En bra tisdag

Hej!
Idag är en bra dag.
Den började med ett intressant studiebesök på sjukhuset och i deras kökslokaler, lärorikt må ni tro!
Efter det chillade jag på skolan ett tar innan det var dags att möta upp våra nollor och ta med dem på en rundvandring runt på universitetet.
Själv skoldagen slutade där och när jag skulle ta bussen hem hamnade jag turligt nog på samma buss som Robin. Sen dess hade vi lite mys här hemma i soffan med varsin kopp te och fångarna på fortet, vi går om varandra rätt mycket nu så även om vi bara har en timme tillsammans så vill jag verkligen ta vara på tiden.
När Robin sen åkte tillbaka till stan för att ha lite nollningsaktiviteter så satte jag i gång med lite Cibussaker och Checka av med folk hur vi ligger till inför morgondagens brännboll och lekar som vi ska ha på kvällen.
Nu sitter jag och äter en god omelett och laddar inför träningskvällen som väntar, ska träna bodypump och step. Var länge sedan jag hade chansen att gå på någon annans steppass så det ser jag verkligen framemot.
Sen får jag åka hem och läsa kurslitteratur en sväng. Det blir en bra kväll det här.
Medan jag försöker lägga in alla bilder från min nya kamera i datorn får ni nöja er med en bild från förra hösten. Här har vi tjejmys hemma hos mig, förra hösten var verkligen bra.

Lyckad dag!

Det har varit en lång dag full av aktiviteter.
Men nu är första föreläsningen över, vi har börjat med alla nollningsaktiviteter och det känns super.

Det som är allra finast är att jag nu varje dag kommer kunna umgås med mina fina vänner igen. Vänner som är ett skönt stöd för en när man behöver dem som mest. Det är sånt man gillar, eller hur?

Men nog om det, nu ska jag sova och sen väntas en ny härlig dag imorgon.

God natt!

När ska kvällstidningarna ge sig?

Har skrivit en ny artikel på livskick angående vikthetsen i media.
Den är utformad som en debattartikel så gå gärna in och läs samt skriv just din åsikt runt det hela.
Läs den här

Första skoldagen!

Idag börjar äntligen skolan igen. Känns som om det var en evighet sen man skrev sista tentan innan sommar, tre månader är lång tid!
Har haft tunga startar inför skolstarten de sista veckorna men inte över skolan utan över en massa annat som också ska göras nu. Men det ordnar sig, en sak i taget ni vet.
Ska bli kul att få träffa alla idag och ikväll träffar vi våra mottagningsstudenter för första gången, då ska de nollas! Vi ska ha aktiviteter hela kvällen så jag kommer nog inte hem förrän sent.
Men ska inte vara i skolan förrän halv tolv idag så därför passar jag på att förbereda mig inför steppassstarten om två veckor genom att göra alla styrkelåtar. Det går faktiskt bra, jag har hittat bra musik och pysslar nog ihop lite övningar.
När jag är klar med det ska jag köra igenom corepasset också en gång innan jag cyklar in mot universitetet. Både jag och Robin ska försöka cykla in mot stan så mycket som möjligt nu i början av terminen då det blir snålt med övrig träning och då behöver man inte passa några bussar på kvällen.
Här sitter jag och är småpirrig inför skolan!

Bönder för en dag!

Robin och jag har verkligen haft det bra hemma i Skåne. Vi hade bland annat en mysig dag hemma i Blentarp då vi gick ut och plockade björnbär tillsammans med mamma och farmor.
Men det som var roligast med aktivitet, i alla fall om man frågar Robin var att vi var klädda i mamma och pappas arbetsoveroller. Allt för att skydda oss från buskarnas taggar.
Robin lånade till och med en av pappas kepsar för att få den rätta bondekänslan.
Se så fina vi är.
Här sitter jag med vår skörd, 18 liter björnbär.
MUMS!

Kylan håller i sig!

Det är fortfarande kallt här uppe, och då menar jag mössa och vantar kallt!
Folk går runt med mössa och vantar vilket jag förstår för idag när jag cyklade fram och tillbaka till stan utan så höll jag på att frysa rumpan av mig. Så nu sitter jag här med en stor kopp te för att bli varm.
Sen ska jag fortsätta att pyssla med coreträningen lite innan jag går ner och tränar mitt första bodypumppass på fööör många veckor!

Brr så kallt...

Är tillbaka i Umeå som sagt och sitter nu och äter frukost då jag snart ska cykla till jobbet. Får klä på med rejält med kläder då det endast är 7grader utomhus.

Åh va kallt det kommer bli när man cyklar över havet, det får bli mössan idag! Och min höstjacka, det hjälps inte.

För två veckor sedan cyklade jag ill jobbet i endast min jobb t-shirt och då blev jag varm, nu kommer jag frysa med höstjacka på kanske, vad händer norrland?

Snart är man i Umeå igen!

Jaha, då har jag precis påbörjar min sista dag här hemma i Blentarp. Var precis på flygplatsen faktiskt för att lämna Robin. Om ett par timmar är det min tur att ta flyget upp. Men innan dess ska jag försöka få ihop hela min packning och umgås med mamma en sväng. Så vid sjutiden är jag i Norrland igen och då ska det förberedas skolstart bland annat. Vi hörs då!

Knut i magen

Jag har så mycket att säga, mycket goda saker. Men jag varken orkar kan eller vill för just nu har jag en stor fet klump i magen.
Den kommer gå över, eller bli mindre om ett par dagar så håll ut till dess.
Under tiden ska jag försöka ta tag i mitt liv, och med det menas att beställa böcker till skolstarten, tänka över en del saker för vår nollning, fixa mitt steppass som är förbaskat svårt när ens huvud är tomt samt att åka tillbaka till Umeå och jobba i helgen innan skolan startar.
Om ett par timmar eller dagar är jag tillbaka på ett mycket bättre humör.
Till dess ska jag försöka vara tacksam för att ha en fin familj, vänner och världens bästa pojkvän som jämt förstår mig och filar mig på ryggen utan att jag knappt ber om det.

Malmöfestival och björnbär!

Nu är Robin här hemma hos mig i Blentarp och har det bra.
Det är till och med så att vi kommer vara tillsammans varje dag nu, känns väldigt märkligt. Märkligt men bra så klart.


Idag ska vi plocka björnbär, åka in till malmöfestivalen för att se Lasse och Melissa Horn. Ska åka dit tillsammans med Karins och hennes kompisar samt Robins mamma.
Därefter åker vi till Kstad.

Det har snart gått en vecka här i Skåne och fem dagar återstår, varför går tiden så fort när man är hemma?

Ta baljväxterna till en ny nivå!

Medan jag är här hemma och bakar för fullt kan ni ju läsa min senaste artikel inne på livskick.

Denna gång har jag skrivit om groddning av baljväxter, har skrivit om det här också innan.

Här hittar ni artikeln!


Björnbärsplockning!

Nu ligger frukosten i magen, min bulldeg jäser för fullt ( gör morotsbullar) och nu kommer mamma när som helst och hämtar mig. Vi ska ut och plocka björnbär, MUMS!

Skånesemester!

Nu är jag i Skåne och har så kallad semester. Det känns som jag lever livet i en liten bubbla nu och det är skönt. Jag tog inte ens med mig min dator hem och det är framsteg må ni tro.

Har suttit vid familjens dator nu en timme för att kolla igenom mig mejl. Känns otroligt vuxet att gå in där och se hur mycket som har hänt. Just nu arbetas det för fullt inför hösten både inom studentlivet och på gymjobbet.
Men det är kul, känns som hösten närmar sig med stormsteg och det kommer bli en bra höst, precis lika bra som förra, om inte lite bättre.

Hade även fått tillbaka mitt resultat på hemtentan på sommarkursen via mejlen och såg till min förvåning att jag blev godkänd. Behöver inte ens kompletera något så det är kanonskönt! Nu kan jag andas ut och se framåt.

Men nu ska jag sluta för jag har lite bakprojekt här hemma som jag måste sätta igång med nu på morgonen.

Ha det så bra, kul att det fortfarande är många som är här och läser även om uppdateringen tryter, men ett par inlägg till dimper nog ner innan jag åker tillbaka till Umé.

Hittade en gammal bild på mig och min syster när vi var små, detta är en julafton och jag leker sjuksyster med mina nya julklappar, Maria verkar inte uppskatta detta speciellt.


Ny frisyr!

H'r kommer tre dåliga bilder på min nya lite rockigare frisyr!
Sorry att de är så dåliga, men ni får kanske snart se finare bilder!


Min Kärlek

Ikväll åker jag hem till Skåne! Det ska bli otroligt skönt, en resa hem innebär lite ledighet och jag ska verkligen försöka koppla av och njuta så mycket som möjligt.

Men idag är det en annan bra dag, det är nämligen den femtonde, femtonde augusti vilket innebär halvårsdag för mig och Robin. och just nu är vi uppe i 2,5 år. Är det inte fantastiskt, tänk att jag har fått dela 2,5 år tillsammans med världens bästa kille?
Han gör mig så lycklig.

Hoppas på många fina år i framtiden också.

Tack Robin!





Dagen före hemresan!

Nu är det snart bara ett dygn kvar tills jag sitter på planet hem mot Skåne.
Jag håller på att packa för fullt och det går väldigt bra, jag är snart klar med allt det jag kan packa idag. Tror att jag har lyckats få med lagom mycket.

Men dagens stora fundering är: Skulle man inte kunna krympa sina skor ett par storlekar när man ska packa dem. Att ha fyra par skor med sig tar stor plats, störst plats tar så klart joggingskorna men de är också viktigast så.
Ska verkligen försöka hålla min kondition uppe nu när jag är hemma genom att springa. Har inte kunnat träna mer än två pass denna vecka och det kommer säkert kännas nästa gång man tränar, ussch!



Annars har jag spenderat dagen genom att plocka en massa bär. Får ju passa på nu innan jag åker hem, för när jag kommer tillbaka är det säkert övermoget alltihop. Men nu är halv frysen full så jag klarar mig nog ett par månader.

Sen har jag även tittat på simningen såklart.

Åh jag längtar hem nu, hem till familjen vännerna och till Robin så klart.
Robin fyller år idag förresten, tråkigt att behöva vara ifrån honom en dag som denna.
Men men.


En torsdag

Idag mår jag bättre, mycket bättre.
Gick och la mig redan vid nio igår kväll och det gjorde nog susen.

klarade av hela arbetsdagen galant och efter jobbet så kände jag mig fortfarande pigg.
Har faktiskt hyrt två filmer på jobbet som jag ska titta på ikväll, allt för att tvinga min kropp att vila lite grann i alla fall.

Fast när jag kom hem idag så var det otroligt fint väder ute och jätteskön luft. Så jag bestämde mig för att gå ut en stund och det hela slutade med att jag var ute och plockade hallon i en halvtimme.
Jag älskar att bo så här nära naturen. Det är lyxigt att få gå ut och plocka färska bär på det här viset.


Packar ofta mina bär i små kesolådor och så vidare. Då är det lätt att ta ut en lagom mänga hallon ur frysen.


Nu ska jag se klart på simningen innan jag börjar min filmkväll.

Vad gör ni ikväll?

En sjuk Lotta

Idag är en sjukdag. Det är bara att konstatera. Jag har något i kroppen som gör ont.
Fram till klockan tre mådde jag helt ok med tanke på att jag fortfarande gick på alvedon. Därför orkade jag göra en del under förmiddagen.

Klippte mig först, blev nöjd men frisyren får ni se senare för efter ett par tupplurar på soffan liknar det mest ett trollrufs.
Sen åkter jag direkt in till stan för att hämta ut biljetter till En Peter Jöback konsert jag och ica- kollegorna ska gå på i Oktober.



Sen när jag kom hem satte jag igång en sats med morotsbullar medan jag fortfarande var pigg. Efter det har jag legat rätt pall i soffan, förutom när jag vikte all tvätt sen i morse.
Tur att det är sim- EM på tv, då känner man sig ändå värd över att få vila bort hela dagen.

Nu håller jag på att grädda bullarna och när dem är klara ska jag koka havregrynsgröt som tillsammans med lite mjölk och ett par morotsbullar får bli min kvällsmat, vad gör man inte när orken tryter?

Järn

Nu har jag skrivit en Artikel angående Järn.

Den ligger nu uppe på Livskick och ni hittar den HÄR.

På bättringsvägen

Nu ska jag gå ner till frisören och kapa av mitt hår, det ska bli otroligt skönt.

Jag har hunnit tvätta nu på morgonen, så nu kan jag äntligen börja planera min packning inför hemresan på söndag.
Vet inte riktigt hur jag mår idag, mådde inte alls bra imorse, då värkte kroppen och huvudet. Men efter en alvedon försvann smärtorna. Det blir dock ingen träning idag heller, måste vila upp kroppen idag.

Efter klippningen ska jag in till stan en vända för att hämta ut biljetter till en konssert i höst och fixa lite ärenden.

Hörs senare

Förkylning i kroppen

Tisdagar brukar vara min stora träningsdag med både Bodypump och Bodybalance.
Men idag är ett undantag för jag kommer inte kunna åka iväg och träna ikväll.
Anledningen till detta är att jag känner att en förkylning ligger och väntar på att få bryta ut i min kropp. Kände att halsen var tjock i morse och på jobbet blev det bara värre och värre. Kände även att kroppen gjorde lite ont, ni vet sådana feberkrämpor. Men efter en alvedon blev det bättre och tack vare den kunde jag fullfölja min arbetsdag.

Sen jag kom hem har jag bara legat här hemma i soffan och druckit te medan jag tittar på sim- EM. Kan numera kalla mig tedrickare för jag längtar ibland efter te, hur sjukt är inte det?

För en stund sen tog jag mig dock lite friskt luft genom att plocka röda vinbär, igen. Sammanlagt har jag plockat 15-20 liter i år. Undra vad jag kommer att göra med allt, kanske blir det ett par liter saft?
Nu ska jag repa bären innan jag slänger ihop någon god mat.

Hur lyxigt är det inte att kunna gå ut och plocka sex liter vinbär på mindre än en halvtimme?

Studiemotivation!?

Snart börjar skolan för många och visst känns det spännande? För en del är det säkert första terminen på ett universitet eller högskolan och då är det så klart extra pirrigt.
Själv ska jag hoppa på min tredje universitetstermin och är redan nu väldigt peppad till att få sätta igång med allt vad instudering och föreläsningar heter.

Men även om man är förväntansfull och positiv till att få börja skolan igen kan motivationen snabbt försvinna och instuderingen blir mcket  tyngre än vad man hoppats på.
Vad gör man då? Hur kommer man tillbaka till sin alärta sida?

Jag ska ge er lite tips som fungerar bra för mig. Men som sagt, försök hitta ert sätt att plugga på och gör det som just ni lär er bäst på.

För mig är planering ett nyckelord. De kurser som har gett mig mest är de kurser där jag har planerat min studietid bäst.
Planera vecka för vecka, dag för dag. Vad ska hinnas med i veckan, när vill jag göra det och sätt upp exakta tider på när du ska studera och vad du ska studera. Jag skriver ofta upp det i min kalender. Har jag en instuderingsdag planeras den mycket väl må ni tro. Om jag inte väljer att ha en ledig dag då jag gör något helt annat, som att baka och motionera lite extra tillexempel, för lediga dagar är ett måste för att hålla motivationen uppe vill jag lova.

Tänkte nu beskriva hur jag oftast lägger upp en instuderingsdag när jag är ensam hemma.
Jag går först och främst upp precis i samma tid som vanligt, vid sju ungefär. Sedan klär jag mig och äter frukost precis som om det vore skola, detta gör jag för att komma in i skolkänslan, min kropp väcks till liv och den förstår att det är allvar på gång.
Efter frukosten plockar jag undan allt jag har på köksbordet där jag brukar pluggga, sen lägger jag fram alla mina böcker och andra papper.
Sen det första jag gör är att jag skriver upp på en lapp allt jag vill få gjort under dagen ( här gäller det att ha realistiskt höga mål) sen bestämmer jag i vilken ordning jag ska göra det i.
När jag väl har gjort det så börjar själva plugget.

Plugga brukar jag göra i ca 40min i sträck, sedan är det en paus på 5-10min som gäller. Och på den pausen är det viktigt för mig att göra något helt annat och helst röra på mig lite. därför brukar jag spara alla sysslor så som att diska och bädda sängen. För det är perfekt att göra i en paus, att diska tar max tio minuter men efter den pausen är jag på gång igen.

Sen pågår det så fram till lunch då jag brukar ta en längre paus, här bloggar jag ofta bland annat.

Eftermiddagen ser likadan ut som på förmiddagen.

Blir ni som jag alltid småsugna på något att äta när ni pluggar kan det vara bra att även planera matintaget lite smått. Själv brukar jag tänka, att efter att jag har gjort detta uppgifter kan jag koka kaffe eller i pausen ska jag ta en morot och så vidare. Se till att matpauserna blir som belöning. Jag måste i alla fall göra så för att inte proppa i mig mat hela tiden.

Många tycker det är lättare att plugga i skolmijlön så som i något grupprum eller i biblitoteket, och det kan vara ett bra alternativ.
På många sätt är det skönt enligt mig. För man kan inte göra så mycket annat än att plugga när man är i skolan, nackdelen är dock att man inte lika lätt får de där välförtjänta pauserna då man inte har något att göra förutom att studera.
Är du inte hemma under din instuderingstid kan det vara bra att planera in många mellanmål och ha dem med sig hemifrån, annars kan det bli väldigt dyrt och onyttigt i längden.

Sen har vi nästa problem/tillgång, nämligen musik.
Ska man lyssna på musik när man pluggar och vad så fall?
Detta är ju väldigt olika hur man väljer att göra.
Jag gör väldigt olika, men när jag är  i skolan så lyssnar jag aldrig på musik, då behövs det inte för där är det lätt för mig att koncentrera mig utan några andra ljud.
Men när jag är hemma är situationen lite annorlunda. Läser jag i kurslitteratur under en längre tid föredrar jag antingen tystnad eller någon väldigt lugn bakgrundsmusik.
Gör jag någon övning, skriver på något så har jag ofta hög igenkännande musik på som jag gärna kan sjunga med i , då känner jag mig kreativ och får positiva tanker.
Repeterar jag inför tentor eller försöker förstå en föreläsning eller något annat komplicerat så väljer jag ofta att ha lugn musik som jag inte blir stressad av.
Men som sagt alla är ju olika här.

Man får helt enkelt hitta det som passar en själv bäst.
Och kom ihåg, för att lyckas med studierna så tror jag att planering är viktigt för alla. Ge studierna mycket tid, planera mycket tid åt dem. Då lär man sig mest och ger man det mycket tid så kommer man ihåg det bättre, eller har jag fel?

Som sagt, att plugga är kul. Studievärlden är verkligen full av möjligheter.
Hoppas ni är lika sugna som jag på att börja plugga igen!

Jag fullkomligt längtar tills oktober kommer och då det blir lite  mörkare. Då kommer jag få traska på universitetsområdet bland alla höstlöv igen, och få sitta i en tjock kofta och mysa på en föreläsning samtidigt som jag kommer lära mig massor av nya saker, hur bra är inte det? Superbra om ni frågar mig!

Ett par enstaka ord

Det har gått ett par dagar sedan sist jag skrev nu.
Dagar som har varit bra och fulla med aktiviteter.

Robin kom hem i lördags, men har åkt igen. Han är snart hemma i Skåne där han ska vara tills skolan börjar igen, snart åker jag också hem!
Vi hade en helt fantastisk söndag ihop. En lång god frukost, filmtittande, blåbärsplockning och en god middag med Bore samt sällskapspelande kan sammanfatta dagen  i korthet.

Vi kunde knappt somna någon av oss igår, vi ville inte somna då vi visste att vi skulle skiljas åt igen när jag åkte till jobbet imorse.
Men det känns bra idag, för nu är det bara en vecka kvar tills jag åker hem och sen är det bara tre veckor kvar tills skolan början. När skolan börjar blir vi äntligen sambos igen, det ska bli så skönt!

När jag kom hem från jobbet för en timme sedan så kom jag hem till ett skinande rent hem. Robin hade varit snäll och diskat och slängt alla sopor med mera innan han åkte, fast jag sa att jag skulle ta det när jag kom hem.
Sen väntade även en söt lite lapp på mig på diskbänken. Jag blir så lycklig i hela kroppen då jag inser vilken fin pojkvän jag har.




Nu ska jag byta om och hoppa iväg till gymmet, ska träna Core och Spinning ikväll!

Övertrött!

God kväll på, oj är klockan redan elva?OJOJ! Ska hoppa direkt i säng efter detta inlägg, men först en uppdatering.
Igår skrev jag nästan klart hela min hemtenta, ska bara kompletera med ett par referenser till innan den ska skickas in.
Sen idag började jag inte jobba förrän klockan nio vilket innebar en timmes sovmorgon för mig. Men konstigt nog så vaknade jag precis på samma tid som vanlig och kunde inte soma om. Så efter alla vardagliga morgonrutiner hade jag en hel timme över innan jag ska skulle få trampa över havet för en dags jobb.
Därför röjde jag i lägenheten, hann med mycket. Förutom att städa toaletten och dammsuga, men det får vänta tills i morgon.
Sen jobbade jag, mycket längre än tänkt. Skulle jobbat fram till fyra men lyckades inte sluta förrän kvart över åtta. En tjej blev sjuk och istället för att behöva ringa in ny personal med kort varsel så tog jag på mig de där extra timmarna, men vem säger nej till ett par extra hundralappar egentligen?
När jag väl kom hem åt jag mitt efterlängtade kvällsmål innan jag satte igång med nästa artikel till Livskick. Artikeln är klar, men ska läsas igenom och rättas till innan jag klickar iväg den också.
Men nej nu måste jag sova! Jag har två långa arbetsdagar framför mig.
Fast jag ska ändå försöka uppdatera er om livet här i Holmsund. Om inte annat så länkar jag er till min artikel när den kommer upp.
Där här är vad jag kommer drömma om inatt, en god frukost!

SuperLotta

Ibland tycker jag faktiskt att jag förtjänar att kalla mig själv för SuperLotta!
Idag är en sådan dag. Jag har klarat den första tentan och den andra är nästan helt klar för inlämning, bara lite finjusteringar och sen iväg.
Tänk att man kan få så mycket gjort på en dag, och då har jag ändå tagit det lugnt och gjort andra roliga saker i många timmar!
Woho vad jag är bra.
Nu ska jag hoppa i säng och få energi till morgondagen.
Med ett bra självförtroende går allt mycket lättare, tro på er själva.
Här är jag med min peppbild ännu en gång.

Ät frukt människor!

Medan jag skriver på min filosofiska hemtenta kan ni ju roa er med att läsa Johannas blogginlägg angående den senaste forskningen om fruktos! Här kan ni klicka er vidare.

Och jag påpekar det en gång till, för man kan inte säga det nog med gånger. FRUKTOS ÄR INTE FRUKT!
Så ät frukt och må bra människor. Själv är röda vinbär mitt kvällgodis. Fast min mage säger åt mig att sluta, så snart ska jag sluta.

Regn i massor!

Hej på er,

Här är det verkligen storm, det regnar och blåser som aldrig förr. Är nästan lite jobbigt att vara ensam i lägenheten utan Robin.
Men men, det är bara att sysselsätta sig så att man slipper tänka på vädret.

Idag har jag hunnit med en hel del. Började dagen med att skriva min cambrotenta som ingår i min Sommarkurs. Det var en tenta som gick ganska fort då det vara alternativ man bara skulle klicka på. Kändes som om jag hade bra koll och det hade jag faktiskt för jag blev klart godkänd! Med andra ord kan jag nu lägga den tentan på hyllan och bara fokusera på Hemtentan som nu är den andra tentan som ska skrivas.

Har faktiskt redan börjat med hemtentan, har ca gjort en fjärdedel av den och ska fortsätta med det nu ikväll. Känns som det verkligen är bra pluggväder i alla fall.

Annars har jag haft en bra, har varit i stan och lunchat ihop med Evelina som jag har blivit vän med genom Cibus ( vår studentförening. )

Nu ska jag fortsätta plugga!
Vad gör ni ikväll?


Det syns kanske inte så bra, men det är väldigt mycket regn på våra fönster, ja det är regn överallt!


Plockade även röda vinbär imorse som jag rensade framför nyhetsmorgon på tv, härlig start på dagen med andra ord.

Klarade tenta nr 1

Efter att ha klarat min första tenta på sommarkursen imorse har jag nu fått ny energi till att plugga.
Därför har jag bestämt mig för att skriva så mycket på hemtentan som möjligt ikväll, det går bra nu förstår ni!
Men en längre uppdatering kommer senare.
Hoppas ni njuter av det dåliga vädret, det gör jag! Jag menar, när skriver man bättre än när det smattrar på fönsterrutorna och när kaffet fortfarande är varmt?

Mätt!

Oj vad mätt jag ÄR!
Krängde nog i mig lite fööör mycket av den goda lasangen jag gjorde häromdagen. Men nu har jag inte tid att sitta här och dega längre. För Bodypumppasset börjar om mindre än 40 minuter och jag måste hinna byta om och sådant innan.
Efter det passet ska jag ha en skön timme genom att gå på Bodybalance.
Sen ska jag åka hem och fortsätta pyssla på mitt Corepass. Saknar 4 bra peppande låter som man kan köra lite mag och rygg övningar till, alla andra låtar är hittade ( tror jag), har ni några bra låtar i huvudet får ni gärna dela med er.
Hörs senare!

Tack vänner!

Tack för era peppkommentarer. Morgonen var inte rolig. Kände mig nere över det mesta. Fast jag började dagen med en lång joggingtur, det var skönt det.
Men som jag misstänkte mår jag nu bättre efter att ha jobbat ett par timmar. Kom hem för en halvtimme sedan med massor av nu energi och ska nu försöka leta fram ett par roliga och bra låtar till mitt nästa Corepass.
Ska sätta ihop ett Corepass och ett Steppass innan Augusti är slut så det är lika bra att jag börjar med en gång.
Att sätta ihop pass är för roligt, det är verkligen en utmaning för mig. Steppassen är de svåraste, för där är det både stegkombinationer och hur man ska bygga upp dem smidigt och pedagogiskt som är lite krångligt.
Idag har det varit en sådan dag då jag verkligen saknar Robin, han kommer hem på söndag och är bara hemma en dag innan han reser till Skåne.
Tänk snart har vi varit tillsammans i två och ett halv år!
ÅH vad jag längtar efter massor av Robinkramar.
Bjuder på en till av mina egna peppbilder, den här bilden får mig att må så bra. En härlig träningsbild tillsammans med min kära. Den kvällen var allt så underbart!

Deppmåndag!

Efter en tung deppig förmiddag åker jag nu till jobbet och hoppas på att få nya krafter så att jag orkar ta tag i allt jag skulle ha gjort i morse.

Hörs senare!

Vegetarisk lasange

Här kommer receptet på en vegetarisk lasange jag och Robin brukar göra. Gjorde det igår och det blev sååå gott! Lasangen liknar "vanlig" lasange väldigt mycket och är därför passande att servera om man har både vegetarianer och icke vegetarianer som middagsgäster.

För en stor gratäng behöver ni:

  • Ca 9 stycken lasangeplattor
  • 300 g Vegetarisk färs ( vi föredrar Sojafärs framför Qourn då det inte är någon höjdare ur miljösynpunkt, samt att det är dyrare)
  • 200 g Hackad spenat
  • 2-3 gula lökar
  • 1 burk (500g) krossade tomater
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 7 dl Mjölk
  • 3 dl riven ost
  • 4 msk Vetemjöl
  • 2 msk Smör + en klick till stekning av färsen
  • Salt och peppar.
  • Ev. färska kryddor
Gör så här:
Hacka löken och fräs den i en stekpanna tillsammans med smöret. Häll sedan i färsen och pressa ner vitlöksklyften. Då färsen är upptinad och har fått en liten stekyta så är det dags att hälla i de krossade tomaterna samt tillsätta eventuella örtkryddor. Färsk basilika kan t.ex vara väldigt gott.
Låt sedan det koka ihop under några minuter.

Under tiden ska man börja att göra ostsåsen. Den gör man genom att blanda mjölet med en del av mjölken. När det är blandat klickar man i 2 msk smör och låter det bli som en redning. Sen tillsätter man resten av möjlken och låter det koka upp. Koka sedan såsen i minst 5 minuter( efter 5 min har vetemjölssmaken försvunnit), tillsätt sedan 2 dl ost och låt den smälta.

Sen är det bara att lägga ihop lasangen. Börja med att lägga lasangeplattor i botten, häll sedan på hälften av färsen och bre sedan på hälften av spenaten. Sedan gör ni ett varv likdant innan ni tillslut lägger lasangeplattor på toppen. Häll sedan över ostsåsen och låt den rinna in mellan plattorna.
En del föredrar av varva såsen på samma sätt så som färsen och spenaten men jag föredrar att hälla på allt sist.
Sist strör ni över 1 dl riven ost på toppen.

Lasangen ska sedan in mitt i ugnen på 200 grader i 30 min.

Träningskänslor!

Nu är jag hemma från träningen och njuter av den härliga känslan som är i kroppen.

Sitter och mumsar i mig ett smaskigt "efterträningsmål". Tänkte faktiskt dela med mig utav det, för att ge er lite inspiration.
Som ni vet är det superviktigt att man äter ordentligen efter träning för att kroppen ska orka återhämta sig och det är viktigt att mellanmålet består av mycket protein och kolhydrater.

Till höger har jag en tallrik med ca 2,5 dl fil i, 2 smulade sportknäckebröd och 1 dl färska blåbär.
I skålen till vänster har jag keso blandat med en halv tomat och en avokade.
Till dricker jag en Actimelshot( min mage har varit krånglig i två dagar, men actimel hjälper) och så klart fyller jag på med vatten också.

Vad brukar ni äta efter er träning? Är ni duktiga på att variera er? Själv är jag svag för mackor och fil, tycker det är så otroligt gott!

Tänkte på det innan, att jag är så nöjd med att jag håller igång min träning nu även under sommaren. Sen jag har slutat skolan har jag ändå hållt igång och kört 4-6pass per vecka, hälften styrka och hälften kondition. Men jag har även blivit bättre på att ha mina vilodagar då endast raska promenader är tillåtet. Tycker att min kropp behöver vila nu när man jobbar på heltid också. Att arbeta i butik är ju inte det mest stillasittande jobber om man säger så, men jag älskar det!

Det är som Anne min chef på gymmet säger till oss kunder innan många av hennes pass, det finns två typer av människor. Antingen dem som vi då är, vi som går till gymmet, tränar och som har vår kropp och hälsa i fokus, vi som förebygger alla vällevnadssjukdomar. Sen finns det dem som ligger på soffan varje kväll och inte bryr sig ett dugg.

Det är de aktiva valen här i vardagen som gör skillnad. Tänk på det, man behöver inte cykla eller köra ner till gymmet 3 gånger i veckan för att bry sig om sin hälsa. Ofta räcker det med raska promenader och välja "motionsalternativen" som finns i vardagen om man nu "bara" vill förebygga sjukdomar. Vill man sedan bli starkare eller få bättre kondition så krävs det mer engagemang så klart.

Sen är man inte på topp alla dagar och det får man acceptera, men man kan alltid göra något.
Och jag lovar er, man mår så mycket bättre av att röra på sig lite grann. Det gäller bara att hålla i sina goda vanor när man väl har börjat.

Hej på er!

Oj det känns som om det var längesedan jag var här inne. Fast okej det är bara ca två dygn sedan, men jag har inte haft internet på ett tag och därför har det blivit så.
Men nu är allt i sin ordning här och jag är på hugget igen!
Idag har jag jobbat, pluggat och nu den senaste timmen har jag varit ute i blåbärssnåren igen och slagits med myggorna, åh varför måste myggen också gilla att hänga i bärbuskarna?
Fick hem en hel del bär, och stora är dem också, tänk vad lite regn kunde göra.
Nu håller jag på att laga kvällsmat och om en timme ska jag ner till gymmet och träna bodypump.
Men sen ikväll ska jag chilla i soffan framför friidrottens avslutningskväll och då har jag massor av tid till att uppdatera er lite.
Har er söndag varit fin?
Visst får man vackra händer av blåbärsplockning? Har även blåbär i ansiktet som ni kanske ser? Och frisyren, ja den är alltid lika fin efter lite skogsvistelse, lite trollvarning kanske?


RSS 2.0