Tonfisklasange
Här kommer receptet på en god tonfisklasange. Receptet kommer från Lotta i min klass men nu delar jag med mig även till er!
Till 4 portioner behöver ni:

Till 4 portioner behöver ni:
- 2st rödlökar
- 2st vitlöksklyftor
- 1msk olivolja
- 2msk tomatpure
- 2tsk rosmarin
- 1dl vatten
- 500g krossade tomater
- 1st grönsaksbuljong
- 4dl lätt creme fraiche
- 2 burkar tonfisk i vatten a´200g
- salt och svartpeppar
- 1citron
- 9st lasangeplattor
- 1dl parmesanost
- Sätt ugnen på 175grader
- Skala vitlök och rödlök. Skiva rödlöken och hacka vitlöken fint.
- Fräs lök och vitlök i olivoljan, tillsätt tomatpure och rosmarin,låt det fräsa med några minuter. Tillsätt vatten, tomaterna och buljongtärningen, koka sakta i ca 10 minuter, vänd ner creme fraichen.
- Låt tonfisken få rinna av. Smula ner tonfisken i såsen, krydda med salt, peppar och citronsaft.
- Varva tonfisksås och lasangeplattor i ugnssäker form, strö över parmesan. Grädda i mitten av ugnen i ca 30min.

Kommentarer
Trackback