycker ni inte?

Robin in action!

Nu ska jag fixa till håret och efter det ska jag oc May köra till stan för att lämna ett par filmer. Sen blir det konstrunda med hennes systrar från Stockholm.
Egentligen skulle jag träffa Maja men hon blev sjuk så då ändrade jag raskt mina planer.

Robin ska till Adam i eftermiddag och i och med att vi ska träffa honom ikväll också så tyckte jag att de kunde få vara i fred ett par timmar först.

Kommer nog bli en toppendag!
Vad har ni för er idag?
Jag hoppas att alla mina kursare försöker njuta av "ledigheten", vi är värda det!

Vill bara säga...

Att jag är hemma och mår så underbart bra!
Njuter varenda minut i vackra snöfria och varma skåne. Har redan träffat en massa nära och kära, det gillas.

Glad påsk

RSS 2.0